SpiderLight System Review – Dual Camera Holster

FacebookPinterestDelen

Samen met de meeste trouwfotografen draag ik te allen tijde twee camerabody’s bij me om de actie snel vast te leggen met verschillende brandpuntsafstanden. Het hebben van gemakkelijke en snelle toegang is essentieel.

De norm is om deze twee camera’s meestal op een dubbele riem of harnassysteem te hebben. Dat is echter niet altijd de meest comfortabele of zelfs de snelste oplossing.

Enter SpiderHolster, een merk van hip-slung camera holster systemen die al een tijdje bestaan.

Ik ontdekte SpiderHolster voor het eerst toen ik bij Nikon was en op zoek was naar een systeem met twee camera’s dat het leven gemakkelijker maakte dan het gebruik van twee van de meegeleverde camerariemen die bij de camerabehuizing werden geleverd. Na een stint met de Black Rapid Straps en het Holdfast Money Maker harnas werd één ding duidelijk. IK HAAT bandjes.

Het SpiderLight dubbele camerasysteem

SpiderLight Dual Camera Holster

Stevige en veilige holster met dubbele camera die u behoedt voor rugpijn.

Controleer de huidige prijs

Bandjes zijn voor mij omslachtig en omvangrijk. Ik draag al het gewicht van de camera’s op mijn schouders en rug (ik heb al een degeneratieve schijfziekte.) Mijn camera’s zwaaien naar mijn heupen en kneuzingen me. Ook wil ik met de innovatieve flipschermen die we vandaag hebben, mijn camera snel naar de grond of hoog kunnen brengen zonder dat een riem me in de weg zit.

Zou het hebben van het gewicht bij mijn heupen echter beter zijn voor mijn rug? Zou dit inschuifmechanisme veilig zijn? Toen ik overstapte naar Sony, besloot ik dat het tijd was om iets anders te proberen – hier is mijn SpiderPro SpiderLight dual camera systeem review.

Inhoudsopgave

SpiderPro SpiderLight Dual Camera Systeem Specs

Compatibiliteit: Ontworpen voor spiegelloze of lichtgewicht DSLR-camera’s.

Gewichtslimiet: Tot 3,25 kg (7 lbs)

Lengte riem: 25-48″ (71-127cm)

Gewicht van het systeem: 454 g (1,0 lbs)

Bouw &uiterlijk

Ik draag de SpiderLight Dual Camera Holster

Bekijk meer beoordelingen

Pros

  • Snelle toegang tot de camera
  • Bewegingsvrijheid bij het fotograferen
  • Compatibel met Arca-Swiss
  • Minder rugpijn
  • Je ziet er blijkbaar uit als een cowboy
Tegens

  • Trekt aan broeken met zwaardere lenzen
  • Minder bewegingsvrijheid bij het lopen door krappe plekken
  • Riskeer je camera te laten vallen als je niet voorzichtig bent
Controleer de huidige prijs

Het SpiderLite systeem is opgebouwd uit dezelfde duurzame materialen als de reguliere SpiderPro harnassen. De riem zelf voelt sterk, duurzaam en bestand tegen scheuren of extreme slijtage.

De cameraplaat heeft een volledig metalen constructie en heeft een ingebouwde Arca-Zwitserse geometrie die geweldig is voor die reisstatiefgebruikers die er zijn!

Het bevat ook een universele 1/4 20 “mount voor andere statieven of camera-bijlagen. Het is ook camera-verstelbaar!

De plaat zit op een schuifregelaar waarmee u het montagepunt kunt aanpassen aan uw camera.

SpiderLight Camera Plaat

De SpiderLight Camera Plate is even duurzaam als goed ontworpen.

De holster is ook volledig van metaal en uitgerust met een 2-positie slotfunctie samen met het zelfsluitende ontwerp.

Het kogelgewricht van de cameraplaat schuift snel en veilig in de holster en zorgt er ook voor dat de camera vrij met je mee kan bewegen terwijl hij aan je zijde hangt.

SpiderLight Locking Holster wordt ontgrendeld weergegeven

De Holster ingesteld op de snelle draw ontgrendelde positie.

SpiderLight Vergrendelbare Holster

De Holster ingesteld op de handmatige draw locked positie.

Over het algemeen voelt het hele SpiderLight Dual Camera Holster System aan als duurzame kwaliteit en slaagt zeker voor de oogtest.

Na een heel jaar gebruik en meer dan 45 bruiloften en meerdere fotosessies ziet mijn SpiderLight riem er zeker niet nieuw uit, maar hij voelt nog steeds duurzaam aan!

Het enige probleem dat ik heb, is dat de holster aan de rechterkant “plakkerig” begint te worden. Mijn camera schuift niet zo gemakkelijk in en uit als vroeger en voelt bijna alsof hij een klein stukje metaal vangt op zijn weg naar buiten.

Hoewel het niet zo mooi is als een nieuwe, krijgt de mijne nog steeds de klus geklaard en ik stilIk word een Camera Cowboy genoemd op bruiloften!

Gebruiksgemak

Ik met de SpiderLight in actie in de oceaan

Gevaarlijk leven met de SpiderLight!

Over het algemeen vind ik het SpiderLight Camera System erg Bevrijden. Wat ik daarmee bedoel, is dat ik het geweldig vind om gewoon mijn camera te kunnen pakken en te fotograferen zonder beperkingen op mijn lichaam of waar ik mijn camera plaats (dwz hoog, laag, 3 voet naar rechts, enz.)

Sinds ik ben overgestapt op spiegelloze camera’s, gebruik ik het lcd-scherm aan de achterkant meer dan ooit!

Hoewel het even wennen is, zorgt het spiergeheugen er nu voor dat ik het nooit kan missen om mijn camera er weer in te zetten. Ik geef wel toe dat ik twee keer een camera heb laten vallen door snel te proberen te wisselen en de holster helemaal te missen. De camera’s overleefden echter!

Het SpiderLight Camera Systeem is voor mij het gemakkelijkst te gebruiken omdat ik me snel kan aanpassen aan een statief zonder de bevestigingsschroeven van de camerariem aan de basis van de camera te hoeven verwijderen, en het feit dat de plaat gewoon op mijn arca-swiss uitgeruste statief schuift is geweldig!

Wandelde deze berg op met niets anders dan mijn camera, SpiderLight en mijn reisstatief! Sony A7riii + 16-35mm f/2.8 15 sec | F2.8 | Iso 2000

De enige klacht die ik wel heb bij een riemsysteem is dat je bij een zwaardere setup wel moet oppassen dat het je broek iets naar beneden trekt.

Ik gebruik overhemdresten en draag nog steeds een gewone riem om hierbij te helpen. Ik draag mijn SpiderLight net onder mijn normale riem op mijn broek voor bruiloften en moet mezelf meestal een paar keer gedurende de nacht aanpassen.

Ook zorgt het hebben van beide camera’s op je heupen ervoor dat je erg ‘breed’ wordt wanneer je door een krappe plek probeert te lopen. Je moet rekening houden met de camera’s aan jouw kant – ik heb onze zeer dure 70-200mm GM in dingen geslagen die ik niet zou moeten hebben!

Receptiezalen kunnen erg druk worden, maar dit is niet anders dan de zorg die u moet nemen met de meeste dubbele cameraharnassen – het is eigenlijk veel Veiliger dan met twee camerabody’s die vrij langs uw site slingeren.

Waar voor je geld

Je kunt de enkele SpiderHolster zelf ophalen voor iets minder dan $ 100, wat veel waar voor je geld gezien de constructie en R&D waarvan ik zeker weet dat het in het systeem is gegaan.

De hele SpiderLight dual setup die ik gebruik, kan worden gekocht voor iets meer dan $ 200, wat ik geloof dat het een waardige eenmalige prijs is voor een professional.

Om nog maar te zwijgen, het heeft me een paar uitstapjes naar de chiropractor bespaard!

Controleer de huidige prijs

SpiderLight Camera Systeem Review | Conclusie

Over het algemeen ben ik erg blij met mijn SpiderLight Camera System en ben van plan om het te blijven gebruiken.

Ik wil andere systemen met twee camera’s verkennen zodra ze beschikbaar komen en ervoor zorgen dat ik ALLE opties uitprobeer.

Dat gezegd hebbende, mijn rugpijn is veel afgenomen sinds de overstap naar Sony en het SpiderLight riemsysteem.

Ik geloof dat als ik terug zou gaan naar een strap setup, dat ik weer voorzichtig zou moeten zijn met de belasting van mijn rug en schouders.

Als je net als ik bent en hernia’s of rugproblemen hebt, raad ik je zeker aan om het Spider-systeem uit te proberen!

Het SpiderLight dubbele camerasysteem

SpiderLight Dual Camera Holster

Stevige en veilige holster met dubbele camera die u behoedt voor rugpijn.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen