Yvo Greutert

FacebookPinterestDelen

Ik ben Yvo Greutert, een Zwitserse fotograaf gevestigd in zowel Zürich als Barcelona. Ik kwam in 2018 in de huwelijksfotografie na enige ervaring in de modefotografie-industrie in Parijs.

In de afgelopen decennia bezat ik spullen van Minolta, Leica, Fuji, Nikon Canon en uiteindelijk Sony.

Ik besloot over te stappen naar Sony mirrorless omdat bij trouwfotografie snelheid cruciaal is. Destijds was het autofocussysteem het beste in Sony camera’s, daarom besloot ik ermee te gaan. Ik hou ook van de hoge ISO-mogelijkheden, de stille modus, het lichtgewicht en de mogelijkheid om het beeld in de finder te zien tijdens het maken van de opname.

Camera

Ik gebruik twee Sony 7RIII. Ik hou van het feit dat ik 42 MP heb, omdat dit me in staat stelt om in de bijsnijdmodus te gaan en nog steeds bijna een 24 MP-afbeelding te hebben. Ik vind het leuk dat ik 24mm en 50mm kan gebruiken en ook 35mm en 85mm heb door in crop mode te gaan.

Lenzen

Ik heb de volgende lenzen:

Sony 24mm f/1.4 GM
Sony 35mm f/1.4
Sony 50mm f/1.4
Sony 85mm f/1.8
Tamron 28-75mm f/2.8

Ik gebruik over het algemeen lenzen met een vast brandpunt omdat ik graag op f / 1.4 fotografeer – alleen voor de ceremonie heb ik de neiging om de 28-75 mm te gebruiken. Mijn favoriete lens is echter de 35/1.4 van Sony.

Verlichting/Triggers

Ik gebruik twee flitslichten, de Godox V1 en de Godox V860II-S plus de Godox X2T-S Transmitter. Ik heb de neiging om natuurlijk licht te gebruiken en ik hou er vooral van om in de zon te fotograferen, omdat dit een romantische uitstraling aan de foto geeft.

Tassen/Riemen

Ik gebruik de Holdfast MoneyMaker. Het ziet er erg goed uit en is erg handig. Op een bruiloft heb je twee camera’s nodig, het is een must om een bandje te hebben.

Hardware en software

Ik bewerk mijn foto’s met Lightroom. Ik heb mijn eigen presets ontwikkeld.

MISC.

Zonnebrandcrème, wondpleisters, droog fruit, veel batterijen en SD-kaarten!

Laatste woorden

Als trouwfotograaf is het mooiste de beloning, de geweldige sfeer met de bruidsparen, het reizen en de uitdagingen die elke bruiloft met zich meebrengt. Probeer dus plezier te hebben op jullie bruiloften en geniet van de reis!

www.yvogreutert.com | @yvophotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer