Ken Kamineski

FacebookPinterestDelen

Hoewel ik als kind nooit een passie voor fotografie had, had ik wel een diepe fascinatie voor geografie, cultuur, mythologie en geografie.

Mijn muren in mijn kamer als kind waren beklad met de kaarten van National Geographic die bij het abonnement kwamen dat ik als jaarlijks cadeau kreeg van mijn geweldige peettante.

Wie wist dat ik zoveel jaar later verschillende foto’s van mij op de cover van National Geographic zou hebben? Of dat ik mijn passie voor reizen, cultuur, landschap en natuurlijk fotografie zou delen met zoveel mensen die met mij meegaan op de fotografietours die ik met mijn bedrijf Discovery Photo Tours loop.

Na het eerste deel van mijn carrière in de mode en vervolgens lifestyle stockfotografie te hebben gewerkt, ben ik in 2008 overgestapt naar reisfotografie en heb ik nooit meer achterom gekeken.

Ik heb het geluk gehad om sindsdien zoveel ongelooflijke plaatsen te bezoeken en heb vorig jaar mijn zevende continent toegevoegd toen ik voet op Antarctica zette samen met een kleine groep die ik leidde.

Ik krijg nu de kans om alles te fotograferen, van landschap en natuur tot cultuur, mensen, stedelijke en wilde beelden. De verscheidenheid aan onderwerpen die ik kan fotograferen is op zoveel manieren verfrissend en lonend.

Om de veelzijdigheid te hebben om deze verschillende onderwerpen te fotograferen, heb ik een kit nodig die me in het spel houdt met hoogwaardige lichtgewicht apparatuur waarvan ik weet dat ik erop kan rekenen.

Om mijn reisfoto-uitrustingsset compacter te maken, ben ik jaren geleden overgestapt op de Fujifilm X-serie spiegelloze camera’s en kon ik niet gelukkiger zijn.

Waarom vind ik het Fujifilm systeem leuk? Ik ben blij dat je het vraagt.

 • Kleinere camera’s en lenzen die geen kwaliteit inleveren voor kleiner formaat en lichter gewicht.
 • Betaalbaarheid… Fujifilm X-serie camera’s en lenzen zijn aanzienlijk goedkoper dan DSLR’s en andere spiegelloze systemen.
 • Weersafdichting… Wat geweldig voor reisfotografen om te weten dat regen, stof en andere nadelen voor het milieu niets zijn om je zorgen over te maken met de weersafdichting op veel van de Fujifilm-camera’s en lenzen die ik in mijn tas bewaar.
 • Een uitzonderlijke verscheidenheid aan eersteklas zoomlenzen. Variërend van 8 mm tot 400 mm, fujifilm X-serie heeft de basis gedekt.
 • Beeldstabilisatie op zowel camera’s als objectieven.
 • Killer primes (wanneer ik er een nodig heb). Mijn huidige favoriete Fujifilm prime is de ongelooflijke 200mm ƒ/2.0 met de 1.4x teleconverter. Perfect voor de safari’s die ik in Tanzania run.

Ik gebruik nu ook de Fujifilm GFX en heb de kans gehad om ermee te fotograferen in Noorwegen. Ik neem nu de nieuwe GFX 100 met mij naar Tanzania en later dit jaar naar Antarctica. Blij dat ik dit meesterwerk van een systeem nu in mijn kit heb.

Laten we nu eens kijken naar de spullen in mijn tas:

X-Serie

Fujinon XF 8-16mm f/2.8

Mijn nieuwe go-to lens voor landschapsfotografie met de X-serie. Scherp en super breed en veel lichter dan het equivalent op de grote DSLR’s. Koop deze lens!

Fujinon XF 10-24mm f/4

Mijn werkpaardlens al jaren en nog steeds een vertrouwde kleinere groothoekzoom die perfect werkt met al mijn geweldige Formatt-Hitech filters.

Fujinon XF 16-55mm f/2.8

De standaard tweede body lens voor de meeste situaties. Geweldige fast travel carry around lens. Ga niet zonder huis.

Fujinon XF 50-140mm f/2.8

Langzaam steeds verliefder worden op deze lens. Perfect voor kortere foto’s op safari, geweldige portretlens en geweldig in het vastleggen van openhartige culturele beelden in Azië en Afrika.

Fujinon XF 100-400mm f/4.5-5.6

Ga nooit op safari zonder deze geweldige lens. Ik heb uitzonderlijk veel geluk gehad met het in combinatie met de 1.4x en 2.0x teleconverters. Ik wou dat het echter sneller was en hopen dat Fujifilm naar me luistert als ik achter hen aan ben om een vergelijkbare brandpuntsafstandlens te produceren met een vast f / 4 (of lager!) diafragma.

Fujifilm XF 200mm f/2 met XF 1.4x TC F2 WR Teleconverter

Mijn nieuwe favoriete lens! Deze zal vanaf dit punt bij me zijn op al mijn natuur- en wildscheuten. Dit is een 300mm equivalent in 35mm met een ƒ/2 diafragma… dat is gewoon geweldig! Koppel het met de speciale 1.4x teleconverter en je hebt nu een 427mm (35mm equivalent) op ƒ/2.8. Absoluut ongelooflijke engineering van Fujifilm.

Fujifilm X-T3 – Zwart Lichaam

Dit is een beest van een camera en voor de fractie van de prijs van de DSLR-equivalenten. Naar mijn mening maakt Fujifilm de beste EVF op de markt en heeft het de meest veelzijdige camera in het spiegelloze spel van vandaag. Geweldig voor video en foto’s, rendert ontzagwekkend nauwkeurige kleuren, weather resistente, voortdurend bijgewerkte firmware, ultranauwkeurige autofocus en tot 30 FPS!

Fujifilm X-T3 – Zilveren Body

Zo goed dat ik er een wilde in elke kleur.

Fujifilm VG-XT3 verticale batterij grip

Extra snelheid, batterijen die langer meegaan en knoppen en draaiknoppen die ergonomisch zijn geplaatst om gemakkelijker verticaal fotograferen mogelijk te maken. Een must-have voor wildlife, sport, mode en actie shooters.

GFX-serie

Fujifilm GFX 100 |

Wat kan ik anders zeggen dan dit is een gloednieuwe toevoeging aan mijn kit en ik kan niet blijer zijn om zo’n killer camera in mijn bezit te hebben. Op het moment van dit schrijven wacht ik nog steeds om het uit te brengen op een serieuze shoot, maar ik heb de vorige incarnatie van de GFX in Noorwegen meerdere keren met groot succes gebruikt. Op 100 MP, deze nieuwe GFX 100 zal de dingen zeker naar een heel nieuw niveau tillen en ik jeuk om een aantal enorme afdrukken te laten maken.

Fujifilm GF 250mm f/4

Dit en de 100-200 zullen de lenzen zijn die ik dit jaar meeneem op safari. Ik ben op zoek naar een galerijshow van een deel van mijn natuurwerk en de nieuwe 100MP-bestanden zullen gewoon schitteren wanneer ze tot 40×60 of groter worden opgeblazen.

Fujifilm GF 100-200mm f/5.6

Veelzijdigheid in het midden-telebereik is wat ik zoek met dit objectief. Ik wou dat het een beetje sneller was.

Fujifilm GF 32-64mm f/4 (niet afgebeeld)

Voor mijn reizen naar plaatsen waar ik mijn tours uitvoer, zoals Jordanië, Japan, Noorwegen en Italië, zal dit een essentieel stuk kit zijn om mee te nemen om een groot deel van mijn beeldspraak te krijgen.

Fujifilm GF 23mm f/4 (niet afgebeeld)

Met ongeveer 17 mm in35 mm equivalent zal dit een lens zijn die veel actie ziet voor landschaps- en stadsgezichten. Mijn enige wens is dat er nog een supergroothoeklens in deze serie GFX-glas zat. Een superbrede zoom gelijk aan die geweldige 8-16mm voor de X-serie zou mijn topwens zijn … Fujifilm, luister je? 😉

Filters

Formatt Hitech 100mm Firecrest Ultra Ken Kaminesky Signature Edition Master Filter Kit

Ik zou mijn naam nooit associëren met een bedrijf of hun goederen promoten, tenzij ik het gevoel had dat ze de allerbeste kwaliteitsproducten aanboden.

Om daadwerkelijk een filterkit naar mij vernoemd te hebben is een hele eer en ik ben om vele redenen dol op de Formatt-Hitech Firecrest-filters. Deze filters zijn 100% kleurzweemvrij en veel duurzamer dan gewone hars- of glasfilters.

Dit is wat mijn kit bevat:

 • Firecrest Ultra ND 3.0 (10 stops)
 • Firecrest Ultra ND 1.8 (6 stops)
 • Firecrest Ultra ND 0.9 (3 haltes)
 • Firecrest Ultra Soft Edge ND Grad 0.6 (2 stops)
 • Firecrest Ultra Soft Edge ND Grad 0.9 (3 stops)
 • Firecrest 100mm Filterhouder
 • Firecrest 82mm Ultraslim polarisator
 • 77-82mm Stap Ring
 • 72-82mm Stap Ring
 • 67-82mm Stap Ring
 • 82-82mm roterende adapterring
 • Soft Touch buitenbehuizing
 • Ken Kaminesky Boekje
 • Filterzakjes of clamshells

Statieven

Zodra je een Really Right Stuff statief hebt geprobeerd, is er geen weg meer terug. Zonder twijfel het ultieme statiefsysteem voor serieuze fotografen. Ja, ze zijn duur, maar waarom zou je een duur camerasysteem op een dun goedkoop statief plaatsen?

Ik heb de volgende RRS statieven en hou van ze allemaal.

TFC-14 Mk2

BH-30 BALHOOFD

TFC-34 MK2 STATIEF

BH-55 BALHOOFD

TFA-01 ULTRA POCKET ‘POD

BH-25 Balhoofd

Harde schijven

Ik gebruik een verscheidenheid aan harde schijven op de weg en een systeem van Raid-schijven op kantoor. Ik heb twee dingen nodig van mijn schijven: betrouwbaarheid en snelheid.

Laptop

Zoals de meeste fotografen gebruik ik Apple Macbook pros. Ze zijn altijd mijn eerste keuze geweest.

Video Gimbal

Osmo Zak

Ik ben geen videograaf en waar ik video van nodig heb, is het plezier achter de schermen dat mijn gasten hebben in plaatsen zoals Antarctica tot Tanzania tot Myanmar. Dit supercompacte systeem maakt het voor mij gemakkelijk om in een oogwenk klaar te zijn om te filmen. Ik wacht al een tijdje op zoiets. Bedankt, DJI!

Bose QuietComfort 35 draadloze hoofdtelefoon

Voor die lange vluchten met huilende baby’s, luide praters en veel vliegtuiggesis zijn deze onmisbaar. Geweldig voor zonering, mediteren, films kijken en naar muziek luisteren met ingebouwde ruisonderdrukkingstechnologie.

Wacom Foto Tablet voor reizen

Ik gebruik de Intuos serie thuis maar reis altijd met deze tekentablet terwijl ik onderweg ben.

Petzl Koplamp

Niet doen ga zonder huis. Deze dingen kunnen letterlijk je leven redden.

Apple iPad mini |

Portfolio, zakelijke apps, entertainmentcentrum en onze gloednieuwe Discovery Photo Tours-app. Ik hou van dit ding!

Geloofsbelijdenis Aventus

Alleen omdat je onderweg bent, betekent niet dat je niet lekker kunt ruiken. 😉

www.discoveryphototours.com | @kenkaminesky

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer