Steve Groeghe

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Steve Grogan, een in Manchester gevestigde trouwfotograaf. Ik fotografeer bruiloften professioneel sinds 2014.

Als ik eerlijk ben, als je me tien jaar geleden had verteld dat ik fulltime trouwfotograaf zou zijn geweest, had ik je uitgelachen. Ik moet toegeven dat ik een paar vooringenomenissen had over huwelijksfotografie voordat ik begon, ik vond het allemaal nogal saai en geen seconde dacht ik dat het interessant voor me zou zijn.

Maar toen deed ik mijn onderzoek en ontdekte dat je een bruiloft kon fotograferen zoals je wilde, zolang je koppels gelukkig waren, dat is het enige dat telt. In de loop der jaren heb ik mijn eigen fotografische stijl ontwikkeld en nu leef ik volgens mijn zakelijke mantra – ‘Neem geen genoegen met saaie trouwfoto’s!’

Ik ben geïnteresseerd in fotografie sinds de vroege jaren 1990 toen ik Art &Design studeerde aan de universiteit. De kunststudio had een paar donkere kamers en ik begon te experimenteren met filmfotografie met behulp van de Pentax K1000-camera’s die tot het college behoorden. Ik was verslaafd, maar het zou nog 20 jaar duren voordat ik eindelijk de moed had verzameld om mijn baan in de financiële dienstverlening op te zeggen om fulltime als freelance fotograaf te gaan werken.

Camera

Ik heb net geïnvesteerd in twee Canon EOS R6 spiegelloze body’s en bij de eerste indrukken ben ik er helemaal van onder de indruk. De vooruitgang in technologie sinds ik voor het laatst nieuwe camera’s kocht, is verbazingwekkend. Ik ben nog steeds helemaal onder de indruk van het eye-tracking autofocussysteem.

Ik heb nog steeds mijn oude Canon 6D-camera’s die ik op een trouwdag in mijn kofferbak bewaar als noodback-ups.

Lenzen

Op een trouwdag heb ik altijd gewerkt met een zeer eenvoudige opstelling met drie lenzen. Een Canon EF 35mm f/1.4L II op de ene body en een Sigma 85mm f/1.4 Art op de andere body.

Ik ben dol op de Canon 35mm, het is de perfecte brandpuntsafstand voor mijn stijl van fotografie en ik zou zeggen dat ik ongeveer 80% van de trouwdag met deze lens fotografeer.

De Sigma 85mm wordt voornamelijk gebruikt voor de portretten. In het verleden heb ik een aantal slechte ervaringen gehad met de kwaliteit van Sigma objectieven, maar de 85mm is super en heeft me nooit in de steek gelaten.

Op het avondfeest gebruik ik de Sigma 20mm f/1.4 Art, een werkelijk super super objectief waarmee ik super dicht bij mensen op de dansvloer kan komen.

Verlichting

Ik gebruik waar mogelijk natuurlijk licht en het is meestal pas op het avondfeest dat ik mijn lichtstandaards uitgraaf en mijn Canon 600EX II RT speedlites gebruik. Ik heb een heel eenvoudige opstelling met behulp van twee lichtstandaards op beide hoeken van de dansvloer die worden afgevuurd via een Canon-afstandsbedieningstrekker. Af en toe gebruik ik een derde speedlite bovenop mijn camera als ik het gevoel heb dat ik meer invullicht nodig heb.

Volledige uitrustingslijst

2 x Canon R6 lichamen
2 x Canon 6D-body’s (back-ups)
Canon EF 35mm f/1.4L II
Canon EF 35mm IS USM
2 x Canon EF-EOS R vattingen
Sigma 85mm f/1.4 Kunst
Sigma 20mm f/1.4 kunst
3 x Canon Speedlite 600EX II RT
Canon Speedlite Zender
Apple MacBook Pro
G-technologie 1 TB SSD
Compeed Blister Pleisters
San Disk SD-kaarten
Eneloop Pro AA Batterijen
6 x Canon LP-E6NH batterijen
Brits paspoort
Covid-19 vaccinatiekaart

Ik ben in het stadium van mijn carrière waarin ik volledig vertrouwen heb in mijn eigen stijl, ik ben een echte sucker voor het fotograferen van mensen die plezier hebben en alle echte emoties die de gasten ervaren op een trouwdag. Alle poseerspullen en gestileerde shoots interesseren me echt helemaal niet, ik ben 100% gefocust op het vastleggen van gebeurtenissen zoals ze op de dag gebeuren.

Een van de belangrijkste adviezen die ik elke beginnende trouwfotograaf zou geven, is om jezelf te zijn en trouw te blijven aan je eigen stijl.

www.stevegroganphotography.com | @stevegroganphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer