Hoe bewerk ik een video gratis op mijn iPhone?

FacebookPinterestDelen

Als u een video op uw iPhone wilt bewerken, moet u de iMovie-app gebruiken of een app van derden downloaden uit de App Store.

De meeste mensen vinden de standaard iMovie-app prima, maar als je meer controle wilt over je bewerkingsproces zonder een cent te betalen, is dit artikel iets voor jou.

(Zie ook: Is iMovie een goede video-editor?)

Bewerken op iPhone: een overzicht

Elke telefoonsoftware heeft een stockvideobewerkingsapp waarmee u basisvideobewerking kunt uitvoeren.

Dit omvat het vertragen van de video, het bijsnijden ervan, het wijzigen van filters en het toevoegen van achtergrondmuziek.

Om toegang te krijgen tot de meer geavanceerde videobewerkingsopties, moet u echter enkele videobewerkings-apps downloaden uit de App Store.

Sommige daarvan zijn betaald, zoals LumaFusion en Adobe Premier Rush.

Sommige gratis bieden nog steeds een breed scala aan videobewerkingsmogelijkheden, zoals VN-editor en InShot.

Hoewel geen van de bewerkingsapps die beschikbaar zijn voor de iPhone zoveel functies heeft als volwaardige desktopvideobewerkingssoftware, zijn ze nog steeds krachtig genoeg voor de meeste gebruikers.

In dit artikel leren we je hoe je een video op de iPhone kunt bewerken met behulp van VN-video-editor, omdat dit momenteel de beste gratis bewerkingsapp is die we konden vinden.

Hoe bewerk ik een video gratis op mijn iPhone?

Zodra u de VN-editor opent, volgt u deze stappen:

1. Voeg uw video(‘s) toe

Bij het openen van de app vind je onderaan een knop met een plusteken. Klik erop en selecteer een of meer video’s om in de app te importeren.

2. Bepaal de beeldverhouding

Merk op hoe je video wordt weergegeven in de bovenste helft van het scherm. Boven die video vind je de beeldverhouding standaard ingesteld op ‘origineel’. Je hebt de mogelijkheid om dat te veranderen of het te laten zoals het is.

3. Begin met het bewerken van de fouten

Als je video delen bevat die je wilt bewerken, moet je de schaarknop onderaan gebruiken.

Om dat te doen, gebruikt u uw vinger om de video naar het deel te schuiven dat u wilt knippen, past u de verticale witte lijn op de tijdlijn aan en drukt u vervolgens op de schaarknop. Als je video lang is en je de witte lijn niet nauwkeurig kunt positioneren, gebruik je het trimgereedschap (rechts van de schaar) voor fijnere aanpassingen.

Je zult merken dat je video nu in twee afzonderlijke video’s is geknipt. u kunt doorgaan met het verwijderen van het ongewenste gedeelte met behulp van de verwijderknop rechtsonder, of doorgaan met het knippen van alle ongewenste clips en ze allemaal in één keer verwijderen.

Als u een fout maakt in het proces, kunt u altijd de knop Ongedaan maken in de rechterbovenhoek onder de video gebruiken.

4. Effecten en overgangen toevoegen

Nu je ongewenste delen van de video hebt verwijderd, kun je doorgaan en elk gewenst effect toevoegen. De werkbalk onderaan bevat verschillende meningen die u kunt gebruiken. Deze omvatten:

  • Filters
  • Snelheidsaanpassing
  • Overgangen
  • Tekst toevoegen
  • Achtergrondmuziek toevoegen

5. Sla uw video op

Wanneer je klaar bent met bewerken, moet je je video opslaan. Druk op de knop “Exporteren” in de rechterbovenhoek van uw scherm.

U moet kiezen tussen de opslaginstellingen “Auto” en “Manual”. De automatische modus komt in de meeste gevallen meestal prima uit de verf, maar als u de FPS, resolutie en bitrate handmatig wilt aanpassen, selecteert u de handmatige modus.

Inpakken

Met behulp van een gratis videobewerkingsapp zoals VN heb je een behoorlijke verscheidenheid aan videobewerkingsopties op je iPhone.

Het enige dat u hoeft te doen, is uw video’s importeren, ongewenste delen bijsnijden en vervolgens mixen en matchen met de beschikbare effecten totdat u een gewenst resultaat bereikt.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer