Western Digital My Passport 1GB Draadloze SSD Review

Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om onderweg een back-up van uw media te maken en deze te streamen, is deze WD My Passport Wireless SSD Review iets voor u.

Ik heb de 2TB-versie nu iets meer dan een maand in mijn bezit, omdat ik hem zowel professioneel heb gebruikt in mijn werk als trouwfotograaf als voor persoonlijk gebruik tijdens het reizen met mijn gezin.

Aanvankelijk was ik bang dat de My Passport Wireless SSD een oplossing was voor een probleem dat niet bestond, maar hoe meer ik het gebruikte, hoe meer ik ontdekte dat het eigenlijk een aanvulling kan zijn op wat velen van ons al doen.

Is het de beste wifi externe harde schijf? Misschien… misschien niet. Laten we eerst eens kijken wat het precies is.

My Passport Wireless SSD Review | Is het iets voor jou?

Pros

  • Klein (135mm x 135mm/5.31″)
  • Licht (0.97 lb/0.44 kg)
  • Robuust(ish)
  • Lange levensduur van de batterij (10 uur)
  • Snelle geheugenkaartimport (65 MB/s)
  • Eenvoudige installatie
  • Snelle streaming
Tegens

  • Duur voor grotere capaciteiten
  • Onaantrekkelijk ontwerp
  • Knoppen vereisen lang/meerdere keren indrukken
Controleer de huidige prijs

De My Passport Wireless SSD is een draagbare solid state drive die media kan opnemen, opslaan en streamen. Het is verkrijgbaar in varianten van 250 GB, 500 GB, 1 TB en 2 TB.

Het lijkt erop dat veel digitale producten tegenwoordig media-opslag en streaming bieden, dus om het voor u een beetje gemakkelijker te maken om de rol van de My Passport Wireless SSD te begrijpen, heb ik hieronder een paar specifieke gebruiksscenario’s geschetst.

1. Back-upoplossing voor onderweg

Mijn-Paspoort-Wireless-SDD-review-shotkit-4

1x USB 2.0 (hostpoort), 1x USB 3.0, 1 x SD-kaartsleuf, ingebouwde 1×1 Wireless-AC &1×1 Wireless-N

Als je iemand bent die reist, of gewoon de kleinste, lichtste en snelste back-upoplossing in het veld vandaag beschikbaar, dit is het product voor u.

Wat bedoel ik met ‘in het veld’? Nou, als trouwfotograaf op de bestemming zit ik vaak in een situatie waarin ik een back-up van foto’s van een shoot van mijn geheugenkaarten moet maken voordat ik toegang heb tot mijn laptop.

Soms heb ik mijn laptop bij me aan het einde van een trouwdag, maar merk ik dat het lastig is om mijn back-upproces ermee te starten terwijl ik onderweg ben. U kunt immers geen foto’s opnemen op een laptop wanneer het deksel gesloten is, wat betekent dat het het hele proces open moet blijven.

De My Passport Wireless SSD lost dit probleem snel en efficiënt op. Het enige wat ik hoef te doen is een geheugenkaart van mijn camera in de zijkant van de My Passport te steken en het apparaat vervolgens terug in mijn cameratas te gooien – zonder iets anders te hoeven doen, maakt het apparaat een snelle back-up naar de interne SDD van de inhoud van de kaart.

Voorheen bezat ik een ColorSpace draagbare back-upschijf die een soortgelijk werk deed, zij het veel langzamer vanwege de draaiende HDD. De solid state drive (SSD) van de My Passport Wireless SSD maakt alles veel sneller, en is ook veel minder fragiel – de rubberen mantel helpt ook.

Als u geen SD-kaarten gebruikt, kunt u met de USB 2.0-poort een kaartlezer op het toestel aansluiten om de geheugenkaarten te importeren die uw camera gebruikt.

2. Oplossing voor mobiele workflow

My Passport-compatibele apps

Met FiLMic kunt u beeldmateriaal draadloos rechtstreeks naar het My Passport schrijven terwijl u filmt, zodat u ruimte bespaart op uw telefoon. Met LumaTouch kunt u draadloos inhoud importeren vanuit My Passport om te bewerken waar u ook bent.

De tweede gebruikscase die ik vond met de My Passport Wireless SSD was als onderdeel van een mobiele workflow.

Als u meerdere foto’s wilt bewerken en delen via uw smartphone en tablet, kan de draadloze functionaliteit van dit product helpen.

Voorheen moest ik foto’s selecteren die ik wilde bewerken / delen van mijn camera en ze vervolgens via Bluetooth overbrengen naar mijn iPad. Dit was ok, maar het stond de overdracht van de RAW-bestanden voor bewerking niet toe.

Bij mijn weten is de enige camera die dit mogelijk maakt de Ricoh GRII (zie mijn compactcamera roundup voor de methode).

Dit betekende dat ik ofwel een jpg in de camera moest maken van een RAW, of in RAW + JPG moest fotograferen om een foto van mijn camera naar mijn telefoon of tablet te kunnen krijgen – een kleine ergernis voor mij.

Bovendien zou ik zonder het RAW-bestand om op mijn iPad te bewerken, geen effectieve bewerkingen in de witbalans kunnen maken, noch echt in de gegevens van het bestand kunnen graven. JPG’s zijn prima voor een eenvoudige mobiele bewerking, maar zonder de RAW beperk je jezelf.

Met de My Passport Wireless SSD kan ik de inhoud van mijn geheugenkaart importeren in het apparaat en vervolgens de WD My Cloud-app op mijn iPad gebruiken om draadloos toegang te krijgen tot het RAW-bestand dat ik wil.

Voor videoshooters kunt u zelfs videobeelden van uw kaart op uw mobiele apparaat importeren / streamen. Als u als een team werkt, hebben meerdere gebruikers tegelijkertijd draadloos toegang tot de inhoud van My Passport.

Dit sluit mooi aan bij mijn uiteindelijke gebruikscasus.

3. Mobiel streamingapparaat

Mijn-Paspoort-Wireless-SDD-review-shotkit-7

Het koppelen van mobiele apparaten met de WD My Passport Wireless SDD is snel en eenvoudig.

De manier waarop ik uiteindelijk de My Passport Wireless SSD het meest gebruikte, was als een streamingapparaat – niet voor inhoud van mijn geheugenkaarten, maar voor media die ik van mijn laptop had geïmporteerd.

Omdat de My Passport een krachtige SDD bevat, kunt u deze rechtstreeks via USB op uw computer aansluiten om te functioneren als een snelle externe harde schijf.

Ik importeerde mijn filmcollectie (meestal cartoons voor mijn kinderen!) naar het My Passport en gebruikte het vervolgens tijdens het reizen als een draadloze mediahub. Door een 802.11ac WiFi-verbinding te maken, heeft iedereen met een wachtwoord toegang tot de inhoud van My Passport.

Wat dit betekende was dat ik de My Passport Wireless SSD in de bagageruimte boven het hoofd van een vliegtuig kon houden, terwijl onze twee kinderen op stoelen in de buurt naar hun favoriete shows konden zitten kijken, en mijn vrouw en ik films naar onze respectieve iPads konden streamen … allemaal tegelijk!

Als je net als ik bent en een hekel hebt aan het importeren van films in iTunes, dan is het gebruik van de My Passport Wireless SSD een enorme verademing!

U kunt ook VLC of een ander mediacentrum van derden op uw smartapparaat gebruiken om toegang te krijgen tot de inhoud van het My Passport en deze te bekijken, wat betekent dat u geen tijd hoeft te verspillen aan het converteren van uw films naar welk stom formaat iTunes ook ondersteunt!

4. Externe batterij

My-Passport-Wireless-SDD-review-shotkit-3

Het rubber aan de achterkant kan worden gebruikt om een smartphone of ander klein apparaat te beveiligen.

Uiteraard zal dit geen reden zijn om de My Passport Wireless SSD te kopen, maar de mogelijkheid om hem te gebruiken als een externe batterij (6.700 mAh) betekent wel een gadget minder in je reistas.

[Going on holiday? Check out the best cameras for travel.]

Veel spiegelloze camera’s ondersteunen tegenwoordig opladen via USB, net als de nieuwe MacBooks, dus het is best netjes om al mijn spullen op te laden met de My Passport Wireless SSD.

Je kunt de rubberen behuizing ook gebruiken om je telefoon te sandwichen terwijl deze wordt opgeladen – ik neem aan dat dat is waar hij voor is!?

My Passport Wireless SSD Review | Conclusie

Mijn paspoort draadloze SDD met Sony a7r3

De My Passport Wireless SDD kan worden gebruikt om elk USB-gevoed accessoire op te laden – hier te zien met de Sony a7R III.

Ter verdediging: draagbare solid state drives blijven over de hele linie nog steeds duur. Wanneer u de mogelijkheid om media op te nemen en te streamen erin gooit, zijn de kosten van de My Passport Wireless SSD grotendeels gerechtvaardigd.

Ik heb de duurste 2TB-eenheid beoordeeld, maar je kunt wat geld besparen door ook voor een van de kleinere eenheden te kiezen. Als u consequent bent in het verwijderen van ingenomen geheugenkaarten of media die u al hebt gestreamd, hoeft u de versies met een hogere capaciteit niet aan te schaffen.

Ik denk dat het uiterlijk enigszins subjectief is, maar ik vond dat de My Passport Wireless SSD probeerde te lijken op de iconische LaCie Rugged met zijn rubberen oranje jas, maar het een beetje verkeerd doen …!

Wat de knoppen betreft, aangezien het in- en uitschakelen van het apparaat vereist dat het draadloze netwerk opstart / uitschakelt, is er een vertraging tussen het indrukken van de knop en er gebeurt iets dat daadwerkelijk gebeurt. Dit wordt behoorlijk vervelend, omdat je niet weet of wat je hebt gedaan daadwerkelijk bij het apparaat is geregistreerd en ik meerdere keren ongeduldig op knoppen heb gedrukt.

Tot slot duurt het een tijdje om te weten of de My Passport Wireless SSD iets is dat je echt nodig hebt, of gewoon een product dat een oplossing biedt voor een probleem dat niet bestaat.

Ik vond het apparaat echt nuttig als een mobiele back-upoplossing waarmee ik mijn bestanden draadloos op mijn iPad kan controleren. Ik vond het ook een uitkomst als ik met kinderen reisde!

Video kunnen streamen naar meerdere apparaten tegelijk is misschien niet de meest sociale manier om te reizen, maar als je onhandelbare kinderen hebt zoals wij, kan het zeker voortijdig haarverlies voorkomen!

Ik vat samen dat je met de My Passport Wireless SSD je laptop thuis kunt laten, terwijl je onderweg een veilige en efficiënte back-upoplossing biedt. Het kunnen streamen van uw media is een extra bonus – u moet beslissen hoe relevant het voor u is.