[Video Review] Sony a7III na 10 maanden

Het is nu 10 maanden geleden dat ik de overstap maakte van een DSLR naar een Sony spiegelloze camera. In die tijd heb ik ongeveer 20 bruiloften over de hele wereld gefotografeerd … reizen handbagage elke keer 🙂

Dus hier is de grote vraag: na 10 maanden met de Sony a7III, Heb ik spijt van mijn beslissing om mijn vertrouwde Nikon D750 te verlaten?

Of mis ik bovendien het fotograferen met een DSLR sinds ik ben overgestapt op spiegelloos?

Ik heb deze video samengesteld in een poging om iedereen te helpen die zich in dezelfde positie bevindt als ik aan het begin van 2018 – moet je overschakelen naar spiegelloos?

Tot het einde van mijn ervaringen met DSLR’s was ik blij met mijn Nikon D750. 4 jaar later lijdt het geen twijfel dat de D750 nog steeds een groot camera (zie de test hier), en nu is het beschikbaar voor een absolute stelen van een prijs (zie hier).

Het valt echter niet te ontkennen dat de technologie in alle DSLR-camera’s is een beetje, nou ja, verouderd. Hoe graag ik DSLR’s ook gebruik, ik merkte dat ik wilde profiteren van de technische vooruitgang van de nieuwste spiegelloze camera’s.

Ik wilde vooral een EVF en een ‘echte’ Live View. Het kunnen zien van belichtingsaanpassingen in realtime is een veel efficiëntere manier om foto’s te maken, en het gebruik van een DSLR in Live View is een onhandige en frustrerende ervaring – vooral op niet-vlaggenschip DSLR’s zoals de D750.

De vraag blijft dus: na 10 maanden alleen met de Sony a7III te hebben gefotografeerd, zowel voor professioneel als persoonlijk werk, Blijf ik bij Sony?

Of stap ik over op de Nikon Z of Canon R spiegelloze camerasystemen?

Bekijk hieronder mijn video review van de Sony a7III om erachter te komen, en laat een reactie achter met je gedachten!

[Related: Best Sony a7iii lenses]

Download hier de Sony a7III

(Waar ik de mijne heb gekocht)