Marc Weisberg

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Marc Weisberg. Ik ben een luxe vastgoedfotograaf en opvoeder die in Zuid-Californië woont, waar het zelden regent en nooit sneeuwt. Mijn fascinatie voor fotografie begon toen mijn vader me mijn eerste 35mm-filmcamera gaf. Ik was dat jaar dertien en ging naar een privéschool in Connecticut. Het was een tijd waarin het printtype nog met de hand werd ingesteld, computers niet bestonden, film regeerde en digitale fotografie niet eens voorstelbaar was. Oké, ik voel me nu oud! Ik herinner me dat ik zag hoe een vel fotopapier langzaam heen en weer werd gewiegd in de ontwikkelaar, en als bij toverslag begon er een beeld te verschijnen. Ik was onder de indruk en meteen verslaafd.

Mijn liefde en passie voor licht, en hoe het fysiek vormgeeft aan architectuur en de esthetiek van het interieurontwerp, is onbegrensd. Ik ben gezegend met klanten die fotografie waarderen. Ik heb eerlijk gezegd het gevoel dat ik constant aan het leren ben – dat fotografie een oneindig canvas is om op te creëren. Ik ben sinds 2000 zelfstandig als fotograaf en ga de uitdaging aan om iets moois voor mijn klanten te creëren elke keer dat ik een nieuw project aanneem.

Naast het bedienen van mijn klantenkring, heb ik ook het hele jaar door een reeks workshop-intensives in Zuid-Californië, Las Vegas, Arizona, New York City en daarbuiten. In de workshop intensives leer ik fotografen hoe ze betere vastgoedfotografen kunnen zijn, hoe ze kunnen werken met off-camera verlichting, hoe ze kunnen composieten en retoucheren en hoe ze meer geld kunnen verdienen. De workshops zijn een rigoureuze 3 dagen van intensief leren en een leuke bijeenkomst van deelnemers uit het hele land.

De meerderheid van mijn fotografieklanten zijn commerciële en luxe vastgoedmakelaars, multinationals die onroerend goed bezitten, bemiddelen of beheren, huizenbouwers, high-end binnenhuisarchitecten, resortexploitanten en multinationale bouwbedrijven met projecten variërend van tientallen miljoenen tot meer dan een miljard dollar. Ik heb het geluk dat ik de luxe van tijd aan mijn zijde heb bij het starten van de fotografieprojecten van mijn klant. Ik breng vaak een halve dag, een hele dag of meerdere dagen door op een woning om afbeeldingen van tijdschriftkwaliteit voor mijn klanten te maken.

Een belangrijk element is het beheersen en vormgeven van licht om kleur, oppervlaktetextuur en details van de architecturale en woonruimtes naar voren te brengen. Omdat ik mijn beelden samenstel, is het niet ongehoord dat ik 400 RAW-beelden maak op een shoot van een halve dag en 900 RAW-opnamen op een shoot van een hele dag.

Dit is de kern van mijn kit. Wat je hier niet ziet, zijn scrims, lichtvormers zoals bounce en shoot-thru paraplu’s, grotere stroboscooplampen, lichtstandaards, koffers voor mijn uitrusting, computers zoals mijn 27 “i7 iMac en 15” MacBook Pro, G-Tech desktopschijven, een schare software, een Wacom-tablet en af en toe een reep Cubaanse chocolade.

Mijn Luxury Real Estate Photography Kit is gefotografeerd met een Sony a7 III, handheld, met twee Neewer speedlights, weerkaatst van een wit plafond. Versnelling wordt van links naar rechts, van boven naar beneden geïdentificeerd.

Marc’s Architectural and Luxury Real Estate Fotografie Kit

Sirui N-3204x: Dit is mijn statief voor dagelijks gebruik. Een solide basis met een hoogte van 69,3 “of 5,73 / 4 ft., de tandwielkop, een absolute noodzaak voor architecturale en luxe vastgoedfotografie, is de Arca Swiss D4. Ik heb Sirui statieven gekozen vanwege de nauwgezette aandacht voor ontwerpesthetiek en bouwen. Een enorme waarde. De meeste koolstofvezelstatieven op de markt kosten gemakkelijk $ 200 meer.

Sirui W-2204: Elk beensegment is afgesloten van water, vuil en zandindringing. Als je ooit op het strand hebt gefotografeerd, weet je hoe belangrijk dit is. Ik heb de onderste helft van de middelste kolom verwijderd, zodat ik deze als tafelstatief kan gebruiken. Wanneer de benen worden uitgespreid, is de bovenkant van de balkop ongeveer 9 “van het tafelblad verwijderd. Komt superhandig voor fotografiesituaties die een minimale stijging van een kookeiland of tafelblad vereisen bij het fotograferen van moderne keukenontwerpen.

Godox Reflectoren: Multifunctionele reflectoren die op zowel de AD200 passen met zijn kale lampbevestiging en de AD/FlashPoint 360.

Eneloop Li AA Batterijen: Vervaardigd door Panasonic. Ik gebruik al jaren Eneloop oplaadbare batterijen. Ze zijn betrouwbaar en houden hun lading vast wanneer ze niet in gebruik zijn voor wat voor altijd lijkt. Ik gebruik alleen oplaadbare batterijen in mijn elektronica. Waarom? 1) Beter voor het milieu, 2) Snelle recycletijd, 3) Alkalinebatterijen lekken, corroderen en ruïneren dure elektronica.

Doorbraak fotografie circulaire polarisator: Volledig kleurneutraal. Essentieel voor het verminderen van verblinding op het uitzicht op de oceaans bij het fotograferen van kustwoningen en het snijdt de schittering van reflecterende oppervlakken in het interieur. Met een 82mm screw-on mount gebruik ik dit op mijn Canon 24mm Tilt-Shift en Sony 24-70mm f/2.8 G Master Lenzen.

Sirui 3T-35K Tafelblad Statief: Sirui is altijd aan het innoveren en heeft dit slim ontworpen mini-tafelmodel statief ontwikkeld dat op zichzelf kan worden opgevouwen. Het is klein genoeg [folded: 9.5”, max height: 13.4”] en licht genoeg [15.2 oz.] om in een schoudertas te doen en mee te reizen. Komt ook in super handig voor desktop Smart Phone video, het verbergen van speedlights rond hoeken en te gebruiken op plaatsen die verbieden [full blown] Statieven.

Sony Distagon T * FE 35mm f/1.4 ZA: Tack sharp wide open @ f/1.4 met royale bokeh. Scherp bijten als je stopt. Geen merkbare tonvormige vervorming van CA. Het hebben van de diafragmaring op de loop maakt het snel en gemakkelijk om de f / stop te rekken en heeft een schakelaar om in en uit klikbare f / stops en niet / klikbaar te veranderen voor vloeiende video f / stop-overgangen.

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM: Een essentiële zoomlens in mijn luxe vastgoedkit. Ik gebruik de 24-70mm op elke shoot. Kleef scherp bij f/2.8 met mooie bokeh en een minimale scherpstelafstand van 1,24 ft. De GM is de scherpste 24-70 die ik ooit heb gehad.

Sony Planar T * FE 50mm f/1.4 ZA: Deze FE 50mm f/1.4 is super. Groot en zwaar door zijn snelle f-stop, belachelijk scherp, prachtig gebouwd, met een diafragmaring op de loop van het objectief. Ik geniet echt van het gevoel en de bouw van deze vlezige vijftig. Het produceert een prachtige kleurweergave, wanneer wijd open een rendering- en kleurkarakter vertoont dat doet denken aan Kodachrome-film.

Sony 90mm Macro f/2.8 G OSS: Mijn 90mm macrolens is onmisbaar. Ik gebruik het voortdurend voor architecturale details. Het komt ook van pas als een opmerkelijke portretlens en voor het creëren van meeslepende vastgoedlandschappen. De 90mm is bij f/2.8 scherp door het bereik van f/stops. “OSS” duidt op Optical Steady Shot en heeft een stabilisatie gyro in de lensbehuizing.

Sony 70-200 f/2.8 G Master:Wauw! Wat een lens. Dit objectief is bij f/2.8 helemaal haarscherp. Ik gebruik deze lens om oceaanbeelden, vergezichten, soms buitenkanten en zelfs interieurdetails wijd open @ f/2.8 te fotograferen, wat een uiterst unieke look oplevert.

Raketblazer: Ik heb er een in elk van mijn Think Tank rollerbags. Essentieel voor het verwijderen van stofverwijdering van sensoren onderweg.

Sony A9: Mijn go-to architecturale en luxe real estate camera body, 24.2mp, full frame camera, met 5-assige beeldstabilisatie. Hier afgebeeld met de Sony VG-C3EM Vertical Grip, en echt juiste dingen [RRS] L beugel.

Sony A7sII: 12,2 megapixels, full frame camera. Hoewel ik het grootste deel van mijn interieurs belicht, hoef ik nooit twee keer na te denken over het fotograferen met zeer hoge geruisloze ISO’s. Ik vertrouw op de a7sII als ik een lowlight beest nodig heb. Je denkt misschien dat 12.2mp’s niet genoeg is als er andere camerabody’s zijn voor vastgoedfotografie die van 24mp-42mp zijn. Feit is dat ik deze camera eerder heb gebruikt dan de a7RII, A7RIII en a7III kwam ten tonele. Afbeeldingen van de a7sII zijn gepubliceerd als tijdschriftomslagen en worden gekenmerkt door prominente RE-makelaars en agenten in tijdschriften. Het produceren van super schone beelden, ik kan gemakkelijk duwen de a7sII goed belicht tot 10k en 20k ISO en het ziet eruit als 800 ISO op de meeste andere camera’s. De a7sII hier afgebeeld met de Sony VG-C2EM Vertical Grip, en echt juiste dingen [RRS] L beugel.

Zichtbaar stof Arctische vlinder: Ik reinig mijn sensoren en doe dat nu al minstens 10 jaar. De Arctic Butterfly is een op batterijen werkende LED lite, reinigingsborstel. Tuning op de kleine motor in het lichaam draait de borstel waardoor een negatieve lading ontstaat en stof naar de borstelkop wordt aangetrokken. De LED-lampjes verlichten de sensor. Het wordt geleverd in een gewatteerde beschermende hardcase en is gemakkelijk geschikt voor op reis. Gereedschap voor zichtbaar stof is duur. U hoeft zich slechts één keer zorgen te maken over de prijs. Dit is mijn tweede Arctische Vlinder. Mijn eerste is net na 10 jaar gebruik overleden.

Visible Dust 8x LED Loupe: Een noodzakelijk hulpmiddel dat de sensor verlicht en vergroot om stofdeeltjes te bekijken.

Sony RM-VPR1 Remote Commander met multi-terminal kabel: Een zeer eenvoudige en zeer betrouwbare bedrade trigger voor het uitschakelen van de camerasluiter. Gebruikt bij weinig licht of voor lange belichtingstijden. Bij gebruik in combinatie met Sony Power Zoom-objectieven kunt u met de RM-VPR1 rechtstreeks vanuit de commander-module zoomen.

Neewer 433MHz Trigger: Gebruikt om mijn Neewer Speedlights te activeren.

Stanley Allen Moersleutel Set: Als je net als ik bent, heb je meer dan een paar inbussleutels in je zakken gestrooid voor het onderweg aandraaien of losmaken van inbusschroeven. Ik werd moe van het hebben van losse moersleutels in al mijn tassen en kocht een twee pak van deze handige moersleutelsets en bewaar er een in elk van mijn Think Tank-rollende tassen.

Think Tank Foto DSLR batterijhouder 4:Klein. Goed gemaakt. Gaat een leven lang mee. Geweldig voor het organiseren van mijn Sony-batterijen voor al mijn lichamen. Ik bezit er drie.

Sony FE 12-24mm f/4 G: Verkocht mijn 16-35mm f/4 en kocht de uitstekende 12-24mm f/4 G. De 12-24mm vertoont minimale tonvormige vervorming die 100% corrigeerbaar is in Adobe Ligthroom. Ik trek de 12-24mm eruit wanneer mijn 17mm Tilt-Shift is niet breed genoeg. De lens zit altijd in mijn tas, snel scherp te stellen, haarscherp met nul lichtafval, scherp in de hoeken en scherp van rand tot rand.

Canon 17mm f/4 Tilt-Shift Lens: Mijn go-to exterieur architecturale lens. Het past op al mijn Sony-camera’s met behulp van een Metabones IV-adapter. Een Tilt-Shift stelt me in staat om het perspectief te controleren en bereikt beelden die niet mogelijk zijn met zoom- of prime-lenzen. Eerder schreef ik al over de bekwaamheid van de 17mm Tilt-Shift en hoe het voor mij een Ah-ha moment was.

Canon 24mm f/3.5 Tilt-Shift Lens: Mijn go-to interieur fotografie lens. Het past op al mijn Sony-camera’s met behulp van een Metabones IV-adapter. Met een Tilt-Shift lens kan ik het perspectief regelen en beelden bereiken die niet mogelijk zijn met zoom of prime lenzen.

Spyderco mes: Komt superhandig voor het snijden van verdwaalde draden, tape, dozen en andere items.

Duidelijke deurstoppers: Gekocht op Amazon. Noodzakelijk om deuren open te houden en zoveel gemakkelijker te retoucheren uit een scène dan de standaard donkere deurstoppers.

Godox XProC-Draadloze Flash Trigger: Ik gebruik de Canon versie van de Xpro trigger. Waarom? De Canon-versie schakelt de realtime functie van de EVF niet uit. Als u de Sony-versie gebruikt, wordt de realtime belichtingsinformatie uitgeschakeld.

Fantaseal Ergonomische Camera Grip: Ik bevestig dit aan mijn Godox AD200zodat ik de flitsers gemakkelijk kan vasthouden voor lichtschilderen.

X-Rite ColorChecker Paspoort: Bij het fotograferen van interieurs voor interieurontwerpers moet mijn kleur perfect zijn. Met deze kleine, compacte draagbare tool krijg ik nauwkeurige kleuren en wordt geleverd met software om elke camera in Adobe Lightroom te profileren. Meestal kan ik oogbolkleurcorrectie en het spot on krijgen. Voor momenten dat ik in een lastige lichtsituatie zit, als er een sterke kleurzweem is, haal ik mijn ColorChecker Passport tevoorschijn.

Neewer en Godox V860 II: Godox kwam onlangs met deze geweldige speedlights. Ik heb 6 speedlights in mijn kit en gebruik ze om mijn interieur te verlichten. Ze zijn licht van gewicht en zeer gemakkelijk om mee te werken. Als ik veel extra licht nodig heb in één enkel gebied, is het gemakkelijk om twee lichten te gebruiken. De V860 II’s hebben ingebouwde radiozenders en huis oplaadbare Lithium Ion batterijen die veel langer meegaan dan AA batterijen. Ik kan meestal een enkele Li-batterij gebruiken voor maximaal 4 shoots. Hoewel de Godox in staat is tot TTL-uitvoer en high-speed synching, gebruik ik hem in de volledig handmatige modus bij het fotograferen van luxe onroerend goed.

Godox AD/Vlampunt 360: De 360 is een 360watt/sec flitskop die wordt bevestigd aan een Li accupakket dat net als de Energizer Bunny gewoon doorgaat. Ik heb deze krachtige flitsers op 1/4 vermogen gebruikt voor meer dan 900 pops en ze hebben nog steeds ongeveer 1/3 vermogen over. Ik heb er ook twee gebruikt om een commerciële gebouwlobby volledig te verlichten met 14ft. plafonds en de volledige middag buitenluchten in evenwicht te brengen op 1/1 stroom op beide lichten. Supersnelle recycletijden van 1 seconde. De 360’s zijn gebouwd als een tank, zijn volledig handmatig en HS, TTL ook. Als u meer wilt weten over het Godox-flitssysteem, klik dan hier.

MagMod Grid System: Het beste in de branche. Het MagMod-lichtsysteem bestaat uit een reeks lichtvormers. MagMod maakt gebruik van zeldzame aardmagneten om hun producten te koppelen, voor snelle en eenvoudige bevestiging en verwijdering van hun rasters en lichtvormers. Het hier getoonde systeem bestaat uit twee delen. De MagMod Grip: Die past op je speedlightkop. En de MagMod Basic Kit, die raster- en kleurcorrectiefilters bevat. Ik heb twee roosters in mijn kit, die kunnen worden gestapeld wanneer dat nodig is. De MagMod systeem past op zowel speedlights als de AD200 Hoofden.

Paspoort en Omega Speedmaster: Omdat ik van reizen hou. Mijn vrouw gaf me mijn Speedmaster Chronograph voor een huwelijkscadeau en houdt van het tijdloze ontwerp.

Godox AD200: Ik verzet meed het kopen van deze lamp voor de langste tijd. Dit is waarom het nu een essentieel onderdeel van mijn kit is: 1) Het heeft 3 keer het vermogen voor een speedlight. 2) Het is slechts iets groter dan een snelheidslicht. 3) Ik kan 2-AD200 inpakken koppen en 6-speedlights met extra batterijen in een Pelican 1510. 4) De Li-batterijen gaan voor altijd mee. 5) Als ik meer kracht nodig heb, grijp ik naar hen. 6) Perfect voor het verlichten van grote ruimtes. 7) Wordt geleverd met twee koppen: een fresnel-stijlkop en een kale bolkop. 7) Ze hebben me nooit in de steek gelaten. Ik kocht een tweede voor back-up … zo leuk vind ik ze.

MagMod Bol: Een prachtige lichtvormende toevoeging gemaakt van ondoorzichtige siliconen. Past op de MagMod Grip en kan worden gebruikt met zowel speedlights als de AD200. Ik kies voor gebruik op de AD200 en gebruik het om grote kamers aan te steken. Omdat het gemaakt is van siliconen met een niet-stijve bouw kan het worden verdicht en past het in mijn Pelican 1510 verlichtingskast.

Think Tank Luchthaven Internationaal, Think Tank Airport Voordeel, en de Think Tank Airstream (hier niet afgebeeld). Ik gebruik altijd Think Tank-tassen. Afhankelijk van de eisen van een bepaalde shoot pak ik de juiste Think Tank tas(en) in bij mijn spullen. Ze zijn kogelvrij en gebouwd om lang mee te gaan en er nieuw uit te blijven zien. Ik vertrouw erop dat ze mijn spullen beschermen tijdens het transport en zijn supergemakkelijk om op locatie uit te werken.

www.luxuryrealestateimages.com

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer