Vlad Salomo

FacebookPinterestDelen

Hoi allemaal! Ik ben Vlad en ik maak al meer dan 11 jaar foto’s.

Ik ben een professionele trouwfotograaf, maar dat zou waarschijnlijk de laatste manier zijn waarop ik mezelf zou beschrijven.

Ik ben een enorme nerd en ik hou van alles wat met gadgets en technologie te maken heeft.

Mijn waardering is niet alleen voor het moderne; Ik hou ook van old-school technologie en ik heb een groeiende verzameling analoge filmcamera’s, evenals een aantal verschillende apparaten die beelden kunnen vastleggen. (Je hebt waarschijnlijk de Gameboy opgemerkt met de camerabevestiging – ja dat is een echt ding, en ja, dat is een echte selfie gemaakt met zijn glorieuze vier grijstinten.)

Ik ben ook een enorme sokkennerd – ik heb meer dan 60 paar kleurrijke, grappige en gekke sokken die ik elke dag draag. Ze maken deel uit van wie ik ben, dus natuurlijk zijn ze een belangrijk element van mijn uitrusting.

Mijn schietstijl is heel ontspannen en natuurlijk. Tijdens de trouwdag probeer ik op te gaan in gasten om meestal echte momenten vast te leggen en het vervolgens in evenwicht te brengen met creatieve geposeerde foto’s van het paar met de zon als mijn belangrijkste lichtbron.

Maar als ik de kans krijg, haal ik de flitser tevoorschijn en wordt het echt interessant.

Ik fotografeer altijd met twee body’s, afwisselend tussen verschillende brandpuntsafstanden.

Camera

Canon 5D Mark III – Dit is mijn werkpaard en ik fotografeer absoluut graag met deze camera: hij is snel, hij is betrouwbaar en het scherpstelsysteem is geweldig. Ik hou ook van de mogelijkheid om de scherpstelpunten te veranderen, zodat ik niet opnieuw hoef samen te stellen. Ik gebruik het nu als een secundair lichaam sinds ik de 5D Mark IV heb gekregen.

Canon 5D Mark IV – Ik heb deze camera nog maar kort, maar ik heb er een paar bruiloften mee mogen fotograferen. Canon heeft echt goed werk geleverd door de toch al geweldige 5D Mark III te verbeteren – deze voelt nog sneller en preciezer aan. Het is mijn nieuwe werkpaard geworden.

Canon AE-1 + FD 50mm f/1.4 – Ik experimenteer al een paar jaar met filmfotografie, maar pas dit jaar ben ik begonnen met het meenemen van een filmcamera tijdens bruiloften en probeer ik minstens een paar frames vast te leggen. Het is een iconische camera, en een die ik zou aanraden aan iedereen die begint met film.

Lenzen

Canon 35mm f/1.4 – Dit is mijn go-to lens. Als ik slechts één lens zou moeten kiezen om de rest van mijn leven te gebruiken, zou dit zonder twijfel de winnaar zijn. Het is praktisch 90% van de tijd aan mijn hoofdlichaam gelijmd.

Canon 85mm f/1.8 – Dit is mijn secundaire lens. Ik gebruik het in combinatie met de 35 en het krijgt een goede hoeveelheid werk.

Canon 16-35mm f/4 – Ik hou zoveel van dit objectief, vooral om echt dichtbij te komen voor een aantal leuke of interessante composities. Het is ook mijn feestlens, als ik eenmaal op de locatie ben. Ik gebruik het veel meer dan mijn 35 prime. Of het nu gaat om het slepen van de sluiter of om in het hart van het feest te komen, het is een uitstekende keuze.

Canon 135mm f/2 – Dit is een objectief dat geen introductie nodig heeft – “The Lord of the Red Rings”! Het is een fantastische lens en ik gebruik hem wanneer ik genoeg ruimte heb om ermee te werken. Het is erg snel en de scheiding en bokeh zijn ongeëvenaard.

Canon 100mm f/2.8 – Ik hou echt van dit objectief vanwege zijn scherpte. Ik gebruik het voornamelijk voor detailopnames, maar ook voor portretten.

Verlichting

Yongnuo YN560 IV – Dit is mijn belangrijkste flitser. Op locaties gebruik ik het op de camera om wat licht te weerkaatsen en in te vullen en om mijn andere off-camera flitsers te bedienen met behulp van Yongnuo’s geweldige draadloze masterfuncties.

Yongnuo YN860LI – Deze flitser wordt off-camera gebruikt op locaties vanwege de ingebouwde Li-ion batterij die eeuwen mee kan gaan. Ik laad het om de paar bruiloften op.

Canon 430EX – Ik gebruik deze flitser op de camera bij het slepen van de sluiter omdat deze kleiner en lichter van formaat is en me in staat stelt om de camera gemakkelijker te verplaatsen.

Yongnuo 560TX – Ik gebruik de draadloze controller om het vermogen aan te passen bij het gebruik van off-camera flitsers tijdens creatieve shoots.

LEE gekleurde gels – Deze zijn vrij vanzelfsprekend.

Godox 36LED – Ik heb altijd deze kleine LED-lamp bij me om te gebruiken bij het fotograferen van details zoals trouwringen.

Allerlei

Klemmen /spigots – Voor het monteren van flitsers op vrijwel alles, zoals tafels, stoelen, leuningen, takken.

SanDisk Extreme-kaarten – Het zijn de beste kaarten die ik ooit heb gebruikt. Hoe sneller, hoe beter.

Kodak GOLD ISO200 Film – Ik hou van de warme tinten en greens die Kodak GOLD produceert. Ik heb niet heel veel ervaring met film, maar ik weet dat ik deze leuk vind.

Victorinox Zwitsers zakmes – ik gebruik dit op bijna elke bruiloft. Van het helpen van bruiden bij het losknippen van delen van jurken tot het aanspannen van lichte standaards, het is erg handig.

Leren camerariem – Dit is echt een van de belangrijkste uitrustingsstukken. Het helpt me mijn twee camera’s veilig te dragen, het is gemakkelijk op mijn rug en het ziet er stijlvol uit.

Bedankt ShotKit voor de kans en bedankt jongens voor het lezen! Blijf creatief en wees geweldig!

www.foto-solomon.com | @vlad.solomon.photography

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer