Viktoria Haack

Hallo, mijn naam is Viktoria Haack. Ik kom uit het Verenigd Koninkrijk, maar ben nu gevestigd in BC, Canada. Ik fotografeer veel verschillende genres van fotografie: portret, levensstijl, bruiloft, landschap, avontuur en de lijst gaat maar door. Ik ben het gelukkigst bij het fotograferen van alles wat een zware dosis natuur als onderdeel van de inhoud heeft.

Ik werk nu al meer dan 11 jaar professioneel als fotograaf. Ik leid regelmatig workshops en werk als freelance fotografieschrijver voor een aantal online en gedrukte publicaties.

Ik heb allerlei soorten uitrusting, maar de Shotkit-afbeelding toont het basisbestanddeel van wat er in mijn cameratas zit. Het toont ook mijn harige sidekick die bij de meeste gelegenheden aan mijn zijde staat, Jack de Alaskan Malamute.

Ik fotografeer met een volledig Nikon kit.

Mijn huidige camerabody’s zijn de Nikon D4 en Nikon D800. Mijn groothoek is de Nikon 17-35 f/2.8 en mijn favoriete portretlens is de Nikon 70-200 f/2.8. Ik heb ook de Nikon 24-70 f/2.8, Nikon 105 mm macro, een Nikon 85mm f/1.8 en een Nikon 50mm f/1.4.

Ik denk dat het Nikon spiegelloze systeem misschien deel uitmaakt van mijn toekomst!

Ik ben een wereldwijde ambassadeur van Lowepro, dus heb het geluk dat ik een breed scala aan cameratassen heb voor verschillende gelegenheden. Als ik echter maar één tas zou moeten kiezen, zou het de Whistler BP 450 AW11 zijn. Het is mijn allround favoriet omdat het zo robuust en comfortabel is!

Onder mijn kit is een Lowepro filterhouder met een mengsel van verschillende filters, waaronder Formatt Hitech, Lee en Daryl Benson. Mijn filterhouder en adapterringen zijn allemaal Formatt Hitech.

Ik heb een paar verschillende kabelontspanners: de ene is een schroef en de andere is een afstandsbediening die ik vaak gebruik als ik deel wil uitmaken van de foto die ik maak.

Mijn geheugenkaarten zijn allemaal Lexar Professionals. Mijn Petzl koplamp maakt altijd deel uit van mijn kit. Ik kom vaak langer op donkere plekken of buiten dan verwacht en het is fijn om een koplamp te hebben voor het geval dat.

Het kleine, witte, ronde ding rechtsonder is een pieper! Jack (mijn hond) vindt het heerlijk om ze te redden van zijn knuffels en ik voeg ze dan toe aan mijn kit. Ik vind ze handig als ik ineens de aandacht van een persoon, kind of dier moet krijgen.

www.viktoriahaackphotography.ca |@viktoriahaack

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer