Venus Optics brengt twee nieuwe lenzen uit voor APS-C en MFT

De Chinese lenzenmaker Venus Optics is een relatief nieuwkomer op de optiekmarkt, maar de betaalbaar geprijsde Laowa-lenzen zijn over het algemeen goed beoordeeld en zeer functioneel voor camera’s van een aantal verschillende merken.

Vandaag heeft het bedrijf twee nieuwe “ultrasnelle” Laowa-lenzen onthuld in zijn Argus-reeks optische modellen. Deze twee nieuwste toevoegingen zijn de Laowa Argus 18mm f/0.95 APO optiek voor Micro Four Thirds sensoren en de Laowa Argus 25mm f/0.95 APO lens voor APS-C crop camera’s.

Beide nieuwe releases leveren een gezichtsveld van 35 mm-equivalent voor hun specifieke sensorformaten en volgens Venus Optics is hun brandpuntsafstand ontworpen om “extreem veelzijdig te zijn vanwege de semi-brede maar comfortabele beelden die worden geproduceerd”.

Het bedrijf legt ook uit dat de twee lenzen goed zijn voor gebruik bij portretfotografie, landschapsfoto’s en straatopnamen tijdens dagelijks gebruik.

Volgens Venus: “In combinatie met het ultrasnelle diafragma en de korte minimale scherpstelafstand van Argus-lenzen, kunnen fotografen een aantal echt unieke foto’s maken.”

De twee lenzen worden geleverd met een diafragma met 9 bladen met een maximale opening van f / 0.95, wat ideaal is voor groothoekopnamen met sterke bokeh.

Volgens Venus Photography zijn de lenzen ook “gebouwd om een ongelooflijke opnameprestatie bij weinig licht te bieden. Beide lenzen kunnen een uitstekend contrast creëren van centrum tot hoek. Perfect wanneer je beperkte tijd krijgt op donkere locaties of de sluitertijd wilt verhogen.”

Een ander aspect van de twee lenzen is hun apochromatische (APO) ontwerp voor verbeterde beeldkwaliteit door het elimineren van chromatische aberraties en slechte scherpte.

Zoals Venus Optics uitlegt over de technologie, onderdrukt het “longitudinale en laterale chromatische aberratie over in-focus en out-of-focus gebieden. Paarse randen worden tot het minimum beperkt, zelfs wijd open. Het APO-ontwerp vermindert de nabewerkingstijd aanzienlijk, waardoor fotografen en videografen de beste beeldprestaties krijgen.”

Beide lenzen worden ook geleverd met een Aperture Ring Clock Switch waarmee ze snel kunnen schakelen tussen diafragma’s die ideaal zijn voor fotografie of voor video-opnamen.

Naast het bovenstaande hebben beide lenzen interne scherpstelling, wat de optische prestaties maximaliseert met zowel oneindige focus als minimale scherpstelafstand volgens de fabrikant. Deze interne scherpstelfunctie biedt het extra voordeel dat het stof uit de binnenkant van de lens helpt houden.

Afbeelding credit: Venus Optics

De Laowa Argus 18mm f/0.95 APO wordt geleverd met een minimale scherpstelafstand van slechts 7,87 inch, of 20cm, en is redelijk licht met 1,1lbs, of een halve kilo. Het wordt geleverd met een 62 mm filterdraad en 14 lenselementen in 8 groepen. Dit is de Micro Four Thirds-compatibele lens van de twee lenzen.

De Laowa Argus 18mm f/0.95 APO kost $ 449 via de Venus Optics-website of op sites zoals B &H

Wat betreft de Laowa Argus 25mm f/0.95 APO voor APS-C, het is de opvolger van een Micro Four Thirds-versie van dezelfde lens die eerder in het jaar werd gelanceerd en wordt geleverd met een minimale scherpstelafstand van 13,39 inch, of 34 cm en weegt 1,26 pond of 575 g. Het beschikt over 14 lenselementen in 9 groepen en bevat een filterdraad van 62 mm.

Deze specifieke lens kost momenteel $ 549 op de Venus Optics-website en is compatibel met Sony E-, Nikon Z-, Canon RF-, Fuji X- en Canon EF-M-vattingen.

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer