43 tools om een bruidsfotografiebedrijf te runnen

Dit is een lijst met de tools en services die ik dagelijks gebruik in mijn bruidsfotografiebedrijf om zo te blijven efficiënt en productief zo mogelijk.

Het is geenszins een uitputtende lijst met bronnen voor trouwfotografen, hoewel ik in de loop der jaren de overgrote meerderheid van de opties heb geprobeerd die er zijn.

Veel van de hier genoemde bronnen zijn cruciaal voor het runnen van mijn fotografiebedrijf, en ik raad je ten zeerste aan om ze ook uit te proberen, of je nu een trouwfotograaf bent of anderszins.

Sommige van de tools waar ik voor betaal, sommige zijn gratis en sommige genereren een klein affiliate-inkomen als je besluit ze te gebruiken volgens mijn aanbevelingen. Hoe dan ook, ik gebruik ze elke dag om mijn leven gemakkelijker te maken.

Laat een reactie achter als je ook een tevreden gebruiker bent van een van deze tools en services, of als je iets anders wilt aanbevelen dan waar ik hier over heb geschreven.

Inhoudsopgave

Marketing | Meer Bruiden II

Mbii

Laten we deze lijst aftrappen met een mooie dikke zelfpromotie – een stekker, zo u wilt 🔌😉

Sinds de release van de eerste editie van More Brides meer dan 2 jaar geleden, heb ik veel vriendelijke woorden gehad over hoeveel het jullie heeft geholpen om meer bruiloften te boeken.

(Nordica Photography noemde het de “Marketingbijbel voor trouwfotografen”… #humblebrag.)

More Brides II bouwt hierop voort, met meer bruikbare tips, trucs en technieken om uw bruiloftsboekingen in zo kort mogelijke tijd omhoog te schieten.

Bijgewerkt voor juni , Bevat More Brides II alle nieuwste ‘hacks’ die zo goed hebben gewerkt voor mijn eigen bruidsfotografiebedrijf.

Ik heb meer dan een jaar besteed aan het testen en testen van alles, zodat je alleen de beste dingen kunt implementeren.

Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van een aantal slimme marketingtechnieken die 99% van de andere trouwfotografen niet eens kent, druk dan op de onderstaande knop.

Klik hier om 40% korting te krijgen op More Brides II

Bedrijfsmanagement | Studio Ninja

Ik begon net als veel andere mensen met een combinatie van Excel en Google Agenda om mijn bruidsfotografiebedrijf te beheren, en een onbetrouwbare fotografiecontractsjabloon gemaakt van Word.

Toen mijn bedrijf begon te groeien, realiseerde ik me dat ik iets efficiënters nodig had en kwam ik een software voor klantbeheer tegen voor fotografen uit Australië genaamd Studio Ninja.

Ik viel meteen voor de eenvoudige interface en verminderde functieset (vergeleken voor de meeste andere CMS die er zijn), wat betekende dat ik me alleen kon concentreren op de dingen die er echt toe deden voor het runnen van mijn bedrijf.

Studio Ninja-ondersteuning is ook ongeëvenaard, waarbij mede-oprichter Chris echt naar gebruikers luistert en frequente functie-upgrades implementeert die de meest voorkomende gebruikersproblemen aanpakken.

Als u op zoek bent naar een tool voor bedrijfsbeheer voor fotografie die eenvoudig is en eigenlijk best leuk om te gebruiken, kan ik deze niet sterk genoeg aanbevelen.

Gebruik Code SHOTKIT om de eerste 12 maanden 50% korting te krijgen

Klantengalerie/| Schietbestendig

Sinds eind 2017 lever ik al mijn bruiloften via online galerij / download. Ik heb het hele ‘fancy USB’-ding gedaan, maar het schrijven van gepersonaliseerde notities en het vinden van de tijd om alles te posten, vertraagt mijn bezorgworkflow echt.

ShootProof is de perfecte oplossing voor mij – goed ontworpen galerijen en eenvoudige clientdownloads. De Lightroom-plug-in is ook geweldig, wat betekent dat het niet meer nodig is om JPEG’s te exporteren – u ‘publiceert’ uw afbeeldingen gewoon rechtstreeks naar de ShootProof-galerij rechtstreeks vanuit Lightroom.

Dit betekent ook dat als u een van uw afbeeldingen in Lightroom bewerkt nadat u ze hebt geüpload, u de bewerkingen ook achteraf met één klik kunt synchroniseren – zo’n handige functie!

ShootProof is toevallig ook de beste manier om afdrukken aan mijn klanten te verkopen, waardoor een volledig hands-off (passieve) inkomstenstroom aan mijn bedrijf wordt toegevoegd – lees meer over hoe u geld kunt verdienen in fotografie via printverkoop.

Net als alle goede software wordt ShootProof regelmatig bijgewerkt met handige functies die je echt nuttig zult vinden.

Ik ben veel dieper in mijn ShootProof-recensie gedoken, maar klik in de tussentijd op de onderstaande knop om het gratis uit te proberen – vergeet niet om code te gebruiken Shotkit25 voor een besparing op uw eerste 12 maanden – voor meer informatie over het gebruik van de code, zie hier.

Probeer ShootProof 30 dagen GRATIS

Branding | Fotologo

Deze is bijna zo goed, ik wilde hem niet delen! Voordat u PhotoLogo afdoet als een soort cheesy fotowatermerkservice, wilt u dit misschien lezen, omdat het te maken heeft met uw fotografiebranding – een belangrijk element voor uw succes.

Je hebt waarschijnlijk al een aantal van hun advertenties op Instagram zien zweven – prachtige landschapsfoto’s met een kalligrafiehandtekening in de hoek, meestal iemands naam met het woord ‘fotografie’ eronder.

Dat is allemaal goed en wel als je het soort fotograaf bent dat zijn werk als beeldende kunst wil verkopen, maar hoe zit het voor ons trouwfotografen?

Nou, weggestopt op het bestelformulier, is er een plek om een logostijl te kiezen die te zien is in de ‘Signature Gallery’ – dit is waar alle funky dingen leven!

(Je kunt ook een beschrijving schrijven of een voorbeeld uploaden van een logo dat je wilt ontwerpen.)

Voor minder dan $ 50 kun je een volwaardig kalligrafielogo krijgen (ik heb het niet alleen over een handtekening) voor je bruiloft biz. U kunt de logo’s zelfs gebruiken voor de branding van uw website, voor blogposts, prijsgidsen – wat u maar wilt.

Verbazingwekkende prijs-kwaliteitverhouding – het was nog nooit zo eenvoudig om een aangepast logo te laten ontwerpen.

Klik hier voor 60% korting op een Photologo

| voor albumontwerp Slimme albums 2

Vindt iemand het eigenlijk leuk om trouwalbums te ontwerpen?! Of het nu van uzelf of van uw klanten is, het ontwerpen van albums duurt eeuwen en is een nogal vervelend proces. Bij het omgaan met klanten zuigt de hele heen-en-weer lus van feedback-e-mails ook.

Ik gebruik een tool genaamd SmartAlbums 2 om een niveau van gezond verstand te behouden bij het ontwerpen en proefdrukken van albums. Ik laat mijn klanten 100% van de foto’s kiezen (ik heb de route ‘ontwerp het zelf en upsell extra pagina’s’ geprobeerd, maar het verspilde te veel tijd), dan is het gewoon een geval van slepen en neerzetten.

Bekijk mijn volledige Smart Albums 2 review om te zien hoe ik in minder dan een half uur een heel album in elkaar kan zetten.

Ik hou vooral van het cloud proofing / feedback-proces, dat allemaal online wordt afgehandeld binnen de Smart Albums 2-portal. Als u alles op één plek hebt, blijft uw e-mailinbox overzichtelijk en wordt het een veel eenvoudiger en aangenamer proces voor u en uw klanten.

Download hier een gratis proefversie van SmartAlbums 2

Klant richting | Samen Kaarten

Samen Kaarten

Het regisseren van koppels is iets waar volgens mij alle trouwfotografen mee worstelen, ongeacht ons ervaringsniveau.

Bij gebrek aan een beter woord, Poseren is iets dat voor de meeste fotografen niet vanzelfsprekend is.

Om je werk echter te verheffen, komt er een moment waarop je de controle neemt en je koppels naar iets natuurlijks en esthetisch stuurt.bondgenoot behagen wordt noodzakelijk.

Together Cards zijn een product dat ik heb gemaakt en waarvan ik wou dat het bestond toen ik voor het eerst begon met het fotograferen van bruiloften – illustraties van stijlvolle poses die je op de achterkant van je camera kunt laden, om te gebruiken tijdens het regisseren van je paren.

Het mooie aan hen is dat je klant gewoon denkt dat je gewoon je camera-instellingen aanpast, waar je in werkelijkheid stiekem naar je favoriete pose kijkt.

Dan is het gewoon een kwestie van ze op hun gemak te stellen en een reactie uit te lokken om de post je eigen te maken. Ik hoop dat jullie de Samenkaarten net zo nuttig vinden als ik ze zelf vind!

Klik hier om 50% korting te krijgen op Together Cards

Albums | Visie Kunst

In mijn 5+ jaar als trouwfotograaf heb ik verschillende albumbedrijven geprobeerd. Ik probeerde me te houden aan lokale opties in Australië / Nieuw-Zeeland, maar toen de Amerikaanse dollar minder duur werd, besloot ik een beetje verder weg te kijken.

Ik ontmoette Kyle en zijn vrouw bij WPPI in 2018 en bemande hun stand, beide met een enorme, gastvrije glimlach op hun gezichten – zo’n eenvoudig ding, maar onmiddellijk voelde ik me geïntrigeerd door wat ze maakten voor trouwfotografen zoals ik.

Ik promoot eigenlijk niet veel albums bij mijn klanten, maar in het afgelopen jaar heb ik 5 albums besteld bij Vision Art, en ben ik erg onder de indruk van de kwaliteit, prijs, doorlooptijden en service.

Met trouwalbums kun je meer geld uitgeven en aantoonbaar een ‘beter’ product krijgen, maar Vision Art lijkt de juiste prijs versus kwaliteit sweet spot te hebben bereikt.

Er is ook de mogelijkheid om een album volledig aan te passen in eigenlijk alles wat je wilt – Kyle en zijn team zijn klaar om te experimenteren met gekke materialen om iets echt unieks te maken.

Bekijk hier de mogelijkheden bij Vision Art

Blogpost Creatie | Verhaal

Verhaal

De offline blogpostbouwer Narrative is snel een vaste functie geworden in mijn arsenaal aan essentiële hulpmiddelen om mijn huwelijksfotografiebedrijf te runnen.

James van Narrative nam bijna een jaar geleden contact met me op tijdens een drukke tijd. Ik voel me slecht omdat ik hem aan de kant heb geschoven, denkend “waarom zou ik in godsnaam een app nodig hebben om blogposts te bouwen?!”

Nadat ik de software een goede kans had gegeven, begreep ik eindelijk hoe nuttig het kan zijn. Het bouwen van blogposts die er niet uitzien als de blogposts van elke andere trouwfotograaf is een eenvoudig en leuk proces voor slepen en neerzetten. Ik vind het ook geweldig dat de app offline is, zodat ik een blogpost kan bouwen terwijl ik in een vliegtuig reis – iets dat niet gemakkelijk kan worden gedaan door alleen WordPress te gebruiken.

Zelfs als u niet alle mooie lay-outopties wilt gebruiken, zal de slimme manier waarop de software alleen SEO-trefwoorden verwerkt, de abonnementsprijs rechtvaardigen.

Ik ga dieper in op de voordelen in deze volledige review van Narrative, maar zorg er in de tussentijd voor dat je een gratis proefversie voor jezelf downloadt en eens rondspeelt. Het maakt het bloggen van je bruiloften misschien wel weer leuk :p

Download hier een gratis proefversie van Narrative (inclusief 15% korting bij aanmelding)

Leadgeneratie | Thrive Leads

Ik ging door een fase van het testen van verschillende pop-ups op mijn trouwfotografiesite om een van de online marketinghoofdstukken in More Brides te schrijven. Het aanbieden van gratis handleidingen in ruil voor een e-mailadres (zoals ‘Hoe er goed uit te zien voor de camera’ enz.), Is een geweldige manier om leads te genereren.

Ik leg meer technieken elders op Shotkit uit in een bericht over marketing voor fotografen, maar de algemene kern ervan is dat pop-ups misschien vervelend zijn, maar ze hebben nog steeds de neiging om te werken!

Thrive Leads maakt het belachelijk eenvoudig om uw eigen pop-ups en lead capture-formulieren op uw website te maken. Het bevat ook iets dat ‘Slimme links’ wordt genoemd, waarmee u de pop-ups alleen kunt laten zien aan bezoekers die zich nog niet op uw lijst hebben geabonneerd, of om abonnees iets anders te laten zien.

Pop-ups, linten en banners zijn misschien niet geschikt voor elke trouwfotografiesite, maar als je zo snel mogelijk een lijst met potentiële bruiden probeert te genereren, kunnen ze zeker een effectief hulpmiddel zijn.

Krijg Thrive Leads hier

Facebook-paginagroei | Uitnodiging post likes

Deze onhandige kleine Chrome-extensie is de luie (slimme?) manier om iedereen die een van je Facebook-berichten leuk vindt, massaal uit te nodigen om je Facebook-pagina leuk te vinden (volgen).

Hoe krijg je genoeg likes op een post om het gebruik ervan te rechtvaardigen? Nou, ik heb een leuke truc voor trouwfotografen die je kansen maximaliseert dat je bericht tonnen likes krijgt – ik zal de methode binnenkort onthullen op de More Brides-blog.

Invite Post Likes is een beetje verwarrend om in te stellen, maar als je het klaar hebt, druk je gewoon op één knop en doet de app zijn ding. Het doet het niet alles wat kwaadaardig is – je voert gewoon een ‘script’ uit dat het klikproces automatiseert dat je toch handmatig zou doen.

Ik heb het gebruikt om de eerste tractie te krijgen op de Facebook-pagina van mijn bruiloftsbedrijf en het aan te bevelen voor degenen onder jullie die van plan zijn om zo snel mogelijk een publiek op Facebook op te bouwen.

Ontvang hier vind-ik-leuks voor uitnodigingsberichten

Leadgeneratie | Glanzen

Een andere geweldige manier om een enorme lijst met potentiële bruiloftsklanten op te bouwen, is door een weggeefactie te organiseren. Ik heb vrijwel alle weggeefplug-ins voor WordPress gebruikt, maar kom altijd terug op een die Gleam heet.

Het belangrijkste voordeel van Gleam is de mogelijkheid om verschillende ‘acties’ in te stellen die de gebruiker moet ondernemen om toegang te krijgen tot uw weggeefactie. Deze variëren van het leuk vinden van Facebook-berichten, het volgen van Instagram-accounts, het achterlaten van blogreacties en meer.

Je kunt zelfs creatief worden en gebruikers belonen voor het beantwoorden van een vragenlijst, waar je erachter komt wat hun bruiloftsbudget is of dat ze op zoek zijn naar een fotograaf.

Een ander groot voordeel van Gleam is dat je per maand betaalt, dus geen abonnement. Ik betaal meestal maar een maand per keer, annuleer dan en schrijf me alleen opnieuw in wanneer dat nodig is.

Wat betreft wat je weggeeft, nou verlovingsshoots of familiesessies zijn altijd populair, of je kunt altijd een korting op een huwelijksfotografiepakket weggeven – e-mail dan alle mensen die hebben deelgenomen (en niet hebben gewonnen) met details van je volledige diensten 😉

Krijg Gleam hier

Leadgeneratie | Facebook Ads-cursus

Er zijn veel dingen die ik doe om tijd te besparen bij het boeken van meer bruiloften – ik heb een heel boek geschreven over het onderwerp genaamd More Brides, waarvan ik blij ben te kunnen zeggen dat het eigenlijk behoorlijk populair is geworden in de industrie 🙂

Wanneer ik snel nieuwe leads moet opwaarderen (vooral voor engagementsessies), is deze Facebook Ads Course van Andrew Hellmich van PhotoBizExposed een uitstekende methode en zeer snel te implementeren.

Het is moeilijk om de voordelen van het uitvoeren van deze Facebook Ads-cursus voor fotografen uit te leggen zonder al te veel geheimen weg te geven, maar kijk gewoon naar de getuigenissen op de verkooppagina om te zien hoe krachtig het kan zijn om meer zaken te creëren voor uw bruilofts- of portretfotografiebedrijf.

Ik gebruikte de Facebook Ads-cursus twee zomers geleden om mijn verlovingssessieboekingen te verhogen en scoorde uiteindelijk 2 bestemmingsbruiloften in het proces!

Er is een volledige geld-terug-garantie als je niet meer leads, boekingen en verkopen krijgt door de eenvoudige stappen in de cursus te implementeren – ik heb Andrew meerdere keren ontmoet en weet dat hij een geweldige bloke is, dus weet dat hij daar achter zal staan!

Download hier de Facebook Ads-cursus voor fotografen

Website Thema | FloThemes

Ondanks de enorme populariteit van Instagram, blijft uw website voor huwelijksfotografie de winkel voor uw bedrijf. Het is een verstandige investering om ervoor te zorgen dat het er zo goed mogelijk uitziet en functioneert.

Ik heb flothemes (en veel van de andere alles-in-één WordPress-thema’s) geruime tijd uitgesteld, simpelweg omdat ze zo alomtegenwoordig waren. In plaats daarvan koos ik ervoor om te rommelen met een aantal gratis en premium WordPress-thema’s voor fotografen.

Toen realiseerde ik me iets voor de hand liggends – iedereen gebruikte ze omdat ze geweldig zijn! Dus ik sprong aan boord met hun Crowd 2-thema, en na een week of zo van rommelen en migreren van mijn oude inhoud, had ik een geweldig uitziende site.

Bekijk mijn recensie van FloThemes voor een nadere blik op wat het zo goed maakt. Ik raad FloHub ook aan om je prijslijst interactief te maken en er veel professioneler uit te zien dan al het andere dat er is.

Gebruik Code shotkit25 om 25% korting te krijgen op elk FloThemes-product

Verlichtingstechnieken | VERLICHT

Hoewel we allemaal misschien graag door de trouwdag willen cruisen als ’trouwfotografen met natuurlijk licht’, komt er een moment dat we een beetje pit moeten toevoegen aan de procedure …

Off-camera flitser kan een geweldige manier zijn om uw werk boven alle andere te verheffen lui natuurlijk licht fotogs die er zijn …!

LIT is een downloadbaar boek vol met meer dan 10 pagina’s creatief verlichte huwelijksfotografie van wereldklasse.

Het bevat alle uitrusting, instellingen en lichtdiagrammen om u te helpen elke foto opnieuw te maken en uw eigen persoonlijke touch toe te voegen.

Er zijn meer dan 50 fotografen van over de hele wereld, die elk de geheime belichtingstechnieken morsen die worden gebruikt om hun iconische foto’s te maken.

Off-camera tovenaars Lanny &Erika Mann van Two Mann Studios genaamd LIT “de meest uitgebreide schat aan praktische verlichtingsinformatie die we ooit hebben gezien.”

Iedereen, van trouwfotografen van wereldklasse met honderden bruiloften op zak, tot nieuwenieuwkomers die net hun voet in de huwelijksfotografie-industrie zetten, kunnen hiervan profiteren. Klik op de onderstaande knop om te zien wat je ervan vindt:

Klik hier om het LIT-boek te downloaden

Website Hosting | WpJohnny

Wpj

Voor volledige transparantie heb ik eerder verschillende websitehosts op Shotkit aanbevolen. Ik moet ook nog steeds mijn beoordeling bijwerken over de beste websitehost voor fotografen met wat ik hier met je ga delen …

Springen van gastheer naar gastheer lijkt misschien een beetje op het shiny object-syndroom, maar het krijgen van een snelle, betrouwbare host voor uw trouwfotografiesite is geen lachertje.

Google houdt van snelle sites. Bruiden houden van snelle sites. U moet een beetje investeren als u wilt dat uw website optimaal presteert.

Onlangs stuitte ik onder andere op WPJohnny, een WordPress-snelheidsexpert en allround online tech-geek.

Na te zijn gevallen voor zijn no-nonsense blogstijl en enorme technische knowhow, ben ik uiteindelijk overgestapt naar zijn gelijknamige hostingservice.

Met JohnnyVPS biedt Johnny een persoonlijk niveau van ondersteuning dat tegenwoordig zeldzaam is. Hij migreerde mijn site en behandelde onderweg alle haperingen (specifiek voor mijn sites) en alles draait veel sneller daardoor.

In feite, ongeacht hoeveel ik in het verleden heb betaald voor websitehosting, mijn sites hebben nog nooit zo snel geladen als nu.

Prijzen voor JohnnyVPS-hostingplannen zijn ook verfrissend goedkoop, ondanks 24/7 ondersteuning en een superhandige Facebook-groep.

Bovendien vind ik het geweldig dat ik met meestal slechts één persoon te maken heb – niet met een uitbesteed ondersteuningsteam dat onbekend is met mijn site, en laten we eerlijk zijn, niet echt geeft om wat ik doe.

Johnny schreef een hele gids voor het versnellen van WordPress die je misschien wilt bekijken, of als dat soort dingen je vervelen, klik dan gewoon op de onderstaande knop voor meer informatie over zijn diensten.

Bekijk hier de nieuwste JohnnyVPS-hostingplannen

| voor beeldcompressie JPEGmini

In staat zijn om de grootte van alle JPEG’s die ik aan mijn klanten lever en op mijn websites gebruik te verkleinen zonder te veranderen hoe ze eruit zien, is gewoon geweldig.

Mijn JPEG’s nemen veel minder opslagruimte in beslag op mijn harde schijven, mijn sites werken nog sneller (vanwege kleinere afbeeldingsbestandsformaten), mijn workflow is verbeterd en ik heb zelfs geld bespaard!

Ik hou vooral van de manier waarop de JPEGmini-app kan worden geminimaliseerd om slapend boven andere vensters te zweven totdat je afbeeldingen ernaartoe moet slepen voor verwerking – lees mijn volledige JPEGmini-recensie om te zien hoe het ook je workflow kan helpen.

Ik heb geëxperimenteerd met de gratis Mac-app ImageOptim, evenals het eenvoudigweg verminderen van de JPEG-kwaliteitschuifregelaar tot tussen 75 ~ 84 in Lightroom, maar ik blijf terugkomen op JPEGmini Pro voor gebruiksgemak, consistentie en hij set-and-forget Lightroom-plug-in die al mijn afbeeldingsexport stroomlijnt.

Koop JPEGmini Pro hier

| voor beeldcompressie Rawsie

Rawsie

Stel je voor dat je de grootte van je Raw-bestanden kunt verkleinen, zodat ze worden verwerkt als JPEGS … maar bewaar alle afbeeldingsgegevens zodat u ze kunt bewerken zoals Raws?

Nou, dat is precies wat een magisch stukje software genaamd Rawsie doet!

Als je een trouwfotograaf bent, zul je ongetwijfeld grote hoeveelheden Raw-afbeeldingen maken. Door Rawsie te gebruiken, kunt u uzelf veel tijd en geld besparen.

Gebruik de code SHOTKIT10 wanneer u zich aanmeldt voor een abonnement. Dit is een van die essentiële apps voor fotografen, dus pak de aanbieding nu het nog kan.

Koop Rawsie hier

Website Analytics | Google Analytics

Omdat ik niet erg consistent ben op sociale media, laat ik Google liever het werk doen om bruiden mijn kant op te sturen.

SEO voor fotografen is een enorm onderwerp, en een onderwerp dat ik hier en hier kort heb geprobeerd te onderdompelen. Of u nu geeft om het optimaliseren van uw website voor huwelijksfotografie voor zoeken of niet, het is interessant om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen in de gewoonten van uw publiek door Google Analytics te gebruiken.

Gelukkig voor mij is mijn vrouw geweldig met SEO en GA, en heeft ze me geholpen bij het opzetten van een dashboard dat alle ruis doorsnijdt om me de statistieken te laten zien die het meest nuttig zijn – dingen zoals bezoeken van sociale mediabronnen, de meest populaire pagina’s, prestaties van betaald zoeken, enz … allemaal op één scherm.

Je kunt het zelfs instellen om je een keer per week een rapport van de statistieken te e-mailen, wat perfect is voor mensen zoals ik die de neiging hebben om te vergeten in te loggen en dingen te controleren!

Laten zien hoe je een dashboard voor jezelf kunt maken, staat op mijn takenlijst met berichten om op Shotkit te schrijven, maar meld je in de tussentijd aan bij Google Analytics als je dat nog niet hebt gedaan en een rondje speelt.

Download Google Analytics hier

Instagram Planning | Later

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat mijn Instagram-spel een beetje Zuigt. Ik ben vreselijk in het kiezen van welke foto’s ik wil delen en raak snel verveeld om elke dag iets te posten, om nog maar te zwijgen van het samenstellen van Instagram Stories. Ik betaal eigenlijk iemand anders om Shotkit’s Instagram te runnen, omdat ik weet dat ik het geen recht zou doen!

Ik weet dat ik potentiële bruiden mis die struikelen over de Insta-feed van mijn bruiloftsbedrijf, maar ik weet ook dat elke dag op Instagram surfen echt verslavend kan zijn … dus liever afstand houden.

[Related: Social media image size guide.]

Wanneer je een bedrijf hebt en ernstig beperkte tijd (ook wel kinderen hebt!), Wordt het gebruik van sociale media beperkt tot puur zakelijk. Geen lui browsen meer – plaats gewoon wat je nodig hebt en ga eruit voordat een ander uur van je leven verdwijnt in de mooie Instagram-feed van een fotograaf.

Ik heb vorig jaar een hele reeks Instagram-planningsapps getest en Later was degene waar ik steeds naar terugkeerde. Ik hou vooral van de drag-and-drop kalenderfunctie en het feit dat je 30 berichten per maand gratis kunt plannen (beetje een rare prijsbeslissing, als je het mij vraagt!)

Als je het geduld hebt om weken aan Instagram-berichten van tevoren te plannen, wordt het niet beter dan deze app … en als je op Instagram wilt posten met je pc of Mac, is dit een geweldige optie.

Meld je hier aan voor Later

Blog Promotie | Twee heldere lichten

Volledige openbaarmaking – Ik heb Two Bright Lights al enkele jaren niet meer gebruikt, dus ben een beetje onbekend met hun recente updates. Ik ben ook op geen enkele manier met hen verbonden, maar ik heb wel het gevoel dat ik ze veel verschuldigd ben…

Nadat ik mijn allereerste bruiloft in 2013 had opgenomen, stuitte ik op hun betaalde service die beloofde mijn werk voor de redactie van blogs in de huwelijksindustrie te krijgen. Of de redactie mijn foto’s zou plaatsen was een andere zaak, maar gewoon een shot gun-benadering kunnen gebruiken om mijn eerste functie te krijgen, leek een enorme tijdsbesparing.

Na een paar weken stond mijn eerste bruiloft op verschillende grote blogs. Ik zou willen zeggen dat de boekingsaanvragen daarna binnenstroomden, maar dat was niet het geval! Ik heb er echter het beste van gemaakt door de aanbevolen badges van de blogs aan mijn site toe te voegen (‘social proof’) en ben daardoor een paar plaatsen in Google opgesprongen (dankzij de backlinks).

Op trouwblogs worden vermeld, is al een tijdje geen prioriteit van mij, maar als je net begint met huwelijksfotografie, of het gevoel hebt dat je je werk met heel weinig moeite wijd en zijd moet verspreiden, raad ik je ten zeerste aan om eens te kijken naar wat deze jongens doen.

Sluit je hier aan bij Two Bright Lights

Toetsenbord productiviteit | Klavier Maestro

Tekstvervangers zoals Keyboard Maestro besparen zoveel tijd. Op het meest basale niveau kunt u korte ’tekenreeksen’ (een reeks tekens) typen die ‘uitbreiden’ tot langere zinnen, waardoor u de tijd bespaart om alles te typen.

U kunt dit ook instellen met de instellingen voor algemene > toetsenbord > tekstsnelkoppelingen op uw Mac of iPhone.

Als u echter uw workflow echt wilt stroomlijnen, is investeren in zoiets als Keyboard Maestro een goed idee. Je kunt dan ‘macro’s’ en andere nerdy dingen instellen die gebeuren als er iets anders gebeurt.

Ik heb bijvoorbeeld een sneltoets ingesteld die al mijn USB-apparaten tegelijkertijd uitwerpt, of een andere die een Excel-blad opent en de cursor op een bepaalde plek plaatst zodat ik kan typen.

Ik heb het gevoel dat ik pas echt het oppervlak heb geschraapt van wat er mogelijk is met deze tool, maar het heeft me al veel tijd bespaard. Het ondersteuningsforum is ook erg nuttig, vooral wanneer u voor het eerst begint met het instellen van dingen.

Gebruik code SHOTKIT voor 20% korting

| voor het maken van webformulieren JotForm

Vroeger, toen ik geen CMS gebruikte, hackte ik mijn eigen versie met behulp van verschillende gratis tools. Een van deze gratis tools was Jotform, waarmee ik een vragenlijst voor bruidsfoto’s voor mijn klanten kon bouwen.

De interface voor slepen en neerzetten is gebruiksvriendelijk en eigenlijk best leuk om te gebruiken, en naarmate je dieper graaft, zijn er een aantal krachtige gebruikersfuncties die kunnen helpen dingen te automatiseren of je formulier er professioneler uit te laten zien.

Aangezien Studio Ninja en de meeste andere goede CMS een vorm van webformulier / vragenlijstbouwer hebben opgenomen, heb ik een ander gebruik voor Jotform gevonden, dat eigenlijk veel zaken voor mij heeft opgeleverd.

Zonder het geheim te willen bederven, wordt de hoofdlijn ervan beschreven in de PhotoBizX Facebook Ads Course die eerder in dit artikel is genoemd. Door een eenvoudig webformulier te maken, kunt u inderdaad heel snel een lijst met leads samenstellen.

Jotform heeft een genereus gratis abonnement en ik ben een van die brutale gebruikers die steeds nieuwe ac maakttelt om te voorkomen dat de betaalde plannen worden beschoten. Ik gok dat jij hetzelfde gaat doen 😉

Download JotForm hier

| voor onderhoud op de harde schijf CleanMyMac

Deze Mac-app is niet alleen essentieel voor trouwfotografen, maar ook voor iedereen die een Mac gebruikt … wat volgens mij toch 99% van de trouwfotografen betekent!

Clean My Mac zit slapend in uw menubalk en bewaakt verschillende harde schijfgerelateerde dingen totdat u het nodig hebt. Nadat u de app hebt gestart, kunt u een scan van de harde schijf uitvoeren, die een lading willekeurige onzin onthult die onnodig ruimte in beslag neemt.

Het is niet ongebruikelijk dat Clean My Mac meer dan 10 GB aan onnodige bestanden van je Mac vindt – het is aan jou of je wilt dat ze bestanden verwijderen, maar in mijn geval heb ik altijd alles verwijderd wat het vindt. Voor degenen onder u die dure solid state-schijven in uw Macs gebruiken, is dit een enorme kostenbesparing (en snelheid).

Door Clean My Mac elke week te gebruiken, heb ik tot nu toe dezelfde MacBook Pro uit 2013 kunnen blijven gebruiken, waardoor ik duizenden dollars aan upgrades bespaarde (en het dongle-gate-fiasco van de nieuwe touch-bar-modellen voorkwam!) Het is een van die niet-glamoureuze tools die zichzelf echt vele malen terugverdient.

Ik zou aanraden om de software eerst uit te proberen om te zien hoeveel ruimte het je daadwerkelijk kan besparen voordat je je zuurverdiende geld op de volledige app laat vallen … maar ik waarschuw je – probeer het niet uit tenzij je bereid bent om te betalen – het is echt zo goed.

Download hier een gratis proefversie van Clean My Mac

Externe schijf / geheugenkaart onderhoud | CleanMyDrive

Dit is een andere handige app van dezelfde jongens achter Clean My Mac, gebruikt door veel fotografen en creatieve professionals om hun externe schijven en geheugenkaarten gezond te houden.

Het CleanMyDrive-pictogram bevindt zich in de menubalk van uw Mac totdat u erop klikt, wanneer het wordt weergegeven en een lijst met alle externe schijven en geheugenkaarten die momenteel op uw computer zijn aangesloten.

Naast elk schijfpictogram staat een gekleurde lijn die aangeeft wat precies de ruimte op elke schijf in beslag neemt, inclusief het meest nuttige, een ‘Junk’-melding die beschadigde bestanden aangeeft of dingen die veilig kunnen worden verwijderd.

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe software voor bestandsherstel zijn werk kan doen wanneer bestanden blijkbaar van geheugenkaarten zijn ‘verwijderd’… well CleanMyDrive zorgt ervoor dat verwijderde bestanden werkelijk Verwijderd.

Afgezien van het zo gezond mogelijk houden van al mijn computeropslag en SD-kaarten, gebruik ik CleanMyDrive ook om bestanden rechtstreeks naar elke schijf te slepen en neer te zetten zonder extra vensters te hoeven openen, en ook om schijven ook snel handmatig uit te werpen.

Download hier een gratis proefversie van Clean My Drive

Marketing &SEO | Meer Bruiden

Als je moeite hebt om je hoofd boven water te houden in de verzadigde markt van huwelijksfotografie, is er hulp bij de hand.

Volledige openbaarmaking – dit is MIJN boek! Ik heb alles erin getest, vond hoe goed het werkte voor mijn bedrijf, schreef het allemaal op … en nu is het jouw beurt om het allemaal te repliceren voor je eigen succes!

Ik ben niet goed in het praten over mijn eigen producten, dus dit is wat sommige andere fotografen hebben gezegd over More Brides:

“More Brides is de marketingbijbel voor trouwfotografen.” – Nordica Fotografie.

“We bevelen Meer bruiden aan voor elk bedrijf dat we begeleiden.” – Chris & Verity Sansom.

“Handig voor de beginner of doorgewinterde pro, het heeft voor elk wat wils. Zoveel goede info hier!” – Jessica Hill.

Het enige dat u moet weten, is dat als u de tips in het boek implementeert, uw bruiloftsboekingen zullen stijgen. Oh, en het is 100% fiscaal aftrekbaar als je een professionele fotograaf bent 😉

Klik hier om meer bruiden te krijgen

Geheugenkaart Herstel | Wizard Gegevensherstel Pro

wizard voor gegevensherstel pro

U zult nooit het gevoel vergeten wanneer u per ongeluk foto’s van uw geheugenkaart verwijdert, of wanneer u zich realiseert dat uw geheugenkaart op de een of andere manier beschadigd is geraakt … #newpants.

Ik heb een aantal jaren geleden een Nikon D4 gehuurd en nadat ik de hele ceremonie had gefotografeerd, realiseerde ik me dat geen van mijn foto’s zichtbaar was op de kaart! Nadat ik mijn best had gedaan om de rest van de dag kalm te blijven, racete ik naar huis en begon verwoed te googelen hoe ik ontbrekende foto’s kon herstellen.

De waarheid is dat Data Recovery Wizard Pro een van die stukjes software is die u ongeacht de kosten zou kopen. Wanneer de kostbare trouwfoto’s van je klant ergens in de diepe, donkere uitsparingen van je geheugenkaart op de loer liggen, is het een absolute god die je stuurt.

Wizard Pro is beschikbaar voor zowel Mac als Windows en gebruikt een vorm van zwarte magie om herstel per ongeluk verwijderde foto’s van kaarten, zelfs als u de kaart hebt geformatteerd.

Het is een beetje een uitgave vooraf, maar ik weet zeker dat je het ermee eens bent dat dit soort dingen echt onbetaalbaar is in tijden van nood …

Download Data Recovery Wizard Pro hier

Time Management | Apple Watch x Google Agenda

Het duurde even voordat ik warm werd aan de Apple Watch. Ik vond de eerste 2 releases nogal dom omdat je telefoon in de buurt moet zijn, maar met Series 3 en de interne SIM is het een absolute openbaring.

Mijn telefoon (en portemonnee) thuis kunnen laten is ontzettend bevrijdend. Niet langer heb ik de hele dag de constante verleiding van sociale media in mijn zak, maar ik kan nog steeds bellen en gebeld worden op mijn Watch als dat nodig is.

De dag voordat ik een bruiloft fotografeer, laad ik graag alle tijden / locaties in Google Agenda, zodat alles om mijn pols zit ter referentie. Als mijn tijd om is met het fotograferen van de bruidegomvoorbereiding, krijg ik bijvoorbeeld een tik op mijn pols en het adres van de voorbereiding van de bruid – geniaal!

Naar je telefoon kijken tijdens het werken heeft nog steeds een negatieve sociale implicatie, zelfs als je onschuldig tijden of locaties controleert. De Apple Watch heeft dat allemaal veranderd … hoewel je zou kunnen beweren dat het constant controleren van je horloge andere negatieve connotaties met zich meebrengt!

Overigens, als je het alleen nodig hebt voor de kalenderfunctie, kun je wat geld besparen door de Apple Watch Series 1 te krijgen.

Download hier de nieuwste Apple Watch

Uitbestede fotobewerking | ShootDotBewerken

Dit is mijn geheime wapen om op de hoogte te blijven van alle bruiloften die ik fotografeer. De eerste jaren dat ik bruiloften fotografeerde, heb ik al mijn foto’s zelf bewerkt. Als je geen kinderen hebt, doe je waarschijnlijk hetzelfde!

Als je kinderen hebt, of als je bruiloften met een hoog volume fotografeert, of misschien geniet je gewoon niet van het bewerkingsproces, is outsourcing een geweldige optie.

In staat zijn om mijn afbeeldingen te verwijderen, ze te uploaden naar ShootDotEdit en ze vervolgens binnen een paar dagen terug te krijgen volledig bewerkt is ongelooflijk bevrijdend. Het enige wat ik hoef te doen is een laatste testronde voor kleine aanpassingen of de vreemde Photoshop-bewerking, en upload dan alles naar mijn ShootProof-galerij – klus geklaard 🙂

Er zijn veel alternatieve beelduitbestedingsdiensten beschikbaar voor trouwfotografen – ik zal niet doen alsof ik ze allemaal heb geprobeerd, maar deze ene cam op het juiste moment en past voorlopig goed bij mijn behoeften – hun service is uitstekend, de doorlooptijd is snel en betrouwbaar, en hun betaalbare ‘Unlimited Plan’ stelt me in staat om ze te bombarderen met bruiloften tijdens mijn drukkere maanden!

Klik op de onderstaande knop en gebruik de ShootDotEdit-couponcode om $ 250 op uw eerste maand te besparen, zonder aanmelding nodig te hebben – test de wateren om te zien of ze de juiste oplossing voor u zijn.

Klik hier om tot $ 250 van uw eerste maand te besparen

Inspiratie | PhotoBizX Podcast

Ik ben een grote fan van podcasts en geniet van elke tijd alleen om mijn favorieten in te halen. De enige podcast waar ik altijd naar luister als ik wat tijd in de auto heb (meestal onderweg om een bruiloft te fotograferen), is PhotoBizXposed.

Kanttekening: met de nieuwste Apple Watch-update kun je nu zonder je telefoon naar podcasts gaan – ik wacht al heel lang op deze functie …

Andrew van PhotoBizXposed duikt diep met zijn gasten om alles te ontdekken wat een fotografiebedrijf succesvol maakt, of dat nu bruiloft, portret, boudoir, commercieel of een ander genre fotografie is.

De gratis versie van de podcast is geweldig, maar om alle vlezige weetjes te krijgen die echt kunnen helpen met je fotografiebedrijf, raad ik aan om voor de premiumversie te gaan … wat nog steeds belachelijk goedkoop is.

Ontvang hier een maand PhotoBizXposed Premium voor $ 1

Gear Inspiratie | Shotkit Trouwfotografen

Er is een sh * t ton aan huwelijksfotografie gerelateerde inhoud op Shotkit, maar helaas is veel ervan begraven onder andere berichten, of gewoon weggestopt om het exclusief te houden.

Als je je bij ongeveer 26.000 van ons wilt aansluiten in de sectie huwelijksfotografie van de Shotkit-community, laat me dan hier je e-mail achter en ik stuur je wat nuttige dingen die niet op de site verschijnen. Het is 100% gratis en moet je hopelijk geïnspireerd houden wanneer je trouwseizoen een beetje aansleept.

Het is een beetje ironisch dat verschillende van de uitrustingsaankopen die ik onlangs heb gedaan, tot stand zijn gekomen vanwege de trouwfotografen die op Shotkit te zien zijn.

Of het nu gaat om beoordelingen van camera-uitrusting, of gewoon bruiloft ’togs van over de hele wereld die schrijven over hoe en waarom ze hun gadgets gebruiken, ik ben net zo beïnvloed en geïnspireerd als jij bij het lezen van hun inzendingen!

Meest recent het was deze Sony a7III test die me overdrong van Nikon, en ik ben er zeker van dat de volgende test van de volgende flitsende spiegelloze camera me weer naar mijn portemonnee zal laten grijpen!

Is het kopen van nieuwe spullen verkeerd? Niet als het je motiveert om weer te gaan schieten. Een nieuwe lens, camera of zelfs gewoon een nieuwe cameratas kan een groot effect hebben op je algehele motivatie.

Als je wilt proberen om je trouwfotografiewerk op Shotkit te krijgen, probeer dan hier in te dienen. Je bevindt je in zeer goed gezelschap 😉

Zie aanbevolen trouwfotografen op Shotkit hier

Mentorschap | Sam Hurd’s Patreon

Ik ben een fan van Sam Hurd sinds zijn eerste enthousiasme met Shotkit in de begindagen – hij was een van de eerste fotografen die op de site te zien was toen ik in 2014 werd gelanceerd.

Ik woonde een van Sam’s workshops bij in Portland en heb hem zien spreken op Mystic Seminars. Zijn drive en passie blijven een inspiratie en ik heb veel respect voor het volgende dat hij heeft weten op te bouwen.

Ik moet toegeven dat ik in en uit Patreon duik – ik heb geen tijd om alles regelmatig te consumeren als berichten verschijnen, dus meld me liever om de paar maanden aan, of wanneer ik een langeafstandsvlucht heb om de inhoud uit het verleden te bingen.

Sam’s Patreon zit boordevol interessante en nuttige weetjes, waaronder advies dat onmiddellijk bruikbaar is, en natuurlijk zijn sterke meningen over de nieuwste technologie. Er zijn niet veel mensen in de industrie waar ik aandacht aan besteed als het gaat om het praten over camera-uitrusting, maar Sam is een van hen.

Sluit je hier aan bij Sam Hurd’s Patreon

| voor planningsbeheer Calendly

Als je moe bent van het heen-en-weer dat gepaard gaat met het plannen van telefoongesprekken, vergaderingen of zelfs shoots met je fotografieklanten, raad ik Calendly ten zeerste aan.

Het kunnen beperken van het aantal keuzes voor klanten om contact met mij op te nemen door een selectie van tijdslots aan te bieden, is een grote hulp bij het beheren van mijn planning. Als u ooit een geplande tijd moet annuleren of bijwerken, worden beide partijen op de hoogte gebracht, waardoor herschikkingen eenvoudig en snel zijn.

Calendly synchroniseert mooi met Google Agenda, een andere app die ik elke dag gebruik om mijn bedrijf te runnen, maar dacht dat het vrij alomtegenwoordig is, dus heb ik niet de moeite genomen om er hier apart over te schrijven.

Ik hoefde alleen de gratis versie van Calendly te gebruiken, maar zou graag voor deze service betalen als mijn behoeften ooit veranderen.

Koop Calendly hier

Aangepaste website ontwerp | Grizzlybeer

Hoewel ik een fan ben van Flothemes en hun alles-in-één websitethema’s, ben ik onlangs enthousiast geweest om een aangepast herontwerp van de website te verkennen, in een poging om me te onderscheiden van een zee van vergelijkbaar uitziende trouwfotografiesites.

Ik maakte kennis met Grizzly Bear in een Facebookgroep vol collega-trouwfotografen die ik vertrouw. Ik ben altijd blij om een in het VK gevestigd bedrijf te ondersteunen, met name een bedrijf dat wordt gerund door iemand als Adam – na het eerste telefoontje kon ik al zien dat mijn website in goede handen zou zijn.

Mijn website en branding zijn begonnen aan een complete revisie met dank aan Grizzly Bear, en ik kijk ernaar uit om u een volledige beoordeling van het hele proces te geven, van het eerste consult tot (hopelijk) een verrassende nieuwe website!

Klik in de tussentijd op de onderstaande knop om te zien hoe Adam en het team u kunnen helpen met branding, op maat gemaakte websites, thema’s en plug-ins.

Als u geen tijd heeft voor een op maat ontworpen site, zijn er tal van fatsoenlijke portfoliowebsitebouwers (bijv. Pixpa) die u kunnen helpen uw werk snel online te krijgen.

Meer informatie over Grizzly Bear vind je hier

Visitekaartjes &Flyers | Loeien

Elk jaar denk ik dat visitekaartjes dood zijn, maar elk jaar word ik door een gast op een bruiloft gevraagd om een godverdomme visitekaartje! Het lijkt erop dat zelfs in het tijdperk van Instagram mensen nog steeds graag iets fysieks in hun zak hebben.

Het is verleidelijk om goedkoop te gaan op visitekaartjes als je bedenkt hoe zelden mensen je er eigenlijk om zullen vragen. Als u uw visitekaartjes echter als een verlengstuk van uw merk beschouwt, loont het om iets meer te investeren om ze er geweldig uit te laten zien en aanvoelen.

Gelukkig biedt Moo een product dat een stuk betaalbaarder is dan hoe het eruit ziet en aanvoelt. Als je kiest voor het ‘Luxe’-assortiment zoals ik – indrukwekkend dikke, getextureerde kaarten waarmee je een kleur in het midden kunt sandwichen, krijg je ongetwijfeld complimenten.

Ook als je besluit om mijn enigszins controversiële advies in More Brides op te volgen met betrekking tot het gebruik van flyers om je bruiloftsbedrijf te laten groeien, biedt Moo ook daar een aantal geweldige opties.

Koop Moo visitekaartjes &flyers hier.

Facebook Video Advertising | Animoto

Ik heb het gevoel dat ik te laat kwam op het Animoto-feest, omdat ik ze pas vrij recent bij WPPI in 2018 had ontdekt. Ik had een beetje spel met de software op hun stand en deed later een volledige Animoto-recensie voor het Shotkit-publiek.

De Animoto Video Maker is een online applicatie op abonnementsbasis die iedereen kan gebruiken om een indrukwekkende kleine video te maken. Met ‘video’ bedoel ik een reeks korte afbeeldingen, tekst of videoclips die samen zijn gerangschikt om een korte, pittige video te vormen die bedoeld is om de aandacht van een potentiële klant te trekken.

Voor alle ‘ruis’ op Facebook en Instagram, als je echt je volgende bruiloftsklant wilt bereiken met iets opvallends, is een Animoto-video misschien wel het ticket.

Animoto kan ook worden gebruikt om niet-marketinggerelateerde video’s (‘Memories’) te maken, die kunnen worden gebruikt als persoonlijke diavoorstellingen of zelfs diavoorstellingen voor bestaande klanten.

Gebruik Code shotkit om 10% korting te krijgen op Animoto

Nabewerking | Adobe Lightroom

Ik heb er twee keer over nagedacht om zelfs maar de moeite te nemen om over Lightroom te schrijven, omdat ik denk dat vrijwel elke trouwfotograaf het al gebruikt.

Hoewel er enkele voordelen kunnen zijn aan het gebruik van software zoals Capture One ten opzichte van Lightroom als je echt in de kern van je RAW-bestanden moet komen, is Lightroom meestal alles wat je nodig hebt.

Sinds Adobe is overgestapt op een abonnementsmodel, is er een beetje verwarring over welke versie van Lightroom te kopen – voor de meeste trouwfotografen raad ik het fotografieplan aan, dat Lightroom CC, Classic CC, Photoshop CC en 20 GB cloudopslag omvat.

Er is ook de optie om een alternatief voor Lightroom te krijgen, of zelfs de zelfstandige versie van Lightroom 6 als u liever slechts één keer betaalt, maar zorg ervoor dat u dubbel controleert of de camera die u gebruikt nog steeds wordt ondersteund.

Ik weet dat veel trouwfotografen zweren bij Photo Mechanic om afbeeldingen te verwijderen, maar ik heb ontdekt dat door gebruik te maken van Lightroom’s Smart Previews (en deze kleine hack), er echt geen snelheidsvoordeel is van het moeten doen met een apart programma om te ruimen.

Als je net begint met huwelijksfotografie en Lightroom wilt testen voordat je het koopt, gebruik dan deze link om een gratis download te krijgen.

Download hier het Adobe Lightroom Fotografie-abonnement

Lightroom-| Lightroom Meesterschap

Ik denk graag dat ik behoorlijk slim ben in Lightroom, er een boek over heb geschreven en zo…

Met Lightroom Classic en al zijn regelmatige updates vind ik het echter nogal moeilijk om alle nieuwe functies bij te houden en hoe ze kunnen helpen bij mijn nabewerking.

Lightroom Mastery is een e-boek dat ik ontdekte nadat de auteur Adam Welch op Shotkit te zien was. Je kunt hier een volledige recensie van een trouwfotograaf lezen, maar het volstaat om te zeggen dat het een geweldige manier is voor zowel beginners als professionals om op de hoogte te blijven van wat er mogelijk is met de nieuwste Lightroom-release.

Als trouwfotografen die elke maand duizenden foto’s bewerken, hebben we allemaal onze vaste manieren om Lightroom te gebruiken. Het is fijn om af en toe een stapje terug te doen om andere manieren te zien om dingen te doen, of om eventueel te leren beter manieren om dingen te doen.

Lightroom Mastery is een van de weinige cursussen die ik heb gevonden die up-to-date blijft na elke Lightroom Classic-update. Over het algemeen is het een sterk aanbevolen aankoop om het meeste uit deze essentiële software te halen die we dagelijks gebruiken.

Ontvang hier 59% korting op Lightroom Mastery

Camera Gear | Foto B&H

Elke keer dat ik de VS bezoek, bestel ik een heleboel nieuwe camera-uitrusting bij B &H Photo. Ik ben meestal een paar weken per keer in de Verenigde Staten, dus ik profiteer van de gratis levering de volgende dag van B &H Photo om de uitrusting naar mijn hotel te bestellen en vervolgens de resterende tijd te besteden aan het testen van alles voor het Shotkit-publiek … en voor mijn eigen persoonlijke G.A.S. probleem!

Het mooie van B &H Photo voor mij is dat hun retour – / terugbetalingsbeleid absoluut bulletproof is. Ik kan een paar weken een item volledig testen, besluiten dat het niets voor mij is en het vervolgens naar hen terugsturen voor een terugbetaling zonder vragen.

Als ik in het VK ben, gebruik ik liever Amazon om camera-uitrusting te kopen, omdat ik een Prime-abonnee ben en hun terugbetalingsbeleid ook erg goed vind.

Australië (waar ik momenteel woon) heeft ook Amazon, maar hun voorraadniveaus vanaf 2018 zijn bedroevend slecht. Gelukkig verzendt B &H Photo daadwerkelijk naar Australië via DHL, hoewel u nog steeds rekening moet houden met invoerrechten.

Ontvang gratis levering de volgende dag in de VS met B &H Photo hier

Scouting | Zonaanbidder

Is het niet raar dat we graag $4 betalen voor een kopje koffie, maar huiveren bij de gedachte aan een betaalde smartphone app!?

Voor ongeveer 15 bucks, Sun Seeker is zo’n beetje de ik zou willen betalen voor een app, maar ik beet de kogel tijdens het fotograferen van een bestemmingsbruiloft in Spanje in 2017 – ik had net de zijkant van een berg beklommen en moest weten in welke richting de zon zou ondergaan voor mijn shoot de volgende dag.

Uiteindelijk had de bruid geen zin om in haar trouwjurk een berg op te lopen (lui!), maar toch heb ik de Sun Seeker-app bij talloze gelegenheden gebruikt om zonsondergangshoots te plannen en basislocatiescouting te doen.

Als je op een bepaald moment de richting van het licht moet bepalen op een locatie waar je bent of van plan bent te zijn, is deze app geweldig. De visuele overlay is ook erg handig, zodat je de bewegingen van de zon gedurende de dag daadwerkelijk kunt ‘zien’.

Koop Sun Seeker hier

Kleding | Ministerie van Bevoorrading

Elk jaar lijk ik mijn stijl te veranderen als het gaat om wat ik moet dragen bij het fotograferen van een bruiloft. Kleding voor fotografen is iets dat me echt interesseert, omdat het zo’n impact heeft op hoe we ons voelen en hoe we worden waargenomen.

In mijn eerste jaar droeg ik een pak en kleedde ik me vrijwel hetzelfde als de bruiloftsgasten. Ik kreeg complimenten omdat ik zo slim was, waarvan ik graag denk dat het hielp met mijn reputatie als ‘professioneel’, maar de waarheid was dat ik me verdomd ongemakkelijk voelde!

In de jaren daarna ontdekte ik een kledingmerk genaamd Ministry of Supply, dat slim uitziende kleding voor mannen en vrouwen aanbiedt die is gemaakt van rekbaar en geurbestendig sportkledingmateriaal.

Het witte overhemd en de kaki broek waren een favoriet van mij, met het extra voordeel dat ze niet hoefden te worden gestreken, waardoor ze geweldig waren voor op reis. Ik kon ze aan het einde van de dag wassen in een wastafel van een hotel en ze vervolgens onder de douche ophangen om ze klaar te hebben voor de shoot van de volgende dag!

Meer recentelijk ben ik vrij casual geworden met mijn kleding om een bruiloft te fotograferen, met een slim t-shirt en een broek, maar ik raad nog steeds de kleding van het ministerie van Levering aan aan iedereen die zich zonder het ongemak wil verkleden.

Download Ministry of Supply hier

PhotoBooth | Gifyyy

Ik ontmoette Ben van Gifyyy op Mystic Seminars een paar jaar geleden en hield van zijn relaxte houding – het was duidelijk dat zijn product zichzelf kon verkopen zonder dat hij het echt probeerde!

Ben was zo vriendelijk om me een eenheid te sturen om te testen voor een volledige Gifyyy-recensie. Om de review recht te doen, heb ik hem meegenomen naar een paar bruiloften en hem op de proef gesteld.

Afgezien van het feit dat het een leuke aanvulling is op je huidige trouwpakketten, ligt de echte kracht van Gifyyy nadat de bruiloft daadwerkelijk voorbij is. Gasten voeren hun mobiele nummers in om hun foto’s te ontvangen, waardoor u een lijst met potentiële leads krijgt om contact op te nemen over uw fotografiediensten – best netjes, hè?!

Photobooths zijn een manier om aanzienlijke extra inkomsten toe te voegen aan je bedrijfsresultaten als trouwfotograaf, of je kunt zelfs een nevenactiviteit opbouwen zonder zelfs maar te fotograferen – toen ik lid werd van de Gifyyy Facebook-groep, las ik over een meisje dat precies dit had gedaan en erin slaagde om te sparen voor een aanbetaling op haar eerste huis!

Lees ook onze gids met achtergrondideeën voor photobooths.

Koop hier een Gifyyy

| voor workflowbeheer Trello

Ik hou van Trello. Ik vind het nog steeds leuk om ideeën op papier te schrijven, maar iets digitaals hebben is mijn natuurlijke (milieuvriendelijkere) progressie geweest!

Er is een widget voor workflowbeheer voor fotografie ingebouwd in Studio Ninja en de meeste andere CMS die ik heb gebruikt, maar ik heb nooit de moeite genomen om ze te gebruiken. Ze zijn nooit zo leuk of zo eenvoudig te gebruiken als Trello, waar je in feite gewoon virtuele Post Its op een bord sleept en neerzet.

Trello heeft zijn tekortkomingen, maar aan de andere kant, voor een app waar je nooit echt voor hoeft te betalen (ik ben nog steeds niet duidelijk waarom iemand zou upgraden naar Trello Gold!), Is het moeilijk om te klagen.

Voor mijn workflow voor bruidsfotografie heb ik een Trello-bord met de naam ‘Photography Delivery’, met kolommen gemarkeerd als ‘To Cull’, ‘Culled’, ‘To Edit’, enz. Ik voeg de namen van de klanten toe als een ‘Kaart’ en sleep de kaart vervolgens langs de kolommen terwijl ik elke taak voltooi – ik vind het geweldig hoe je ook verschillende notities, checklists en bijlagen aan elke kaart kunt toevoegen.

Download Trello hier

| voor videoberichten Weefgetouw

Tijdens het testen van ideeën voor More Brides, experimenteerde ik met verschillende manieren om te reageren op vragen van bruiloftsklanten. Ervan uitgaande dat elke bruid contact opneemt met verschillende andere trouwfotografen, was de noodzaak om impact te maken met de eerste e-mailreactie vrij duidelijk.

Ik probeerde een videoantwoord op mijn telefoon op te nemen en het als sms-bericht te verzenden, maar vond dat een beetje te veel als eerste reactie.

Toen ontdekte ik een geweldige gratis app genaamd Loom, which is in wezen een op Chrome gebaseerde scherm- en video-opnamesoftware. Met behulp van Loom kan ik snel een gepersonaliseerde videoboodschap opnemen naar de klant en vervolgens een e-mail sturen om het te bekijken.

Het opnameproces is naadloos en kan worden gebruikt om uw scherm op te nemen voor momenten waarop u de klant mogelijk moet instrueren over het downloaden van hun afbeeldingen, of u een beoordeling moet achterlaten, enz.

Koop Loom hier

Algemene productiviteit/welzijn | Time-out

Ik dacht dat ik deze lijst met mijn favoriete tools en services zou afmaken om een bruidsfotografiebedrijf te runnen met iets vrij generieks, maar toch nuttig.

Je bent waarschijnlijk bekend met de Pomodoro-techniek om werk op te splitsen in intervallen omwille van de productiviteit. Ik denk dat het vooral belangrijk is voor mensen zoals wij, die meestal het grootste deel van de tijd achter een computer zitten als we geen bruiloften fotograferen.

Afgezien van het feit dat je productiever wordt, geeft een pauze om de 20 minuten of zo je lichaam, ogen en geest een kans om te resetten. Ik gebruik een Mac-app genaamd Time Out om me eraan te herinneren op te staan, een stretch te hebben en me 20 seconden op iets 20ft afstand te concentreren om mijn ogen te laten rusten.

Overigens gebruikte ik vroeger een app genaamd F.lux om de blauwe lichtuitstoot van mijn scherm tijdens het werken ’s nachts te verminderen, maar nu is die functionaliteit ingebouwd in het Mac OS (System Preferences > Displays > Night Shift). Gebruik het gewoon niet tijdens het bewerken van foto’s :p

Je kunt je horloge of telefoon instellen om je eraan te herinneren regelmatig pauzes te nemen, maar ik vind dat het het beste werkt om zoiets als Time Out constant op de achtergrond te laten lopen.

We werken hard als trouwfotografen, dus het is belangrijk om onze gezondheid, gezond verstand en productiviteit onder controle te houden met kleine pauzes – doe jezelf een plezier en begin beter voor jezelf te zorgen!

Krijg hier een time-out

Ik hoop dat je genoten hebt van dit bericht over de tools die ik gebruik om mijn bruidsfotografiebedrijf te runnen. Zoals ik aan het begin al zei, is het geen uitputtende lijst van elke tool en service, maar eerder een samenvatting van wat ik in de loop der jaren nuttig heb gevonden.

Laat me een reactie achter met alle andere tools die je gebruikt, en vergeet niet om dit bericht te delen met een vriend van een trouwfotograaf.

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer