18 leuke verlovingsfotoposes, ideeën en tips voor 2023

Op zoek naar inspiratie voor je volgende verlovingsfotosessie of koppelfotoshoot?

Deze gids bevat 18 verlovingsfoto-poses die leuk, gemakkelijk, romantisch en stijlvol zijn.

U zult een verscheidenheid aan ideeën voor betrokkenheidsfoto’s ontdekken, zodat u uw klanten met vertrouwen kunt leiden en iets origineels kunt maken.

koppels

Samen Kaarten

Zet 76 van de beste verlovingsposes op de achterkant van je camera, zodat je ze kunt raadplegen terwijl je je koppels regisseert.

Controleer de huidige prijs

(We hebben ook 5 tips opgenomen om het meeste uit je koppels te halen voordat de verlovingsshoot zelfs maar is begonnen.)

De gemiddelde verlovingssessie (ook bekend als pre-wedding fotoshoot) is traag en ontspannen, waardoor er veel ruimte is om te experimenteren – in tegenstelling tot een trouwdag!

Je kunt zelfs een lijst met foto’s maken van je favoriete fotoposes of iets als Together Cards gebruiken voor visuele aanwijzingen.

Inhoudsopgave

5 tips voor voor de verlovingsfotosessie

Sydney_Harbour_Engagement_Photography_

Haasten in een verlovingsfotosessie zonder planning is een slecht idee, zowel voor de kwaliteit van fotografie als voor de ervaring van uw klanten.

Een verlovingsshoot is als een opwarmertje voor de trouwdag, dus grijp elke gelegenheid aan om met je paar te praten om hen te laten weten wat ze kunnen verwachten.

Om je verlovingsfotoposes er natuurlijk uit te laten zien, zijn er een paar dingen die je moet bespreken voor de verlovingsshoot.

1. Help het paar te ontspannen door het proces uit te leggen

Het stel heeft waarschijnlijk nog nooit een verlovingsshoot gedaan, dus het is belangrijk dat je uitlegt wat er gaat gebeuren.

Help ze te ontspannen door uit te leggen dat ze niets hoeven te doen waardoor ze zich ongemakkelijk of ongemakkelijk voelen en dat je de hele fotoshoot begeleidt.

Je kunt ook uitleggen dat tenzij je praat, het paar zich op elkaar moet concentreren – rondhangen, knuffelen, kussen, chatten – wat hen op hun gemak stelt.

Stel ze vooral gerust dat ze niet hoeven te weten wat ze moeten doen.

2. Ontdek wat jouw koppel uniek maakt

Vraag je klanten hoe ze elkaar hebben ontmoet, wat hun eerste date was, wat ze tegenwoordig op een date doen, wat hun hobby’s zijn, favoriete films, kleding om te dragen, enz.

Met de verlovingsfoto’s probeer je te benadrukken wat het paar uniek maakt. Door deze vragen te stellen, kun je een gevoel krijgen voor hun persoonlijkheden, en het geeft je ook iets om over te praten op de dag tijdens het maken van de foto’s van het huwelijksfeest.

Je kunt deze vragen stellen in een vragenlijst of via e-mail om verlegenheid te voorkomen!

3. Vraag of er iets is om op te letten

Misschien haat de aanstaande bruid haar profiel aan de linkerkant. Misschien is de aanstaande bruidegom zich bewust van zijn lengte.

Je moet je bewust zijn van deze dingen, zodat je verlovingsfoto-poses kunt maken die hun beste kwaliteiten benadrukken.

4. Vraag of het opzichtige romantici of ‘kast’-romantici zijn… of geen van beide!

Veel typische verlovingsfoto-ideeën omvatten kusjes en knuffels, maar dit is misschien geen echte weerspiegeling van je paar.

Niet iedereen houdt van ‘openbare uitingen van genegenheid’, en niet elk paar is lovey-dovey. Ze in engagement pho plaatsenom poses die niet weerspiegelen wie ze echt zijn als koppel is een recept voor een ramp.

5. Vertel ze dat de poses van het paar slechts een startpunt zijn

Uw klanten hebben meestal geen idee of de afbeeldingen die worden getoond in de nieuwste verlovingsfotoshoot op uw blog zijn geposeerd of niet. Ze gaan er waarschijnlijk van uit dat alles op natuurlijke wijze is gebeurd, wat hen angstig kan maken voor de camera.

Vertel het paar dat verlovingssessies langzaam verlopen – om de beste foto’s te krijgen, moet je enige richting geven, in de vorm van fotoposes.

Laat ze weten dat fotoposes slechts een startpunt zijn – je legt de momenten na de eerste pose vast en houdt de dingen vloeiend en natuurlijk.

18 Engagement Foto Poses &Ideas

Wanneer het tijd is voor de verlovingsshoot, probeer dan een handvol van deze verlovingsfoto-ideeën en poses te onthouden om met je paar op te nemen.

1. Op elkaar leunen

Paar met vrouw leunend op schouder

Er zijn veel manieren om dit idee uit te voeren. Het meest traditionele is om de ene persoon het hoofd op de schouder van de ander te laten leunen.

Dit zorgt voor een zeer aangenaam beeld, omdat het kantelen van het hoofd een van de klassieke technieken is bij het poseren voor foto’s die bij iedereen passen.

Het brengt ook het idee van nabijheid over omdat ze elkaar fysiek ondersteunen. Want is dat niet de geest van een engagement?

2. Voorhoofden aanraken

Romantische pose van voorhoofdaanraken

Een andere romantische verlovingsfotopose is om het paar tegenover elkaar te hebben met hun voorhoofden aanrakend.

Op dit punt geven sommige paren er de voorkeur aan om hun ogen te sluiten – wat zorgt voor een heel intiem moment.

Niet iedereen vindt zijn profiel echter leuk, dus dit is misschien niet voor iedereen geschikt. Zoals gesuggereerd in tip # 3 in de vorige sectie, moet u rekening houden met de voorkeur van het paar. Probeer geen pose te forceren omdat het in theorie goed klinkt.

Ook als de hoogtes van de verloofde paren te veel verschillen, kan deze fotopose er een beetje ongemakkelijk uitzien, waarbij de ene persoon te ver stopt en de andere zijn nek omhoog draait!

In dit geval kunt u de foto proberen met de onderwerpen zittend of met hun staande positie gespreid.

3. Bijna zoenen

Bijna zoenende paar pose

Een alternatief voor het aanraken van voorhoofden waarmee je de modellen vanuit een andere hoek dan het profiel kunt benaderen, is om ze bijna te laten zoenen.

Deze verlovingsfoto’s creëren hetzelfde gevoel van intimiteit en zijn misschien comfortabeler voor sommige koppels.

Het kan je wat extra foto’s kosten om er een te krijgen waar ze er natuurlijk uitzien – maar het is het absoluut waard.

De kijker ervaart een gevoel van anticipatie met de lippen van de koppels die naast elkaar zweven, in plaats van een van ‘voltooiing’ als de onderwerpen daadwerkelijk zoenen. Hierdoor blijft het oog van de kijker langer hangen.

4. Omarmen

Verlovingspose met man die armen om vrouw heen van achteren omhelst

Een knuffel is altijd een schattige pose voor een verlovingssessie, maar niet alle knuffels zien er goed uit op de camera. Een die een gegarandeerd succes is, is een omhelzing van achteren.

Laat de ene persoon achter de andere staan – meestal de hoogste. Vraag de persoon vervolgens om zijn armen om de partner te slaan die vooraan staat. Pas echter op dat het niet op een zwangerschapsshoot begint te lijken – zorg ervoor dat je de handpositie varieert.

Vanuit deze basishouding kun je een paar variaties maken om de perfecte foto te vinden. De clouple kan naar de camera gericht zijn, maar niet noodzakelijkerwijs naar de camera kijken.

Je kunt ook je positie veranderen om een ander perspectief te krijgen – of hen vragen om de pose van het hoofd of de handen te veranderen.

Zoals met alle verlovingsfoto-poses, streef je naar iets dat de onderwerpen vastlegt wanneer ze er echt ontspannen en in het moment uitzien, zoals de afbeelding hierboven.

5. Kijken naar de horizon

Stel dat naar de horizon kijkt als een romantische verlovingsshoot-pose

Dit foto-idee is perfect voor een strandbetrokkenheid, maar het kan ook op andere locaties werken. Laat het stel naar de horizon kijken alsof ze denken aan hun toekomst samen.

Ze kunnen elkaars hand vasthouden of knuffelen – het werkt in beide gevallen goed. Je kunt jezelf ook achter hen of aan de zijkant positioneren als je liever hebt dat de gezichten zichtbaar zijn.

Verlovingsfotoposes laten de koppels vaak naar elkaar kijken, dus als ze allebei uit het frame kijken, voegt dat wat extra intriges toe aan de foto.

6. Hand in hand lopen

Paar dat hand in hand loopt

Het maken van een aantal actiefoto’s is altijd een leuk idee om engagementsessies dynamischer te maken. Een of de houdingen die altijd goed werken in deze situaties is om hen te vragen om elkaars hand vast te houden en te beginnen met lopen.

De beste manier om ze op het perfecte moment vast te leggen, is door de burst-modus te gebruiken. Op deze manier blijft de camera veel foto’s per seconde maken zolang je de sluiter vasthoudt.

Het exacte aantal foto’s is afhankelijk van de framesnelheid van je camera. Omdat wandelen echter geen bijzonder snelle activiteit is, zouden de meeste camera’s een goed resultaat moeten leveren.

Probeer het paar naar je toe te laten lopen en ook weg te lopen om meer variatie toe te voegen aan je verlovingsfoto-ideeën.

Wandelende foto’s zoals deze zijn ook een mooie aanloop naar de trouwdag wanneer het paar elkaars hand vasthoudt en naar de fotograaf loopt voor de recessie.

(Zie hier voor meer trouwfoto’s.)

7. Gebruik scherptediepte creatief

Newtown_Photos_Gold_Hat_Photography_019

In elke verlovingsfotolijst moet er een close-upfoto van de ring zijn. Gebruik maken van de scherptediepte is een geweldige manier om het te benadrukken en de aandacht van de kijker erop te leiden.

De scherptediepte is afhankelijk van drie dingen: het diafragma, de afstand tussen jou en je onderwerp en de brandpuntsafstand van de lens.

Scherptediepte is belangrijk gedurende de hele fotosessie. Als je bijvoorbeeld een portret met een volledig lichaam maakt, kun je de achtergrond vervagen om het paar op te laten vallen.

Het bovenstaande voorbeeld is een van de vele moderne verlovingsfoto-ideeën, waarbij de ene persoon verder weg en scherp is en de andere in de buurt van de camera, onscherp.

Experimenteer met je diafragma om ervoor te zorgen dat het gezicht van de onscherpe persoon geen volledige onscherpte is, of je kunt experimenteren met het maken van een volledig zwart silhouet.

8. Plaats de handen

Newtown_Photos_Gold_Hat_Photography_028

Een van de moeilijkste dingen om te poseren in een portret zijn de handen. Je moet er aandacht aan besteden en je onderwerpen richten op wat je ermee moet doen.

Vermijd dat de vingers volledig onnatuurlijk worden uitgerekt – dit is een fout die meestal gebeurt bij het tonen van de verlovingsring.

Vraag ze in plaats daarvan om de hand te ontspannen en de vingers een beetje te laten buigen – plaats de hand misschien op de schouder van de partner.

Er zijn veel technieken om de handen te poseren: geef ze misschien iets te doen, zoals het strelen van de wang van de partner.

Handen en vingers kunnen ook zachtheid of passie overbrengen – zie in het bovenstaande voorbeeld, waar de vingers van het meisje zacht zijn en verwijfd de nek van haar partner strelen, terwijl de man het haar van het meisje vastpakt en mannelijke kracht en passie toont.

Je kunt meer te weten komen over het poseren van verschillende lichaamsdelen in onze gids voor het poseren van mensen.

9. Let op de achtergrond

Paar zoenend voor sydney opera house

Bij alle verlovingsfoto-ideeën die je tot leven brengt, is het belangrijk dat je aandacht besteedt aan de achtergrond – ook al is het paar het hoofdonderwerp.

Als de achtergrond niet bijzonder mooi of interessant is, kunt u deze eenvoudig vervagen. U kunt dit bereiken door een ondiepe scherptediepte te gebruiken (d.w.z. een laag f-getal).

Als je toevallig op een locatie bent die zorgt voor leuke en creatieve foto-ideeën voor betrokkenheid, zorg er dan voor dat je de kans niet mist om de achtergrond op te nemen.

Wat betreft verlovingsfoto-ideeën bij typische toeristische attracties (zoals het Sydney Opera House hierboven), kan het de moeite waard zijn om een foto van dichtbij te maken van iets onverwachts of abstracters, waarbij de locatie niet meteen duidelijk is.

10. Introduceer een voorgrondelement

Meisje en jongen in bos

Zoals je weet, gaat fotografie over het vertegenwoordigen van een driedimensionale wereld op een oppervlak met twee dimensies. Om de indruk van diepte en ‘pull-in’ van de kijker te geven, kun je verschillende vlakken gebruiken.

Meestal denk je alleen aan een onderwerp en de achtergrond (twee vlakken). Als u een element op de voorgrond introduceert, voegt u nog een vlak toe dat de afbeelding rijker en interessanter maakt.

Voor een succesvol resultaat zul je goed gebruik moeten maken van de compositieregels. Houd ook het brandpunt en de scherptediepte in de gaten.

11. Leg de persoonlijkheid van het paar vast

Urban engagement foto met graffiti muur

Niet elk stel wil zich verkleden en bij zonsondergang de natuur in gaan om hun verlovingsfoto’s te laten maken.

Terwijl sommige koppels buiten en natuurminnend zijn en hun foto’s in het bos of het strand willen, geven anderen misschien de voorkeur aan een stedelijke of industriële omgeving.

Sommige koppels willen speels zijn en een leuke sessie hebben, terwijl anderen de voorkeur geven aan een zoete en intieme shoot. Elk paar is anders, en jij moet in staat zijn om hen een aantal verlovingsfoto-ideeën aan te bieden die bij hun persoonlijkheid passen.

Je zult weten of je deze hebt genageld als je paar besluit om de verlovingsfoto’s te gebruiken voor hun save the dates!

(De ‘Save the dates’ zijn de kaarten die meestal naar bruiloftsgasten worden verzonden en het is gebruikelijk om verlovingsfoto’s te gebruiken als onderdeel van hun ontwerp.)

12. Maak een aantal openhartige foto’s

Openhartige foto van een lachend paar

Niet elke goede foto hoeft zorgvuldig te worden geposeerd, vooral een verlovingsfoto waarbij uw klanten geen modellen zijn en de situatie gaat over gevoelens en relaties.

Het is zeker nodig om het paar wat richting te geven en poses voor te stellen om hen te helpen, maar je wilt hun natuurlijke interactie zeker niet onderbreken.

Nadat je ze wat begeleiding hebt gegeven, geef je ze wat ruimte om zichzelf te zijn en zo romantisch of speels te zijn als ze willen zijn.

Het is erg belangrijk dat je klaar bent om die momenten vast te leggen met je camera. Openhartige foto’s zorgen vaak voor de beste verlovingsfoto’s.

Als je niet weet waar je moet beginnen, probeer ze dan in een aantal natuurlijke paarhoudingen te leiden, introduceer dan wat humor in de situatie en kijk waar dat je brengt – meestal beginnen dingen natuurlijker te worden als mensen lachen.

13. Leg emoties vast

Zoete emotionele foto van man en vrouw

Houd bij het nadenken over foto-ideeën voor betrokkenheid altijd rekening met de geest van de situatie. Deze sessie gaat over twee mensen die een moment in hun leven en hun relatie vieren; het is geen gewoon portret.

Daarom is het ook belangrijk om ze zich op hun gemak te laten voelen en niet te veel in de weg te zitten.

Het is ook belangrijk wanneer je poses en belichting kiest – als ze er geweldig uitzien, maar je kunt de verbinding tussen elkaar niet zien, dan werkt het niet als een verlovingsfoto.

Pro tip: een van de echt unieke ideeën voor verlovingsfoto’s die ik de laatste tijd heb gezien, is om de man te vertellen dat hij in het oor van het meisje moet fluisteren waarom hij weet dat ze de enige ter wereld voor hem was … leg vervolgens de intense emotionele scène vast die zich erna ontvouwt. Dit is wat de fotograaf deed voor de fotoshoot hierboven, en er waren genoeg tranen!

14. Gebruik achtergrondverlichting

Tegenlicht paar foto

Net als bij elk ander type fotografie, is belichting de sleutel tot het maken van een goede verlovingsfoto. Een klassieke opstelling voor een portret is tegenlicht.

Je kunt dit buiten doen met natuurlijk licht of zelfs door wat kunstlicht te introduceren.

Een eenvoudige truc is om het paar te vragen om voorhoofden aan te raken (zoals volgens sommige van de vorige verlovingsfoto-ideeën) en vervolgens een speedlight achter hen terug in hun hoofd te activeren.

Net als in het bovenstaande voorbeeld kunnen de resultaten bijna wereldvreemd zijn, of als een scène uit een sci-fi-film!

(Als je je afvraagt welke cameraflitser je moet gebruiken, bekijk dan onze gids.)

Achtergrondverlichting in het algemeen geeft een zeer aangenaam effect en het biedt u meerdere creatieve mogelijkheden, zoals het introduceren van flair of silhouetten (meer hierover volgt).

15. Probeer silhouetfotografie

Silhouet engagement foto inspiratie

Als je op zoek bent naar verlovingsfoto-ideeën, moet je echt proberen wat silhouetten te maken. Dit is een leuke en originele manier om een stel te portretteren.

Omdat er bij silhouetfotografie geen details van het gezicht of lichaam te zien zijn, worden de onderwerpen omgetoverd tot ‘zwarte objecten’, waardoor je veel ruimte hebt om speels en creatief te zijn.

Om een silhouet te doen, moet je een soort achtergrondverlichting gebruiken.

Als u natuurlijk licht gebruikt, moet u wachten tot de zon dicht bij de horizon is – dus u moet een tijd rond zonsopgang of zonsondergang kiezen.

Vervolgens moet u de achtergrond correct weergeven. Dit zal uw onderwerpen onderbelichten, waardoor alle details worden geëlimineerd. U kunt het effect in de nabewerking altijd verfijnen als dat nodig is.

Pro tip: Gebruik liveweergave op uw DSLR of de EVF op uw spiegelloze camera om het silhouet op de foto vooraf te visualiseren voordat u op de shitter-knop drukt.

16. Schiet op golden hour

Pre-huwelijksfoto van verloofd paar in gouden licht

Het gouden uur verwijst naar het eerste uur na zonsopgang en het laatste uur voor zonsondergang. De kwaliteit van het licht is geweldig en het is het favoriete moment van de dag voor elke fotograaf die buiten fotografeert.

Golden Hour is het perfecte moment om je verlovingsfoto-ideeën tot leven te brengen, omdat het zonlicht behoorlijk diffuus is. Als zodanig is er geen risico op onflatteuze harde schaduwen.

Ook heeft het licht een oranje tint die je foto’s een oorlog zal gevenm sfeer – ideaal voor elke verlovingsfoto.

17. Verander perspectieven

Leuke vogelooghoek voor verlovingsfoto

Door te bewegen en je standpunt te veranderen, wordt de sessie dynamischer en heb je meer variatie in je foto’s.

Sommige paren zullen traditioneler zijn en je kunt misschien niet zo veel experimenteren – toch moet je verschillende perspectieven proberen voor je verlovingsfotoposes.

Als het paar er zin in heeft, kun je zo creatief worden als je wilt! Probeer een vogelvluchtfoto met een drone, speel met geforceerd perspectief, enz.

18. Probeer verschillende lichtbronnen

Paar in steegje met roze lichten

Houd er rekening mee dat verschillende lichten een andere sfeer creëren. Hoewel het gouden uur klassiek en romantisch is, kun je neon of straatverlichting gebruiken voor een stel dat een stedelijk gevoel wil.

Soms is het moeilijk voor koppels om uit te drukken welke stemming ze op hun foto’s willen hebben. Het kan nuttig zijn om hen te vragen om online inspiratie op te doen en u de afbeeldingen te laten zien die ze leuk vinden.

Pinterest is een geweldig hulpmiddel om inspiratie op te doen – vraag hen om een moodboard te maken en deel ze van tevoren met je.

Veelgestelde vragen over verlovingsfotoshoot

Wat moet je niet dragen voor verlovingsfoto’s?

Probeer flitsende kleuren en drukke patronen te vermijden, omdat deze kunnen afleiden. Draag niets ongemakkelijks of onflatteus – anders zul je de hele ervaring doorstaan en de foto’s haten.

Welke kleuren moet je dragen voor verlovingsfoto’s?

Draag kleding die je complimenteert, maar ook je persoonlijkheid laat zien. Bespreek van tevoren met de fotograaf, zodat je een kleurenpalet kunt maken en de kleding van jou en je partner kunt coördineren.

Kun je je eigen verlovingsfoto’s maken?

Dat kan, vooral als je wat fotoapparatuur en kennis hebt. Het is echter moeilijk om de kwaliteit en resultaten van een professionele fotograaf te evenaren.

Hoeveel moet een verlovingsshoot kosten?

Het hangt af van uw locatie, de duur van de fotoshoot en het aantal foto’s dat is bewerkt, afgedrukt en geleverd. De gemiddelde prijs is echter $ 200 per uur. Wees niet bang om offertes aan te vragen bij verschillende fotografen.

Moet ik mijn verlovingsfotograaf een fooi geven?

Het is niet gebruikelijk om de fotograaf een fooi te geven, hoewel dit in verschillende landen kan veranderen.

Moet ik wit dragen voor verlovingsfoto’s?

Hoewel je het zeker kunt doen als je dat wilt, wachten de meeste aanstaande bruiden op het wit tot de trouwfoto’s. Als je het bruidsgevoel wilt zonder wit te dragen, kun je ivoor of champagne dragen.

Zijn verlovingsfoto’s de moeite waard?

Ja. Om te beginnen krijg je nog jaren een mooie herinnering die je ook kunt gebruiken voor ‘save the date’-kaarten. Het is ook de moeite waard omdat je voor de bruiloft met de fotograaf kunt werken. Dit zal je comfortabeler maken en je zult een betere verstandhouding opbouwen.

Hoe lang duurt een verlovingsfotoshoot?

Normaal gesproken duren ze tussen de één en twee uur.

Hoeveel foto’s krijg je van een verlovingssessie?

Het hangt af van de duur van de fotoshoot – het kan alles zijn tussen de 20 en 100 voltooide foto’s.

Laatste woorden

Ik hoop dat je inspiratie hebt gevonden in deze verlovingsfoto-ideeën. De meeste koppels worden nerveus voor de camera, maar het hebben van iemand die hen zelfverzekerd begeleidt, maakt een groot verschil.

Hopelijk kun je deze tips gebruiken om je volgende shoot leuk te maken voor jou en het paar – het is tenslotte een gelegenheid om te vieren.

Als je zelf vragen of betrokkenheidsfoto-ideeën hebt die je wilt delen, laat dan hieronder een reactie achter.

koppels

Samen Kaarten

Zet 76 van de beste verlovingsposes op de achterkant van je camera, zodat je ze kunt raadplegen terwijl je je koppels regisseert.

Controleer de huidige prijs

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer