15 leuke selfie-poses voor meisjes en jongens + hoe maak je een selfie die er geweldig uitziet!

Als je je afvraagt wat de beste selfie-poses zijn om je er geweldig uit te laten zien, ben je op de juiste plek!

In deze gids vind je alle selfietips, ideeën en poses om je sociale media-account op te pompen en al die mooie likes binnen te halen.

Als je een beginner bent, leer je ook hoe je een selfie kunt maken met onze stapsgewijze handleiding, evenals wat de meest flatterende manier is om voor foto’s te poseren.

Ook als je al een zelfverklaarde selfiejunkie bent, maar je hebt bijna geen selfie-ideeën meer of je wilt je spel verbeteren, vind je tal van tips die aan je behoeften voldoen.

Dus richt je smartphone op je gezicht en laten we meteen in de selfie-poses en tips duiken!

Inhoudsopgave

15 leuke selfie-poses

Of je nu creatieve ideeën voor je Instagram wilt vinden of een meer natuurlijke gezichtsuitdrukking wilt oefenen voor zelfportretideeën, deze verzameling selfietips zorgt ervoor dat je er op je best uitziet.

Dus, wat zijn enkele schattige poses voor selfies? Laten we de top 15 portretposes bekijken.

1.De ‘klassieke’ selfie pose

Er is een reden waarom dingen klassiek worden; dat komt omdat ze werken!

De telefoon omhoog en opzij houden terwijl je er recht naar kijkt, is de traditionele selfie-pose.

Deze hoek is voor de meeste mensen flatterend omdat omhoog kijken voorkomt dat je een dubbele kin creëert. Door naar de camera te kijken, maak je ook een verbinding met de kijker, waardoor deze krachtiger wordt.

Dit is ook een goede wanneer je een coole profielfoto voor sociale media moet krijgen.

2.Bedek een deel van je gezicht

Credits: Anastasia Shuraeva (links); Ramy Kabalan (rechts)

Dit klinkt misschien vreemd, maar het kan flirterig en intrigerend zijn. Je kunt een bloem voor je houden of achter wat bladeren gaan staan.

Natuurlijk moet je dit doen op een manier waarbij je de delen die je laat zien kunt markeren – bijvoorbeeld je ogen.

Als je een spiegelloze camera gebruikt voor selfies, heb je misschien het geluk om een ‘oog-autofocus’-functie te hebben, die zich direct op je oog vergrendelt en het scherp houdt – zie onze gids voor welke selfiecamera het beste is.

Een andere tip is om de burst-modus van je camera te gebruiken, zodat je de beste opname uit meerdere afbeeldingen kunt kiezen.

Ten slotte, als je geen iPhone bezit en niet kunt profiteren van de portretmodus, zijn er verschillende goede iPhone-camera-apps waarmee je de achtergrond kunt onscherpen nadat je de foto hebt gemaakt – bekijk FabFocus of Portrait Cam.

 • Lees ook: Hoe maak je foto’s van jezelf thuis

3. Ga voor een neutrale achtergrond staan

Bron: Oleg Magni

Een afleidende achtergrond kan een foto verpesten. Om jezelf het middelpunt te maken, kun je voor een neutrale achtergrond staan.

Als u er geen kunt vinden, kunt u de achtergrond altijd vervagen door de portretmodus van uw smartphone in te schakelen of door de vervaging later toe te voegen met Lightroom of andere populaire bewerkingsapps.

Houd er voor iPhone-gebruikers rekening mee dat deze functie alleen beschikbaar is voor selfies op de iPhone X en nieuwer.

4. Kijk naar de camera

Krediet: Cottonbro

Houd de camera ingedrukt of plaats hem zelfs op de grond, ga er dan bovenop staan en kijk naar de camera. Dit is een goede selfie-pose voor enkele portretten of groepen.

Vergeet niet om de zelfontspannerfunctie van je smartphone of camera te gebruiken voor betere Instagram-foto’s.

5. Spreid de groep

Bron: Oleg Magni

Wanneer je een selfie maakt met je familie of een groep vrienden, probeer iedereen te spreiden.

U kunt de camera op een statief plaatsen of aan de voorkant de camera vasthouden en vervolgens de andere scène laten bevolken. Op deze manier heb je een leuke en dynamische foto, zoals in de geïmproviseerde badpakfotoshoot-pose hierboven!

6. Houd je harige geliefden vast

Bron: Gustavo Fring

Wie is er net zo populair op sociale media als katten en honden? Laten we eerlijk zijn, een harige vriend is niet alleen schattig, maar het laat ook een deel van je persoonlijke leven zien – dit maakt een foto altijd eerlijker en boeiender.

Er zijn veel manieren om met succes met je huisdier te poseren: je kunt hurken en vasthouden, het in je armen dragen of samen op de bank zitten. Het hangt allemaal af van de grootte van uw huisdier!

7. Ga staan waar je goed licht vindt

Credit: Giftpunditscom

Zelfs de beste selfie-pose zorgt er niet voor dat je er goed uitziet als het licht onflatteuze schaduwen creëert. De beste manier om dit te voorkomen is om een zachte en gelijkmatige lichtbron te vinden.

Als je buiten een selfie maakt, probeer dan midden op de dag te vermijden. Het is beter als je het ’s ochtends of’ s middags doet als de zon nog laag staat. Anders kun je een plekje onder een boom vinden of op een schaduw staan.

Als je graag binnenshuis selfies maakt, heb je normaal gesproken zachter licht. Een goede manier om de perfecte verlichting te vinden, is door je klaar te maken voor de selfie en dan langzaam een beetje naar rechts of links te draaien om te zien welke kant het licht beter is.

 • Zie ook: Hoe maak je volledige lichaamsfoto’s van jezelf met een telefoon

8. Ga liggen

Credit: Cottonbro (links)

Een van de meest populaire selfie-poses voor meisjes is om een foto van boven naar beneden te maken wanneer ze liggen. Dit is een geweldige manier om jezelf leuk en ontspannen te laten zien. Zorg ervoor dat je je haar fixeert om het er natuurlijk maar verzorgd uit te laten zien.

Om de liggende selfie te verbeteren, kun je zelfs enkele objecten om je heen opnemen, net als bij platliggende fotografie die altijd populair is op Instagram.

9. Geef je handen iets te doen

Bron: Anna Shvets

Soms zijn we zo geconcentreerd op het proberen de juiste uitdrukking vast te leggen dat we de rest vergeten.

De handen spelen een belangrijke rol in onze lichaamstaal, vooral wanneer ze ‘bevroren’ zijn in een statische selfiefoto, dus ze moeten ook voorzichtig worden geposeerd.

Als je het moeilijk vindt om een manier te vinden om je handen te plaatsen, pak dan iets of geef ze iets te doen. Op deze manier vermijd je ongemakkelijke selfie-poses die er onnatuurlijk of geforceerd uitzien.

10. Kijk weg van de camera

Bron: James Frid

Kijken naar de camera is een fantastische manier om met de kijker in contact te komen op sociale media, het geeft ze het gevoel dat je ze rechtstreeks aanspreekt.

Als je echter wegkijkt van de camera, nodig je ze uit om het verhaal te zien dat je vertelt. Het maakt ook een meer natuurlijke foto die eruitziet alsof je bent vergeten dat je de camera hebt die het moment vastlegt.

11. Neem jezelf niet te serieus

Bron: Andrea Piacquadio

Selfies hoeven niet elke keer een perfect model te tonen; ze zijn een manier om jezelf te uiten en mensen te laten zien wie je bent – meisjes willen gewoon plezier hebben, toch?!

Het is OK om verschillende stemmingen te hebben, en soms gewoon dom te zijn en grappige gezichten te maken. Neem de druk weg om perfect te zijn en heb gewoon wat plezier met je selfie-poses.

Je zult verbaasd zijn over hoe goed je volgers op sociale media zullen reageren omdat we het allemaal hebben gedaan – maar niet iedereen is dapper genoeg om het te delen. Dus wees dapper en zet jezelf daarbuiten, mensen zullen zich verhouden en engageren.

12.Vind de beste pose voor jou

Bron: Sam Lion

Het mooie van de wereld is dat we allemaal verschillend zijn. Wat er goed uitziet, ziet er misschien niet goed uit op mij. Daarom is er niet één perfecte pose die bij iedereen past en waarom het poseren van andere mensen zo uitdagend is.

Om de beste pose voor jou te vinden, moet je je lichaam kennen. Gebruik spiegels en maak selfies om verschillende dingen uit te proberen – veel plezier. Je kunt ook een video maken om te zien hoe je lichaam beweegt.

Analyseer welke je beste hoeken zijn en leer enkele poses die je beste eigenschappen benadrukken. Je zult zien dat het na wat oefening vanzelf komt.

Hier zijn enkele poseerideeën voor vrouwen, mannen en koppels die je kunt uitproberen.

12. Houd de camera met beide handen vast

We zijn gewend om veel selfies te zien waarbij je één arm gebruikt om je smartphone vast te houden, omdat je hem verder weg kunt krijgen en meer achtergrond kunt opnemen.

Wanneer u echter een foto wilt maken waarbij uw gezicht het hoofdonderwerp is, is het vasthouden van de camera met twee handen de juiste keuze.

Door de camera met beide armen vast te houden, kun jer-armen vormen denkbeeldige lijnen die het oog naar je gezicht leiden, waardoor het het brandpunt wordt.

Ook heb je een perfect gecentreerde, zeer aangename driehoekscompositie. Om deze hoek flatteuzer te maken, duw je je hoofd naar voren om de nek te verlengen.

Als je verder van de camera wilt komen, maar geen selfie-stick wilt gebruiken, moet je een groothoeklens en een speciale camera gebruiken – hier is een gids voor de beste camera’s voor Instagram om uit te kiezen.

13. Leun tegen een muur

Bron: Megan Kamauoha

Leunen tegen een muur is een van de klassieke portretposes die ook werkt voor selfies. Het geeft een casual en laagdrempelige uitstraling.

Ook zal het hebben van fysieke ondersteuning je comfortabeler maken en zal het gemakkelijker zijn om de spieren van je nek en schouders te ontspannen. Probeer je hoofd een beetje te kantelen om er natuurlijker uit te zien.

Om de foto op te waarderen en er een perfecte selfie van te maken, gebruik je de regel van derden om je afbeelding samen te stellen. Activeer hiervoor de rasteroverlay op uw smartphone.

Je ziet vier lijnen die het frame verdelen in 9 gelijke segmenten, dat is de regel van derden. Zet jezelf in een van de lijnen in plaats van in het midden. Dit zal een aangenamer beeld maken.

Dit is een van de selfie-poses voor meisjes die ook goed werken voor jongens, dus probeer het eens.

8. Wees jezelf

Het belangrijkste onderdeel van een selfie is dat je jezelf kunt zijn. Je wordt niet vastgelegd door de ogen van een fotograaf of een ander persoon; jij bent het die jij bent.

Dit opent alle mogelijkheden om creatief te worden en origineel te zijn.

Probeer niet na te bootsen wat anderen op sociale media plaatsen – negeer gewoon de populaire foto’s en doe iets dat weerspiegelt wie je bent als persoon, wratten en al.

Je zult verrast zijn hoe mensen zullen resoneren met het tonen van je ware zelf, en je eerlijkheid en transparantie bewonderen – kwaliteiten die tegenwoordig zeldzaam zijn op Instagram!

13. Glimlach op natuurlijke wijze

Bron: Reafton Gates

Een neplach kan erg onaangenaam zijn. Als je wilt dat mensen zich verhouden tot en betrokken zijn bij je sociale media, is een natuurlijke glimlach een manier om te gaan.

Natuurlijk, als je geen professioneel model bent, kan dit moeilijk zijn om op cue te doen. Dus, neem de tijd, ontspan en denk aan dingen die je gelukkig maken. Als het van binnenuit komt, zal het er eerlijk en natuurlijk uitzien.

14. Draai naar een 3/4 positie

Bron: Andrea Piacquadio

Volledige frontalen of volledige profielen zijn bij de meeste mensen niet de meest flatterende hoeken. Als je het gevoel hebt dat je er op deze manier niet op je best uitziet, probeer dan de 3/4-positie.

Je kunt je smartphone voor je houden en je hoofd een beetje opzij draaien. Anders kun je naar voren kijken, maar je telefoon opzij houden. Het hangt af van de hoek waar het licht vandaan komt en de beste achtergrond.

Bekijk deze recensie voor een online cursus die meer geweldige technieken leert om je iPhone-fotografie te verbeteren.

15. Stap zo ver als je kunt

Bron: Andre Furtado

Wanneer je te dicht bij de camera staat, kun je er een beetje vervormd uitzien. Tenzij je voor een specifiek fish-eye effect gaat, zie je er beter uit als je verder weg staat.

Dit is een van de redenen waarom die beruchte selfie-sticks zo populair zijn!

Als je een selfie maakt met een DSLR of ‘echte’ camera, kun je een geïmproviseerde selfie-stick maken door deze op een statief te plaatsen, vervolgens de benen te sluiten en ze zo ver te strekken als je kracht het gewicht aankan!

Hoe maak je een selfie (en zie er goed uit op de camera)

Groep gelukkige jonge vrouw met kokosnoten die selfie maakt op het strand. Drie jonge vrouwen in bikini op de zee shire maken zelfportret met smartphone.

Het maken van een selfie is een gemakkelijke taak, maar het maken van een goede is veel moeilijker! Je hoeft geen model te zijn of exotische locaties te bezoeken om de perfecte selfie te maken.

Dus, hoe maak je thuis schattige selfies? Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van selfies waar je Instagram-volgers dol op zullen zijn – en je hoeft het huis niet eens te verlaten.

 1. Zoek een goede locatie. Loop door het huis om de perfecte achtergrond voor je foto te vinden.
 2. Open de camera-app van uw keuze. Als je een smartphone hebt met een goede camera-app, zoals de iPhone, kun je die gebruiken. Zo niet, download dan een app die u meer controle geeft.
 3. Zet uw cameratelefoon in portretmodus. Een geweldige manier om op te vallen in je selfie en het eruit te laten zien als een professioneel portret, is het vervagen van de achtergrond. In een smartphone kunt u dit doen door de portretmodus te gebruiken. Als je een iPhone hebt, kun je zelfs het type verlichting kiezen wanneer jee in portretmodus.
 4. Zoek de juiste hoek en poseer. Probeer ideeën uit dit artikel te poseren en kies de beste.
 5. Draai totdat je de juiste verlichting vindt. Als je eenmaal hebt besloten hoe je gaat poseren, begin je je te wenden om de beste verlichting te vinden.
 6. Gebruik indien nodig kunstlicht (vermijd de flitser). Als er niet genoeg natuurlijk of omgevingslicht is, gebruik dan de flitser niet. Koop selfie-verlichtingsaccessoires voor je telefoon. U kunt koffers met LED’s, fakkels of lichtringen vinden tegen zeer betaalbare prijzen.
 7. Controleer de achtergrond. Controleer altijd uw achtergrond. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk iets laat zien dat er niet zou moeten zijn.
 8. Neem geen genoegen met de eerste. Je wilt veel selfies maken om jezelf genoeg keuzes te geven.
 9. Gebruik een filter-app om je selfie te personaliseren. Er zijn tal van opties om je selfies te personaliseren, sommige zijn gratis en sommige zijn betaald, maar het bewerken van je foto is de moeite waard. Ook zal het gebruik van specifieke filters je Instagram-feed consistent houden.

Hoe een selfie te verlichten als een pro

selfie-smartphone

Heb je ooit een selfie gemaakt voor iets interessants, vervolgens de foto gecontroleerd en je gezicht donker gevonden, terwijl de achtergrond nog steeds licht is? Het gebeurt veel…

Gelukkig is er een geweldige app voor het bewerken van foto’s genaamd LightApp die krachtige AI gebruikt om foto’s te verbeteren.

De app kan je gezicht lokaal oplichten in een selfie die is gemaakt onder harde verlichting (bijvoorbeeld voor een raam of in een schaduw met een heldere achtergrond) zonder externe verlichting of andere mooie apparatuur.

Om “witte gaten” in de achtergrond van een foto te voorkomen, wordt de selfie genomen met een lage belichting, waarna AI kunstmatig licht biedt op basis van aanpassingskaarten om lokaal specifieke elementen op te lichten voor een uitgebalanceerde foto.

Veelgestelde vragen over het maken van een selfie

Hoe kan ik beter glimlachen in Foto’s?

De beste glimlach is een natuurlijke glimlach, dus het beste wat je kunt doen is de selfie maken als je in de juiste stemming bent. Als je nog steeds problemen hebt met het bereiken van een goede glimlach omdat je verlegen of nerveus bent, zijn hier enkele tips om je te helpen:

-Ontspan uw gezichtsspieren. Om dit te doen, kun je je mond spannen door hem zo wijd mogelijk te openen, een overdreven eendengezicht te maken of een grijns te maken; laat dan los.

-Ademen. Een andere bekende techniek om te ontspannen is door diep adem te halen. Dit zal je kalmeren en je helpen om van elke spanning af te komen.

-Denk aan gelukkige gedachten. Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt. Herinner je een reis of een feest waar je plezier had, stel je voor dat je crush naar je terug glimlacht, wat ook voor jou werkt. Je zult zien dat die herinneringen een glimlach op je gezicht toveren voordat je het zelfs maar beseft.

-Maak meerdere foto’s. De beste glimlach krijgen bij de eerste poging is vrij moeilijk, dus waarom zou je die extra stress erin stoppen. Maak gewoon zoveel foto’s als je wilt. Kies vervolgens degene met de beste glimlach.

Hoe maak je een selfie die niet op een selfie lijkt?

De beste manier om te voorkomen dat je foto eruitziet als een selfie, is door jezelf te positioneren en de foto zo in te kaderen dat je gestrekte arm niet wordt weergegeven. Als dit niet mogelijk is, snijdt u de foto achteraf bij.

Een andere manier om een minder voor de hand liggende selfie te maken, is door een selfiestick te gebruiken om de camera verder van je af te krijgen. Op deze manier lijkt het niet alsof je de telefoon zelf vasthoudt – zorg er echter voor dat de stick niet op de foto te zien is.

Je kunt ook een groothoeklens voor je telefoon kopen. Hierdoor zie je eruit alsof je verder weg bent dan je in werkelijkheid bent. Haal het echter niet te breed; anders geeft de vervorming je weg.

Als deze trucs je niet het gewenste resultaat geven, kun je altijd een zelfportret maken. Monteer uw telefoon op een statief en gebruik de timer of gebruik een externe trigger.

Hoe poseer je voor een full-body selfie?

De beste manier om te poseren is om te voorkomen dat je recht op de camera poseert. Draai je schouders iets naar links (of rechts, iedereen heeft een betere kant); het punt is dat je hoofd zich in een hoek van 45 graden van de camera bevindt. Houd je benen in de gaten, probeer verschillende houdingen. Strek een van de benen uit of buig de knie een beetje.

Natuurlijk zijn dit algemene richtlijnen die voor elke persoon anders kunnen zijn. Probeer naar jezelf te kijken in een passpiegel en oefen totdat je de beste selfie-poses voor jou vindt.

Hoe krijg ik een fotogeniek gezicht?

Twee dingen zorgen ervoor dat je er op je best uitziet: wees zelfverzekerd en wees natuurlijk. Niet alles draait om er perfect uitzien; het is een houding. Als je lekker in je vel zit, communiceer je dat met je selfies.

Niemand is als model geboren; het vergt oefening. Maak veel foto’s, probeer verschillende hoeken, bekijk al je selfies en kies degene die je het leukst vindt.

Analyseer waarom je ze leuk vindt en leer welke je beste poses zijn, wat je beste kant is, enz. Een van de selfie-poses die voor de meeste mensen werkt, is om de foto op 3/4 te maken. Duw ook je nek naar voren om te voorkomen dat je een dubbele kin creëert.

Houd er rekening mee dat er goed uitzien op een foto niet alleen over jou als onderwerp gaat; het gaat ook om de verlichting. Probeer hard licht direct te vermijden; hierdoor ontstaan er donkere schaduwen onder je ogen en neus.

Wat is de meest aantrekkelijke glimlach?

De meest aantrekkelijke glimlach is degene die er natuurlijk en eerlijk uitziet. Houd je gezicht ontspannen en open je lippen een beetje, zonder te overdrijven – net genoeg om je uitdrukking te verzachten. Probeer je voor te stellen dat de persoon die je leuk vindt – of van wie je houdt – degene is die de foto maakt.

Het belangrijkste is dat zelfvertrouwen de meest aantrekkelijke kwaliteit is – dus vertrouw en hou van jezelf, wees er zeker van hoe geweldig je eruit ziet.

Laatste woorden

Met deze tips voor creatieve selfie-poses ben je klaar om van een goede selfie een geweldige selfie te maken. Laat ons weten wat je favoriete selfietip is in de comments.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer