James Tracey

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben James en ik ben gevestigd in de heuvels ten noorden van Manchester in het Verenigd Koninkrijk. Ik woon in een oude boerderij met mijn vrouw, mijn twee kleine meisjes en twee permanent hongerige katten.

Ik begon zeven jaar geleden met het fotograferen van bruiloften en heb nu meer dan 300 bruiloften gefotografeerd in het Verenigd Koninkrijk en internationaal, fotograferend in Italië, Ibiza en New York.

Twee jaar geleden begon ik bruiloften te filmen en nu schiet ik elk jaar een 50/50-verdeling van foto’s en film.

Ik denk dat ik mijn stijl zou omschrijven als voornamelijk documentair, maar ik ben niet bang om in te stappen als het een betere opname zal maken. Eigenlijk wil ik gewoon de meest verbazingwekkende foto’s voor mijn koppels leveren en als ik een mooie zak licht zie, zal ik mijn best doen om het te exploiteren!

Ik fotografeer voornamelijk met natuurlijk licht; als de scène echter moet worden geflitst, het zij zo. Het draait allemaal om het leveren van beelden die de klant zullen wegblazen.

Toen ik begon, was ik een Nikon-shooter en fotografeerde ik de meeste van mijn bruiloften op een paar D750’s in combinatie met Sigma ART-lenzen. Toen de Nikon shutters eindelijk genoeg hadden (met 210.000 klikken) besloot ik over te stappen naar Sony omdat ik wilde diversifiëren in het filmen naast foto’s.

Sony was de industriestandaard voor filmen en toen mijn sluiter de geest gaf, hadden ze net de A9 aangekondigd, wat een enorm keerpunt was voor Sony met foto’s.

De stille sluiter klonk te mooi om waar te zijn, maar het voldeed echt aan de verwachtingen en ik paste me snel aan het Sony-systeem aan.

Ik probeer zo licht mogelijk te reizen, maar ondanks mijn beste inspanningen lijkt mijn kittas nooit echt kleiner te worden.

Het grootste deel van mijn kit past in een Lowepro Photostream RL 150. Ik ben nog maar net begonnen met het gebruik van deze wheelie case na jaren een tas op mijn rug te hebben gedragen en het heeft het leven zoveel gemakkelijker gemaakt.

Alle dingen waar ik niet in kan knijpen die in mijn 10 jaar oude Lowepro Fastpack 350 gaan die is gebouwd als een tank!

Dus hier is mijn kit – er zit een mix van foto- en filmkit in mijn tas, omdat ik vaak de ene dag foto’s maak en de volgende dag film …

Camera

Sony A9 – Mijn belangrijkste fotografie werkpaard lichaam. Dit was mijn eerste Sony na de overstap van Nikon en het maakte echt een enorm verschil voor hoe ik fotografeerde.

De stille sluiter is fantastisch en het kunnen zien van mijn belichting op de EVF heeft ervoor gezorgd dat ik niet hoef na te denken over de technische kant van de opname, ik kan me gewoon concentreren op het moment en de scène.

Toen kwam real-time tracking. Ik krijg zelden een onscherpe foto, het wordt belicht zoals ik wil en ik baan me niet een weg door stillere delen van de bruiloft zoals ik deed op een Nikon. De A9 is een prachtige fotocamera.

Sony A7III x 2 – Omdat ik zowel fotografie als filmen aanbied, had ik een camera nodig die beide kon doen. Net toen ik de A7RIII overwoog, kondigde Sony de A7III aan – dus ik kreeg er een op de lanceringsdag en een tweede een paar maanden later.

De A7III is 90% van de A9 voor foto’s en met de mogelijkheid om in Cine-profielen te fotograferen, is het een uitstekende allrounder voor mij en mijn bedrijf. Voor het geld denk ik dat dit de beste pond voor pond camera op de markt op dit moment is.

Sony A6300 x 2 – Ik slaagde erin om een van deze super goedkoop te pakken met een Sony cashback deal voordat ik de tweede A7III kocht. Voor foto’s zou ik het kunnen gebruiken als dat nodig is, maar het komt vooral van pas voor de filmtaken, omdat het 4K van fantastische kwaliteit schiet en ideaal is als een vergrendelde camera wanneer ik toespraken of service film.

Sony 35mm Zeiss f/1.4 – Dit is mijn favoriete lens voor fotowerk. Toen ik voor het eerst naar Sony verhuisde, heb ik een tijdje nodig gehad om naar dit objectief te gaan, afkomstig van een Sigma ART 35mm f/1.4 (waar ik dol op was), maar het won me met zijn scherpte, focussnelheid en beeldkwaliteit. In combinatie met de A9 is dit mijn go-to brandpuntsafstand en het is de perfecte combinatie voor bruiloften.

Sony 85mm f/1.8 – Ik las zoveel reviews van dit objectief en vergeleek het gunstig met de f/1.4, dus voor een fractie van de prijs dacht ik dat ik het eens zou proberen. Twee jaar later heb ik het gebruik van een f/1.4 niet gemist en vind ik de beelden van deze voordelige lens geweldig voor het geld.

Afkomstig van de Sigma Art 85mm f/1.8 is de Sony veel kleiner en lichter, maar toch is de beeldkwaliteit uitstekend. Dit heeft de neiging om op mijn A7III te zitten voor foto’s werk en is een favoriete brandpuntsafstand voor portretten.

Sony 24-70mm GM f/2.8 – Hoewel ik persoonlijk de voorkeur geef aan primes, heb ik altijd een 24/70 zoom in mijn kitbag gehad. Als ik ooit een bruiloft op één lens zou moeten fotograferen, zou dit de lens zijn. De beeldkwaliteit is geweldig en het is perfect voor bruiloften waar ik in één positie ben opgesloten of er is niet veel ruimte. Het is een grote omvangrijke lens in vergelijking met mijn andere kit, maar het is zo’n handige lens om te hebben voor foto’s en filmen.

Samyang 18mm f/2.8 – Als ik iets breders wil voor de dansvloer, is 18mm een geweldige brandpuntsafstand om mee in de actie te komen. Het is niet zo robuust als sommige van de duurdere 18mm-lenzen die er zijn, maar de prijs is geweldig en de beelden zijn briljant van de lens. Wanneer ik het maar een klein deel van de dag nodig heb, doet deze lens precies wat ik nodig heb.

Ik zal dit ook koppelen aan een DJI Ronin SC op een A7III voor gimble shots als ik aan het filmen ben.

Loxia Zeiss 50mm f/2 – Deze lens wordt voornamelijk gebruikt voor het filmen omdat ik de voorkeur geef aan 50mm brandpuntsafstand en de beelden zijn verbluffend. Het is een lens met alleen handmatige scherpstelling, dus het is er niet een die ik regelmatig zou gebruiken voor fotografie, maar omdat de Sony’s zo gemakkelijk zijn om handmatig op scherp te stellen, is het een geweldige optie voor de paar portretten wanneer het tempo iets langzamer is.

Voor het filmen is dit een echte kwaliteitslens; de beeldkwaliteit is prachtig. Met de APC crop mode op de Sony kan ik deze ook als 80mm gebruiken zonder verlies van beeldkwaliteit bij het filmen, dus het is mijn nummer 1 filmlens geworden.

Godox TT350s x 3 – Kleine, compacte flitserpistolen die niet veel wegen en snel en eenvoudig in te stellen zijn wanneer ik invullicht nodig heb voor de toespraken of extra licht voor de dansvloer.

Godox X1 Trigger x 2 – Een paar van deze voor het activeren van de TT350s, tot nu toe zijn ze kogelvrij en zijn ze geweldig voor het onderweg wijzigen van de flitsinstellingen.

Nikon SB700 Flash – Ik gebruik alleen handmatige flitsinstellingen en de Sony’s activeren de Nikon-flitser, dus het werkt net zo goed voor mij als op mijn D750s.

SpiderPro Belt – Persoonlijk geef ik de voorkeur aan mijn camera’s op mijn heupen en deze riem zit al vier jaar in mijn kitbag. Echt goed gemaakt en geweldige klantenondersteuning van het team als u onderdelen moet vervangen.

MagMod – Ik gebruik de twee rasters voor creatief flitswerk en voor richtingslicht voor de toespraken wanneer ik een kleine vulflits nodig heb. Het is een geweldig stukje kit, gemakkelijk te gebruiken en stelt me in staat om op elke bruiloft iets nieuws te proberen.

Sony TX650 – Deze worden gebruikt voor filmwerk om de audio vast te leggen. Ik plak er meestal een op de microfoon en laat een tweede in de zak van de luidspreker knallen. Hoewel een lav-microfoon van iets betere kwaliteit is, is de Sony TX650 zoveel sneller en gemakkelijker te gebruiken en met een beetje werk in postproductie klinkt het geweldig op trouwfilms.

Zoom H4n Pro – Audio recorder voor mijn filmwerk. U kunt nooit genoeg back-ups hebben. Ik laat dit meestal op tafel liggen dicht bij de dienst en toespraken. Het heeft me een paar keer gered wanneer de spreker stopt met het gebruik van een microfoon of zijn jas uittrekt tijdens het spreken.

Ik gebruik het ook om bepaalde delen van de dag op te nemen die ik misschien in de volledige trouwfilm wil gebruiken (meestal live muzikanten).

Giotto Rocket Blower – Spiegelloze camera’s hebben de gewoonte om het stof vrij gemakkelijk op te pikken, dus dit is een essentieel stukje kit in mijn tas.

ThinkTank Pixel Pocket Rocket – Dit is bevestigd aan mijn broek, zodat mijn geheugenkaarten nooit mijn kant verlaten!

www.jamestraceyphotography.com | @jamestraceyfilmandphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer