14 beroemde natuurfotografen voor uw inspiratie

FacebookPinterestDelen

In deze gids vind je het werk van beroemde natuurfotografen uit heden en verleden die je gegarandeerd geïnspireerd en klaarstomen voor je volgende landschapsfotografie-expeditie!

We zullen ook onthullen hoeveel professionele natuurfotografen maken – voor het geval je erover denkt om carrière te maken van je passie.

Laten we zonder verder oponthoud deze grote artiesten eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

14 Beroemde natuurfotografen

1. Ansel Adams

Ansel Adams / Landarbeiders en Mt. Williamson.

Ansel Adams is de beroemdste natuurfotograaf in de geschiedenis – hij staat ook bekend om zijn inspanningen voor het behoud van het milieu.

Ansel Adams kreeg de opdracht om de nationale parken vast te leggen en zijn beroemdste landschapsfoto’s zijn afkomstig uit het Yosemite National Park.

Zijn nalatenschap gaat verder dan de natuurlijke wereld – Ansel Adams pleitte voor straight fotografie en richtte de Group f/64 op. Hij ontwikkelde ook het zonesysteem dat door veel andere beroemde natuurfotografen wordt gebruikt.

Je zult zijn naam verschillende keren zien verschijnen in beroemde fotografiecitaten over de natuur, en veel van wat hij zei is vandaag de dag nog steeds heel erg waar.

Hij staat ook op positie 1 in onze gids voor fotografen die beroemd zijn om landschappen.

2. Eliot Porter

Eliot Porter was een pionier in kleurenlandschapsfotografie en was de eerste die werd tentoongesteld in het Metropolitan Museum of Art.

Hij specialiseerde zich ook in kleurenvogelfotografie en deed meerdere chemische experimenten om de resultaten die hij kreeg met behulp van de Kodachrome te verbeteren.

3. Philip Hyde

Hyde studeerde bij Ansel Adams en werd lid van de Sierra Club.

Zijn zuidwestelijke landschappen werden gepubliceerd in Tijd en de rivier stromen: Grand Canyon als onderdeel van een campagne om dammen te bouwen die overstromingen in het Dinosaur National Monument en de Grand Canyon hebben voorkomen.

4. Anna Atkins

Anna Atkins / Cystoseira Granulaat

Atkins was een van de eerste vrouwelijke natuurfotografen, ook al is het grootste deel van haar camerawerk bekend. Ze was ook botanicus, wat haar passatie voor bloemenfotografie verklaart.

Afbeeldingen uit haar verzameling cyanotype fotogrammen van planten werden gepubliceerd in het eerste boek ooit dat werd geïllustreerd met foto’s in de geschiedenis – Foto’s van Britse algen: Cyanotype Impressions.

5. Arthur Morris

Als het gaat om natuurfotografen, neemt Morris een duidelijk standpunt in met een uniek perspectief om vogels als kunst vast te leggen. Dat is de naam van zijn blog, waar hij zijn werk verkoopt en zijn kennis deelt.

Hij reist ook de wereld rond, biedt fototours aan en geeft lezingen.

6. Galen Rowell

Rowell was een getalenteerde fotograaf die een revolutie teweegbracht in buitenfotografie met zijn aanpak en techniek. Hij ontwikkelde een set gegradueerde neutrale dichtheidsfilters om het dynamisch bereik van de camera uit te breiden.

Hij gebruikte ook uitsluitend 35mm-camera’s om zijn prachtige landschappen te maken, omdat dit hem in staat stelde om te bewegen en de beste positie op het juiste moment te vinden.

(De meeste beroemde natuurfotografen kiezen ervoor om middenformaatcamera’s te gebruiken om zoveel mogelijk details in hun natuurfoto’s vast te leggen.)

7. David Muench

Muench is een van de beste landschapsfotografen wiens stijl veel andere fotografen beïnvloedde die na hem kwamen.

Hij stond bekend om het opnemen van een element op de voorgrond om de diepte van zijn landschapsfotografie te vergroten – ik weet zeker dat je dit hebt gezien of zelfs zelf hebt gedaan.

Hij innoveerde ook door gebruik te maken van telelenzen, dubbele belichtingen en invullicht.

8. Robert Glenn Ketchum

Ketchum, vooral bekend om zijn luchtfotografie, is een beroemde natuurfotograaf die aan meerdere conserveringsprojecten werkt.

In de jaren 1970 was hij ook een pionier in kleurengrootdrukwerk. hij blijft experimenteer met fotografisch printen door te werken met geborduurd in China en creëerde RGK THREADS om op stof te printen.

9. William Henry Jackson

William Henry Jackson / Mystic Lake

Jackson was een fantastische fotograaf wiens werk alle toekomstige generaties inspireerde omdat zijn foto’s van vitaal belang waren bij het vormen van het nationale parkensysteem.

Sindsdien wordt landschapsfotografie gebruikt voor milieu- en conserveringsdoeleinden.

  • Wat zijn de meest gefotografeerde plekken ter wereld?

10. Carleton Watkins

Carleton E. Watkins / Winter op de Columbia River Oregon

Watkins’ beelden leggen vooral West-Noord-Amerika vast. In feite hebben die van Yosemite Valley interesse gewekt in het gebied door andere fotografen.

Hij gebruikte een gigantische plaatcamera en stereotypen om zijn prachtige landschappen vast te leggen.

11. Kers Alexander

Cherry en Bryan Alexander zijn gespecialiseerd in poolgebieden. Afgezien van het vastleggen van verbazingwekkende arctische en Antarctische landschappen, documenteren ze ook de omvang van de effecten van klimaatverandering.

12. Chris Burkard

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ChrisBurkard (@chrisburkard)

Chris Burkard is een buitenfotograaf uit Californië die graag landschappen fotografeert, maar ook het leven in de natuur en reizen.

13. Beverly Joubert

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Beverly Joubert (@beverlyjoubert)

Joubert is een bekroonde fotograaf die ook samen met haar man conserveringsdocumentaires maakt.

Ze gebruikt zwart-wit en kleurenfotografie en haar stijl is van openhartige foto’s met een artistiek oog om de perfecte compositie vast te leggen.

14. Suzi Eszterhas

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Suzi Eszterhas (@suzieszterhas)

Het oeuvre van Eszterhas bestaat voornamelijk uit het fotograferen van dierenfamilies om geld en bewustzijn voor natuurbehoud in te zamelen.

Hoeveel verdienen professionele natuurfotografen?

Het is moeilijk om een getal te zetten op het bedrag dat ze maken, omdat er te veel variabelen zijn. Een natuurfotograaf kan zich bijvoorbeeld specialiseren in landschapsfoto’s, luchtfotografie, vogelfotografie of andere natuurbeelden.

De meeste fotografen werken als freelancers en hebben verschillende inkomstenbronnen – ze leven niet alleen van hun afbeeldingen, maar bijvoorbeeld ook van fotoworkshops. Al deze dingen hebben invloed op het eindsalaris van een professionele fotograaf.

Sommige studies kunnen u echter een idee geven:

Volgens Comparabily.com is het gemiddelde inkomen van de VS voor een natuurfotograaf $ 45.105. Een natuurfotograaf die gespecialiseerd is in dieren in het wild bereikt een gemiddeld salaris van $ 50.290, volgens Study.com.

Een van de bekendste publicaties in de natuurfotografie is National Geographic. De fotografen zijn allemaal onafhankelijke contracten en krijgen een redactioneel tarief van $ 400 – $ 500 per dag, volgens Joel Sartore, een National Geographic-fotograaf en spreker.

Je moet er echter rekening mee houden dat Nat Geo-fotografen niet voor elke dag van het jaar opdrachten krijgen.

Sommige van de topverdieners hebben meestal werk dat als beeldende kunst wordt beschouwd. Zo werd de afbeelding Phantom van de Australische landschapsfotograaf Peter Lik verkocht voor 6,5 miljoen dollar!

Hoewel Phantom zijn duurste foto is, zijn andere werken niet bepaald betaalbaar – hij verkocht Illusion voor $ 2,4 miljoen en Eternal Moods voor $ 1,1 miljoen. Duidelijk een uitschieter, maar het benadrukken waard.

Natuurfotografen FAQ

  • Is natuurfotografie een goede carrière?

Ja, je kunt een professionele natuurfotograaf worden als je getalenteerd en volhardend bent. Het is natuurlijk niet voor iedereen – omdat het diversificatie van uw inkomen, goed management en een bepaalde levensstijl vereist. Als je ervan houdt, ga er dan voor!

  • Welke camera is het beste voor natuurfotografie?

Natuurfotografie vereist een weerbestendige camera met een goede resolutie – een full-frame is het beste als je het je kunt veroorloven. Als je je wilt specialiseren in natuurfotografie, heb je ook een goede autofocus en een hoge framesnelheid nodig. Enkele van de beste keuzes zijn de Nikon D850 en de Sony a7RIV.

  • Is er een markt voor natuurfotografie?

Ja – natuurfotografie is een van de meest populaire takken van fotografie. Je kunt je prints verkopen als beeldende kunst, werken voor tijdschriften en workshops geven. Er is echter ook veel concurrentie.

Laatste woorden

Ik hoop dat dit artikel al je toekomstige fotografen heeft geholpen die proberen je eerste stappen te zetten of je fotografiewerk te verbeteren.

Als je vragen hebt of als je een andere fotograaf wilt voorstellen die niet op deze lijst staat, laat het ons dan weten in de reacties!

Mis ook onze artikelen over beroemde zwarte fotografen en beroemde modefotografen niet.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer