Matt Gast

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Matt en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Sheffield, South Yorkshire. Ik fotografeer nu iets meer dan zes jaar bruiloften.

Mijn belangrijkste twee camera’s zijn de Canon 5D Mark IV en de 5D Mark III.

Ik fotografeer meestal met prime lenzen – voornamelijk 35mm f / 1.4, 50mm f/1.2 en 85mm f/1.8 omdat deze lenzen echt passen bij mijn documentaire stijl van fotografie.

Ik gebruik ook een 70-200mm f/2.8 lens die helpt bij het vastleggen van de natuurlijke en openhartige momenten van een afstand.  Het is ook een geweldige portretlens!!

Het gebruik van prime lenzen was een van de beste dingen die ik ooit heb gedaan in termen van het ontwikkelen van mijn fotografie. Je leert zien in verschillende brandpuntsafstanden en het dwingt je om meer na te denken over je compositie en je positie ten opzichte van het onderwerp.

Grote diafragma’s en wijd open fotograferen zijn ook belangrijk voor mij op bruiloften wanneer alleen natuurlijk / beschikbaar licht wordt gebruikt. Ik gebruik een paar Canon Speedlites, maar deze verschijnen pas ’s avonds op de dansvloer.

Ik gebruik Canon-apparatuur al sinds ik meer dan zes jaar geleden begon met het fotograferen van bruiloften. Voor mij is het het beste en past het perfect bij de manier waarop ik werk.

Camera

Canon 5D Mark IV

Mijn hoofdcamera sinds een paar jaar. Wat kan ik zeggen… Het is gewoon absoluut briljant. Veel lichter en beter bij weinig licht dan mijn trouwe Mark III. Ik zal binnenkort een andere krijgen om de Mark III te vervangen nu het drukke seizoen ten einde loopt.

Canon 5D Mark III

Dit is de camera waarmee ik begon samen met een Canon 6D die ik nu als back-up gebruik naar beide 5D’s. Het wordt nu een beetje moe, dus ik zal het binnenkort vervangen, maar ik zal het nooit loslaten omdat ik me er zo aan gehecht voel. Het zal waarschijnlijk op een plank in mijn studio terechtkomen zodra ik het ophang.

Lenzen

Canon EF 85mm f/1.2

Ik begin altijd de ochtend van een bruiloft met deze lens. Ik schiet de bruid die zich voorbereidt en ga dan verder met details.

Close-up portretten met deze lens zijn veel beter in het overbrengen van emoties. Ik hou ook van de manier waarop deze lens je bijna onzichtbaar kan maken. Je bent in staat om afstand te houden en alles voor je te zien gebeuren. Ik vind dit essentieel voor de manier waarop ik werk.

Dit is een vrij zware lens die de hele dag op mijn camera blijft zitten, maar de opnames die het voor mij produceert zijn de reden waarom dit de favoriete lens is die ik in mijn kittas heb.

Canon EF 50mm f/1.2

Ik gebruik deze lens voornamelijk voor portretten en af en toe een confettifoto. Ik vind het ideaal als ik een hechtere oogst van mijn koppels wil krijgen. Het komt tot zijn recht bij weinig licht, vooral bij het fotograferen in het gouden uur.

Canon EF 35mm f/1.4

Samen met de 85mm zit deze lens 90% van de dag op mijn camera. Dit is waarschijnlijk de meest veelzijdige lens in mijn tas. Ik kan van dichtbij komen voor portretten of achterblijven voor grotere groepsfoto’s. Dit is ook een geweldige lens voor intieme ceremonies waarbij je behoorlijk wordt gepusht voor ruimte.

De prestaties bij weinig licht zijn ook geweldig bij het fotograferen wijd open. Absoluut briljante lens.

Canon EF 100mm f/2.8

Ik gebruik deze lens om close-up details vast te leggen. Supersnel en superscherp. Ik zou zeggen dat het de minst gebruikte lens in mijn tas is, maar ik zou niet zonder zijn.

Canon EF 135mm f/2
Ik kreeg deze lens omdat ik iets lichters wilde dan mijn 70-200 om te gebruiken tijdens toespraken en het vreemde portret. Bij f/2 is deze lens waanzinnig scherp, en ik hou van de boterachtige huidtinten die het me geeft.

Canon Canon EF 70-200mm f/2.8

Had deze lens al jaren en ik ben er helemaal weg van. Ik gebruik het voor allerlei verschillende dingen.

Het komt tot zijn recht op grote buitenbruiloften, wanneer ik de leuke openhartige momenten wil vastleggen zonder te dichtbij te komen. De manier waarop ik bruiloften documenteer, is meer als een waarnemer zijn, gewoon wachten op die onverwachte momenten – en met deze lens kan ik meestal gewoon onopgemerkt blijven.

Canon EF 16-35mm f/4

Dit is de nieuwste toevoeging aan mijn kit. Ik wilde iets dat ik kon gebruiken in het midden van dingen op de dansvloer om echt breed te worden en deze lens stelt me in staat om dat te doen.

Verlichting/Triggers

Canon Speedlite 600EX RT x 2 – Voornamelijk gebruikt op de dansvloer. Ik sleep ook de sluiter met deze flitsers recht ingezoomd om een aantal gekke lichtsporen te creëren.

Tassen/Riemen

Lowepro ProTactic 450 AW

Dit is een fantastische tas die al mijn apparatuur netjes georganiseerd houdt. Het is vrij zwaar als het vol is, maar houd vasts alles wat ik nodig heb en meer.

Ona Bowery

Dit is een fantastisch zakje. Het is de hele dag bij me en ik gebruik het om mijn persoonlijke bezittingen binnen te houden, samen met een paar prime-lenzen, normaal gesproken mijn 50 mm 135 mm.

Holdfast Moneymaker

Ik heb twee camera’s, dus ik heb snel toegang tot twee brandpuntsafstanden. De Holdfast Moneymaker stelt mij in staat om snel en comfortabel te werken. Waarschijnlijk het beste eraan, afgezien van er slim uitzien, is de manier waarop het de spanning van mijn rug wegneemt. Absoluut een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan.

Hardware en software

iMac 27, 2017
Adobe Lightroom en Photoshop voor het retoucheren van de huid.
VSCO film preset, enigszins aangepast aan mijn stijl.

mattguestphotography.com | @mattguestphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer