Is Luminar Neo beter dan Photoshop?

Luminar Neo is Skylum’s vlaggenschip beeldbewerkingssoftware voor Windows en macOS.

Omdat bewerkingssoftware een essentieel onderdeel is van de toolkit van elke foto-editor, rijst vaak de vraag: wat is beter – Luminar Neo of Photoshop?

Luminar Neo

Luminar Neo

Krachtige AI-bewerkingstools verbeteren foto’s in minder tijd. Betaalbare eenmalige prijs en uitbreidbare functies.

Gebruik code shotkit10neo om $ 10 te besparen.

Krijg korting

Inhoudsopgave

Luminar Neo vs Adobe Photoshop

De Beste van twee werelden

Laten we allereerst de grootste misvatting over Luminar Neo uit de weg ruimen.

Hoewel Luminar Neo vooral bekend staat als een zelfstandige afbeeldingseditor, kan het ook dienen als een plug-in voor Photoshop. Dit betekent dat u niet hoeft te kiezen tussen de twee; in feite kunnen ze elkaar aanvullen, net zoals Lightroom Neo werkt met Lightroom.

Als een afbeeldingslaag is geselecteerd in Photoshop, gaat u naar Filter > Skylum Software > Luminar Neo om Luminar Neo als plug-in te openen.

Zodra u uw wijzigingen in Luminar Neo hebt aangebracht, drukt u op Toepassen en wordt de bewerkte afbeelding teruggestuurd naar Photoshop, waar u ermee kunt blijven werken. Als Photoshop een integraal onderdeel is van uw bewerkingsworkflow, kan Luminar Neo nog steeds een belangrijk onderdeel vormen van uw creatieve proces.

Er zijn echter verschillende dwingende redenen waarom veel fotografen geloven dat Luminar Neo beter is dan Photoshop voor hun fotobewerkingsworkflow.

Ontworpen voor fotografen

Hoewel Photoshop een robuuste set bewerkingstools biedt, zijn ze niet alleen gemaakt met fotografen in gedachten. Photoshop is een universeel hulpmiddel voor alle digitale makers, inclusief ontwerpers, fotografen en illustratoren.

Luminar Neo is een niet-destructieve foto-editor gebouwd met fotografen in gedachten, en het beschikt over een intuïtieve workflow waar fotografen dol op zijn.

Het presenteert veel van de meest voorkomende beeldbewerkingsprocessen als oplossingen met één klik of schuifregelaars die kunnen worden aangepast aan de smaak van de gebruiker en de tijd en complexiteit elimineren die nodig zijn om een vergelijkbaar uiterlijk te bereiken met alleen Photoshop.

Voorinstellingen

Voor

Na

Wanneer u aanpassingen hebt aangebracht aan een afbeelding die u echt leuk vindt, kunt u dit recept opslaan als een voorinstelling om later opnieuw te gebruiken.

Er is geen limiet aan het aantal presets dat u kunt maken binnen Luminar Neo.

Wanneer u uw aanpassingen opslaat als een voorinstelling, kunt u de volgende keer dat u een afbeelding bewerkt, deze aanpassingen met één klik toepassen.

U kunt zelfs Luminar Presets kopen om de kenmerkende bewerkingsstijlen van professionele fotografen te emuleren.

Catalogi

Luminar Neo beschikt over een eigen catalogussysteem, wat betekent dat u uw afbeeldingen in één zelfstandig programma kunt organiseren en bewerken.

U kunt ook meerdere afbeeldingen uit dezelfde set selecteren voor batchverwerking.

U kunt bijvoorbeeld dezelfde Luminar-voorinstelling toepassen op een hele map om te voorkomen dat u elke afbeelding afzonderlijk bewerkt.

AI-tools om het bewerken eenvoudiger te maken

De ongelooflijke AI-tools van Luminar Neo maken beeldbewerking een fluitje van een cent.

Verwijder stofvlekken en hoogspanningskabels

Voor

Na

Voor

Na

Hoe ijverig je als fotograaf ook bent, het wisselen van lenzen zal uiteindelijk leiden tot stofvlekken in de camerabehuizing.

Deze verschijnen op uw afbeeldingen als vlekken, vooral wanneer u foto’s maakt met een smal diafragma. Luminar Neo biedt een oplossing met één klik die deze vlekken voor u detecteert en verwijdert.

De technologie strekt zich zelfs uit tot het automatisch verwijderen van hoogspanningslijnen en andere bovengrondse kabels – een grote tijdsbesparing voor landschaps- en vastgoedfotografie.

Krachtige portretbewerkingstools

Luminar Neo biedt een selectie van snelle en nauwkeurige portretbewerkingstools.

Voor

Na

Neem ai onder ogen. Richt zich selectief op het gezicht van het onderwerp, zelfs in zijwaartse portretten. U kunt licht toevoegen aan het gezicht van het onderwerp, de ogen en mond opnieuw kleuren en verbeteren, en zelfs slank het gezicht als je dat wilt.

Ai voor de huid. Verhelpt vlekken, verwijdert glans en maakt de textuur van de huid van je onderwerp glad.

Lichaam AI. Biedt twee schuifregelaars om de romp en buik te vormen in portretten van het hele lichaam.

Portret Bokeh AI. Detecteert automatisch je onderwerpen in een portretafbeelding en past een bokeh toe op de achtergrond. Je behoudt de controle over de sterkte en diepte van het effect.

Constante innovatie

Voor

Na

Skylum waren de pioniers van AI-luchtvervanging in 2019 – een revolutionaire en tijdbesparende tool die sindsdien is geïmiteerd door andere afbeeldingseditors, waaronder Photoshop!

Deze geest van innovatie wordt voortgezet met de nieuwste toevoegingen aan de functieset van Luminar Neo.

AI-maskering

Luminar Neo kan automatisch objectmaskers maken met een enkele klik. De motor onderscheidt mensen, luchten, gebouwen, voertuigen, water, planten, bergen en grond (zowel kunstmatig als natuurlijk) met een klik op de knop.

Ai opnieuw verlichten

Met dit hulpprogramma maakt u een dieptekaart van uw afbeelding, zodat u de achtergrond en voorgrond selectief lichter of donkerder kunt maken. Je kunt Relight AI combineren met een AI-masker voor meer verfijning.

Conclusie

Als u Photoshop gebruikt en u bent niet van plan uw bestaande workflow te wijzigen, overweeg dan om Luminar Neo als plug-in te gebruiken. Neo’s krachtige AI-tools en presets besparen u tijd en helpen u sneller werk van portfoliokwaliteit te produceren.

Aan de andere kant, als u een fotograaf bent die op zoek is naar een alles-in-één oplossing om uw afbeeldingen te organiseren en te bewerken, kan Luminar Neo als een op zichzelf staand product precies zijn wat u zoekt.

Luminar Neo is nu beschikbaar voor Windows en macOS op Skylum.com.

Luminar Neo

Luminar Neo

Krachtige AI-bewerkingstools verbeteren foto’s in minder tijd. Betaalbare eenmalige prijs en uitbreidbare functies.

Gebruik code shotkit10neo om $ 10 te besparen.

Krijg korting