Charlotte Bergman

Ik had een jeugd vol met veel ambachten en kunst, maar na het afronden van de middelbare school concentreerde ik me het grootste deel van mijn tijd op school en mijn carrière.

Na 10 jaar moest er een creatieve leemte worden opgevuld. Ik kocht een camera en verhuisde naar Parijs, waardoor ik opnieuw geïnteresseerd, opnieuw gemotiveerd en “creatief” werd.

Ik ben geïnspireerd door zoveel verschillende schilders, fotografen en ontwerpers en als gevolg daarvan is de reis om te ontdekken wie ik ben als kunstenaar erg frustrerend geweest.

Ik hou van minimalisme EN maximalisme. Ik geniet van de rijkdom van kleur EN de eenvoud van zwart en wit. Met de enorme hoeveelheid fotografische consumptie die beschikbaar is via sociale media en moodboardwebsites, heb ik geworsteld met het definiëren van mijn eigen stijl en identiteit.

Mijn eerdere werk bevatte meestal veel kleuren, accessoires en buitenlocaties. Ik heb genoten van die shoots, maar heb gemerkt dat ik mijn proces als geheel heb vertraagd. Dit is deels te wijten aan een verschuiving naar midden- en grootformaatfotografie en aan de behoefte aan meer rust in het algemeen.

In dit opzicht vertegenwoordigt het gebruik van meer film een letterlijke en filosofische vertraging en vereenvoudiging in zowel het leven als de kunst.

Ik fotografeer nog steeds digitaal voor veel projecten, maar film is steeds meer mijn eerste keuze in shoots.

Tijd doorbrengen in de donkere kamer ontwikkelen en afdrukken is meditatief, en ik hoop in de nabije toekomst meer van dit werk te delen.

Dus dit is wat ik gebruik voor mijn artistieke en reiswerk:

Camera:

Canon R – Ik ben onlangs overgestapt van een Canon 5D. De overstap maken naar spiegelloos was een uitdaging, maar ik hou van deze camera.

Hasselblad 500c/m – Mijn middenformaat baby. Geen commentaar nodig omdat de naam eraan voorafgaat.

Voigtlander Bessa R3A – In mijn tas/tas als ik gewoon aan het dwalen ben. Dit is een ongelooflijke afstandsmeter met 1:1 zoeker, zodat je met beide ogen tegelijk open kunt fotograferen.

Lenzen:

Canon RF 24-105mm f/4 – De kitlens is super praktisch. Ik ben echter van plan om binnenkort te upgraden naar de 28-70mm.

KIPON Elegant 90mm f/2.4 lens voor Canon RF – Ik kreeg deze handmatig scherpgestelde portretlens in een opwelling om een off-market Canon R te testen merk en het is uitstekend. Extreem scherp en substantieel gevoel.

Zeiss Distagon 50mm f/4 – Een geweldige en praktische multi-use lens voor de Hasselblad.

Leica 40mm – Ik heb deze lens gered van een oude Leica point-and-shoot gekocht door mijn vader in de vroege jaren ’90. Mijn camerawinkel plaatste het glas in een lensbehuizing, zodat ik het met mijn Bessa kon gebruiken.

Ander:

Kiwi Jus – Kiwi Camera in Orlando is de beste camerawinkel. Mijn lenzenreiniger is een must.

Sekonic Lichtmeter – Als ik dit niet heb, gebruik ik een Lightmeter-app op mijn telefoon, maar als ik dit gebruik, kunnen nauwkeurigere metingen worden uitgevoerd.

HP5 en Portra 400 zijn mijn go to films voor zowel 35mm als middenformaat.

www.charlottemargot.com | @charlottebergan

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer