Wayne Johns

FacebookPinterestDelen

Ik ben een mode-, schoonheids- en reclamefotograaf, regisseur, opvoeder en schrijver. Ik zit al meer dan 25 jaar in de branche.

Ik ben ook een Fujifilm Ambassadeur en een ARRI Lighting Ambassador en geef workshops over de hele wereld.

Oorspronkelijk gebruikte ik Canon-camera’s mainstream voor ongeveer 23 jaar, en ook Mamiya RZ67 Pro, Hasselblad en Leica aan de middenformaat kant. Dat was tot een paar jaar geleden toen ik voor al mijn werk overstapte naar de Fujifilm X-serie en GFX-serie camera’s.

Na de overstap naar de Fujifilm X-T1 toen het werd uitgebracht, merkte Fujifilm mijn commerciële werk op met behulp van hun camera’s en nodigde me uit om ambassadeur te worden.

Ik hield gewoon van de analoge look en het tactiele gevoel van de camera’s uit de XT-serie en de beeldkwaliteit was en was absoluut fantastisch. Ik heb zelfs front cover campagnes geschoten met de meetzoeker-stijl X-Pro 2 eveneens.

Ik heb sindsdien bijgewerkt naar de ooit zo indrukwekkende Fujifilm X-T3 serie camera’s, die niet alleen geweldige fotocamera’s zijn, maar ook uitstekende videofunctionaliteit en kwaliteit hebben.

De 425 scherpstelpunten in combinatie met de oogdetectiefocus voor zowel foto’s als video zijn fantastisch. Deze zijn nog beter met de Fujifilm-objectieven – Fujifilm staat al vele jaren bekend om het maken van uitstekend glas en hun huidige lenzenlijn is geen uitzondering.

Ik moet toegeven dat ik in de jaren sinds mijn overstap helemaal niet achterom heb gekeken of de Canons heb gemist; de Fujifilm X-T3 is klein, compact, robuust, weerbestendig en heeft een verbazingwekkende beeldkwaliteit en prestaties … geen grote zware DSLR’s meer rondlopen.

CAMERA

Aan de middenformaat kant fotografeer ik met de prachtige GFX 50S en de GFX 50R. Beide hebben hetzelfde interne 51,4 MP-systeem, het is alleen dat de 50S is een DSLR stijl en de 50R is een meetzoeker stijl body, en beide zijn fantastisch met een verbazingwekkend dynamisch bereik en beeldkwaliteit.

Deze dingen zijn mijn go-to werkpaarden… Ik fotografeer met hen voor 85% van mijn werk.

Sinds kort fotografeer ik ook met de nieuwe Fujifilm GFX 100. (102MP-systeem – hier niet weergegeven) dat dingen weer naar een ander niveau tilt, op veel manieren….

LENZEN

GFX middenformaat systemen, ik gebruik voornamelijk de:

• Fujifilm GF 45mm f/2.8

• Fujifilm GF 63mm f/2.8

• Fujifilm GF 110mm f/2 (Mijn favoriete GF-lens van allemaal – dit ding is gewoon geweldig, het onderwerp van achtergrondscheiding en vallen is gewoon mooi en het is zo scherp.

X-T3 – Ik denk dat mijn favorieten en meest gebruikt hier voor foto’s zijn de 35mm f/1.4, de 56mm f/1.2 en de 50-140mm f/2.8. Voor videowerk zou ik zeggen de 23mm f/2 en de 35mm f/1.4 wordt het meest gebruikt.

• Fujinon XF 23mm f/2

• Fujinon XF 35mm f/1.4

• Fujinon XF 56mm f/1.2

• Fujinon XF 90mm Macro f/2

• Fujinon XF 50-140mm f/2.8

GIMBAL

Ik gebruik een Zhiyun Weebill Lab gimbal voor wat videowerk wanneer vloeiende beweging onderweg nodig is. Het nieuwe ontwerp van het handvat en de houdposities van deze cardanische ophanging werken zo goed – het hebben van quick release-handgrepen maakt dingen zo snel en het feit dat u alle bewegende aspunten kunt vergrendelen voor het inpakken en reizen, helpt voorkomen dat uw cardanische ophanging beschadigd raakt of rondslingert tijdens het transport.

MICROFOONS

Ik heb verschillende microfoons, veel Rode Mic radio wav-microfoons voor het opnemen van de meeste dingen, behalve de Rode Video Mic Pro shotgun mic is een goede solide microfoon om te gebruiken op of buiten de camera.

VERLICHTING

Qua verlichting, wat ik hier niet heb laten zien, ben ik de afgelopen jaren overgestapt op de Pixapro Citi600 Pro units (GodoxAD600Pro).) en de zeer slimme Pixapro Pika200Pro (Godox AD200Pro) eenheden – dit zijn absoluut geweldige batterij-eenheden en zo veelzijdig met add-ons. Ze zijn een 1/3 de prijs van Profoto-eenheden en na alle ervaring die ik heb gehad met het fotograferen van Profoto door de jaren heen, hebben drie nu hun place en presteren foutloos – in sommige opzichten beter.

Om deze af te vuren gebruik ik de Pixapro ST-IV Pro trigger die al mijn lampen rechtstreeks vanuit de camera bestuurt. Als ik om welke reden dan ook andere triggers nodig heb, heb ik een betrouwbare Pocket-wizard plus iiis als back-up ….

Ik heb ook veel verschillende lichtvormers en reflectoren voor deze lampen die ik regelmatig gebruik om mijn licht te boetseren.

SEKONIC L-478D – Ik gebruik nog steeds een betrouwbare lichtmeter voor het grootste deel van mijn werk, vooral in de studio waar ik flits / stroboscoop gebruik. De L-478D is een latere digitale versie van hun lichtmeters, met een touchscreen. In combinatie daarmee is mijn vertrouwde X-Rite paspoort kleurchecker voor het krijgen van mijn basis WB in zowel foto’s als video.

OPSLAG

Een goede levering van Toshiba Exceria UHS-ii SD-kaarten, vooral voor video en voor de GFX50-bestanden … en om die te ondersteunen gebruik ik de mooie G-Tech G Drives voor het maken van back-ups van mijn werk, zowel op locatie als in de studio.

Deze schijven hebben beide een USB-3 of C-aansluiting en een SATA-aansluiting, wat betekent dat ik ze rechtstreeks in mijn G-Tech Raid-opslag kan schuiven voor back-up als ik terugkom.

KABELS

Reserve USB C-kabels voor vastgebonden fotograferen weet je nooit wanneer je er nog een nodig hebt.

LEDERMAN

Mijn trouwe leatherman tool gaat overal mee naartoe, het is vaker wel dan niet een redder voor iets gebleken.

Nou ik hoop dat je een klein kijkje hebt genomen in wat er in mijn cameratas zit en een deel van wat ik dagelijks gebruik.

www.waynejohns.com | @waynejohns_photographer

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer