11 Beste manieren om foto’s te delen met vrienden, familie of klanten

Staan je computer en telefoon vol met foto’s die je aan je vrienden en familie wilt laten zien?

In deze handleiding ontdekt u 11 van de beste manieren om uw foto’s privé te delen in 2023.

(We zullen ook enkele opties voor het delen van foto’s opnemen voor professionele fotografen om foto’s met klanten te delen.)

Het delen van foto’s is een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Gelukkig maakt technologie het ons gemakkelijk!

Bovendien bieden veel van de hieronder besproken opties ook onbeperkte foto-opslag, waardoor ze een geweldige back-upoplossing zijn.

Laten we de beste opties die nu beschikbaar zijn eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

6 Beste manieren om foto’s privé te delen met vrienden en familie

Of u nu duizenden foto’s wilt delen of slechts af en toe een fotoalbum, hier zijn enkele van de gemakkelijkste site-opties voor het delen van foto’s beschikbaar.

Merk op dat hoewel verschillende van hen niets kosten of gratis foto-opslag of gratis accounts bieden, u meestal meer kunt betalen voor premiumfuncties zoals onbeperkte opslag, groepsleden, met een wachtwoord beveiligde fotogalerijen, videobestanden en zelfs fotobewerkingsfuncties.

1. Facebook

Schermafbeelding van de interface van de Facebook-galerij

Facebook heeft geen grote introductie nodig zoals de meesten van ons het kennen – het is een van de grootste sociale netwerken. Een van de vele dingen die je erop kunt doen, is om foto’s te plaatsen en ze in albums te veranderen.

U kunt ervoor kiezen om deze albums met iedereen te delen, alleen uw contacten, een subset van uw contacten of alleen u. Dit is erg handig omdat je met hetzelfde account nog steeds verschillende toegang tot je foto’s kunt verlenen.

U kunt bijvoorbeeld een album hebben dat u deelt met familieleden, een ander album voor uw goede vrienden, een ander album alleen voor de mensen die het feest hebben bijgewoond dat u gisteravond hebt gefotografeerd, enzovoort.

U kunt zoveel foto’s uploaden als u wilt en zoveel albums maken als u nodig hebt, en de mensen die de foto’s kunnen zien, kunnen ze ook downloaden. De beeldkwaliteit is echter niet geweldig, omdat alle foto’s zwaar worden gecomprimeerd door het algoritme van Facebook.

Zoals u waarschijnlijk weet, is een Facebook-account gratis , hoewel het verschillende zorgen heeft over het gebruik van uw gegevens.

Dat kan een ander soort prijs zijn die je betaalt wanneer je Facebook gebruikt , maar als je het al voor de lol of voor zaken gebruikt, dan is het een gemakkelijke manier om foto’s met je geliefden te delen.

2. Amazon-foto’s

Amazon-foto-interface voor het delen van afbeeldingen

Met Amazon Photos krijg je 5 GB gratis foto-opslag in de cloud als je een regulier account hebt. Van daaruit kunt u afdrukken en fotoboeken voor uzelf bestellen of naar vrienden en familie sturen tegen zeer toegankelijke prijzen.

Amazon Prime-leden krijgen onbeperkte ruimte voor hun foto’s en 5 GB voor video’s. Bovendien kunt u maximaal vijf leden van uw gezin uitnodigen met behulp van de Family Vault zodat ze gedeelde afbeeldingen kunnen bekijken, uploaden en downloaden.

Er is een handige beeldherkenningsfunctie die AI gebruikt om u te helpen bij het organiseren en zoeken naar uw foto’s van bepaalde plaatsen en items zonder dat u ze hoeft te taggen. U kunt de mensen in uw foto’s ook een naam geven als u ze op naam wilt kunnen zoeken.

Binnen Amazon Photos kun je ook je afbeeldingen bewerken.

Houd er rekening mee dat Amazon Photos niet kan worden gebruikt met een professioneel fotografiebedrijf – de services voor het delen van foto’s zijn bedoeld voor vrienden en familie.

Het openen van een account bij Amazon is gratis en het geeft je de 5 GB foto-opslag die ik hierboven noemde. Als u prime-lid wilt worden, is er een jaarlijkse vergoeding van $ 119 of $ 12,99 maandelijkse kosten.

3. Google Foto’s

Google Foto's-interface voor het delen van foto's met familie en vrienden

U kunt Google Foto’s zo instellen dat er regelmatig een back-up wordt gemaakt van de foto’s en video’s vanaf uw telefoon. U kunt vervolgens de kwaliteit kiezen die u op de back-up wilt opslaan.

Dit maakte vroeger een verschil tussen onbeperkte en beperkte ruimte, maar vanaf juni 2021 gebruiken al uw back-ups de opslag van uw Google-account en is er geenny meer gratis onbeperkte ruimte voor elke kwaliteit.

Een Google-account geeft u 15 GB gratis opslagruimte in Google Drive die wordt gedeeld door alle Google-services, niet alleen voor Foto’s.

Helaas is het upgraden van de opslag in Google Drive alleen beschikbaar in sommige landen – u kunt de beschikbaarheid en prijsklasse in uw land hier controleren.

Een van de beste dingen van Google-foto’s is automatisch beheer. Het beschikt over uitstekende gezichtsherkenning, het groepeert uw foto’s van dezelfde locatie, het maakt geanimeerde GIF’s met foto’s die in burst-modus zijn gemaakt, enz. Al deze functies kunnen natuurlijk worden uitgeschakeld als u ze liever niet gebruikt.

Je kunt foto’s en albums van een gesprek in Google Foto’s delen met één persoon of groep. Als u ze wilt delen met iemand die niet in uw contacten staat, kunt u een link genereren om ze te verzenden.

Als u Google Drive gebruikt of de Google Foto’s-app al hebt, zult u deze heel gemakkelijk te gebruiken vinden. Het is ook een populaire gratis manier om uw foto’s op al uw desktops en mobiele apparaten te organiseren.

4. Flickr

Ondanks de opkomst van andere sociale mediagiganten, blijft Flickr een van de favoriete plaatsen voor het delen van foto’s voor incidentele en serieuze fotografen.

Dit is grotendeels te wijten aan de mogelijkheid om de licentie te kiezen voor de foto’s die u deelt – u kunt een creative commons-licentie toevoegen of deze behouden als alle rechten voorbehouden – een vorm van auteursrecht op afbeeldingen.

Flickr biedt openbare en privéopslag, zodat u de privacy van uw foto’s alleen kunt instellen voor u, familie en vrienden of openbaar – dit kan worden beheerd via groepen.

Mensen die toegang hebben tot je foto’s kunnen ze ook downloaden. Het mooie van Flickr is de grote en interactieve community van gelijkgestemde fotografen.

Met een gratis account heb je een limiet van 1000 foto’s. Met een Pro-abonnement krijgt u onbeperkte opslag en statistieken over de weergaven van afzonderlijke bestanden. U kunt ook commerciële activiteiten uitvoeren in uw account, zoals uw profiel koppelen aan het winkelwagentje van uw website.

De kosten voor Flickr Pro zijn $ 6,99 per maand. Afgezien van de upgrades op uw Flickr-account, geven deze lidmaatschappen u recht op verschillende kortingen en voordelen bij partnerwebsites.

U krijgt bijvoorbeeld 50% korting op het eerste jaar van een SmugMug-abonnement, 2 gratis maanden op het Adobe Photography-abonnement, 35% korting op Capture One, enzovoort.

Zorg ervoor dat u de actieve aanbiedingen controleert op het moment van uw upgrade, omdat deze kunnen variëren.

5. Dropbox

Dropbox-interface voor het delen van bestanden

Dropbox is een cloudopslagservice. Omdat het niet is gewijd aan fotografie, geeft de gratis versie je slechts 2 GB opslagruimte – wat misschien genoeg is voor tekstdocumenten, maar het is niet veel voor foto’s.

De positieve kant ervan is dat het alle soorten bestanden ondersteunt.

Dropbox is heel gemakkelijk te gebruiken omdat het werkt als de bestandsbrowser van je computer. U kunt mappen maken en de foto’s slepen en neerzetten om ze te beheren. Elke map kan verschillende opties voor delen hebben, zodat u kunt bepalen wie toegang heeft tot welke bestanden.

Je kunt je Dropbox handmatig synchroniseren tussen apparaten of instellen op de automatische modus: het gratis account heeft een limiet van drie apparaten.

U kunt ervoor kiezen om uw bestanden in de cloud te bewaren of ze naar uw computer te downloaden. Dankzij selectieve synchronisatie kunt u beide combineren en kiezen welke mappen u op uw harde schijf wilt en welke alleen op uw online account.

Als je je Dropbox-account wilt upgraden, kun je kiezen uit verschillende abonnementen. Een Plus-lidmaatschap geeft je 2 TB opslagruimte voor $ 9.99 per maand, maar het is nog steeds voor één gebruiker, terwijl het Family-lidmaatschap maximaal 6 gebruikers toestaat.

6. Apple Foto’s

Apple Photos-oplossing voor fotoopslag

Apple Photos is een gratis iOS-software voor het opslaan en delen van foto’s – als zodanig kunt u het alleen gebruiken op Apple-apparaten (macOS en iOS).

Het is een goed afgerond, gebruiksvriendelijk programma waarmee je foto’s kunt toevoegen, ze handmatig of met slimme albums kunt organiseren en ze kunt delen – het heeft zelfs enkele bewerkingstools ingebouwd.

Een leuke touch is de mogelijkheid om films te maken met uw foto’s en video’s om te delen met vrienden en familieleden met behulp van Herinneringen. Alles kan op verschillende apparaten worden gesynchroniseerd als u iCloud-foto’s gebruikt.

Een van mijn favoriete functies is dat je het kunt instellen om foto’s in volledige resolutie naar de cloud te uploaden terwijl je een geoptimaliseerde versie op je apparaat behoudt.

Alle Apple-gebruikers krijgen 5 GB opslagruimte in iCloud, maar u kunt het upgraden met verschillende plannen op basis van uw behoeften van $ 0.99 / maand voor 50 GB tot 2 TB voor $ 9,99 / maand.

Het delen van bestanden is over het algemeen eenvoudig met Apple-apparaten, met tal van opties om dit te doen. Als je foto’s deelt in een coffeeshop met een vriend, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om Air drop te gebruiken.

Met Apple Foto’s is uw foto-opslag eigenlijk alleen beperkt tot de grootte van de harde schijf van uw computer – zolang u besluit dat u niet alles met iCloud hoeft te synchroniseren, natuurlijk.

Gelukkig hebben moderne fotobewerkingslaptops een zeer grote interne HDD- en SSD-opslag en zijn externe harde schijven veel in prijs gedaald.

5 Beste manieren om foto’s privé met klanten te delen

Professionele fotografen moeten de beste manier vinden om foto’s te delen zonder kwaliteitsverlies om hun klanten de best mogelijke service te bieden.

Andere premiumfuncties zijn onbeperkte foto-opslag, downloadbare foto’s met hoge resolutie, watermerken van digitale bestanden, opties om foto’s af te drukken, fotoafdrukken te bestellen, deelbare linkcreatie, cloudopslagservices met volledige resolutie voor grote bestanden, opties om afbeeldingen te leveren, enz.

Laten we eens kijken naar enkele van de best betaalde services om foto’s naar klanten te sturen.

1. Schietbestendig

ShootProof gallery interface voor het delen van foto's met klanten

ShootProof is meer dan een eenvoudige website voor het delen van foto’s. Het is een goed afgeronde werkruimte die is ontworpen om uw fotografiebedrijf te beheren.

Met ShootProof kunt u galerijen met wachtwoord- en pincodebeveiliging hebben met aankoopopties als u foto’s met meerdere klanten wilt delen.

Als alternatief, als u kunstwerken wilt verkopen, kunt u uw fotogalerij instellen en aanpassen voor digitale downloads met verschillende formaten, prijzen en watermerkmachtigingen.

Om fysieke foto’s te verkopen, kunt u afdrukken van hoge kwaliteit aanbieden via een van de professionele afdruklaboratoria die samenwerken met ShootProof.

Met Shootproof kunt u uw eigen fotografiecontracten opstellen of door advocaten vervaardigde sjablonen kopen, de handtekening van de klant verzamelen en uw facturen vanuit uw werkruimte verwerken. U kunt ook verschillende privileges geven aan elk lid van uw team.

Vanaf $ 9 per maand kunt u het 1,500 Photo Plan krijgen met onbeperkte galerijen, digitale contracten, facturering, branding en de mogelijkheid om uw werk te verkopen.

Als uw bedrijf floreert, kunt u uw plan upgraden naar een plan met 5000 foto’s, 25.000 foto’s of zelfs een Unlimited Photos-abonnement voor $ 45 / maand.

Met alle plannen kunt u besparen als u een jaarplan gebruikt. Er is ook een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar zonder creditcard.

Als u op zoek bent naar de beste manieren om foto’s met klanten te delen, maakt ShootProof alles heel eenvoudig en de optie van onbeperkte foto-opslag is ideaal voor shooters met een hoog volume.

2. ZelfvoldaanMug

Smugmug screenshot van de interface

SmugMug is een portfoliobouwer met professionele functies die gemakkelijk te gebruiken zijn en u helpt afbeeldingen te delen met totale controle over wie ze kan zien en downloaden.

Het biedt een aantal prachtige, gestroomlijnde sjablonen die u eenvoudig kunt aanpassen met behulp van slepen en neerzetten. Elke galerij kan worden beveiligd met een wachtwoord.

U hebt onbeperkte beeldopslag om foto’s in volledige resolutie zonder zorgen te uploaden. Vervolgens zal SmugMug deze hoogwaardige bestanden gebruiken om elk product af te drukken dat uw klanten kopen met zijn partnerdruklaboratoria.

Maakt u zich zorgen over het beschermen van uw afbeeldingen of het hebben van een traag draaiende website? Zelfs als u in volledige resolutie uploadt, maakt SmugMug automatisch maximaal 12 weergavekopieën om uw site te optimaliseren – u kunt de maximale weergavegrootte instellen in de galerijinstellingen.

U kunt rechtsklik- en downloadknoppen uitschakelen voor verdere bescherming en kiezen of u een watermerk wilt toepassen.

Je kunt foto’s uploaden vanaf je harde schijf, je Flickr- en Dropbox-accounts of synchroniseren met Lightroom om je workflow te vereenvoudigen.

Er zijn vier plannen van Basic tot Pro met een prijsklasse van $ 9 tot $ 51 per maand.

Hier is een vergelijking van SmugMug vs Shootproof.

3. Formaat

Gebruikersinterface van websitebouwer opmaken

Formaat is een van de beste portfoliowebsites waarmee u een professioneel portfolio kunt opbouwen, een fotografiebedrijf kunt runnen, een marktplaats kunt openen of het kunt gebruiken als cloudfoto-opslag.

De prachtige sjablonen bieden u een eenvoudige manier om foto’s online te delen en wereldwijd te verkopen. Het is ook een eenvoudige manier om uw foto’s op te slaan en te delen dankzij de organisatietools waarmee u uw bestanden kunt beheren en afbeeldingen uit de cloud kunt downloaden wanneer u ze nodig hebt.

U kunt een format-website verbinden met uw eigen domeinnaam en nieuwe klanten aantrekken met behulp van SEO-tools en het bouwen van een blog.

De portfolioplannen zijn perfect om afbeeldingen te presenteren en te delen, terwijl de workflowplannen u alles bieden wat u nodig hebt om te promote uw bedrijf en vestig uzelf als een professionele fotograaf.

Er is een gratis proefperiode van 14 dagen om te beslissen welk plan het beste voor u is – de startprijs is $ 15 / maand die jaarlijks wordt gefactureerd.

4. Vierkante ruimte

Squarespace is een van de meest populaire websitebouwers voor fotografen en creatieven vanwege de vele sjablonen die kunnen worden doorzocht op tags, zodat u de beste ontwerpen voor uw type werk en marketingstrategie kunt vinden.

U kunt uw foto’s delen en verkopen met een opvallende portfolio en meer klanten genereren, dankzij de website-analyse en SEO-tools.

Om inzicht in uw werk en expertise te delen, kunt u een aantrekkelijke Squarespace-blog bouwen en zelfs premium inhoud aanbieden via een speciaal ledengedeelte.

De grootste functie die ontbreekt in Squarespace is een met een wachtwoord beveiligde galerij voor client-proofing. Dit kan al dan niet een probleem voor u zijn, afhankelijk van het type bedrijf dat u wilt runnen en hoe u besluit foto’s te delen.

Er zijn vier plannen vanaf $ 15 per maand ($ 11 per maand als u jaarlijks betaalt) tot het meest complete plan voor $ 42 per maand ($ 36 per maand als u jaarlijks betaalt)

5. Zenfolio

Zenfolio gebruikersinterface

Als u op zoek bent naar een website voor het opslaan en delen van foto’s met tools voor uw fotografiebedrijf, kunt u Zenfolio overwegen.

Met hun verschillende plannen kunt u beginnen met het opbouwen van uw online aanwezigheid tegen een kleine vergoeding en upgraden naarmate de behoeften van uw bedrijf groeien.

Met het Portfolio-abonnement ($ 5 / mo) kunt u eenvoudig foto’s uploaden naar de galerijsjablonen en in een mum van tijd een prachtig portfolio maken. Het ontwerp is schoon en minimaal met een zekere mate van maatwerk, zoals het veranderen van de lay-out, kleuren en branding.

Om uw afbeeldingen te verkopen, moet u uw abonnement upgraden naar een Advanced ($ 32 / mo), Pro ($ 22 / mo) of Portfolio Plus ($ 12 / mo) account. Vervolgens kunt u digitale downloads toestaan of uw foto’s verkopen die zijn afgedrukt in meer dan 2000 beschikbare producten met automatische uitvoering van partnerlaboratoria.

Ten slotte krijgt u met de Pro- en Advanced-abonnementen met een wachtwoord beveiligde galerijen om afbeeldingen eenvoudig en veilig met uw klanten te delen.

Of u nu op zoek bent naar een oplossing voor het delen van bestanden voor een paar foto’s of duizenden afbeeldingen in een galerij, Zenfolio is een bijna-oplossing die ook een gratis versie heeft om u op weg te helpen.

Laatste woorden

Het maakt niet uit of je een professionele fotograaf bent of gewoon graag foto’s maakt van familie en vrienden – het delen van foto’s is een belangrijk onderdeel van het proces.

Daarom zijn er veel verschillende oplossingen om te voldoen aan de vele behoeften die ieder van ons heeft.

Ik denk dat dit de beste zijn op de markt op dit moment – ik hoop dat je ze nuttig vindt. Als u vragen of andere suggesties heeft, laat deze dan achter in de opmerkingensectie.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer