Verhalen Yuan

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Tales Yuan. Ik ben een fotograaf die in Chongqing woont, een stad gebouwd op bergen in China. Mijn hoofdvak op de universiteit was scheikunde, een onderwerp dat niets met fotografie te maken leek te hebben.

Tijdens mijn master kocht ik mijn eerste DSLR-camera en sindsdien werd ik verliefd op fotografie.

Ik richt me op portret- en fine-art fotografie, met name het subculturele genre. Ik schrijf ook tutorials op Chinese sociale media en maak video’s tot aan mijn kanaal.

Ik heb een paar jaar geleden een Canon 6D gekocht. Ik gebruik het al enkele jaren. In die tijd was het licht en redelijk geprijsd, dus het was zeer geschikt voor beginners.

De afgelopen jaren heb ik ook gebruik gemaakt van CAnon 5D Mk IV Camera. Het is een spannende camera. Het dynamisch bereik is beter dan Canon 5D Mk III. De scherpstelprestaties zijn zeer snel en nauwkeurig. Het ontwerp van het aanraakscherm is vermenselijkt.

Mijn nieuwste camera is Sony A7R III. Het hogere Kamerlid zou meer details kunnen geven. Opnamesnelheid, dynamisch bereik, EVF en AF zijn allemaal uitstekend. Sigma mount converter mc-11 werkt er goed aan.

Mijn favoriete zoomlens is Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM. Het biedt betrouwbare prestaties en verbazingwekkende optische kwaliteit. Ik gebruik ook prime lens. Sigma 35mm f/1.4 is een andere lens die ik leuk vind. Het is een uitstekende lens als je niet om het gewicht geeft.

Soms neem ik mijn Canon EF 50mm f/1.8 en Canon EF 35mm f/2. Ze zijn klein, lichtgewicht en goedkoop geprijsd.  Yongnuo YN100mm f/2 is mijn nieuwe schat.

Het is goedkoop en vrolijk en het heeft een beter dan verwacht effect op Canon 5D Mk IV. Maar overstraling kan niet worden gecontroleerd wanneer fel licht rechtstreeks de lens binnenkomt.

Ik gebruik Godox AD200 en Godox trigger. Voor deze prijs biedt het betrouwbare prestaties en krachtige flitser. Ik heb ook enkele Yongnuo-flitsers zoals Yongnuo YN560 en Yongnuo YN568. Ik kon ze overal mee naartoe nemen zonder na te denken over het gewicht.

Ik gebruik Adobe Lightroom om kleuren te corrigeren en foto’s te kiezen. En dan maak ik nog een bewerking in Adobe Photoshop. Het kan onbegrensde mogelijkheden creëren.

Naar mijn mening zijn alle apparatuur en gereedschappen slechts een deel van ons fotograferen. We moeten meer nadenken over hoe we de apparatuur in de hand kunnen gebruiken om betere foto’s te maken.

Tot slot wil ik zeggen dat ik van fotografie hou en dat ik mijn ontdekkingstocht zal voortzetten.

www.talesyuan.com | @talesyuan

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer