3 Legged Thing Punks Billy Carbon Fibre Tripod Beoordeling

Al jaren draag ik een ‘reis’-statief bij me waarvan ik dacht dat het vrij licht en relatief compact was voor de prijs die ik had betaald. Ik dacht dat ik een goede zaak had, ondanks af en toe wat schoudervermoeidheid van een lange dag gebruik.

Toen kreeg ik de kans om een kijkje te nemen bij de 3 Legged Thing Punks Billy Carbon Fibre Tripod en mijn hele perceptie van hoogwaardige reisstatieven veranderde voor altijd.

De Billy is gemaakt van duurzame en toch lichtgewicht materialen. Slimme ontwerpkeuzes zorgen ervoor dat het eenvoudig te bedienen is en een reeks functies heeft die soms alleen te zien zijn in duurdere statieven.

3 Legged Thing Punkers Billy

3 Legged Thing Punkers Billy

Lichtgewicht, stevig, zeer verstelbaar en veel waar voor je geld – alles wat je zou willen in een reisstatief!

Controleer de huidige prijs

Met verstelbare poten en een lange verstelbare middenstok biedt de Billy plaats aan zelfs de hoogste onder ons. Verder kan het snel worden geconfigureerd in de afneembare en volledige hoogte monopod, als dat uw stijl is. De aanpasbare functies eindigen daar ook niet.

Over het algemeen is het een fantastisch en doordacht product en een die geschikt zou moeten zijn voor elk niveau van gebruiker in elke omgeving.

Het zijn echter de kleine details die ik bleef ontdekken over dit statief die het duwen om meer te bereiken voor fotografen zoals jij en ik.

Inhoudsopgave

3 Legged Thing Punks Billy Carbon Fibre Tripod Technische Gegevens

Pros

 • Uitzonderlijke bouwkwaliteit en design
 • Lichtgewicht en draagbaar
 • Ongelooflijk stevig
 • De volledig aanpasbare configuratie inclusief een functionele monopod
Tegens

 • Beenvergrendelingsklemmen draaien te vaak om te vergrendelen en te ontgrendelen.
Controleer de huidige prijs
 • Max Hoogte 1.645 m / 65 “
 • Max Hoogte zonder kolom 1,37 m / 53,5 “
 • Min Hoogte 100 mm / 4 “
 • Monopod Max Hoogte 1,71 m / 67,5 “
 • Gevouwen lengte 460 mm / 18 “
 • 4 sectie poten / 1 sectiekolom
 • Laadvermogen – 18 kg / 40 lbs
 • Statief Gewicht 1.38kg / 3 lbs
 • Beenhoeken 23º, 55º, 80º
 • Max Been buis Diameter 23 mm / 0,91 “

Bouwkwaliteit

De algehele bouwkwaliteit, duurzaamheid en aandacht voor detail op de Billy is uitzonderlijk.

3 Legged Thing is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat bekend staat in de industrie voor het maken van duurzame, innovatieve en hoogwaardige statieven (ze produceren ook de Toxic Valkyrie-rugzak.)

De 3 Legged Thing Punks Billy Carbon Fibre Tripod heeft uitzonderlijke bouwkwaliteit van boven naar beneden.

Het gebruik van lange koolstofvezel uitschuifbare poten en een lange koolstofvezel middenpool heeft gezorgd voor meer sterkte en duurzaamheid. Alle fittingen en hardware zijn gemaakt van legering en streel en dragen ook bij aan de algehele duurzaamheid van dit statief.

[Related: Carbon Fiber vs Aluminum Tripods]

De balkop is een volledig afneembaar stuk en past goed op de bovenkant van de middenpaal. De kogelkop en montageplaat zijn gemaakt van duurzame legering en worden bestuurd met rubberen wijzerplaten voor alle functies.

Het is heel duidelijk dat de kwaliteit van de bewerking die wordt gebruikt om elk onderdeel te vervaardigen van de hoogste kwaliteit en controle.

Toleranties zijn uitzonderlijk en de hoeveelheid glijden die nodig is in verschillende functies is soepel en responsief.

De 3 Legged Thing Punks Billy kon op een ruige expeditie tegen een stootje en vertoonde geen teken van slijtage of verstoring.

Maat &handling

De Billy is ongelooflijk compact en lichtgewicht waardoor hij perfect is als reisstatief.

Toen ik de Billy voor het eerst ontving, zat hij netjes verpakt in een draagtasje. Ik was verrast door de grootte van dit opgevouwen statief in vergelijking met wat ik in het verleden had verwacht en ervaren.

Met een ingeklapte lengte van 460mm/18″ klapt dit statief comfortabel uit tot de maximale hoogte van 1.645 m/65″.

Opgevouwen kan de 3 Legged Thing Punks Billy Carbon Fibre Tripod zeker in een grotere camerarugzak passen of comfortabel aan de zijkant worden vastgemaakt van zo’n tas zonder de gewichtsbalans te verstoren.

Evenzo kon het comfortabel over de schouder worden gedragen dankzij het meegeleverde zakje met draagriem.

Aan de andere kant van de schaal kan de middenpaal volledig worden verwijderd en kan de kogelkop opnieuw worden gemonteerd op de kern van het statiefframe.

Vervolgens kan het statief, met de drie poten wijd open, worden neergezet om fotografie op lage grond mogelijk te maken. Dit is ideaal voor het werken met macrofotografie en zelfs landschap.

Het Billy statief kan uitschuiven tot een totale maximale hoogte van 1,71 m / 67,5″

Een van de drie uitschuifbare poten kan worden verwijderd en via een stevige schroefbevestiging aan de middenpaal worden bevestigd.

Dan kun je deze enkele steel, met of zonder balhoofd, gebruiken als verstelbare monopod met een maximale hoogte van 1,71 m / 67,5 “.

Deze bieden alternatieven voor gebruikers van dit product en mogelijk een nog lichtere reisoptie voor stabiel fotograferen.

[Related: How to use a monopod]

Het statief zelf weegt net 1,38 kg / 3 lbs en dit maakt het perfect voor een full-size reisstatief.

Bovendien kan het een laadvermogen van 18 kg / 40 lbs aan. Dat is een indrukwekkende hoeveelheid uitrusting die het in een groot aantal verschillende configuraties kan ondersteunen.

Beensloten &gewrichten

De poten worden stevig op hun plaats vergrendeld door drie met rubber beklede legeringsklemmen.

De 3 Legged Thing Punks Billy heeft drie uitschuifbare koolstofvezel poten met elk been vier secties. Elke poot is bevestigd aan het kernframe via een legering en metalen scharnier met elke behuizing een slot om de hoek van de poten te regelen wanneer deze wordt uitgeschoven.

Het vergrendelingsmechanisme is zeer eenvoudig in- en uit te schakelen om het statief op te vouwen.

Deze scharnieren zijn ongelooflijk stevig en zou bestand zijn tegen een leven lang gebruik in de meeste omstandigheden.

Om de lengte van de benen aan te passen, heeft elk been een set van drie legeringsklemmen die draaien om de verbinding aan te spannen en uiteindelijk de beenverbindingen samen te klemmen om uitglijden te voorkomen.

Deze klemmen zijn gecoat in een getextureerd rubber om het grijpen gemakkelijk te maken en tapperen in grootte naarmate de beensecties dunner worden.

De hoeveelheid spanning die nodig is om de lengte van het been te vergrendelen is niet overdreven en ze glijden elk soepel naar binnen op een ander.

Mijn enige klacht met deze stijl van beenvergrendeling is dat je het gevoel hebt dat je te vaak draait om het gedeelte te ontgrendelen … en met drie van zulke klemmen op elk van de drie poten, kun je het gevoel hebben dat je voor altijd draait.

De scharnieren zijn ongelooflijk sterk en zitten stevig op hun plaats met deze treksloten.

Aan het einde van elk been bevindt zich een harde rubberen voet die is ontworpen om uitglijden op bijna elk oppervlak te voorkomen.

Deze zijn volledig verwijderbaar en u kunt een reeks stalen poten kopen voor meer extreme omstandigheden zoals ijs en rots afzonderlijk van 3 Legged Thing.

Hoewel je de benen niet met één hand kunt strekken, wanneer ze volledig gestrekt zijn, zijn de benen ongelooflijk stevig en hebben er absoluut geen wiebel in.

Dat is het mooie van het gebruik van volledige koolstofvezel poten op de Billy.

Op de Billy garanderen deze lichtmetalen klemmen helemaal geen slippen van de poten.

Balhoofd

De balkop op de Billy zorgt voor een stabiele en nauwkeurige controle van uw fotografie.

De Billy wordt geleverd met de 3 Legged Thing Airhead Neo balhoofd. Deze kop is volledig afneembaar en kan worden vervangen door een van de andere kogelkoppen die het bedrijf in de aanbieding heeft, zoals een met een andere klemstijl.

De Airhead Neo is solide gebouwd met geanodiseerde gelegeerde en stalen gefabriceerde onderdelen. Ook hier zijn de precisie en de bewerkbaarheid duidelijk zichtbaar in de kwaliteit van het product en in de toleranties. Bewegingen zijn soepel en niet schokkerig en de bal glijdt soepel.

De basis van het hoofd is voorzien van een twist-stijl klem om de bal vrij te laten draaien en bewegen en net zo gemakkelijk stevig vast te klemmen.

Een tweede met rubber beklede zaagtang zorgt ervoor dat de bodemplaat van de kop aan het statief blijft vastzitten en dat fijne panning-aanpassingen op het horizontale vlak kunnen worden gemaakt.

De montageplaat maakt gebruik van een klemsysteem dat stevig, betrouwbaar en eenvoudig te bedienen is.

De kogel is stevig bevestigd aan de montageklem op de Airhead Neo en met een draai aan de met rubber beklede aluminium wijzerplaat kunt u de ontgrendelingsplaat en uw bevestigde uitrusting klemmen en ontlampen.

De klembeweging is ongelooflijk soepel en veerbelast om een soepele terugkeer te garanderen bij het ontlichten van uw uitrusting.

De Billy bevat een standaard montageplaat, met extra en verschillende maten plates, inclusief L-beugels, afzonderlijk verkrijgbaar bij 3 Legged Things om uw gebruik van het product te optimaliseren en aan te passen.

Verzonken in de behuizing van de montagelap zijn twee kleine nivelleringsgeleiders. Een derde bevindt zich aan het uiteinde van de geanodiseerde klemknop voor wanneer u met de klem in een hoek van 90 graden fotografeert. Een vierde nivelleringsgeleider is verzonken in het kernframe van het statief zelf.

Het zijn dit soort kleine functies en aandacht voor detail die ik aantrekkelijk vind bij de 3 Legged Thing Punks Billy Carbon Fibre Tripod, vergeleken met andere vergelijkbare DSLR-statieven op de markt.

Het is de aandacht voor details, net zo goed als de kernfuncties van de Billy die hem doen opvallen.

Waar voor je geld

The 3 Legged Thing Punks Billy Carbon Fibre Tripod schreeuwt het uit premium qualit |y vanaf het moment dat je het voor het eerst oppakt en gebruikt.

Voor ongeveer US $ 320 krijg je een ongelooflijk veelzijdig en goed gebouwd statief dat kan worden gebruikt in de thuisstudio of op het ruige pad.

Wanneer u de Billy vergelijkt met andere statieven voor deze prijs, komt u niet in de buurt van de hoeveelheid hoogwaardige bewerking, ontwerp en bruikbaarheid. Je krijgt ook niet de extra kleine details en functies die dit statief zo gemakkelijk te gebruiken en een slimme toevoeging aan je kit maken.

Voor die geweldige prijs krijgt u een zeer handig en zeer aanpasbaar product dat verder kan worden aangepast aan uw individuele behoeften voor het gebruik van het statief van uw individuele camera.

Controleer de huidige prijs

3 Legged Thing Punks Billy Tripod Review | Conclusie

Als je in de markt bent voor een nieuw lichtgewicht, stevig en gebruiksvriendelijk statief, zoek dan niet verder dan de 3 Legged Thing Punks Billy.

Ik was verbaasd over de algehele ervaring en kleine individuele details die dit statief biedt. Natuurlijk zijn er steeds kleinere statieven op de markt, maar de Billy lijkt gebouwd te zijn op een ‘precies-juiste’ kwaliteit die lichtgewicht, draagbaar en zeer verstelbaar.

Het niveau van precisiebewerking dat bij elk element betrokken is, is duidelijk en resulteert in een product dat precies is in wat het bereikt.

Elk gewricht van de uitschuifbare poten heeft precies de juiste tolerantie om ervoor te zorgen dat ze soepel in elkaar glijden.

De vergrendelingsringen voelen tactiel aan en garanderen kracht bij het stevig vastzetten.

Het hele frame kan in verschillende fasen worden gedemonteerd, zodat u kunt aanpassen hoe het statief is ingesteld en zelfs een monopod kunt maken die geen add-on gimmick is, maar een respectabel stand-alone product.

De balkop heeft een ongelooflijke controle en een soepele set bedieningsmechanismen om precisie in uw fotografie te garanderen, zelfs bij een zware belasting.

En tot slot de waar voor je geld is uitzonderlijk als je bedenkt wat je precies krijgt.

Ik vond het ongelooflijk moeilijk om dit statief te bekritiseren. Het is een fantastisch product en een die zeker gaat een leven lang mee van redelijk gebruik.

Ook als de Billy nog niet perfect genoeg voor je is, dan kun je hem altijd nog verder personaliseren via het brede scala aan extra producten en accessoires die 3 Legged Thing voor dit assortiment te bieden heeft.

3 Legged Thing Punkers Billy

3 Legged Thing Punkers Billy

Lichtgewicht, stevig, zeer verstelbaar en veel waar voor je geld – alles wat je zou willen in een reisstatief!

Controleer de huidige prijs