Carmen Huter

Mijn naam is Carmen Huter, ik ben geboren en getogen in een klein bergstadje in Oostenrijk en noem nu de hoofdstad van ons prachtige Aotearoa (Nieuw-Zeeland) thuis.

Ik was nooit van plan om fotograaf te worden, laat staan reisfotograaf. Afgezien van mijn vroege obsessie met documentaires en verhalen uit plaatsen en avonturiers van heinde en verre, richtte ik me heel erg op het beklimmen van de bedrijfsladder.

Van de ene stage naar de andere besloot ik net na de middelbare school zes maanden vrij te maken om mijn Engelse niveau op peil te krijgen. Nieuw-Zeeland leek me een heerlijke plek om dit te doen, dus ik ging. Halverwege ging mijn school onder curatele, ik verloor mijn visum en had maar één optie : reizen. Het aanvankelijk ondenkbare veranderde al snel in een volwassen enthousiasme voor soloreizen over de hele wereld.

Fast forward een paar jaar, een handelsdiploma en vele avonturen later, heb ik een modeblog gemaakt. Hoe een wiskundeminnende reiziger bij een modeblog terecht is gekomen, zullen we nooit weten. Ik realiseerde me al snel dat fast fashion niet iets was dat ik met een goed geweten kon ondersteunen, dus sprong ik eindelijk in reisfotografie en hier zijn we.

Mijn werk legt nu een grote focus op milieubewustzijn, natuurlijk het buitenleven en duurzaamheid. Anders dan op die dwaze kleine app genaamd Instagram, is mijn kunst ook te zien geweest in National Geographic online, overzeese tentoonstellingen (meest recent in Hong Kong), de Daily Mail, Huff Post en nog veel meer gewaardeerde verkooppunten.

Mijn klantenlijst strekt zich uit van nationale en internationale toerismebureaus tot bedrijven zoals Icebreaker, Air New Zealand, Marriott Asia Pacific, Amex, Burts Bees en Ethique, om er maar een paar te noemen.

Camera:

Sony a7R III en Sony a7 II
Mijn allereerste camera iets meer dan drie jaar geleden was een Sony a6000. Een jaar of wat later heb ik een upgrade uitgevoerd naar de Sony a7 II. en ben nu dol op mijn nieuwe Sony a7R III. Voor mij is het cruciaal dat ik spullen bezit waar ik van kan genieten en die ik in elke omgeving kan gebruiken. Spiegelloze body’s hebben het voordeel dat ze een stuk lichter zijn dan traditionele DSLR-camera’s, wat helpt bij die lange beklimmingen.

Lenzen:

Sony GM 24-70mm f/2.8
Dit is mijn go-to lens. Het biedt een uitstekende variatie in brandpuntsafstanden terwijl het te allen tijde perfect scherp is.

Sony GM 16-35mm f/2.8
Ik heb dit veel liever dan de f/4 Versie. Het is een mooie aanvulling op mijn kit en is in een constante strijd van favorieten met mijn 24-70.

Sony 70-200 f/4
Deze telelens komt goed van pas bij het fotograferen van wilde dieren en alpenlandschappen. Het leent zich voor het creëren van schaal en trekt de aandacht van de kijker. Deze wordt binnenkort geüpgraded naar de GM 70-200 f/2.8.

Sony T * FE 35mm f/1.4
Vaak verwaarloosd, zeer geliefd en geprezen toch. Een onmisbare lens voor portretten en zelfs voor landschappen als ik een uniek verhaal wil vertellen.

MISC:

Ik gebruik Polar Pro UV-filters op alle lenzen en gebruik af en toe een Polarisator.

DJI Mavic Pro 2 met Polar Pro filters
Ik geef veel liever deze dan zijn broer Mavic Pro, de Hasselblad sensor is prachtig.

AquaTech Elit bij serie III waterbehuizing
Omvangrijk om mee te reizen, duur om aan te schaffen, lastig om te weten wat je doet als je onder water bent en toch zo de moeite en kosten waard. Onderwaterfotografie daagt me voortdurend uit en brengt me veel vreugde.

Nikon FXI filmcamera – voor een beetje old school plezier als ik moe word van de digitale rolluiken.

Ik draag al het bovenstaande in de Peak Design Everyday Backpack. Het is ethisch gemaakt, heeft een levenslange garantie en is weerbestendig – ik raad het ten zeerste aan.

www.carmenhuter.com | @carmenhuter

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer