20 Geweldige zomerfotografie-ideeën &Fotoshoot Tips

FacebookPinterestDelen

Wie houdt er niet van de zomer? Het is het seizoen waarin je misschien wilt reizen, uit wilt gaan met vrienden of wilt profiteren van het gouden uur. Hoe dan ook, het is absoluut een van de beste tijden om je camera tevoorschijn te halen.

Als je je vaardigheden wilt verbeteren en je creativiteit wilt oefenen, hebben we enkele ideeën voor zomerfotografie om je te helpen.

Of u nu portretten, landschappen of evenementen wilt vastleggen, u zult iets vinden om uw fotografische interesse te prikkelen.

Er is geen tijd te verliezen – laten we eens in onze zomerfotografie-ideeën duiken, zodat je eropuit kunt gaan en een aantal geweldige foto’s kunt maken.

Inhoudsopgave

20 Zomer Fotoshoot Ideeën thuis &Outdoors

1. Seizoensportretten

Jong meisje dat watermeloen eet

Credit: Jill Wellington

Je kunt het hele jaar door portretfotografie doen, maar de zomermaanden zijn vooral goed omdat je kunt profiteren van de lange zonnige dagen.

Zonsondergang is het perfecte moment om buitenportretten te maken met natuurlijk licht omdat het zacht en warm is – wat voor de meeste onderwerpen erg flatterend is.

Je kunt traditionele portretten of lifestylefotografie doen. Probeer gebruik te maken van rekwisieten en garderobe om je afbeeldingen een leuk zomergevoel te geven.

De locatie is ook belangrijk om te communiceren dat het zomerseizoen is. Enkele van de meest populaire locaties zijn het strand, een zwembad of het platteland, of zelfs in een veld met zonnebloemen.

2. Landschapsfotografie

Landschapsfoto van een blauw meer en bergen

Krediet: SplitShire

Gebruik je de zomer om te gaan kamperen, wandelen of op een nieuw avontuur? Deze reizen en activiteiten zijn een geweldige kans om je landschapsfotografievaardigheden te verbeteren.

Veel mensen associëren de zomer met het strand, maar je kunt veel andere inspirerende landschappen vinden die voor een aantal geweldige foto’s zullen zorgen.

Afhankelijk van in welk deel van de wereld je je bevindt en de weersomstandigheden, kun je stormen achtervolgen, naar de top van een berg gaan of een meer bezoeken – de keuze is aan jou.

3. Zomersporten

Surfer op een golf

Bron: Guy Kawasaki

Als je op zoek bent naar wat zomerfotografie-ideeën om te profiteren van de langere dagen, wat dacht je dan van het maken van wat sportfoto’s?

Het hoeft geen professionele omgeving te zijn, ga gewoon naar het strand om je vrienden te fotograferen die volleyballen of surfers in de oceaan vast te leggen.

Als je niet dicht bij het strand woont, probeer dan naar het park of een lokale sportclub te gaan.

4. Food fotografie

Zomerfruitschaal

Krediet: Trang Doan

Het vastleggen van eten is een geweldig idee voor zomerfotografie dat je thuis of op vakantie kunt doen. Zoek producten en gerechten uit het zomerseizoen en begin met creëren.

Dit is ook een geweldige manier voor fotografieliefhebbers om hun vaardigheden te oefenen en aan compositie te werken.

U kunt natuurlijk licht gebruiken – vooral tijdens het gouden uur – om een warme, zomerse sfeer te creëren.

5. Foto zonsondergangen

Skyline van de stad met oranje en roze lucht

Bron: Aleksandar Pasaric

Niets zegt zomertijd als een smeltende sorbetlucht bij zonsondergang.

Naast het vullen van de lucht met allerlei levendige kleuren, zijn zonsondergangen ook perfect voor het maken van een aantal gouden uurfoto’s. Zorg er wel voor dat je een goed uur of zo aankomt voordat de zon daadwerkelijk ondergaat om de mooie momenten van tevoren vast te leggen.

Strand en natuurlijke landschappen zijn de meest voorkomende omgeving als je denkt aan de zonsondergang, maar heb je geprobeerd een stadsgezicht te maken?

Vergeet niet dat de zonsondergang niet altijd op hetzelfde moment plaatsvindt – je kunt AccuWeather of The Photographer Ephemeris gebruiken om te pleen je zonsondergang of golden hour fotoshoot.

6. Fotografie met lange belichtingstijd

Foto met lange belichtingstijd van water dat over rotsen stroomt

Bron: Pok Rie

Je kunt leuke foto’s maken door buiten te fotograferen met een lange sluitertijd. De zomermaanden zijn bijvoorbeeld geweldig voor wat astrofotografie.

U kunt ook uw zomervakantie gebruiken om enkele natuurfoto’s met lange belichtingstijd van watervallen of golven te maken. Als je een stadsmens bent, kun je met deze techniek wat straatfotografie doen voor een aantal verbluffende beelden.

Vergeet niet om een statief en een externe trigger te gebruiken om camerabewegingen tijdens fotografie met lange belichtingstijd te voorkomen.

Als u overdag opnamen met lange belichtingstijden wilt maken, is het ook een goed idee om een filter met neutrale dichtheid te gebruiken.

7. Gebruik dramatische verlichting

Koppel en hond liggend in de zon

Bron: Olya Kobruseva

Hoewel zacht licht voor de meeste onderwerpen flatterend is, kan het na een tijdje een beetje saai worden. Als je op zoek bent naar een aantal zomerfotografie-ideeën die je fotografievaardigheden uitdagen, wat dacht je dan van het gebruik van directe zonneschijn om je foto’s te verlichten?

Tijdens een zonnige dag is het licht direct en hard, waardoor donkere en goed gedefinieerde schaduwen ontstaan. Probeer foto’s te maken met dit dramatische licht en zie hoe creatief je kunt worden.

Om dit type verlichting vast te leggen, is het beter als u uw camera in de handmatige modus gebruikt om het contrast echt te maximaliseren.

8. Architectuur en vastgoedfotografie

Ligbedden van het hotel

Krediet: Gapeppy

De zomertijd is perfect om architectuurfotografie te beoefenen omdat je meer daglicht hebt – de zon komt eerder op in de ochtend en gaat later in de avond onder.

Het is ook een geweldig zomerfotografie-idee om te proberen terwijl je op vakantie bent, omdat je bezienswaardigheden en gebouwen van verschillende plaatsen kunt fotograferen.

Terwijl je bezig bent, kun je ook je hotel of resort fotograferen om wat interieur- en vastgoedfotografie te oefenen.

9. Stilleven fotografie

Stilleven foto van zomerobjecten bij het zwembad

Bron: Perfecto Capucine

Stilleven is een geweldige manier om de essentie van zomerplezier vast te leggen of te vertegenwoordigen.

Hier is bijvoorbeeld een geweldig idee voor een zomerfotografieproject: verzamel objecten die je herinneren aan de familiereizen die je in je jeugd hebt gemaakt en gebruik ze om nostalgische foto’s te maken.

Of je kunt een compositie maken met alles wat je inpakt voor je zomervakantie om op te nemen in een stillevenfotoshoot.

Het mooie van stilleven is dat je het binnen kunt doen als het weer je thuis houdt of buiten kunt fotograferen en kunt profiteren van de vele uren zon tijdens die lange zomerdagen.

10. Huisdier fotografie

Hond aan een meer

Bron: Jessica Jochheim

Het zomerseizoen is perfect om uit te gaan en buitenlocaties te verkennen met uw trouwe metgezellen – uw huisdier en uw camera.

Probeer de burst-modus te gebruiken om enkele actiefoto’s te maken als je je onderwerp wilt bevriezen.

Als je wat panning-fotografie wilt doen, gebruik dan een langere sluitertijd en volg de bewegingen van je huisdier. Vergeet niet om een ND-filter te gebruiken als het een zonnige dag is.

Als u liever wat klassieke portretten van uw huisdier maakt, is het gouden uur een perfect moment en meestal niet te warm voor dieren om rond te rennen.

Golden hour verzacht harde schaduwen die meer typisch zijn onder de middagzon en kan helpen om uw huisdieren er veel meer ontspannen en gelukkig uit te laten zien!

Hier leest u hoe u schattige foto’s van uw kat kunt maken en enkele geweldige tips over hondenfotografie.

11. Silhouet fotografie

Silhouet van meisje op een schommel met palmbomen

Credit: Asad Photo Malediven

Een silhouet op het strand is een van de meest klassieke ideeën voor zomerfotografie.

Om silhouetten te creëren, moet je rechtstreeks naar de lichtbron schieten. Vergeet niet om te belichten voor de achtergrond – op deze manier blijft het onderwerp een zwarte vorm.

De uitdaging hier is om nieuwe ideeën te vinden voor een creatieve zomerfotografiefoto. Ga je die uitdaging aan?

12. Onderwaterfotografie

Onderwaterfoto van model

Bron: Engin Akyurt

Onderwaterfotografie kan worden gedaan in de oceaan, een meer of zelfs een zwembad, afhankelijk van wat je wilt fotograferen.

Als je dit nog nooit hebt gedaan, moet je weten dat het wat extra uitrusting vereist – bijvoorbeeld een waterdichte behuizing of een droge tas voor je camera.

De onderwerpen variëren afhankelijk van uw eigen interesses. Sommige mensen fotograferen graag onderwaterdieren en anderen genieten van onderwaterportretten. Het is aan jou.

13. Dieren in het wild

Blauwe vlinder

Bron: Marian Florinel Condruz

Als je een natuurfotograaf bent, weet je dat bepaalde onderwerpen afhankelijk zijn van het seizoen. Sommige dieren in het wild zijn het beste (of alleen mogelijk) om in de zomer te fotograferen.

Afhankelijk van waar je bent en het weer, zullen je onderwerpen heel anders zijn. Sommige zomervriendelijke dieren zijn libellen, kwallen, stokstaartjes, sperwers en zeeleeuwen, naast vele andere zonaanbidders.

14. Experimenteer met kleuren

Kleurrijke parachute

Bron: Sharon Wahrmund

De zomer wordt gekenmerkt door meer levendige kleuren dan enig ander seizoen.

Het gebruik van kleuren voor je zomerfotografie-ideeën geeft je creativiteit de vrije loop, omdat je foto’s kunt maken van vrijwel alles: heteluchtballonnen, zwemkleding, opblaasbaar zwembadspeelgoed, fruit, enz.

Je kunt tal van leuke uitdagingen creëren – kies elke dag een andere kleur of probeer de meeste kleuren in één afbeelding te passen.

15. Splash Fotografie

Meisje flikkerend haar met water werveling

Bron: Chris Hardy

Splash fotografie is echt een leuk idee voor zomerfotografie omdat je zoveel dingen kunt vastleggen.

IJsspatten op een verse cocktail is daar een voorbeeld van. Of je kunt de plons van je vrienden vastleggen die in het zwembad springen of door de plassen rennen na de zomerregen.

Het vastleggen van spetters tijdens de zomer heeft nog een ander voordeel: je hebt niet per se een flitser nodig.

Normaal gesproken zou je om een plons te bevriezen een stroboscoop of een flitser op de camera gebruiken. In de zomer is de zon echter zo sterk dat je zeer snelle sluitertijden kunt gebruiken en de plons kunt bevriezen, zelfs als je met natuurlijk licht fotografeert.

16. Modefotografie

Zomermode fotografie

Credit: Godisable Jacob

Als je geïnteresseerd bent in modefotografie, is de zomer een leuk seizoen om te fotograferen.

Hoewel lente/ zomercollecties worden uitgebracht voordat de eigenlijke seizoenen beginnen (meestal eind september gepresenteerd), bereiken ze retailers en klanten minstens zes maanden later.

Ook kunt u in de zomer modeshows bijwonen die hun Resort-collectie en Pre-Fall-collecties presenteren.

17. Reizen & Documentaire Fotografie

Hindoestaanse festival menigte

Bron: Amol Nandiwadekar

We gebruiken de zomervakantie vaak om te reizen en de wereld te verkennen. In plaats van toeristische snapshots te maken, kun je je spel verbeteren en een essay over reisfotografie of een documentair fotografieproject doen.

Dit vereist meestal wat onderzoek voor uw reis. Laat u informeren over lokale tradities en evenementen, bezienswaardigheden en sites om te bezoeken, eten, enz.

Het kost tijd en oefening om deze fotografische genres onder de knie te krijgen. Een paar tips om je op weg te helpen, echter: krijg controle over de camera-instellingen en kies een verhaal om te vertellen – deze twee dingen zullen je helpen een stijl te ontwikkelen en je te concentreren op een onderwerp.

18. Evenementen Fotografie

Zanger springt in de lucht bij een concert

Bron: Thibault Trillet

De zomer zit vol met leuke evenementen – het goede weer nodigt mensen uit om buiten te zijn en een goede tijd te hebben.

Als je op reis bent, zijn er veel beroemde festivals die je kunt bijwonen, zoals Burning Man in the Black Rock Desert.

Als het voor u niet mogelijk is om uw reizen dienovereenkomstig te organiseren, zoek dan naar lokale evenementen. Het kan een beurs of een concert zijn, ze bieden allemaal goede fotomomenten om te oefenen – dus ga niet feesten zonder je camera!

19. Kristallen bol fotografie

Kristallen bol met bladeren en bomen

Credit: Mac Mullins

Hoewel het niet exclusief is voor de zomer, kan het gebruik van een kristallen bol een leuk idee zijn voor je zomerfotografie.

Je kunt het strand fotograferen op golden hour, de horizon omdraaien om de oceaan ondersteboven te zetten of zelfs het gezicht van je model vervormen om een fish-eye-look te faken.

Een woord aan de wijzen: een glazen bol – net als een vergrootglas – kan brand stichten. Omdat de zon zo intens is in de zomer, moet je voorzichtig zijn waar je het plaatst terwijl je het niet gebruikt.

20. Bewerk uw foto’s

Meisje in bikini

Bikini Pose &Photo Credit: Andrea Piacquadio

Postproductie is een belangrijk onderdeel van het fotografische proces, of u nu alleen de kleuren wilt verbeteren, de afbeelding wilt bijsnijden om de compositie te verbeteren of een aantal speciale effecten wilt toevoegen.

U kunt fotograferen met uw camera of uw telefoon – hoe dan ook, er zijn veel programma’s en apps die u zullen helpen uw spel te verbeteren bij het bewerken van uw foto’s.

Het is belangrijk dat u uw afbeeldingen in RAW-indeling opneemt. Op deze manier heb je veel meer informatie wanneer u ze bewerkt en u kunt de kwaliteit behouden.

Met de meeste camera’s kun je dit doen. Hoewel het niet zo gebruikelijk is op smartphones, kunt u altijd een camera-app van derden downloaden om deze functie toe te voegen.

10 Zomer fotografie Citaten

zonneschijn

Foto credit: Arty

Vaak hebben onze afbeeldingen wat tekst nodig, hetzij als bijschrift of als hashtag op sociale media. Hier zijn enkele beroemde citaten die uw zomerfotografie kunnen begeleiden.

  • “Uw eeuwige zomer zal niet vervagen.” –William Shakespeare.
  • “De zomer is gekomen en voorbij, de onschuldigen kunnen het nooit volhouden.” – Billie Joe Armstrong in Wake Me Up When September Ends.
  • “Leef in de zon, zwem in de zee, drink in de wilde lucht.” – Ralph Waldo Emerson.
  • “Je moet een beetje zomer houden, zelfs midden in de winter.” – Henry David Thoreau.
  • “Augustusregen: het beste van de zomer voorbij, en de nieuwe herfst nog niet geboren. De vreemde ongelijke tijd.” – Sylvia Plath.
  • “Ik zou hier in honderd zomers nooit genoeg van kunnen krijgen.” – Susan Branch.
  • “Het is een glimlach, het is een kus, het is een slok wijn… het is zomer.” – Kenny Chesney.
  • “Tranen van vreugde zijn als de zomerse regendruppels doorboord door zonnestralen.” – Hosea Ballou.
  • “Als een welkome zomerregen kan humor plotseling de aarde, de lucht en jou reinigen en afkoelen.” – Langston Hughes.
  • “Als de zon schijnt kan ik alles; geen berg is te hoog, geen moeite te moeilijk om te overwinnen.” – Wilma Rudolph.

Laatste woorden

Dus zo maken we graag gebruik van het seizoen om opvallende zomerfoto’s te maken.

Wat zijn je favoriete ideeën voor zomerfotografie? Deel ze met ons in de comments hieronder.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer