Vegas Post Review: Professionele Video Post Production Suite

FacebookPinterestDelen

Of je nu een eenvoudige vlog of een ambitieuze bekroonde film maakt, je hebt een paar softwareprogramma’s nodig om een fatsoenlijke video te produceren. Videobewerking, het toepassen van effecten, bewegende beelden, beeldcompostering en audiobewerking zijn allemaal onderdelen van het postproductieproces.

Je weet wat er daarna komt, toch? Een puinhoop.

Eindeloze mediabestanden zijn verspreid over uw computer en schijf met pijnlijke compatibiliteitsproblemen bij het importeren van het ene bewerkingsprogramma naar het andere. Om nog maar te zwijgen van het gedoe van het verplaatsen tussen werkruimten en eindeloze ‘opslag’-opties om uw werk niet te verliezen.

Vegas-Post-scherm

Vegas Bericht

Krachtige en intuïtieve professionele toolset voor videobewerking, live streaming en geluidsontwerp.

Code gebruiken Shotkit30 om 30% te besparen

Krijg korting

Het hebben van een plek waar u uw hele workflow kunt overzien en naadloos kunt overstappen van het ene deel van de software naar het andere is niet alleen eenvoudig te gebruiken, maar bespaart ook veel tijd.

Vegas is een al lang bestaande naam op het gebied van videobewerking en productie. Hun Vegas Post-suite is zo goed als het wordt wanneer u op zoek bent naar een uitgebreide interne tool om uw video’s professioneel te bewerken.

In dit artikel behandelen we de componenten, functies, voor- en nadelen en het prijsschema van de Vegas Post Suite. Scroll naar beneden voor een volledig gedetailleerd overzicht van de Vegas Post-suite.

Wat is Vegas Post?

Pros

 • Indrukwekkende opties voor kleurcorrectie
 • Gratis stock footage voor abonnees
 • Geneste tijdlijnen worden ondersteund
 • Grote prijs-kwaliteitverhouding
 • Ruisverwijderingsoptie
 • Achtergrondruisonderdrukking
Tegens

 • Steile leercurve, vooral voor amateurs
 • Interface is onder het gemiddelde in vergelijking met concurrenten
 • Werkt alleen op windows
 • Af en toe glitches in GUI
Meer informatie

Vegas Post is een professionele full stack post-productie tool bestaande uit vier componenten; Vegas Pro voor videobewerking, Vegas-effecten voor visuele effecten, Vegas Image voor beeldcompositie en Sound Forge Audio Studio voor videogeluidsbewerking.

Het integreren van videobewerking en beeldcompositing naast visuele en audio-effectentools in één bundel zorgt voor een soepel en consistent creatief proces. Bovendien bevindt uw hele workflow zich in de software van Vegas Posts, zodat u niet van de ene bewerkingssoftware naar de andere hoeft te springen om uw ideeën te implementeren.

Sony is al zo lang als we ons kunnen herinneren eigenaar van de Vegas-lijn van videobewerkingssoftware. Mensen bij sony hebben het op zich genomen om een full-stack productiesuite te leveren die geschikt is voor amateurs en professionals. Vegas Post was een succes dat deze doelen zelfs overtrof, en professionals in Hollywood gebruikten het. Paranormal Activity (2007) is hun bekendste werk tot nu toe.

In 2016 kocht MAGIX VEGAS Pro van Sony en produceerde verschillende releases tot hun nieuwste, Vegas Post 20, uitgebracht in augustus . Magix richtte zich op het bieden van een eenvoudig te navigeren gebruikersinterface met behoud van professionele kwaliteit.

Functies

Voor zo’n all-inclusive bundel zou het verwarrend zijn om generieke functies te bespreken. Dus in plaats daarvan zullen we de belangrijke componenten van de Vegas Post-suite één voor één doornemen en hun functies bekijken.

Videobewerking – Vegas Pro

Vegas Post is gecentreerd rond de videobewerkingstool Vegas Pro. Hoewel de focus is verschoven van amateurs naar professionals, zit Vegas Pro boordevol intuïtieve functies en een gebruiksvriendelijke interface die het proces voor beginners gemakkelijker maakt.

Kleurgradatie

Een van de beste eigenschappen van Vegas Pro is de Color Grading. Het beoordelingspaneel heeft vier kleurenwielen die van invloed zijn op de donkere, middentonen, heldere of algemene kleuren van de video.

In Vegas Pro 20 hebben ze witbalansregelaars en Hue-aanpassingscurven aan het paneel toegevoegd, waardoor de hele kleurcorrectie-ervaring met Vegas Pro naar een hoger niveau wordt getild.

Om ervoor te zorgen dat de kleurcorrectie die u hebt gebruikt er op elk scherm goed uitziet, moet u de Vectorscope gebruiken. Het is een hulpmiddel dat u de werkelijke afbeelding laat zien met betrekking tot kleur, belichting, niveaus, enzovoort. Vertrouwen op een dergelijke maatregel is wat professionals doen in plaats van afhankelijk te zijn van gezichtsvermogen en monitorkalibratie.

Afgezien van scopes, geeft Vegas Pro u opties om de kleuring van uw beeldmateriaal te analyseren via een histogram, golfvorm of een RGB-parade.

Chroma Keying

Chroma keying is een standard praktijk in videoproductie. Producenten fotograferen hun onderwerpen tegen een effen kleurenachtergrond en gebruiken vervolgens videobewerkingssoftware om echt uitziende landschappen als achtergronden toe te passen.

Vegas Pro integreert met Boris FX Primatte Studio, een tool die tal van bewerkingsopties biedt die gemakkelijk te gebruiken zijn. Randreiniging, kleuromloopmodules en kleurcorrecties zijn allemaal beschikbare opties om aantrekkelijke chroma’s voor uw video’s te maken.

Bewegingsregistratie

Er is een knop ‘Modus’ onderaan het bronpaneel. Wanneer u op die knop klikt, verschijnt er een linker zijrail met een lijst met video-effecten. Je hebt vanaf daar toegang tot Vegas Pro’s Motion Tracker.

Motion Tracking is essentieel bij het bewerken van lange video’s, waarbij u een bepaald object wilt bijhouden bij het wijzigen van perspectieven. Vegas Pro blinkt uit in deze functie, waar het je vijf trackingopties geeft die de meeste van zijn concurrenten verslaan. De opties zijn Perspectief, Locatie, Rotatie &Locatie, Schaal &Locatie en Vorm &Locatie.

Hoewel het volgen van beweging met Vegas Pro vrij eenvoudig is, is het toevoegen van een effect aan het gevolgde object dat niet. U moet een afzonderlijke track maken, teruggaan naar Motion Tracking en overlay.

Geneste tijdlijnen

Vegas Pro staat bekend om zijn handige geneste tijdlijnen-functie, waarmee gebruikers hun workflows kunnen organiseren door video’s van hun projecten te segmenteren om de tijdlijn op te ruimen.

Vegas stelt u in staat om elk segment als een afzonderlijk project te behandelen binnen de context van uw hoofdvideo, zodat u gemakkelijk tussen deze segmenten kunt schakelen en uw workflow kunt samenstellen.

U merkt misschien geen verschil in eenvoudige projecten, maar deze functie maakt veel verschil in een complexe bewerkingssituatie.

Geneste tijdlijnen zijn ook handig in samenwerkingsprojecten, waarbij de hoofdeditor het hele project bestuurt. Toch kunnen ze segmenten verzenden als afzonderlijke projectbestanden zodat mensen eraan kunnen werken. Vervolgens kunnen ze ze weer integreren in de hoofdtijdlijn. Geen poespas, geen gezeur!

Motion Graphics – Vegas Effecten

Om overtuigende VFX te creëren, biedt MAGIX Vegas Effects in de bundel op basis van dezelfde technologie als de beroemde HitFilm. Vegas Effects maakt de dingen echter toegankelijker door de gebruiker veel vooraf gemaakte effecten (ongeveer 800 effecten) te bieden die u gemakkelijk op uw video’s kunt slepen en neerzetten.

Je kunt rechtstreeks werken aan video’s van Vegas Pro op Vegas Effects. Het is van onschatbare waarde voor professionele video-editors om al uw werkmateriaal te verzamelen in één georganiseerde werkruimte met de mogelijkheid om er met een paar klikken tussen over te schakelen.

In Vegas Post 20 beschikt Vegas Effects over een padtool uit de vrije hand, waardoor je meer controle hebt over je 2D- en 3D-afbeeldingen. Het heeft ook lijn- en vectoreffecten om uw foto’s te laten knallen.

Van de vier componenten is Vegas Effects waarschijnlijk het moeilijkst onder de knie te krijgen. Hoewel het een eenvoudige manier biedt om beeldmateriaal van Vegas Pro- of .fbx-modellen te importeren, duurt het even om erachter te komen hoe je effecten kunt aanpassen.

Vooraf ingestelde exemplaren zijn gemakkelijk te hanteren; een klik met de rechtermuisknop krijgt u alle beschikbare effectopties. Als u echter iets specifieker moet maken, is er een leercurve. Dit is echter het geval met bijna alle motion graphics-software.

Video stabilisatie

In een perfecte wereld heb je geen wankel beeldmateriaal. Alleen professionals weten hoe frustrerend het is om een perfecte foto te maken, om vervolgens te worden verpest door trillende handen. Met Vegas Effects kunt u de camerabeweging in uw beeldmateriaal verminderen via hun videostabilisatieoptie.

U vindt de optie in het menu ‘Effecten’ in het rechterdeelvenster. Kiezen Effecten > Video Cleanup > Auto Stabilizer. Sleep vervolgens het effect en zet het neer op de tijdlijn, waar Vegas Effects uw video op de achtergrond analyseert en meerdere punten detecteert die niet op de rails liggen met behulp van groene en rode stippen, waardoor u deze punten kunt verwijderen voor een meer gestabiliseerde afbeelding.

Kleurcorrectie

Vegas Effects bevat een ongerepte kleurcorrectietool die u een handvol kleurcorrectie-effecten geeft; ze zijn allemaal toegankelijk via het tabblad ‘Effecten’ in het rechterdeelvenster.

Met hun nieuwste optie, Kleuraanpassing, kunt u selecteren welke kleur u wilt aanpassen uit een kleurverloop van uw scène dat wordt weergegeven in het besturingsmenu aan de linkerkant van het venster wanneer u het filter Kleuraanpassing naar uw media sleept.

Verdere aanpassingen omvatten dia’s voor zachtheid naast bescherming van huidtinten, grijstinten en zwart-wit. U kunt de tinten verschuiven met behulp van schuifregelaars voor sterkte, verzadiging en licht of ze volledig wijzigen.

Deeltjesgenerator

Als je regen wilt toveren, vuur, bliksem of sneeuw, kunt u de deeltjesgenerator van Vegas Effects gebruiken om deze effecten te creëren. Bovendien kunt u profiteren van de Motion Tracking-functie, waarbij u de deeltjesgenerator kunt gebruiken om een speciaal effect toe te voegen aan een object met bewegingstracking.

Dit is een geval dat het belang van de Vegas Post-bundel benadrukt, in tegenstelling tot het gebruik van afzonderlijke softwareprogramma’s voor elke functionaliteit.

Beeld Compostering – Vegas Image

Met behulp van een op lagen gebaseerde composteringstechniek is Vegas Image een onbewerkte afbeeldingscomppositor met onbeperkte lagen en absolute keying, waarbij afbeeldingen in 16-bits kleurruimte worden gecombineerd, zodat u opvallende composities kunt maken.

U kunt snapshots maken van Vegas Pro, ze importeren in Vegas Image en onmiddellijk beginnen met bewerken.

We vinden het geweldig dat Vegas Image RAW-afbeeldingen verwerkt omdat het toegang heeft tot het volledige scala aan RAW-kleuren, wat resulteert in een eersteklas kwaliteit.

Flexibele gelaagdheid

Vegas Image vertrouwt op gelaagdheid om fotocomposten te bouwen zoals alle professionele foto-editors doen. Wat Vegas Image onderscheidt, is dat het lagen behandelt als containers, zodat één laag meerdere afbeeldingen kan bevatten.

Waarom zou je dat nodig hebben? Omdat je soms wat werk wilt doen aan een enkele laag op een afbeelding, en vervolgens een heleboel afbeeldingen over dit werk wilt importeren. Je kunt dit eenvoudig doen op Vegas Image.

HDR-samenvoegen

Professionals kennen vrij goed het belang van een HDR Merge. De High Dynamic Range, kortweg HDR, technologie wordt gebruikt om afbeeldingen of video’s van drastisch verschillende belichtingen op een aantrekkelijke manier weer te geven.

Je gebruikt HDR om de details van de helderste en donkerste plekken te benadrukken voor een echt uitziend effect. Vegas Image stelt u in staat om dat te doen. Ze laten hier een tutorial zien.

Veelzijdige maskering

Maskeren is essentieel bij fotocompostering. U kiest specifieke delen van de laag om er een effect op toe te passen. Vegas Image biedt veel maskeringsopties. Hun ‘Brush Mask’ is het meest veelzijdig en gemakkelijkst te gebruiken omdat het de gebruiker in staat stelt om vrij de spots te kiezen om een specifiek effect in / uit te borstelen.

Op laagniveau vindt u een configuratiescherm maskeren met maskers zoals penseel, verloop, gebied, vector, afbeeldings alfa, afbeeldingskleur en luminantiemaskers voor afbeeldingen.

Vegas Image – Andere functies

 • RAW Denoise: een publiekslieveling die in staat is om ruis uit RAW-afbeeldingen te verwijderen met één klik
 • LUT-ondersteuning: importeert aangepaste kleurcorrectie van een externe bron (kan Vegas Pro of een derde partij zijn)
 • Groen &Blauw Scherm: u kunt een groen scherm verwijderen en vervangen door een handige achtergrond

Sound Design – Sound Forge Audio Studio

Om uw ervaring compleet te maken, introduceerde MAGIX Sound Forge in zijn Vegas Post-bundel. De audiostudiosoftware biedt een rijke ervaring voor audiobewerking. Het brengt je moeiteloos van opname naar bewerking naar mastering en vereist niet veel ervaring.

Sound Forge biedt acceptabele opnamemogelijkheden en neemt spraak op met een fantastische kwaliteit van 32-bit/384 kHz. Er is ook een opnamefunctie op afstand.

Met betrekking tot audiobewerking biedt Sound Forge u de mogelijkheid van meerkanaals videobewerking en naadloze integratie met Vegas Pro naast reguliere achtergrondruisonderdrukking en geluidshelderheidsbewerkingstools.

Wat mastering betreft, is Sound Forge vrij beperkt. Het biedt wel basisfunctionaliteit, maar je zult niet veel kunnen doen als je ambitieuze doelen hebt voor het beheersen van je soundtracks. Sound Forge klaart de klus echter, produceert helder geluid en combineert goed met het Vegas-pakket.

Bovendien is het beginnersvriendelijk, waardoor het de perfecte geluidstool is voor video-editors die niet zo bekend zijn met geluidsbewerkingsprogramma’s. Naar onze mening geeft dit het een voorsprong op zijn tegenhangers.

Gebruikersinterface

Het zwakke punt van Vegas Post is de interface. Hoewel MAGIX voortdurend probeert zijn gebruikersinterface te verbeteren om aantrekkelijker te zijn voor niet-professionals, draagt de gebruikersinterface nog steeds enige complexiteit die tijd nodig heeft voor de gebruiker om aan te wennen. Dit probleem houdt het product tegen in vergelijking met de interfaces van concurrenten zoals Adobe Premier Pro.

Vegas Post heeft een klassieke lay-out met drie vensters met de preview rechtsboven, een linkerdeelvenster voor de bron aan de linkerkant en de tijdlijn onder aan het scherm. Soms kunt u een contextmenu aan de rechterkant van het scherm krijgen, bijvoorbeeld wanneer u de beschikbare effecten in Vegas Image wilt verkennen.

De terminologie op Vegas Post-software is niet altijd standaard, wat betekent dat beginners enige tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de nieuwe vocabulaire. Het bedrijf werkt echter aan een uitgebreide website voor tutorials genaamd Video Editing Academy. Je wziek vinden ook dat ze een aantal tutorials beschikbaar hebben op hun website en een zeer actief gebruikersforum waar redacteuren elkaar helpen. Na verloop van tijd geloven we dat dit een onmisbare bron zou zijn voor video-editors.

Ondertussen is er een peer-to-peer-community voor redacteuren om elkaar te helpen en ervaringen te delen. Het is een goed alternatief voor onderdelen die nog niet in tutorials worden behandeld.

Heeft Vegas Post een betere gebruikersinterface dan zijn voorgangers? Zeker, maar MAGIX heeft nog een lange weg te gaan, vooral als het zich wil richten op amateurs.

Algemene prestaties

Vegas Post draait snel op 64-bits windows-systemen. Helaas werkt het niet op Mac, wat vervelend is voor een groot deel van de gebruikers. Wat de weergavesnelheid betreft, is de snelheid van Vegas Post bovengemiddeld in vergelijking met zijn concurrenten.

Als het gaat om videokwaliteit en mediabewerkingsopties, scoort Vegas Post hoog. Het neemt ongeveer twee gigabyte schijfruimte in beslag, wat behoorlijk zuinig is in vergelijking met zijn rivalen, zoals Adobe Premier Pro en DaVinci Resolve.

In vergelijking met de prijs biedt Vegas Post uitstekende prestaties.

Vegas Post 20 belooft een reeks verbeteringen ten opzichte van de vorige versies; bugfixes, verbeterde stabiliteit, een verbeterde GUI en meer kleuropties. Dat is iets dat het ontdekken waard is, gezien de hoge kwaliteit Vegas Post consequent aanbiedt. Afgezien van de incidentele bevriezingen, zijn we enthousiast om te zien wat ze te bieden hebben in de nieuwe versie.

 • Beste computer voor videobewerking

Hoeveel kost Vegas Post?

Om Vegas Post 365, full stack productie te krijgen, kunt u ervoor kiezen om u jaarlijks of maandelijks te abonneren. Het is duidelijk dat als u het product op lange termijn gebruikt, het jaarplan zuiniger zal zijn.

Het Vegas Post-abonnement omvat VEGAS Pro 19, VEGAS Stream, VEGAS Effects, VEGAS Image, SOUND FORGE Audio Studio en Boris FX Primatte Studio. Bovendien krijgen abonnees royaltyvrije stockcontent (onbeperkt tot 4K), ‘Mobiel naar tijdlijn’ (100 GB), tekst naar spraak en spraak naar tekst.

Vegas Post is een van de weinige software die onbeperkte royaltyvrije stockinhoud biedt. Dit is van onschatbare waarde voor video-editors, omdat het betalen voor beeldmateriaal duur is.

De functies Tekst-naar-spraak en Spraak-naar-tekst zijn populair onder redacteuren. Onlangs geïntroduceerd, hebben deze twee handige verbeteringen een enorme impact gehad op de bewerkingsverwerking met Behulp van Vegas Post.

Het jaarabonnement kost $ 17,99 per maand, terwijl het maandelijkse abonnement $ 44,99 per maand kost. Dat is een aanbieding van Vegas Post voor het jaarlijkse abonnement omdat het regelmatig $ 29,99 per maand kost. Dus nu is een goed moment om te investeren in deze software als u geïnteresseerd bent.

Deze prijzen zijn geldig tot 7 augustus .

Postcode Vegas

Gelukkig kun je een aanbieding van 30% korting krijgen op VEGAS 365-abonnementen van 12 maanden als je ervoor kiest om de abonnementsversie te krijgen. Om het aanbod te krijgen, tik hier en voer de code in Shotkit30 bij het afrekenen – geniet van de korting!

Laatste woorden

Eerlijk gezegd geeft Vegas Post een fatsoenlijke prijs-waardeverhouding, gezien hun prijsschema, vooral met de voordelen die bij de gelicentieerde producten horen.

Vanuit een economisch perspectief betaalt u waarschijnlijk veel meer als u vergelijkbare software afzonderlijk koopt. Maar wat nog belangrijker is, er zijn geen garanties voor hoe ze zullen integreren, in tegenstelling tot Vegas Post.

Al met al is Vegas Post een indrukwekkende volledige reeks postproductietools die bovengemiddelde functionaliteit biedt, wat resulteert in inhoud van bioscoopkwaliteit. De interface heeft misschien wat tijd nodig om eraan te wennen, maar de veelzijdigheid van functies en het idee om uw workflow op één plek te hebben, is van onschatbare waarde.

Vegas-Post-scherm

Vegas Bericht

Krachtige en intuïtieve professionele toolset voor videobewerking, live streaming en geluidsontwerp.

Code gebruiken Shotkit30 om 30% te besparen

Krijg korting

FacebookPinterestDelen