Gareth McGaughey

Hallo, mijn naam is Gareth McGaughey. Ik ben een trouwfotograaf net ten noorden van Dublin, Ierland, en ik fotografeer bruiloften professioneel sinds 2012.

Bruiloften fascineren me voortdurend en ik hou ervan om de unieke verhalen vast te leggen die zich bij elke bruiloft afspelen.

Ze zijn een studie van menselijke verbindingen, met een breed scala aan emoties; humor, melancholie, vreugde – allemaal in een paar uur.

Ik benader bruiloften op een documentaire manier en leg authentieke momenten organisch en zonder richting vast, zodat koppels volledig kunnen opgaan in hun grote dag.

Ik voel me aangetrokken tot ‘echt’ boven mooi. Ik neig naar beelden met context en een verhaal dat hopelijk de tand des tijds zal doorstaan.

Ik voel me erg gelukkig dat ik de taak heb gekregen om zo’n grote dag in het leven van een paar te documenteren en een stukje geschiedenis te creëren voor hen en toekomstige generaties om doorheen te kijken.

Camera

Voor mij geldt: hoe minder versnelling, hoe beter. Ik wil niet verzanden in het denken aan spullen op een trouwdag. Ik wil altijd aanwezig blijven in het moment en me concentreren op wat er voor me gebeurt, dus hoe minder lens- en uitrustingskeuze in mijn tas, hoe beter.

Ik begon met Canon 5Ds voor meerdere jaren. Absolute werkpaarden die me goed van pas kwamen, maar toen ik de Fuji X100 voor het eerst zag het trok echt mijn aandacht.

De maat, discretie en retro stijl spraken me erg aan. Het was mijn camerakeuze voor persoonlijk gebruik en na daaropvolgende upgrades begon ik het te integreren in mijn trouwwerk.

Ik heb uiteindelijk DSLR’s gedumpt en ik gebruik momenteel 2 x Fujifilm X-T3s.

Het kleine formaat, de lichtheid en het klapscherm zijn allemaal geweldig om discreet te zijn en op te gaan in een trouwdag. Ook voor mij zijn Fuji-kleuren de beste in het spel.

Lenzen

Fujinon XF 18mm f/2 – Een lens Fuji shooters ofwel liefde of haat. Het is een goedkopere oudere lens, maar het heeft echt een nieuw leven gekregen op de XT3-body in termen van autofocussnelheid. Ik merk dat ik het steeds meer gebruik. Klein, licht en past in mijn zak.

Fujinon XF 23mm f/1.4 – Mijn meest gebruikte lens. Ik heb dit meestal op één body in combinatie met de 56mm f/1.2 en de 28mm f/2 op zak.

Fujinon XF 35mm f/1.4 – Opnieuw een oudere Fuji lens, maar het heeft karakter en het is kleef scherp. Ik gebruik het vooral voor wat snelle portretten tijdens de receptie.

Fujinon XF 56mm f/1.2 – Geweldig voor kerkceremonies en toespraken wanneer ik wat extra bereik nodig heb. Waarschijnlijk de lens die de grootste autofocusverbetering op de X-T3 kreeg.

Verlichting/Triggers

Godox V860II-F TTL – Mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van natuurlijk licht. Ik ben geen groot liefhebber van flash, dus dit wordt alleen gebruikt voor dansvloeractie als het absoluut moet.

Tassen/Riemen

Billingham Hadley Grote tas – Klassiek design, waterdicht en alles past erin. Mooie grote zakken aan de voorkant voor het opbergen van batterijen, lensdoekje, etc.

Upstrap camerariemen – ik gebruik deze op beide lichamen. Ik ben dol op deze bandjes vanwege de schoudergreep. Ze glijden nooit van mijn schouders, zelfs niet als ik in gekke posities voorover leun om het schot te krijgen, of die keer dat ik bijna in een waterfontein viel.

Hardware en software

Voor het bewerken gebruik ik een MacBook Pro in clamshell-modus via een thunderbolt-display, dus ik heb draagbaarheid als ik het nodig heb.

Ik gebruik een Behringer X-Touch Mini dat is eigenlijk een goedkope midi-muziekcontroller, maar werkt geweldig met Lightroom.

Ik heb mijn presets en mijn meest gebruikte functies zoals belichting, penseel, contrast en temp / tint erin geprogrammeerd, wat het bewerken aanzienlijk versnelt.

www.garethmcgaughey.com | @garethmcgaughey

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer