Beste camera-app voor iPhone in 2023

Deze handleiding helpt u de beste camera-app voor iPhone-gebruikers in 2023 te ontdekken.

Het gebruik van je iPhone voor fotografie maakt gebruik van de ongelooflijke kracht die je in je zak meeneemt!

De nieuwste apps upgraden je bestaande iPhone-camera met professionele functies zoals handmatige scherpstelling en belichtingsregeling, digitale zoom, snellere prestaties, filters, timers en meer.

Of u nu de nieuwste iPhone 12 of een ouder model smartphone bezit, u kunt een camera-app downloaden en vandaag nog beginnen met het maken van betere foto’s.

We zullen ook de beste camera-apps aanbevelen voor het bewerken van je iPhone-foto’s om ze er in een mum van tijd geweldig uit te laten zien.

Dus laten we ons erin vastbijten!

Inhoudsopgave

Beste camera-apps om de standaard iPhone-camera te upgraden

Elke iPhone wordt geleverd met een standaard camera-app die basisfuncties voor fotografie biedt. Door een betaalde of gratis iPhone-camera-app te downloaden, kunt u uw bestaande camera upgraden door extra functies te ‘ontgrendelen’.

Dit betekent dat je bestaande iPhone in een paar tikken 10x beter kan worden in het maken van foto’s! Hier is onze gids voor de beste camera-app voor iPhone-bezitters die meer geavanceerde camera-opties mogelijk maakt.

1. Camera+ 2

Camera+ 2 app voor iPhone

Meer informatie

Beschikbaar voor iPhone, iPad en Apple Watch, deze app kost $ 7,99, en het is onze keuze van de beste camera-app voor iPhone-fans die je op de markt kunt vinden.

Als uw iPhone geen Apple ProRaw heeft, kunt u deze app gebruiken om afbeeldingen in RAW-indeling vast te leggen om een betere kwaliteit te krijgen en uw fotobewerkingsmogelijkheden te vergroten. Het stelt je ook in staat om in de handmatige modus te fotograferen om volledige controle over je opname te krijgen.

Een ander voordeel van deze camera-app is dat je hiermee kunt fotograferen in speciale modi zoals lange sluitertijden en geoptimaliseerde macro’s.

Het heeft ook Depth Capture voor apparaten met meer dan één lens. Dit legt alle diepte-informatie vast, zodat u deze selectief op uw afbeelding in het lab kunt toepassen – ideaal voor het repliceren van de portretmodus van de iPhone.

Vanaf versie 5 kun je de Monumentenmodus gebruiken om gedenkwaardige reisfoto’s te maken zonder dat alle toeristen en auto’s in de weg zitten – het detecteert en wist ze uit het uiteindelijke shot.

We denken ook dat dit de beste camera-app is voor iPhone-gebruikers, omdat deze wordt geleverd met veel voorinstellingen en een aantal krachtige fotobewerkingstools heeft. Dat betekent dat u geen andere camera-apps hoeft te downloaden om uw afbeeldingen af te maken.

2. Foco’s

Focos camera app

Meer informatie

Als je dol bent op bokeh, is dit de perfecte camera-app voor je iPhone of iPad.

Met Focos kunt u kiezen uit verschillende gesimuleerde diafragma’s om de scherptediepte te regelen en de vorm van het diafragma te wijzigen om leuke en creatieve bokeh te creëren.

Dit is niet alleen een camera-app om de controle over de opname over te nemen – het stelt je ook in staat om de focus en scherptediepte van foto’s te wijzigen nadat je ze hebt gemaakt.

U kunt ook meerdere lampen toevoegen in een 3D-ruimte waar u de helderheid en kleur van elk licht kunt wijzigen.

Om de resultaten verder aan te passen, kunt u verschillende lenseffecten simuleren en augmented reality gebruiken om uw portretfoto’s in realtime te zien – iets wat maar weinig andere fotografie-apps kunnen doen.

Als je een fan bent van het gebruik van portretmodus met de standaard iPhone-camera, zul je dol zijn op de uitgebreide focuscontrolefuncties van Focos.

Deze iPhone camera app is gratis, met de optie van een betaalde Pro versie. Om te upgraden, kunt u kiezen uit onbeperkte levenslange toegang voor $ 12,99, een maandelijks abonnement voor $ 0,99 of een jaarlijks abonnement voor $ 7,99.

3. ProCamera

ProCamera ios camera app screenshots

Meer informatie

Deze camera-app is hoog gewaardeerd door gebruikers en erkend door professionals zoals National Geographic en The New York Times – verkozen tot beste camera-app voor iPhone-gebruikers die graag reizen.

Het is beschikbaar voor iPhone en Apple Watch voor $ 13,99 – hoewel het verleidelijk kan zijn om een gratis iPhone-camera-app te gebruiken en te investeren in sommigezoiets zal je helpen om optimaal te profiteren van je telefoon.

ProCamera is een fantastische camera-app voor amateur- en professionele fotografie, een high-end video-opname-app en een volledige foto-editor.

U kunt fotograferen in de handmatige, semi-automatische en automatische modus, en de belichtingscompensatie gebruiken voor perfecte resultaten, ongeacht de situatie. Er is ook een handige handmatige scherpstelmodus voor lastige lichtsituaties.

Bovendien kun je met deze geliefde iPhone-camera-app in raw fotograferen, het histogram controleren, de witbalans kalibreren met een grijze kaart en nog veel meer – alles wat je nodig hebt om de camera van je iPhone te gebruiken voor professionele resultaten.

Is dit de beste iPhone-camera-app van allemaal? Duizenden tevreden gebruikers lijken dat te denken.

4. Lightroom

Lightroom mobiele app voor iPhone

Meer informatie

Laat het aan Adobe over om een van de beste camera-apps te maken die er zijn.

De mobiele versie van Adobe Lightroom is niet alleen een krachtige foto-editor (zoals de desktopversie), het is ook een camera-app waarmee je in RAW-indeling kunt fotograferen.

U moet een Adobe-account hebben, maar niet noodzakelijkerwijs een betaald lidmaatschap als u alleen de camera en een beperkte versie van de foto-editor wilt gebruiken.

Om vervolgens de weinige functies te ontgrendelen die ontbreken in de gratis versie van de camera-app, kunt u een Lightroom- of fotografie-abonnement krijgen – de startprijs is $ 9,99.

Dat zal ook uw cloudopslag upgraden en u kunt foto’s, voorinstellingen, catalogi en collecties synchroniseren tussen uw telefoon, iPad en uw computer.

Lightroom is de beste camera-app voor iPhone-bezitters die graag afbeeldingen op meerdere apparaten bekijken en bewerken, omdat elke afbeelding die u maakt automatisch wordt gesynchroniseerd met de cloud.

(Dit is ook geweldig voor back-up en iets dat de meeste andere camera-apps niet bieden. Gerelateerd: Hoe alle foto’s van de iPhone te verwijderen.)

5. Vsco

VSCO-app voor het bewerken en maken van iPhone-foto's

Meer informatie

De VSCO iPhone-camera-app staat bekend om zijn presets en fotobewerkingstools, evenals de enorme gemeenschap van gebruikers die hun afbeeldingen delen met behulp van de app.

VSCO heeft echter ook een in-app camera waarmee je veel controle hebt – je kunt zelfs geanimeerde GIF’s opnemen. U kunt de geavanceerde bedieningselementen van de camera openen met behulp van de werkbalk boven de sluiterknop.

VSCO is ook een video-editor en hiermee kun je multimediamontages maken – iets dat de meeste andere camera-apps je niet gratis laten doen.

U kunt VSCO gratis gebruiken met een beperkt aantal presets. Om te upgraden, moet je jaarlijks $ 19,99 betalen – met het lidmaatschap kun je ook deelnemen aan de wekelijkse uitdagingen.

Bekijk het zelf om te zien waarom velen het als de beste camera-app voor de iPhone beschouwen.

6. Halide Mark II

Halide Mark II camera app voor iPhone

Meer informatie

Deze iPhone-camera-app heeft een groot aantal prijzen gewonnen omdat het de beste camera-app van derden en ‘krachtigste camera voor iPhone’ is.

Je kunt het gratis downloaden, maar het is alleen gratis voor een proefperiode van zeven dagen. Daarna moet u een maandelijks of jaarlijks abonnement of een eenmalige aankoopkosten betalen.

Halide ondersteunt verschillende RAW-indelingen: 10-bits en 12-bits ProRaw, evenals Halide SmartRaw dat de instellingen optimaliseert voor een scherper beeld met minder ruis. U kunt uw afbeeldingen ook opslaan als TIFF of JPEG.

U kunt alle instellingen handmatig beheren en de wijzigingen in realtime zien in de afbeelding en het histogram. Er is ook handmatige scherpstelling en u kunt schakelen naar autofocus door op het scherm te vegen.

Deze iOS-camera-app zit boordevol geavanceerde functies om je iPhone-fotografie naar een professioneel niveau te tillen. Het heeft echter geen tools voor het bewerken van foto’s, maar u kunt hieronder onze aanbevelingen voor apps bekijken die dat wel doen.

Beste iPhone Camera-app om uw foto’s te bewerken

Als u uw bestaande iPhone-camera-app upgradet met de nieuwste camera-app van derden, bent u halverwege het maken van een betere foto. Daarna hoef je alleen maar je foto tot in de perfectie te bewerken!

Gelukkig zijn er een aantal geweldige gratis apps voor het bewerken, organiseren en uploaden van je iPhone-foto’s. Hier zijn de top degenen:

1. Snapseed

Snapseed app voor iPhone

Meer informatie

Snapseed is een van de meest populaire en krachtige fotobewerkingsapps om je iPhone-fotografie te verbeteren – en het is volledig gratis.

Er is een breed scala aan filters en voorinstellingen die u kunt gebruiken om uw afbeeldingen direct te bewerken als u een beginner bent.

Als alternatief, als u handmatig wilt bewerken, hebt u meerdere tools om dit te doen en de mogelijkheid om u te maskeren en te bedekkenr bewerken.

2. Photoshop Express

Photoshop Express app voor iPhone

Meer informatie

Als je een Photoshop-fan bent, zul je blij zijn te weten dat er een gratis mobiele versie is.

Hiermee kunt u kleur en belichting aanpassen, bijsnijden tot meerdere beeldverhoudingen – inclusief de meest populaire formaten voor sociale media – collages maken en alle meerdere filters en overlays gebruiken.

Dit alles maakt het gemakkelijk te gebruiken voor beginnende fotografen. Als u een meer ervaren fotoretoucheerder bent, kunt u ook de achtergrond verwijderen om op te slaan als png, selectieve bewerkingen toepassen en lagen gebruiken.

De hele suite van Photoshop-apps bevat ook Photoshop Fix en Photoshop Mix.

Of je nu gewoon wat leuke foto’s voor je profiel wilt maken of een aantal geavanceerde en professionele retouches wilt doen, Photoshop is een fantastische app om fotobewerking op je iPhone uit te voeren.

Als u een Adobe Creative Cloud-lidmaatschap hebt, kunt u uw werk ook tussen apparaten verzenden om op uw computer te blijven werken.

3. Bazaart

Bazaart app voor iphone

Meer informatie

Bazaart is een foto-editor en een grafische ontwerp-app. Hiermee kunt u allerlei visuele creaties maken – van een eenvoudige kleuraanpassing aan uw foto’s tot een uitgebreide stop-motionvideo.

Deze app heeft eenvoudige oplossingen voor beginners, zoals fotofilters, video-overlays en eenvoudige fotobewerkingstools.

Het biedt ook een wereld aan mogelijkheden voor de meer geavanceerde makers, zodat u met maximaal 100 lagen kunt werken, de mogelijkheid om geanimeerde media toe te voegen, videobewerkingstools, foto’s in schilderijen te veranderen en meer.

De gratis versie heeft een aantal beperkte functies en als u upgradet naar een premium-abonnement, kunt u de magische achtergrondverwijdering gebruiken, toegang krijgen tot sjablonen, VIP-ondersteuning krijgen en alle geavanceerde tools inschakelen.

Het abonnement kan maandelijks ($ 7,99) of jaarlijks ($ 47,99) worden betaald – het is beschikbaar voor iPhone en iPad.

4. Pixlr

Pixlr app screenshots

Meer informatie

Pixlr is een gratis en eenvoudig te gebruiken app om je iPhone-fotografie te bewerken.

U kunt downloaden en beginnen met bewerken zonder een account aan te maken – geen gedoe en de interface is zeer intuïtief, dus u zult het sneller onder de knie krijgen dan andere apps.

Het heeft meerdere oplossingen met één tik als u niet te veel tijd aan een foto wilt besteden, zoals Auto Fix, Color Splash-effecten of foto-overlays.

Als u dieper in uw fotobewerkingsproces wilt gaan, kunt u Dubbele belichting gebruiken om met lagen te werken, vlekken te verwijderen, te tekenen met Stileren, enz.

U kunt ook afbeeldingen maken met een van de collagesjablonen, randpakketten en het tekstgereedschap. Pixlr is gratis, maar sommige effecten of randpakketten zijn exclusief voor premium gebruikers.

U kunt ervoor kiezen om een kleine vergoeding te betalen om de advertenties te verwijderen of te upgraden naar een premium-abonnement dat maandelijks of jaarlijks kan worden betaald.

5. Foto’sArt

PicsArt-app voor het bewerken van foto's en video's

Meer informatie

Dit is een leuke app voor het bewerken van foto’s. Naast het bewerken van uw foto’s, kunt u video’s bewerken, collages maken, stickers maken, op uw afbeeldingen tekenen om een uniek tintje toe te voegen, foto’s omzetten in schetsen en nog veel meer.

In Picsart vindt u veel trending filters en effecten, meer dan 200 designerlettertypen, een AI-tool om de achtergrond te vervagen, evenals een achtergrondverwijderaar om stickers te maken of te vervangen door nieuwe achtergronden voor creatieve composieten.

Je kunt ook muziek toevoegen aan je video’s met je eigen video’s of iets uit de bibliotheek van de app. Gebruik slimme videosamenvoeging om video’s te combineren, bij te snijden tot meerdere beeldverhoudingen en meer.

De app is gratis maar beperkt. Om volledige toegang te krijgen tot alle filters en tools, moet u upgraden naar PicsArt Gold voor een maandelijks bedrag van $ 11,99 of een jaarlijkse vergoeding van $ 55,99.

6. Een kleurenverhaal

Een Color Story-app

Meer informatie

Als je een Instagrammer of een communitymanager bent, is dit een geweldige app voor het bewerken van foto’s voor jou.

Het heeft meer dan 500 filters en 120 beweegbare effecten die speciaal zijn ontworpen door en voor influencers – sommige worden afzonderlijk verkocht als je een gratis account hebt. Met het ACS + -lidmaatschap ($ 32,99 per jaar) heb je volledige toegang.

Het heeft ook een Instagram-rastervoorbeeldplanner om uw feed te organiseren en ervoor te zorgen dat uw bewerkingen een coherent uiterlijk hebben.

U kunt ook handmatig fotobewerking uitvoeren met meer dan 20 geavanceerde tools voor zowel foto’s als video’s en deze opslaan als filters om later batchgewijs te bewerken. De nieuwste versie heeft ook een tool voor het verwijderen van objecten.

Een Color Story is ontworpen voor iPad, maar werkt ook perfect op de iPhone.

7. Fijnproever

Foodie gratis app voor iphone

Meer informatie

Dit is de beste foto bewerkingsapp als je van voedselfotografie houdt. Natuurlijk werken de basistools voor het bewerken van foto’s op elk type foto, maar de echte aantrekkingskracht is voor fijnproevers.

Het heeft meer dan 30 filters, waarvan u live een voorbeeld kunt bekijken voordat u de foto maakt. De meeste van hen zijn vernoemd naar het soort voedsel en de kleuring – bijvoorbeeld BBQ, Crispy, Tropical, enz. Deze functie is ook beschikbaar voor het opnemen van video.

Als u zich in een restaurant bevindt, kunt u de mute-optie inschakelen om foto’s of selfies te maken zonder de aangrenzende tafels te storen.

Het heeft ook een niveaufunctie die u helpt om uw platte lay-afbeeldingen vanuit de perfecte camerahoek te nemen, uw favoriete filters op te slaan om ze snel te openen en uw afbeeldingen rechtstreeks op de meeste sociale mediaplatforms te delen.

Een ding dat Foodie je niet toestaat om te doen, is om selectief de achtergrond te vervagen, zoals met de iPhone-portretmodus. Dus, als je die look wilt bereiken, bekijk dan apps zoals Portrait Cam of FabFocus.

Over één ding mogen we echter zeker niet klagen: Foodie is helemaal gratis.

Veelgestelde vragen over de iPhone Camera-app

Wat is de beste gratis camera-app voor iPhone?

VSCO en Lightroom zijn twee van de beste iPhone-camera-apps om gratis te gebruiken, omdat hun betaalde functies alleen zijn om fotobewerkingstools of presets te ontgrendelen – functies die veel gebruikers misschien niet nodig hebben.

Is er een Open camera-app voor iPhone?

Nee, er is geen Open camera-app voor iPhone.

Zijn iPhone-camera-apps de moeite waard?

Het hangt af van de camera-app. Sommigen van hen bieden niet veel in vergelijking met de native camera-app, terwijl anderen absoluut de moeite waard zijn. De camera-apps die in dit artikel worden aanbevolen, bieden functies die u niet kunt krijgen van de iPhone-camera-app – en de meeste hebben een gratis proefperiode om zelf te beslissen.

Is er een Google-camera-app voor de iPhone?

Nee, de Gcam is exclusief voor Pixel-telefoons. Zelfs Android-gebruikers met andere apparaten kunnen niet genieten van de Google-camera, laat staan van iPhone-gebruikers.

Laatste woorden

Apple heeft ongelooflijke ontwikkelingen gemaakt om iPhones een topkeuze te houden voor fotografen voor mobiele fotografie – maar er is altijd ruimte voor verbetering, en dat is waar externe ontwikkelaars binnenkomen.

Dus, wat is dan de beste camera-app voor iPhone-bezitters?

Aan het einde van de dag is de beste iPhone-camera-app degene die je de meeste controle en flexibiliteit geeft om de foto’s te maken die je wilt maken.

Ik hoop dat de camera-apps op deze lijst je kunnen helpen om je spel te verbeteren. Als we er een missen, laat het ons dan weten in de comments hieronder.

Welke is volgens jou de beste iOS-camera-app van 2023?