24 Baby Fotoshoot Tips &Picture Ideas

Ben je van plan een DIY baby fotoshoot? Deze gids staat vol met ideeën voor babyfoto’s voor inspiratie en fotografietips voor succes!

Of je nu pasgeboren foto’s maakt van een nieuwe baby-toevoeging thuis of professionele babyfotografie maakt in een studio op hun verjaardag, alles wat je moet weten is hier.

Je vindt er de beste pose-ideeën, verlichtingstips, advies over rekwisieten en outfits en alle foto-ideeën voor het maken van geweldige babyfoto’s.

Dus laat je handen opwarmen en laten we iets creëren om voor altijd te koesteren.

Inhoudsopgave

24 Baby Fotoshoot Tips &Schattige Baby Picture Ideeën

1. Gebruik natuurlijk licht

Krediet: Pixabay

Net als bij je zwangerschapsfotoshoot is natuurlijk licht het beste type verlichting voor de fotoshoot van een baby , vooral als het pasgeborenen zijn. Wanneer u binnenshuis werkt – laten we zeggen het huis van de familie of uw studio – kunt u raamlicht gebruiken.

Het is meestal het beste om een moment van de dag te kiezen waarop er voldoende licht door het raam naar binnen komt, maar niet wanneer de zon er direct op schijnt. Op deze manier heb je geen harde schaduwen om mee om te gaan.

Als je wat extra licht moet toevoegen, probeer dan het licht naar het plafond of de muren te weerkaatsen. Dit zal de schaduwen verzachten en zal minder ongemakkelijk zijn voor de ogen van de baby.

2. Fotografeer ze van bovenaf

Credit: Gift Habeshaw

In fotografie verandert het veranderen van perspectief letterlijk de manier waarop je je onderwerp ziet en vastlegt. De dingen die dichter bij de camera staan, lijken groter dan dingen die verder weg liggen.

Voor babyfotografie kun je prachtige resultaten krijgen als je de kleintjes van bovenaf fotografeert, omdat de ogen het brandpunt worden en ze groter lijken.

Dit kan worden verbeterd door een groothoeklens te gebruiken. Normaal gesproken wordt dit niet aanbevolen voor portretten vanwege de vervorming , maar dit is een goede zaak als je kinderen fotografeert.

Is het je opgevallen dat de meeste schattige stripfiguren grote ogen hebben? Nou, dat is het effect waar je voor gaat.

Uiteraard zal dit niet werken voor een pasgeboren baby, maar op een babyfotoshoot waarbij het kind oud genoeg is om zichzelf te onderhouden (of gestut te worden door een kussen, enz.) Kan het een schattig shotidee zijn.

3. Laat ze lachen

Bron: Mikael Stenberg

Ze zeggen dat de lach van een kind het beste geluid ter wereld is – het kan ook het beste beeld maken. Je kunt grappige gezichten of geluiden maken om de baby aan het lachen te maken, of als een van de ouders op de foto staat, kun je hen vragen om de baby zachtjes te kietelen.

Ik weet zeker dat de ouders allerlei technieken hebben geprobeerd om hun kind aan het lachen te maken, dus ze zullen geen moeite hebben om je te helpen dit te bereiken!

Met een pasgeboren baby is het vrijwel onmogelijk om het aan het lachen te maken, maar soms heb je geluk met een uitdrukking die op een glimlach lijkt, dus wees er klaar voor en gebruik het in je voordeel!

4. Sibilings liefde

Bron: Kate Hliznitsova

Als er broers en zussen zijn, is het altijd een goed idee om ze uit te nodigen om deel te nemen aan de babyfotoshoot. De houdingen zullen sterk afhankelijk zijn van de leeftijd en maten van de kinderen.

Als het oudere kind bijvoorbeeld nog steeds niet sterk genoeg is om een pasgeborene vast te houden, kunt u de pasgeborene eerst op het bed, een zitzak, enz. plaatsen en de broer of zus gewoon vragen om op een van de zijkanten te gaan liggen.

Als ze wat ouder zijn, kunnen ze samen spelen of knuffelen. Hoe dan ook, een babyfoto met een broertje of zusje is een must-have!

5. Wees voorzichtig met je rekwisieten

Krediet: CoLin Maynard

Vanaf ongeveer drie maanden oud beginnen baby’s dingen te grijpen. Dan belanden deze dingen vaak in hun mond – het is gewoon een manier waarop ze de wereld moeten ontdekken.

Daarom moet je nooit pasgeboren rekwisieten gebruiken die giftig of klein genoeg kunnen zijn om opgezwollen te raken. Vergeet niet dat je eerste prioriteit de veiligheid van de baby tijdens de fotoshoot moet zijn.

6. Wees klaar voor openhartige foto’s

Credit: Katie E

Elke ouder kan je vertellen dat baby’s kleine engeltjes zijn als ze slapen, maar als ze wakker zijn, kan het rommelig worden.

Nou, hetzelfde gebeurt tijdens een babyfotoshoot! Je ziet al deze prachtige, schijnbaar moeiteloze foto’s online, en je zou kunnen denken dat ze zo gebeuren.

De baby is echter geen professioneel model en hij zal niet poseren en vasthouden zoals je wilt. Ze huilen ook, gooien een driftbui en worden vies – als je wacht op dat perfecte moment, krijg je het misschien niet.

Houd je camera bij de hand en maak een aantal openhartige foto’s die de ware persoonlijkheid van de baby laten zien.

7. Burst-modus

Credit: Dominika Roseclay

Soms is het gebruik van de burst-modus de beste manier om de heldenfoto te maken tijdens een babyfotoshoot. Het is gemakkelijker om weg te klikken en achteraf de perfecte foto te kiezen tijdens het sorteren en verwerken van uw foto’s.

Om dit te doen, kunt u de burst-modus (continue opnamemodus) gebruiken. Hierdoor kan je camera foto’s blijven maken zolang je de sluiterknop ingedrukt hebt.

Gebruik de burst-modus niet voor de hele babyfotoshootsessie, anders krijg je duizenden foto’s die moeten worden geruimd! Zorg ervoor dat je je momenten kiest en gebruik de burst-functie oordeelkundig.

Bijvoorbeeld wanneer de baby wakker wordt en je een schattige geeuw en stretch wilt vastleggen – of wanneer ze dynamische activiteiten doen.

8. Oogcontact

Bron: Anastasiya Gepp

Hoewel baby’s schattig zijn in bijna elke pose, is de techniek om oogcontact te maken uiterst effectief voor een geweldige foto.

Als de baby wegkijkt, wordt de kijker van de foto als buitenstaander gehouden. In plaats daarvan, als de baby naar de camera kijkt, maak je een verbinding die de kijker in de scène trekt – het wordt veel intiemer.

Om dit te bereiken, moet je geduldig zijn en niet alleen gefrustreerd raken als de baby zich niet omdraait wanneer je zijn naam roept.

Je zou kunnen proberen fluitjes of een van hun speelgoed te gebruiken dat geluiden maakt. Als het geluid de truc niet voor elkaar krijgt, gebruik dan visuals – bijvoorbeeld een ‘lens huisdier’.

Ja, er bestaat een lens huisdier – het is een kleurrijk, dierachtig accessoire dat je rond de lens kunt plaatsen om de aandacht van een baby te trekken – je kunt ze op Etsy kopen! Als je er geen hebt, probeer dan vingerpoppen of een knuffel te gebruiken.

9. Close-ups

Bron: Andreas Wohlfahrt

Close-ups produceren altijd superleuke babyfoto’s – je kunt je concentreren op hun kleine voetjes of handen of hun ogen.

Zorg ervoor dat er voldoende licht is om een snelle sluitertijd te gebruiken om ongewenste onscherpte of camerabewegingen te voorkomen die duidelijk worden wanneer je zo dichtbij wordt ‘ingezoomd’.

Omdat je het onderwerp vergroot, kan elk klein foutje heel zichtbaar zijn. Het is gemakkelijker om dit soort foto’s te maken wanneer de baby slaapt, dus ze zullen vrij stil zijn.

Ook kan het gebruik van een statief helpen, dus zorg ervoor dat het op je uitrustingslijst staat bij het inpakken van je tas voor je volgende babyfotoshoot.

10. Gebruik knuffels

Bron: Spencer Selover

Knuffels zijn een van de beste rekwisieten voor babyfoto’s. Ze zijn volkomen onschadelijk en bijna elk kind heeft zelf een favoriete maatje.

Als je een professionele fotograaf bent en knuffels uit je voorraad aanbiedt voor een fotoshoot, zorg er dan voor dat je ze na elk gebruik wast. Gebruik ook hypoallergene zeep om huiduitslag te voorkomen.

11. Gebruik hoofdaccessoires

Bron: Flavia Gava

Hoofd- en haaraccessoires zijn de beste kledingkasten die je kunt gebruiken voor newbornfotografie – of dit nu een hoofdband, een bandana, een lint of een ander gerelateerd rekwisiet is.

Dit komt omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de grootte – nou ja, dat doe je, maar in zeer brede termen. Het is ook gemakkelijk aan en uit te trekken zonder de baby wakker te maken of fuzz te creëren.

Ze zijn leuk en creatief omdat je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid om beter bij de baby en de persoonlijkheid van het gezin te passen.

12. Hang feeënlichtjes op

Bron: Helena Lopes

Om een DIY bokeh-achtergrond te maken voor je volgende babyfotoshoot, kun je wat feeënlichtjes op de achtergrond hangen. Zorg ervoor dat u een groot diafragma gebruikt om de scherptediepte te verkleinen.

Ook telelenzen of shdoor de afstand tussen de baby en de camera te verkleinen, kunt u de onscherpte verbeteren.

Hier zijn enkele andere tips om een bokeh-achtergrond te maken.

13. Vang baby’s die de wereld ontdekken

Bron: Tatiana Syrikova

Er is geen regel die zegt dat babyfotoshoots in een studio of thuis moeten plaatsvinden – je kunt ze altijd buiten meenemen.

Buitenfotoshoots stellen de baby in staat om nieuwe dingen te ontdekken en je krijgt genoeg mogelijkheden om de beste foto’s te maken.

Wees altijd extra voorzichtig als je op locatie werkt en zorg ervoor dat de ouders in orde zijn met de plaats en activiteiten die je voorstelt. Je wilt niet dat de baby in gevaar komt, en je wilt ook niet dat de ouders onder stress komen te staan.

14. Gebruik kratten, dozen en manden

Bron: Kelly Romano

Veel rekwisieten kunnen worden gebruikt om een kleine baby vast te houden voor een fotoshoot. Ambachtelijke kratten en dozen, vintage koffers en manden zijn enkele van de meest populaire. Je kunt ook zitzakken gebruiken als je een modernere uitstraling wilt hebben.

Houd echter altijd rekening met de veiligheid en het comfort van de baby tijdens het gebruik ervan. Zorg ervoor dat de maat niet te klein is om comfortabel te zijn. Controleer ook of ze stevig genoeg zijn om een baby binnen te houden – vooral met vintage en tweedehands rekwisieten.

Leg een kussen erin en gebruik misschien een deken om de baby te beschermen tegen harde randen die de huid kunnen beschadigen.

15. Swaddle de baby

Bron: Adele Morris

Een van de klassieke foto’s van een traditionele babyfotoshoot is de inbakerdoek. Het is de beste manier om de baby zich veilig en comfortabel te laten voelen terwijl je de foto maakt.

Je moet voorzichtig zijn wanneer je de baby inpakt om te voorkomen dat hij te strak wordt. Gebruik een zachte stof en zorg ervoor dat deze is gewassen met hypoallergene producten om de huid te beschermen.

U kunt effen kleuren kiezen op de inbakerdoek en de achtergrond om een afbeelding te maken die schoon en elegant is en waarbij u het onderwerp markeert.

16. Toon verhouding

Bron: Heike Mintel

Een van de dingen die ons doen zeggen ‘aaawww’ is hoe klein baby’s zijn – het maakt ze zo schattig en kwetsbaar, je wilt ze gewoon knuffelen en beschermen.

Baby’s in proportie plaatsen zorgt altijd voor een geweldige foto. Je kunt hun handen naast de handen van de ouders leggen – hetzelfde geldt voor de voeten. Anders kun je de ouders de babyschoenen of -kleding laten vasthouden.

Het hebben van dit soort beelden als ze allemaal volwassen zijn, zal je doen terugdenken en al die gevoelens opnieuw beleven. Het is een van de foto’s die je voor altijd zult koesteren en zou een idee moeten zijn dat bovenaan je fotolijst staat bij het plannen van je volgende babyfotoshoot.

17. Dekens

Bron: Purnachandra Rao Podilapu

Dekens zijn een redder in nood bij elke babyfotoshoot. Ze kunnen de baby natuurlijk warm en gezellig houden, wat resulteert in een vrolijk en rustig model voor een soepelere fotoshoot.

Dekens kunnen ook als achtergrond fungeren, ze kunnen een vleugje kleur toevoegen om de compositie te helpen, of je kunt ze gebruiken om de baby te beschermen tegen rekwisieten die ruwe randen kunnen hebben – zoals een minikrat, bijvoorbeeld!

Hoe je ze ook wilt gebruiken, het is een goed idee om er meer dan één mee te nemen. Op deze manier heb je een back-up als ze vies worden en heb je meer kleuren en patronen om uit te kiezen.

18. Vergeet het familieportret niet

Bron: Jessica Rockowitz

Zelfs wanneer het hoofdonderwerp de pasgeboren baby is, is een familieportret altijd een mooie foto om op te nemen in de babyfotoshoot. Je kunt een casual, lifestyle foto maken waar ze er meer ontspannen uitzien – of je kunt een geposeerd portret maken.

Praat met het gezin om te zien wat ze het leukst vinden – gezinnen met meer kinderen geven vaak de voorkeur aan een levensstijlbenadering omdat kinderen moeilijker te poseren zijn op een meer serieuze of formele manier.

Vergeet niet om de ouder te sturen in het vasthouden van de baby op een manier dat hun gezicht gemakkelijk zichtbaar is – dit kan inhouden dat het kind iets dichter bij één schouder balanceert dan normaal, zoals in de bovenstaande opname.

19. In de armen van mama of papa

Bron: Isaac Quesada

Het vasthouden van je kleine bundel van vreugde is een van de beste pasgeboren fotografieposes die je kunt doen. Newbornfotograaf Louise Downham raadt aan om de foto’s te laten maken wanneer de baby 7-10 dagen oud is.

Dat is vrij snel en ouders kunnen nog steeds moeite hebben om hun weg te vinden in de nieuwe baby – vooral als het het eerste kind is.

(Ze hebben misschien al geleerd hoe ze baby’s moeten vasthouden voor voeding of baden, maar het poseren van baby’s is een heel andere zaak!)

Probeer visuele aanwijzingen te gebruiken om ze te sturen door ze online foto’s te laten zien – zoals het bovenstaande voorbeeld – en zorg ervoor dat ze ontspannen en comfortabel zijn.

20. Zonsondergang

Bron: Omar Lopez

Je hebt waarschijnlijk gehoord van het gouden uur – dat is het eerste uur na zonsopgang en het laatste voor zonsondergang. Dat zijn de twee beste momenten van de dag om buiten te fotograferen als je natuurlijk licht gebruikt.

Het licht is zacht en gelijkmatig, dus je hebt niet te maken met harde en onflatteuze schaduwen. Ook heeft het licht een warme toon die mooi is voor babyfoto’s.

Omdat de zon laag en dicht bij de horizon staat, is het perfect om te experimenteren met flair, silhouetten en achtergrondverlichting.

Bekijk meer tips over fotograferen op golden hour.

21. Zoenen

Bron: J Carter

Kusjes zijn een van de meest natuurlijke uitingen van liefde. Vraag de ouders om een ‘kusbroodje’ te maken van hun baby! Zorg ervoor dat u de burst-modus gebruikt om de perfecte expressie vast te leggen en een natuurlijker resultaat te hebben.

Maak vervolgens een foto van elke ouder die de baby individueel kust, op deze manier hebben ze meer variatie om hun favoriete foto te kiezen.

Een kusfoto kan ook rekwisieten of details benadrukken, zoals in het bovenstaande voorbeeld waar het hoofddeksel van de baby belangrijk was voor de moeder.

22. Zoek naar een interessante achtergrond

Bron: J. Carter

Hoewel eenvoudige achtergronden de veiligste keuze zijn, wilt u misschien een zorgvuldig geselecteerde achtergrond gebruiken om creatievere foto’s te maken.

Zorg ervoor dat elke achtergrond die u gebruikt de aandacht van het hoofdonderwerp niet steelt – het moet complementair zijn, niet afleidend. Kies van tevoren een kleurenpalet, zodat achtergrond en garderobe een aangenaam resultaat hebben.

Gebruik ten slotte de compositieregels om de baby zo te plaatsen dat achtergrond en onderwerp goed in balans zijn.

23. Neem uw huisdier op

Bron: Mali Desha

Wanneer het huisdier van de familie wordt opgenomen in het leven van de baby, vormen ze een speciale band – ze zorgen voor hen en behandelen ze als hun eigen huisdier. Je moet deze openhartige momenten van spel en liefde vastleggen tijdens je babyfotoshoot.

Zoals je zou doen bij elke andere gelegenheid waar de baby en het huisdier interactie hebben, wees alert op plotselinge bewegingen of stressvolle situaties die de baby in gevaar kunnen brengen.

24. Kostuums

Bron: J Carter

Als je vraagt waarom je een kostuum op de baby zou zetten, zou ik zeggen, waarom niet?! Baby outfits kunnen toch heel schattig en leuk zijn!

Je kunt een thema- of een seizoensgebonden fotoshoot doen met kostuums, zoals het aankleden van de baby als een konijn voor Pasen.

Je kunt ze ook gebruiken om een familietraditie uit te beelden of hun persoonlijkheid te weerspiegelen – als ze bijvoorbeeld honkbalfans zijn, kun je het uniform van hun favoriete team gebruiken.

Of het nu een babymeisje of een jongen is, kostuums zorgen voor de beste outfits.

Laatste woorden

Ik hoop dat deze tips en ideeën nuttig zullen zijn voor je volgende babyfotoshoot. Of je het nu in de studio of bij het gezin thuis doet, zorg ervoor dat je de veiligheid van de baby een topprioriteit houdt.

Laat ons weten hoe het gaat, en deel meer tips om de perfecte babyfoto te maken!

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer