Werkt Luminar Neo met Lightroom?

FacebookPinterestDelen

Luminar Neo is Skylum’s vlaggenschip beeldbewerkingssoftware voor Windows en macOS. Het is een essentieel hulpmiddel voor het arsenaal van elke foto-editor en combineert een catalogus voor het organiseren van foto’s met robuuste bewerkingsfuncties.

Omdat veel fotografen Lightroom echter al gebruiken voor hun catalogiserings- en bewerkingsworkflow, rijst vaak de vraag: werkt Luminar met Lightroom?

Luminar Neo is vooral bekend als een standalone programma, maar het kan ook dienen als een plug-in voor Lightroom Classic. Het werkt zelfs fantastisch goed met Lightroom.

Dit betekent dat u niet hoeft te kiezen tussen de twee; u kunt Lightroom Classic blijven gebruiken om uw afbeeldingen te ordenen terwijl u Luminar Neo alleen als plug-in voor bewerking gebruikt.

Luminar Neo

Luminar Neo

Krachtige AI-bewerkingstools verbeteren foto’s in minder tijd. Betaalbare eenmalige prijs en uitbreidbare functies.

Gebruik code shotkit10neo om $ 10 te besparen.

Krijg korting

Inhoudsopgave

Is Luminar Neo beter voor bewerken dan Lightroom?

Hoewel Lightroom handig is voor het maken van snelle en eenvoudige bewerkingen, maken de ongelooflijke AI-tools van Luminar Neo geavanceerde beeldbewerking eenvoudig.

Luminar beschikt ook over sjablonen, waarmee u een afbeelding met slechts één klik kunt bewerken (Zie: Heeft Luminar Neo sjablonen?)

Hier zijn een paar van de belangrijkste kenmerken van Luminar Neo waar fotografen dol op zijn.

Meerdere lagen toevoegen

Voor

Na

Luminar geeft je zoveel lagen als je nodig hebt om je creatieve visie te realiseren. Lagen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bewerkt en gecombineerd met behulp van overvloei- en maskeringsmodi.

Gebruik nieuwe lagen om overlays toe te voegen, collages te maken of speciale effecten zoals dubbele belichtingen te introduceren.

Vervang de lucht

Voor

Na

Skylum introduceerde ’s werelds eerste AI-hemelvervanging in 2019 en Luminar Neo beschikt over de nieuwste update van deze technologie.

Verlevendig vlakke luchten in een oogwenk met de vooraf geladen bibliotheek van Skies, importeer je eigen Skies of koop nieuwe Skies van de Luminar Marketplace.

Met schuifregelaars kunt u aanpassen hoe de nieuwe Sky samenwerkt met de scène.

Verwijder stofvlekken en hoogspanningskabels

Stofdeeltjes in de camerabehuizing kunnen als vlekken op uw afbeeldingen verschijnen, vooral wanneer u een smal diafragma gebruikt.

Lightroom heeft de kloon- en genezingstool, waarmee u al deze vlekken kunt selecteren en automatisch kunt verwijderen, terwijl Luminar Neo een oplossing met één klik biedt die deze vlekken automatisch voor u detecteert en verwijdert.

U kunt nog steeds handmatige selectie gebruiken voor meer verfijning, maar als uw afbeeldingen last hebben van aanzienlijke stofvlekken, zult u luminar Neo’s Erase-tool een geweldige tijdsbesparing vinden – en het kan zelfs afbeeldingen opslaan die u anders misschien had weggegooid!

Deze tool strekt zich zelfs uit tot het automatisch verwijderen van hoogspanningslijnen en andere bovengrondse kabels – een populaire tijdsbesparing voor landschaps- en vastgoedfotografen.

Krachtige portretbewerkingstools

Luminar Neo biedt een selectie van snelle en nauwkeurige portretbewerkingstools.

Voor

Na

Neem ai onder ogen. Richt zich selectief op het gezicht van het onderwerp, zelfs in zijwaartse portretten. U kunt licht toevoegen aan het gezicht van het onderwerp, de ogen en mond opnieuw kleuren en verbeteren, en zelfs het gezicht slanker maken als u dat wilt.

Ai voor de huid. Verhelpt vlekken, verwijdert glans en maakt de textuur van de huid van je onderwerp glad.

Lichaam AI. Deze tool biedt twee schuifregelaars om de romp of buik te vormen in portretten van het hele lichaam.

Portret Bokeh AI. Detecteert automatisch je onderwerpen in een portretafbeelding en past een bokeh toe op de achtergrond. Je behoudt de controle over de sterkte en diepte van het effect.

Masker en relight met behulp van AI

Voor

Na

Lightroom ondersteunt momenteel beperkte AI-maskering voor het onderwerp en de lucht, terwijl Luminar Neo automatisch maskers kan maken voor negen soorten elementen met één klik.

De motor maakt onderscheid tussen mensen, luchten, gebouwen, voertuigen, water, planten, bergen en zowel natuurlijke als kunstmatige grond met de klik of een knop. Dit is natuurlijk een aanvulling op handmatige verloopmaskers en een penseelgereedschap.

Geen flitser? Geen probleem! Ai opnieuw verlichten is een baanbrekende tool die een dieptekaart van uw afbeelding maakt met behulp van AI, zodat u de achtergrond en voorgrond van uw afbeeldingen selectief lichter of donkerder kunt maken. Dit kun je combineren met een AI Mask voor nog meer verfijning.

Hoe voeg ik de Lightroom Plugin toe aan Luminar?

Het kan niet eenvoudiger zijn om Luminar Neo als plug-in te installeren. Open de Luminar Neo en ga naar Luminar Neo > Plug-ins installeren.

Als u een afbeelding hebt geselecteerd in de module Ontwikkelen van Lightroom, gaat u naar Foto > Bewerken in > Luminar Neo om Luminar Neo te openen als een plug-in.

Wanneer u exporteert naar Luminar Neo, wordt een dialoogvenster geopend met enkele opties.

  • Bewerk een kopie met Lightroom-aanpassingen. Dit betekent dat alle bewerkingen die u al hebt aangebracht met Lightroom, samen met het bestand worden geëxporteerd voordat u doorgaat met bewerken.
  • Een kopie bewerken. Dit betekent dat alle bewerkingen die u al met Lightroom hebt gemaakt, worden verwijderd voordat u doorgaat met bewerken.
  • Origineel bewerken. Dit betekent dat u het hoofdbestand bewerkt – deze optie is niet compatibel met een niet-destructieve workflow.

U kunt er ook voor kiezen om te exporteren in TIFF-, PSD- of JPG-indeling.

Voor de beste compatibiliteit selecteert u Een kopie bewerken met Lightroom-aanpassingen in .TIFF formatteren. Uw nieuw gemaakte TIFF-bestand wordt geopend in Luminar Neo, waar u het grote scala aan creatieve en tijdbesparende bewerkingstools van deze software kunt verkennen.

Zodra u uw wijzigingen in Luminar Neo hebt aangebracht, drukt u op Toepassen en Neo stuurt de bewerkte afbeelding terug naar Lightroom Classic, waar u ermee kunt blijven werken.

Conclusie

Luminar Neo kan fungeren als een alles-in-één zelfstandige oplossing om uw afbeeldingen te organiseren en te bewerken, maar als u nog niet klaar bent om uw Lightroom Classic-catalogus te verlaten, is Luminar Neo nog steeds een waardevol programma om uw bewerkingsworkflow te verbeteren met krachtige AI-tools en presets die u zullen helpen snel en gemakkelijk afbeeldingen te maken waar u van houdt.

Adobe Lightroom is absoluut beter dan Luminar in het organiseren en trefwoorden van grote aantallen afbeeldingen, dus door Luminar te gebruiken als een plug-in voor Lightroom, kunt u

Luminar Neo is nu beschikbaar voor Windows en macOS.

Luminar Neo

Luminar Neo

Krachtige AI-bewerkingstools verbeteren foto’s in minder tijd. Betaalbare eenmalige prijs en uitbreidbare functies.

Gebruik code shotkit10neo om $ 10 te besparen.

Krijg korting

FacebookPinterestDelen