Welke videobewerkingssoftware gebruiken Youtubers in 2023?

FacebookPinterestDelen

Ben je van plan om YouTube-video’s te maken? Misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de tools waarop YouTubers vertrouwen om hun inhoud te maken.

Hoe dan ook, je vraagt je misschien af: welke videobewerkingssoftware gebruiken YouTubers?

In dit bericht zullen we het hebben over de top vijf videobewerkingssoftware-opties die YouTubers gebruiken om hun inhoud te maken.

1. PewDiePie – Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere is een van de krachtigste bewerkingsprogramma’s op de markt. Het is dus geen verrassing dat veel beroemde YouTubers, zoals PewDiePie, het gebruiken om video’s van hoge kwaliteit te maken.

Al met al stelt de grote verscheidenheid aan effecten, van visuals tot audio, gebruikers in staat om gemakkelijk professioneel ogende inhoud te maken.

Dat gezegd hebbende, de intuïtieve gebruikersinterface is wat het zo efficiënt maakt. Om die reden, zelfs als je nieuw bent in het spel, kun je in een mum van tijd geweldige inhoud plaatsen!

2. Kurzgesagt – Adobe After Effects

De boeiende inhoud op het kanaal van Kurzgesagt doorloopt een heleboel stappen voordat deze klaar is om te worden geplaatst. Toch is Adobe After Effects de software achter de infographic-animaties die miljoenen weergaven verzamelen!

Op het eerste gezicht hebben Adobe Premiere en After Effects een vergelijkbaar bewerkingsbereik. After Effects is echter ontworpen voor animatie en motion graphics.

3. Dude Perfect – Final Cut Pro X

Final Cut Pro X is nog een andere uitstekende bewerkingssoftware voor zowel amateurs als professionals. Het is ook een van de tools die Dude Perfect gebruikt om hun inhoud te bewerken.

Dankzij de eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface kunt u Final Cut Pro X gebruiken, zelfs met weinig tot geen videobewerkingservaring.

4. Christine Tay – Filmora

Christine Tay staat bekend om haar unieke esthetiek. Toevallig gebruikt ze Wondershare Filmora om haar videofilters te bewerken, introductie-effecten aan te passen en aantrekkelijke lettertypen toe te voegen.

Net als Final Cut Pro X beschikt Filmora over een eenvoudige en efficiënte reeks bewerkingstools en effecten. Het is populair onder casual gebruikers die graag aan leuke en creatieve projecten werken.

5. Jack Cole – ShotCut

YouTubers met kleinere kanalen, zoals Jack Cole, kunnen ShotCut gebruiken om hun inhoud te bewerken, omdat het gratis is en een fatsoenlijke set bewerkingstools biedt.

Dit compacte maar intuïtieve programma wordt geleverd met veel functies die u alleen in betaalde software kunt vinden. Ten eerste kan het je video’s stabiliseren, de chroma-toets gebruiken en zelfs 3D-animaties hebben.

Dus hoewel het niet zo krachtig is als de andere hierboven genoemde opties, is het nog steeds een goede pasvorm voor YouTubers die een snelle en eenvoudige bewerkingservaring willen voor kleine projecten.

Laatste gedachten

Het vinden van de juiste videobewerkingssoftware is cruciaal voor elke YouTube-contentmaker.

Over het algemeen zijn Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Final Cut Pro, Filmora en ShotCut de beste opties die er zijn.

Je zult ook geïnteresseerd zijn in ons artikel over welke videobewerkingsapp TikTokers gebruiken.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer