Iggy Kleintjes

FacebookPinterestDelen

Ik ben geboren en getogen in Noorwegen (1992) in een familie van hobbykunstenaars en fotografen.

Mijn vader verzamelt analoge camera’s en hoewel mijn grootvader stierf toen ik jong was, is er nog steeds een kamer in het huis van mijn oma gevuld met de albums, negatieven en afdrukken van zijn en haar vader – en de geuren van chemicaliën.

Ik was ongeveer negen of tien jaar oud toen ik op de een of andere manier mijn eerste camera in handen kreeg – een Polaroid I-zone instant sticker plastic ding.

Tijdens de middelbare school was ik de fotograaf voor de schoolkranten en evenementen en besefte ik dat dit meer kon worden dan een hobby. Dus meer recent ben ik afgestudeerd met een BA in Fotografie &Imaging aan het Ringling College of Art and Design in Florida.

Ik ben nu freelancen vanuit Barcelona, Spanje.

Sommige van mijn projecten en individuele afbeeldingen zijn onder andere gepubliceerd door British Journal of Photography, AI-AP, Feature Shoot, Format, Humble Arts Foundation en Der Greif en tentoongesteld in plaatsen als Florida, Italië, Frankrijk, Portugal, Nepal, Costa Rica en België.

Ik zou mijn stijl omschrijven als spontaan maar gefocust.

Ik houd me niet echt aan een specifiek genre en fotografeer graag verschillende onderwerpen als ik de kans krijg – hoewel fictie, concepten van territoria, omgevingen en identiteit terugkerende thema’s zijn in mijn beelden.

Het grootste deel van mijn persoonlijke werk is op film opgenomen als een eerbetoon aan mijn familie en om een traditie voort te zetten die me op de een of andere manier dichter bij hen brengt.

Praktisch gezien hou ik ook van de veiligheid die het biedt door een tastbaar medium te zijn in plaats van een digitaal bestand dat mogelijk beschadigd kan raken en verloren kan gaan.

Mijn go-to gear is: Hasselblad 500 C/M; 80mm f/2.8 Zeiss Planar T * lens; Kodak Portra 160 & 400 .ISO; Kodak Ektar 160; Manfrotto statief; Epson Scanner V850.

Ik kocht mijn camera gebruikt van eBay in 2012 en heb hem sindsdien regelmatig gebruikt, alleen of samen met DSLR’s of 35mm-camera’s. De Hasselblad schiet 6×6, dus de optie om de afbeeldingen horizontaal of verticaal bij te snijden is er altijd – maar ik hou van het vierkante formaat.

De lens is de standaard en werkt tot nu toe fantastisch – hoewel ik in de toekomst graag wil investeren in zowel een macro- als vooral een bredere lens.

Al mijn apparatuur past netjes in mijn Kata tas – die van de meeste kanten kan worden geopend, waardoor ik op elk moment gemakkelijk toegang heb – inclusief mijn kleine Manfrotto-statief.

Nadat mijn film is ontwikkeld scan ik de foto’s zelf in een Epson V850 en breng ze over als TIFF’s naar externe harde schijven.

Voor postproductie en bewerking gebruik ik Adobe Bridge en CameraRAW. Adobe Bridge (review) maakt het organiseren van mijn bestanden eenvoudig en hoewel mijn bestanden TIFF zijn, gebruik ik CameraRAW voor niet-destructief retoucheren.

www.iggysmalls.com | @norsksalami

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer