DSPTCH Gevlochten Camera Strap Review

Het vinden van de perfecte camerariem is voor mij een eindeloze zoektocht geweest. Misschien ben je hetzelfde?

Bij elke aankoop van een nieuwe camera zal ik altijd proberen een nieuwe riem als eerste accessoire te koppelen.

Na mijn recente uitspatting op een Fujifilm X100V, ontdekte ik de gevlochten camerariem van een merk uit San Francisco genaamd DSPTCH … en het is nu mijn favoriete manier om een camera te dragen.

dsptch gevlochten cameraband review

DSPTCH Gevlochten Camera Strap

Functioneel, sterk, knap en efficiënt in gebruik. Inclusief 2 sets clips voor het hulpprogramma ‘Double’.

Controleer de huidige prijs

Naar eigen zeggen produceert DSPTCH goederen met een grote focus op functionaliteit en duurzaamheid, en nergens is dit meer waar dan bij dit specifieke product.

Het schrijven van een hele recensie over iets waarvan het doel zo eenvoudig is, is een hele uitdaging, maar ik geloof dat deze camerariem een nadere blik verdient.

Wat is het dat deze specifieke band onderscheidt van de 10 anderen die ik bezit?!

Inhoudsopgave

DSPTCH Gevlochten Camera Strap | Specs

dsptch band ontrafeld

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Supersterk maar toch gedempt
 • Geweldige minimale looks
 • Reflecterende stiksels zijn functioneel en zien er geweldig uit
 • Quick-release clips werken goed
 • 2 sets clips dubbel gebruik van de riem
 • Voelt geweldig om vast te houden en om te schouder
 • Lang genoeg voor cross-body-carry
Tegens

 • Gevlochten uiterlijk zal niet naar ieders smaak zijn
 • Quick release clips kunnen een fractie korter zijn
 • 37″ (vaste lengte)
 • Wordt geleverd met zowel ronde als platte snoerconnectoren voor universele montage
 • Handgemaakt in de VS
 • Gemaakt van meer dan 50 ft. van 550 Type III paracord
 • Levenslange garantie
 • Verkrijgbaar in rood of zwart
 • 3M Reflecterende binnenstiksels (alleen zwart)
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

gebouwd om lang mee te gaan

Handgemaakt van meer dan 50 ft. van 550 Type III paracord, dit is een strong-ass camerariem.

‘550 Type III paracord’ is een lichtgewicht nylon ‘kernmantle’ touw dat oorspronkelijk werd gebruikt in ophanglijnen van parachutes, wat betekent dat de DSPTCH Braided Camera Strap veel meer kan bevatten dan alleen een camera!

‘Kernmantle rope’ is geconstrueerd met zijn binnenkern beschermd door een geweven mantel die is ontworpen om sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit te optimaliseren.

De ‘550’ verwijst naar een minimale breeksterkte van 550 pond (249 kg)… dus laten we zeggen dat het voldoende werk doet om je zwaarste camera + lensopstelling vast te houden 😉

Ondanks dat het zijn ongelooflijke kracht is, is de schoonheid van paracord hoe zacht en comfortabel het is wanneer het wordt gebruikt als een draagaccessoire.

Als je nog nooit een paracord cameraband hebt gebruikt, raad ik je ten zeerste aan om deze eens te proberen.

kinderen trekken riem

De ultieme krachttest – het thuisonderwijs touwtrekken!

Zoals met de meeste camera-accessoires waar je verliefd op wordt, smeekt de gevlochten camerariem om opgepakt en gestreeld te worden!

De verweven strengen paracord zorgen voor een ‘gebreide’ textuur die iets uitzet wanneer ze worden uitgerekt en perfect over de contouren van je schouder rusten.

Een riem van deze breedte zonder extra vulling is meestal ontworpen voor lichtgewicht camera’s, maar deze kan worden gebruikt met een zwaardere DSLR + zoomlens, zonder gevolgen.

Wat betreft het uiterlijk, in overeenstemming met de militaire paracordspecificaties, is het minimaal en bescheiden.

Op het eerste gezicht lijkt het veel op iets dat je oma voor je heeft gebreid… zij het je bad-ass ex-militaire oorlogsveteraan nan.

Bij nadere inspectie realiseert u zich de zorg die is besteed aan het ontwerpen van de gevlochten camerariem.

paracord close-up

De afwezigheid van quick-release clips zijn een van mijn deal-breaking functies bij het kiezen van een camerariem – gelukkig behoren degenen die op deze specifieke riem zijn geïmplementeerd tot de beste die ik heb gezien.

Je krijgt een ronde en een platte snoerversie van de connector die past bij elke stijl van de oogband van de camera, en je zult waarschijnlijk merken dat je beide op je camera kunt gebruiken.

De schoonheid van het hebben van twee omvattend sets clips, is dat je ze op twee camerabody’s (tegelijkertijd) kunt gebruiken, zodat je een snelle en gemakkelijke optie hebt om dezelfde riem ertussen te wisselen.

(Ik overweeg eigenlijk om de rode DSPTCH Braided Camera Strap ook te kopen, voor gebruik op mijn andere camera’s!)

De connectoren worden aan de camera bevestigd via een met de hand gestikt lederen lipje, dat de camerabehuizing niet verstoort terwijl de riem is bevestigd of niet is bevestigd.

quick release camerariemclips

Ten slotte is er 3M reflecterende stiksels verweven door de zwarte koorden, die wat verblinding bieden wanneer ze worden geraakt door een lichtstraal.

Dit is zo’n leuke touch, zowel stilistisch als functioneel – iets hebben dat bestuurders waarschuwt voor je aanwezigheid als fotograaf in het donker is een onderschatte maar potentieel levensreddende functie.

Oh, en het wordt ondersteund door een levenslange garantie, als, weet je, je camera meer dan 550 lbs weegt …

Gebruiksgemak

quick release camerariemclips

Het is een camerariem. Je bevestigt hem aan je camera en hangt hem aan je schouder. Einde verhaal, toch?

Nou eigenlijk niet.

De fijne kneepjes van zelfs de eenvoudigste camerariem zijn aanzienlijk, zoals iedereen die ooit gefrustreerd is geraakt door het vervelende nylon nummer dat bij je dure DSLR wordt geleverd, zal beamen.

Leren camerabanden zien er geweldig uit, maar zijn meestal glad op de schouder.

Gewatteerde camerariemen zijn comfortabel, maar vertragen je meestal vanwege hun ‘eenzijdige’ karakter.

Gripvaste camerariemen lossen uiteraard de “waar zou mijn camera naartoe gaan?!” schouderklachten, maar ze zijn ook eenzijdig en worden al snel vervelend om snel te gebruiken.

De DSPTCH Braided Camera Strap slaagt erin om alle reguliere problemen met de camerariem sierlijk opzij te zetten met een goed uitziend ontwerp dat zowel je schouder vastgrijpt als comfortabel aanvoelt, ongeacht de oriëntatie.

Je kunt het gewoon pakken en over je schouder gooien, zonder aanpassingen nodig.

Het is ook een vaste lengte (37″), wat de noodzaak om rond te fladderen verder vermindert.

(Er is een 44″-model, maar ik raad het niet aan – ik ben 6ft 4 “(194 cm) en de 37”-versie is lang genoeg voor mij om te schouderen, of zelfs cross-body te gebruiken.)

Wat betreft de snelkoppelingen, zodra je ze aan je camerabehuizing hebt bevestigd, is het een eenvoudige maar geruststellende drukken… klikken om je camera van zijn staart te bevrijden.

Ik heb nu een set van de connectoren op mijn X100V, en de andere op mijn Sony a7III Рhet is alsof je twee riemen hebt voor de prijs van ̩̩n!

camera op papier

Het mooie van een snelsluiting camerariem is dat je hem gemakkelijk kunt verwijderen wanneer hij niet in gebruik is, of omdat het hebben van iets dat aan je camera bungelt hinderlijk kan zijn, bijvoorbeeld bij het fotograferen van de camera in portretstand.

Wanneer ik mijn camera’s thuis gebruik (ahh de geneugten van COVID lock-down!), Haat ik het om overal een riem te laten bungelen, dus laat de gevlochten camerariem permanent uit.

Als het dan tijd is voor dat allerbelangrijkste dagelijkse uitstapje, twee klikken later en ben ik klaar om te rollen!

Een klein minpuntje is dat de lengte van het snoer dat de clips aan de camera bevestigt naar mijn mening een smidgen korter zou kunnen zijn.

Ik denk dat DSPTCH deze lengte heeft gekozen, zodat de clips effectief kunnen worden gebruikt op grotere vlaggenschip DSLR-body’s, maar op een kleinere camera zoals hierboven, blijven ze nog steeds enigszins ‘dangly’.

Waar voor je geld

hangend aan nek

Ik heb dure camerariemen en goedkope camerariemen gehad en ze hebben allemaal tot op zekere hoogte ‘gewerkt’.

Laten we eerlijk zijn – het ontwerpen van iets dat je camera aan je schouder hangt, is geen rocket science.

Zoals deze recensie hopelijk heeft geïllustreerd, zijn er echter verschillende factoren die de bescheiden camerariem tot iets verheffen dat je Verheug me om te gebruiken.

Dat klopt – de DSPTCH Gevlochten Camera Strap brengt me vreugde elke keer als ik het oppak! Klinkt behoorlijk oubollig, ik weet het, maar het is waar.

Ik zou zo ver gaan om te zeggen dat deze camerariem de perfect accessoire bij zoiets esthetisch moois en heerlijk tactiel als de Fujifilm X100V.

Gehuwd met enig camerabody in feite is dit een bijna perfecte camerariem.

Natuurlijk zijn de looks zeer subjectief en zullen niet naar de smaak van elke hipster zijn, maar voor de meeste fotografen die iets praktischer willen dan je gemiddelde vintage band, is het ideaal.

met Sony A7iii

De mogelijkheid om de clips op twee camerabody’s te bevestigen, maakt de riem nog meer waar voor je geld.

Voor iets dat zo goed is ontworpen en zo stevig gebouwd, allemaal ondersteund door een levenslange garantie, doen we mee AAN JUST TAKE MY MONEY!! territorium, maar hier is meer goed nieuws – het is ook redelijk geprijsd op ongeveer 70 dollar.

Je kunt er een ophalen op een paar plaatsen, maar ik raad je aan om te kopen in een online winkel genaamd ‘Moment’ – en dat is waar ik de laatste tijd veel nieuwe uitrusting krijg.

Moment biedt gratis (internationale) verzending en gratis 30-daagse retouren, evenals toegang tot hun deskundige ‘Gear Guides’ team van ondersteunend personeel.

Het moet echter gezegd worden – als je met ondersteuning moet praten over het bevestigen van een camerariem, lees je waarschijnlijk de verkeerde website 🙂

Controleer de huidige prijs

DSPTCH Camera Strap Review | Conclusie

Fuji x100 band

Wauw, ik heb het gehaald! Meer dan duizend woorden over een camerariem! Deze rechtvaardigde echter elk woord…

Het accessoriseren van een nieuwe camera is een van de kleine guilty pleasures van elke fotograaf, en het brengen van nieuw ‘plezier’ aan een bestaande camera kan de katalysator zijn om het weer op te pakken.

Met hun gevlochten camerariem heeft DSPTCH iets geweldigs gecreëerd voor fotografen van elk niveau.

Natuurlijk, zijn ‘looks’ zullen niet voor iedereen zijn, met leren riemen die nog steeds die retro-sfeer hebben waar zoveel fotografen zich aan vastklampen, maar voor alle anderen is deze riem gewoon de ene.

Perfect op de grens tussen uber-cool en zeer functioneel, raad ik het iedereen aan die een camera van zijn schouder wil houden!

dsptch gevlochten cameraband review

Sterk aanbevolen

Functioneel, sterk, knap en efficiënt in gebruik. Inclusief 2 sets clips voor het hulpprogramma ‘Double’.

Controleer de huidige prijs