Ben Prescott

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Ben Prescott en ik ben een lifestylefotograaf uit Vancouver Canada. Ik ben opgegroeid met kamperen en wandelen in de Fraser Valley en de omliggende gebieden, en natuurlijk werden die momenten wat ik nu fotografeer voor de kost.

Ik fotografeer voornamelijk het Canon EF camerasysteem. In 2015 liet mijn beste vriend me zijn zwaar gebruikte Canon T1i lenen en ik vond het zo leuk dat ik na 6 weken gebruik naar buiten ging en mijn eigen kocht, een Canon 6D. In wezen viel ik in het gebruik van de Canon EF systeem – het was geen bewuste keuze.

Na 3 jaar gebruik van de 6D bijna elke dag was het tijd voor een nieuwe camera; Ik wilde de 5D Mark IV krijgen, maar het blijkt, de nieuwe spiegelloze Eos R heeft dezelfde specificaties voor $ 800 goedkoper.

Dus nu is mijn hoofdcamera de Eos R en de 6D is mijn back-up camera. Zowel de Eos R en 6D vergelijkbare beelden maken, maar de Eos R is veel beter in video, wat erg belangrijk is gezien hoeveel videowerk ik nu doe. (Zie Canon 6D vs 5D Mark III vergelijking.)

Apple MacBook Pro 13,3 inch 2015
Ik kocht mijn MacBook binnen een paar maanden na het krijgen van mijn eerste camera. Bewerken op een iPhone werd snel oud en produceerde geen afbeeldingen van professionele kwaliteit, dus vrienden in de industrie vertelden me dat ik zo snel mogelijk een computer nodig had.

Dus ik ging door en kocht de minimale specificatie die voor mijn werk zou werken – 8 GB RAM, 128 GB schijfruimte, want waarom zou je $ 6.000 uitgeven als je prima $ 2.000 kunt uitgeven.

Canon Eos R
Dit is mijn nieuwe hoofdcamerabody voor al mijn shoots. Ik heb het minder dan een maand geleden opgehaald. Het schiet geweldige foto’s en video’s. De foto’s zijn het nieuwe Canon raw bestand, de CR3, die nog beter lijkt te bewerken dan de CR2, en het schiet er tien per seconde.

Het lage licht is niet merkbaar beter dan de 6D voor foto’s, maar voor video’s is veel beter. Het schiet ook C-Log-video die goed is voor superflexibele kleurcorrectie.

Canon 24-70mm f/2.8 ii
Waanzinnig scherpe lens met rijke bokeh en een groot scherpstelgebied zelfs bij 2.8. Ik laat het voornamelijk in de AutoFocus-modus en het mist zelden. Dit is mijn go-to lens voor zowel foto als video, tenzij ik een supergroothoekopname nodig heb, in welk geval ik ook een 16-35 draag.

Canon 16-35mm f/4.0
Merkbaar scherper en breder dan de veel goedkopere, vergelijkbare lens, de 17-40. Ik kocht dit als mijn eerste lens omdat ik foto’s wilde maken van mijn vrienden die op ski’s over me heen springen. Het werd uiteindelijk een perfecte allround lens voor mijn eerste jaar in fotografie, en in feite was het alles wat ik dat hele jaar had.

Canon 6D
Geweldige starter full-frame en nu een back-up camera body die zeer vergelijkbaar is met mijn Eos R. Ik gebruikte deze camera elke dag gedurende meer dan drie jaar voordat ik mijn R kocht, en hij hield tientallen regenbuien en sneeuwstormen, wind, misbruik, wat ik er ook tegenaan gooide. Zeer sterke betrouwbare camera.

Canon 50mm f/1.8
In wezen een back-uplens voor het geval de 24-70 breekt tijdens een klantopname. Het maakt fatsoenlijke portretten, maar is niet geweldig. We verwachten niet veel van een lens van $ 95, maar het doet de truc in een handomdraai.

DJI Mavic Pro Platina Drone |
Basic drone, maar wel erg handig, compact en wendbaar. Het is eigenlijk zo klein dat ik het 24-7 in mijn cameratas bewaar.

LaCie robuuste harde schijf van 5 TB
Dit is de grootste LaCie rugged die je kunt kopen. Ik hou er niet van om altijd harde schijven in te schakelen, dus dit is perfect omdat het me 3-4 maanden meegaat.

Canon LP-E6 Batterij (x 5)
Ik koop eigenlijk de aftermarket-exemplaren op Amazon omdat ze een verbazingwekkende ACHT KEER GOEDKOPER zijn.

Rode VideoMicPro Microfoon
Geweldige microfoon in een handomdraai. Neemt rechtstreeks op naar het videobestand zelf, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het synchroniseren van alles daarna.

www.itsbigben.com | @itsbigben

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer