Wondershare Filmora Video Editor Review: beter dan Adobe?

FacebookPinterestDelen

Het vinden van de juiste video-editor voor uw behoeften kan een beetje lijken op Goudlokje en de drie beren – het kan moeilijk zijn om iets te vinden dat “precies goed” is.

Adobe Premiere is de industriestandaard, maar het is enorm ingewikkeld en prijzig om op te starten – daarom is het een geluk dat er een paar geweldige Premiere Pro-alternatieven zijn, waaronder deze.

Wondershare Filmora screenshot op computer

Wondershare Filmora

Betaalbare en eenvoudig te gebruiken video-editor die perfect is voor beginners. Ondersteunt ook plug-ins om functies voor power-users uit te breiden.

Controleer de huidige prijs

De gratis video-editors die bij uw besturingssysteem worden geleverd (bijv. iMovie of ClipChamp) zijn vrij eenvoudig te leren, maar missen de meer geavanceerde videobewerkingsfuncties.

Wondershare Filmora is ontworpen om het verschil te splitsen en biedt geavanceerde videobewerkingsfuncties, competente audiotools en een robuuste voorraadbibliotheek, allemaal in een eenvoudig te leren pakket.

In Goldilocks taal is het niet te warm (ingewikkeld), niet te koud (gratis maar niet genoeg umph), maar ernaar streven om “precies goed” te zijn.

Betekent dit dat Filmora de beste videobewerkingssoftware-app voor jou is?

Laten we eens kijken naar mijn Filmora review.

Inhoudsopgave

Filmora Video Editing Software Beoordeling

Pros

 • Uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken
 • Aangename interface
 • Functionaliteit voor slepen en neerzetten
 • Tal van instructievideo’s
 • Geavanceerde video-effecten
 • Bewegingsregistratie
 • Boris FX en NewBlue FX Plug-ins
 • Scherm- en webcamopname
 • Geïntegreerde gratis voorraadsites
 • Redelijk geprijsd
Tegens

 • Niet aanraakvriendelijk
 • Laggy bij het bewerken van meerdere videotracks
 • Er kan slechts één tijdlijn tegelijk worden geopend
 • Geen aanpassingslagen
 • Schriftelijke documentatie soms onduidelijk
Controleer de huidige prijs

Wondershare Filmora is een video-editor gericht op beginners en liefhebbers die veel geavanceerde functies en een eenvoudige en snelle workflow willen.

De eenvoudige gebruikersinterface logenstraft de uitgebreide reeks videobewerkingstools die het onder de motorkap verpakt. Filmora is opmerkelijk toegankelijk, zowel qua bruikbaarheid als qua kosten. Het is gemakkelijk te leren en te gebruiken, maar krachtig genoeg om professioneel ogend werk te doen.

Beginners zullen zeker een Filmora-tutorial of twee moeten bekijken om aan de slag te gaan, maar er is niet veel voor nodig om goed op weg te zijn naar het maken van uitstekende video’s.

Er is ook veel geschreven documentatie online over het gebruik van Filmora.

Filmora Belangrijkste kenmerken

 • Uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken

Filmora-interface

De interface van Filmora is ontworpen voor gebruiksgemak.

Een van de eerste dingen die je opvalt, is de moderne en overzichtelijke interface van Filmora. Het is intuïtief (althans voor degenen die al een paar basisprincipes hebben geleerd) en vrij goed ontworpen.

Er zijn slechts drie panelen: de videotijdlijn, het voorbeeldvenster / -vak en het elementenpaneel. Als je eenmaal weet wat je zoekt, is alles duidelijk en eenvoudig.

U kunt de grootte van de panelen aanpassen en als u wilt zien hoe uw video er op zichzelf uitziet, gaat u naar de modus Volledig scherm met het videovoorbeeld.

Het is vermeld in andere Filmora-recensies dat de interface niet is geoptimaliseerd voor touchscreens. Ik bewerk alleen vanaf een desktop of laptop, dus ik kreeg geen kans om dit uit te proberen.

Ik vermoed echter dat als je op een mobiel apparaat wilt bewerken, je beter wordt bediend door Filmora’s mobiele versie van de app, FilmoraGo.

 • Bewegingsregistratie

Motion tracking in Fedora 11

Het volgen van bewegingen in Filmora 11 is vrij eenvoudig, maar klaart de klus.

In deze nieuwste release heeft Filmora in bewegingstracking,

Door het door u gekozen onderwerp te volgen, kunt u met bewegingstracking de focus van de video houden op wat het belangrijkst is in de scène. Het is vooral handig in sportvideo’s en het spelen van videogames.

De bewegingsvolgopties van Filmora zijn vrij eenvoudig, maar ze krijgen de klus geklaard.

Het zou leuk zijn als er nog een paar meer meegeleverde opties waren dan mozaïeken (zoals tekst of afbeeldingen), maar dit is de eerste versie met deze functie, dus misschien zullen de updates het verbeteren.

 • Snelheidsverhoging

Filmora Speed Ramping

Sgeplast ramping (ook bekend als time remapping) is een geleidelijke toename of afname van de clipsnelheid.

Hiermee kunt u soepel in en uit slow-mo of high-speed afspelen en / of iets daartussenin.

Wanneer het goed wordt gebruikt, is het een geweldige manier om impact toe te voegen aan je video’s.

Wondershare Filmora wordt geleverd met zes speed ramping-sjablonen, waardoor snelheidsveranderingen relatief pijnloos zijn voor zowel beginners als liefhebbers.

U kunt ook een speed ramping-sjabloon aanpassen voor een meer persoonlijke aanpak.

 • Automatische synchronisatie

Automatische synchronisatie in Filmora 11

Automatische synchronisatie is uiterst handig wanneer uw audiobron anders is dan uw videobron.

Van de vele audiobewerkingsfuncties in Filmora 11 is de nieuwe automatische synchronisatietool een van mijn favorieten.

Heb je ooit moeite gehad om je audio te synchroniseren met je videobeelden? Dat heb ik zeker, vooral bij het opnemen van lezingen waarbij de audio onafhankelijk was van de video.

Als je in hetzelfde schuitje hebt gezeten, vind je de automatische synchronisatie op Filmora 11 een totale zegen.

Upload eenvoudig de audio- en videobestanden in kwestie, selecteer beide in het Filmora-mediavenster, klik met de rechtermuisknop en klik op Automatische synchronisatie.

Dat is het. Uw clips worden nu gesynchroniseerd.

 • Maskeren

Video's maskeren met Filmora

Filmora 11 wordt nu geleverd met een aantal maskeringsvoorinstellingen, waardoor het ongelooflijk eenvoudig is om tekst te verbergen en te onthullen, optische illusies te creëren, beeld-in-beeld-effecten te creëren en verschillende overvloeieffecten toe te voegen aan uw videocompositing.

Het kiezen van een masker is ongelooflijk eenvoudig, net als het verfijnen ervan. U kunt de grootte en plaatsing van de door u gekozen vorm wijzigen en een aantal echt coole overgangen in en uit het masker toevoegen.

Er zijn ook een aantal tutorials op de Filmora-website die je laten zien hoe je optische illusies kunt creëren door middel van maskering. Het is zeker een leuke manier om je videovaardigheden te verbeteren als je het nog niet eerder hebt geprobeerd.

 • Groen scherm

Filmora green screen functie

Om het uit te proberen, plaatste ik een minder dan optimale green screen-afbeelding van een fotoshoot en plaatste deze over een landschapsafbeelding van mij. Het kostte wat kleine aanpassingen met de besturing van Filmora, maar ik was verrast over hoe goed het eindresultaat uitpakte. Iets meer tijd zou waarschijnlijk veel betere resultaten hebben opgeleverd.

Degenen die met groene schermen werken, zullen blij zijn te weten dat de green screen-verwijderingsfunctie van Filmora fantastisch werkt.

Na een paar fotoshoots met een groen scherm te hebben gedaan, besloot ik het uit te proberen met een minder dan stellair beeld – er was ongelijke belichting op de achtergrond.

Een beetje geknoei in Filmora leverde wat meer dan redelijk werk op met een echt lastig beeld. (De enige echte problemen doen zich voor in de veren van de hoed.)

 • Directe modus

Filmora Instant-modus

Nog nooit videobewerking geprobeerd en wil je meteen aan de slag? De nieuwe Instant Mode van Filmora 11 is misschien iets voor jou.

Kies gewoon de Instant-modus in het openingsvenster en Filmora biedt u een aantal aanpasbare sjablonen uit de bibliotheek.

Er zijn allemaal verschillende soorten sjablonen – van zakelijke toepassingen tot familiediavoorstellingen. Zodra u een sjabloon hebt gevonden die aan uw behoeften voldoet, wijzigt u de tekst en bent u klaar om te gaan.

 • Automatische Beat-synchronisatie

Filmora Auto Beat Syncronisatie

Auto Beat Synchronization is een functie die nieuw is in Filmora 11 en waarmee je video en audio op zo’n manier kunt combineren dat de beweging in de video wordt geaccentueerd op de beats van welke achtergrondmuziek je ook kiest.

Ik heb er een paar keer mee gespeeld, maar ik kan niet zeggen dat ik het op een manier heb laten werken die me aansprak. Om eerlijk te zijn, dit is niet iets waar ik veel mee heb gewerkt, en liefhebbers van dit soort effecten kunnen merken dat ze er een behendige hand in hebben.

(Zorg ervoor dat u alle audio uit de videoclips verwijdert voordat u aan de slag gaat met de beatsynchronisatie.)

 • Visuele effecten en overgangen

Filmora Boris FX presets

De toevoeging van Boris FX en FX voegt een hoop prof toeopties voor essional effects in Filmora 11.

Zodra je je inhoud hebt gerangschikt, begint hier veel van het plezier.

Filmora 11 wordt geleverd met een hele reeks gratis en commerciële effecten, van elementen en pictogrammen die je bovenop je video’s kunt toevoegen tot eenvoudige shake- en distortion-effecten tot Night Life- en Instagram-filteremulators. Er zijn ook tal van LUT’s inbegrepen, veel thema’s naar populaire films.

Boris FX en NewBlue FX

Hou je van de speciale effecten die je ziet in enkele van de beste superheldenfilms? Veel daarvan zijn afkomstig van Boris FX en NewBlue FX en zijn nu rechtstreeks toegankelijk via Filmora 11. Natuurlijk komen deze allemaal tegen een extra lading (zucht), dus ik heb ze niet uitgeprobeerd.

(Ik heb optica van Boris FX en hou van, hou van, hou van het programma – zie de Boris FX Optics review om meer te weten te komen over waarom het zo geweldig is.)

De meeste van deze effecten hebben een verbazingwekkende hoeveelheid aanpasbaarheid, waardoor je in een konijnenhol van oneindige visuele effectopties terechtkomt, dus pas op.

Overgangen

Filmora overgangen

Wondershare Filmora wordt geleverd met tal van overgangsopties, waarvan de meeste beschikbaar zijn tegen een extra vergoeding.

Wat nog belangrijker is voor mijn workflow, Filmora biedt meer dan 860 overgangen in 18 verschillende categorieën (hoewel nogmaals, dat aantal gaat ver naar beneden wanneer je alleen gratis opties op het tabblad selecteert).

Alle overgangen zijn eenvoudig aan te passen in termen van het aanpassen van de lengte, snelheid of stijl (overlap, voorvoegsel of postfix). Ze kunnen ook getrimde frames bevatten.

Tekstsjablonen

Filmora Titels

Filmora bevat een behoorlijk aantal tekstsjablonen, evenals een aantal koopbare opties – meer dan 200 in totaal.

Ze variëren van eenvoudig tot vrij ingewikkeld. Sommige zijn geanimeerd op een manier die er vrij professioneel uitziet.

Zoals de meeste elementen in Filmora, is het gebruik van de tekstsjablonen supereenvoudig. Zelfs de meest complexe sjablonen kunnen direct worden bewerkt in het videovoorbeeldvenster.

Het wijzigen van de kleur, het lettertype en de animatie is ook meestal een kwestie van één klik onder de optie Geavanceerde tekstbewerking.

U kunt uw wijzigingen vervolgens opslaan als een aangepaste sjabloon.

Filmora Audio Voorraad

Dit zijn de gratis tracks onder het tabblad “aanbevolen” in Filmora 11.

Als je royaltyvrije muziektracks nodig hebt, heeft Filmora 11 er nogal wat om uit te kiezen. (Hoeveel precies is een kwestie van verwarring – de officiële site zegt zowel 76 als 25. Andere beoordelingssites variëren nog breder.)

Als je wilt, kun je ook je eigen soundtrack uploaden. Wees voorzichtig en controleer op auteursrechten. U kunt ook audiobestanden downloaden van de geïntegreerde voorraadsites.

Over de stock mediabibliotheek gesproken…

 • Stock Media Bibliotheek

Filmora stock bibliotheek

Deze videoclip die ik van Pixabay heb gedownload, werkte geweldig in de video die ik maakte over protesten.

Een functie die ik echt nuttig vind, is dat Filmora 11 vooraf is geïntegreerd met Pexels, Pixabay, GIPHY en Unsplash.

Het maakt het ongelooflijk eenvoudig om royaltyvrije clips en foto’s te zoeken en te downloaden en ze rechtstreeks in uw medialijst te plaatsen.

Ik heb zelfs een paar gratis protestclips kunnen vinden, wat onverwacht was.

Er is ook een service genaamd Wondershare Filmstock, waarvan ik denk dat het vergelijkbaar is met Adobe Stock, hoewel niet zo groot.

Je wordt automatisch aangemeld zodra je een account maakt bij Wondershare.

Daar vindt u nog duizenden andere elementen, effecten, video’s en audiotracks, allemaal gefilterd op kosten: gratis, standaardbibliotheek en premiumbibliotheek.

 • Wondershare-schijf

Wondershare-schijf

1 GB cloudruimte is inbegrepen bij aankoop van Filmora 11

Een andere nieuwe functie op Filmora 11 is de mogelijkheid om uw projecten eenvoudig op te slaan in de cloud op Wondershare Drive vanuit de Filmora-video-editor.

Klik op het cloudpictogram en uw werk wordt automatisch opgeslagen in uw Wondershare Drive-account, wat op zijn beurt niet alleen ruimte op uw harde schijf bespaart, maar u ook in staat stelt om uw creaties privé met anderen te delen en / of toegang te krijgen tot uw werk vanaf een van uw andere online apparaten.

Wanneer u de Filmora-video-editor koopt, krijgt u 1 GB opslagruimte inbegrepen – alles daarbuiten moet worden betaald (hoewel er een korting is voor Filmora-gebruikers).

 • Beste online opslag van cloudfoto’s

Andere uitstekende Filmora-functies

Folmora split screen tool

Filmora heeft een fantastische split-screen tool die het belachelijk eenvoudig maakt om meerdere tracks tegelijk op hetzelfde scherm uit te voeren.

Filmora wordt geleverd met een aantal andere tools en functies, waarvan sommige van de meer opvallende zijn

 • Webcam en schermopname
 • Een uitstekende split-screen tool
 • Aangepaste animatiegereedschappen
 • Instagram-voorinstellingen
 • Automatisch opnieuw framen
 • Direct snijden
 • Audio-ducking
 • Voice-overs
 • Een AI-stylizer
 • Tal van online bronnen

Bekijk hier alle tools en functies van Fimora >>

Algemene prestaties

Beeld-in-beeld

De maskeringsfuncties van Filmora maken het maken van een beeld-in-beeld-video ongelooflijk eenvoudig.

Wondershare Filmora 11 draait op elke macOS met Monterey of hoger. Windows-gebruikers hebben Windows 7 of hoger nodig.

Ik heb Filmora getest op een 27-inch iMac uit 2017 met Catalina. Hoewel de installatie mijn computer heeft laten crashen, heb ik er niet echt veel andere problemen mee gehad. De weergavesnelheid was meestal geweldig en ik had geen laggy gedrag.

Om eerlijk te zijn, ik heb het niet geprobeerd met video’s langer dan 10 minuten of met meer dan 3-4 tracks die tegelijkertijd plaatsvinden. Ik heb gehoord dat het vertraging kan zijn als er een aanzienlijke hoeveelheid middelen wordt gebruikt.

Wondershare Filmora vs Adobe Premiere

Voor degenen die zich afvragen of ze met Filmora of met Adobe Premiere moeten gaan, hangt het allemaal af van 1) wat voor soort projecten je wilt doen, 2) welk niveau van leercurve je bereid bent te doorstaan, en 3) of je een eeuwigdurende licentie wilt of niet.

Filmora is een video-editor die is ontworpen voor diegenen die een krachtige video-editor willen die eenvoudig en gemakkelijk is om mee te werken. Het is geweldig voor makers van sociale media-inhoud, docenten en iedereen die geen uitgebreide creatieve controle nodig heeft.

Er zijn tal van bewerkingsopties met één klik, voorinstellingen die veel van het zware werk voor u doen en functionaliteit voor slepen en neerzetten, allemaal in een slanke, overzichtelijke interface.

Adobe Premiere Pro is – net als de meeste Adobe Pro-software – helemaal niet eenvoudig. Het wordt geleverd met veel meer bedieningselementen, opties en panelen, panelen, panelen. De algehele gebruikersinterface is ongelooflijk krachtig – je kunt er zowat alles mee doen – maar je hebt een steile leercurve om daar te komen.

In sommige opzichten is Filmora een beetje alsof de auto voor je rijdt – je vertelt hem gewoon waar hij heen moet en maakt enkele aanpassingen aan de route, snelheid, enz. U hoeft niet echt veel te weten over hoe de auto werkt – vertel hem gewoon wat hij moet doen en pas dingen aan, en je bent klaar om te gaan.

Met Adobe Premiere moet je weten hoe alles werkt voordat je van punt A naar B kunt reizen. Het enorme aantal opties maakt het ontmoedigend voor beginners en een beetje een slog om je eerste video’s te krijgen. Dat gezegd hebbende, kun je zowat alles doen wat je je ooit kunt voorstellen en onderweg veel ondersteuning van derden hebben.

Dus welke te kiezen?

Koop Filmora als je wekelijkse tutorials, video’s voor je YouTube-kanaal, productbeoordelingsvideo’s of een ander type videoproject voor sociale media wilt maken.

Koop Adobe Premiere als je filmmaker wilt worden, als je een contentmaker bent die graag een goed niveau van controle heeft, of als je van plan bent om te werken aan videobewerking van grotere projecten of met teams.

 • Adobe Premiere-beoordeling
 • Adobe Premiere Rush recensie
 • Adobe Premiere Elements-beoordeling
 • Adobe Premiere versus Final Cut Pro

Hoeveel kost Filmora?

Filmora Tariefplan

Momenteel kunt u Filmora 11 krijgen als abonnement voor ongeveer $ 50 / jaar of een eenmalige betaling doen voor ongeveer $ 80.

Er is ook een gratis proefperiode van 7 dagen beschikbaar, hoewel uw eindproducten allemaal een watermerk hebben.

Gezien alle functies en de prijs van andere video-editors zoals Apple Final Cut Pro en Adobe Premiere Pro, denk ik dat Filmora 11 meer dan redelijk geprijsd is als je je houdt aan wat is inbegrepen en je in-app-aankopen beperkt.

Filmora Review | Conclusie

Uiteindelijk is er meer dan genoeg kracht en controle in Filmora voor de gemiddelde videomaker. Het is eenvoudig en leuk om te gebruiken, en je hebt slechts een beetje bewerkingskennis nodig (je hebt er wel wat nodig!!).

Ik had graag meer effecten en overgangen gezien die gewoon in de aankoop / het abonnement waren opgenomen, maar in-app-aankopen zijn nu de manier van dingen, en Filmora is zeker geen uitzondering.

Toch is er meer dan genoeg om mee aan de slag te gaan. Een ding dat echter het vermelden waard is, is dat u meer “gratis” kleurfilters, objecten en filmsjablonen krijgt als u per abonnement betaalt in plaats van een permanente licentie te krijgen.

Een ding dat ik echter niet leuk vond, is dat je niet meerdere video’s tegelijk kunt bewerken. Dat zet een beetje een domper op mijn workflow, vooral als ik dezelfde v gebruikideo-effecten in elk project.

Anders is Wondershare Filmora 11 geweldige videobewerkingssoftware – vooral voor educatieve video’s en sociale media-inhoud.  Tel daarbij op dat het vrij betaalbaar is, en mama beer zou best trots zijn.

Wondershare Filmora screenshot op computer

Wondershare Filmora

Betaalbare en eenvoudig te gebruiken video-editor die perfect is voor beginners. Ondersteunt ook plug-ins om functies voor power-users uit te breiden.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen