Marcio Cabral

Ik ben een landschapsfotograaf uit Brazilië en ik fotografeer al sinds de tijd van analoge fotografie. Ik heb de afgelopen tien jaar de wereld rondgereisd om spectaculaire landschappen vast te leggen; dat is mijn passie.

Mijn werk heeft grote erkenning gekregen met tientallen prijzen in de belangrijkste fotowedstrijden van natuur en landschap. Ik ben ook de huidige Guinness-wereldrecordhouder van het grootste panoramische onderwaterbeeld.

Landschapsfotografie is zeer complex, inclusief watervallen, grotten, kusten en bergen gedurende de dag en nacht.

Ik fotografeer ook dieren in het wild, planten en onderwaterfotografie van oceanen, rivieren en cenotes. Ik moet gediversifieerde apparatuur hebben, zodat ik al deze plaatsen kan vastleggen.

Ik heb een Canon 5DS R, Sony A7r II en een Nikon D7200. Deze camera’s zijn in 2015 aangeschaft. Ik upgrade camera’s meestal om de 4 jaar, dus ik zou deze camera’s volgend jaar moeten wisselen.

Ik zal migreren naar het spiegelloze systeem en ik wacht op het volgende nieuws uit de industrie om te beslissen welk systeem ik zal migreren.

Mijn Canon 5DS R is mijn hoofdcamera. Ik gebruik het om landschaps- en onderwaterbeelden te fotograferen. Het is de hoogste resolutie full frame camera op de markt en zelfs na vier jaar van de release is het nog steeds een van de beste landschapscamera’s.

Ik heb een Nikon D7200 gewonnen met Nikon AF-S 200-500mm f/5.6 ED VR als onderdeel van een prijs in een natuurfotowedstrijd. Ik vond de camera leuk en besloot deze apparatuur te houden voor het fotograferen van vogels en dieren in het wild omdat ik geen lens boven de 200 mm op mijn hoofdcanonsysteem had.

Mijn Sony A7r II Ik gebruik om 360º pano’s, nachtbeelden en filmen te doen. Deze camera heeft een uitstekend resultaat in hoge ISO en hoge DR, maar ik was een beetje teleurgesteld over de beelden in lange belichtingstijd – de thermische ruis is onaanvaardbaar voor een camera van deze waarde.

Een ander probleem met Sony is dat het originele lenzen nodig heeft om maximale prestaties te hebben. De Canon 8-15mm f/4 Fisheye is een van mijn weinige objectieven die goed op Sony passen, dus ik gebruik deze camera in 360º beelden.

Ik heb 2 Nikon lenzen, een Nikon AF-S 14-24 f/2.8 G ED die ik gebruik voor astrofotografie. Ik gebruik Canon met de Fotodiox adapter.

Ik gebruik de Nikon AF-S 200-500mm f/5.6 ED VR samen met de Nikon D7200 voor natuurfotografie

Mijn belangrijkste objectieven zijn de Canon f/4 Trio: 16-35mm f/4L IS USM, 24-70mm f/4L IS USM en 70-200mm f/4 IS USM.

De f/4 L objectieven zijn licht van gewicht en perfect voor landschapsfotografie overdag die geen groot diafragma vereist.

Ik heb ook een Canon 8-15mm f/4 Fisheye voor 360º pano’s en een Canon 100mm f/2.8 macro.

Ik gebruik een aantal 77mm Singh-Ray filters voor mijn 16-35mm f/4L IS USM en 24-70mm f/4L IS USM Lenzen. Singh-Ray zijn de beste filters voor landschapsfotografie, en ik heb deze filters gebruikt sinds de tijd dat Galen Rowell leefde.

Singh-Ray Gold-N- Blauwe polarisator– Dit filter gebruik ik op bewolkte dagen om het landschap in te kleuren en tot leven te brengen.

Singh-Ray Daryl Benson’s reverse grad 3 stops – Het is mijn favoriete gegradueerde filter, het is perfect voor zonsondergangfoto’s op vlakke sites of op zee.

Singh-Ray LB Warme polarisator – Het is mijn belangrijkste landschapsfilter.

Singh-Ray Mor-Slo 5 halte ND – Ik gebruik deze filters om watervallen te fotograferen, meestal in combinatie met LB-polarisator.

Singh-Ray Mor-Slo 10 haltes – Dit filter wordt gebruikt voor creatieve afbeeldingen en lange belichtingen van meer dan 100 seconden.

Fotodiox Wonderpana 145 mm Polarisator en 144mm ND Stops (voor Nikon 14-24mm)

Fotodiox Wonderpana Graduated ND 3 haltes (voor gebruik op Nikon 14-24)

Voor de verlichting gebruik ik een Canon 550 EX flitser en drie Scurion zaklampen. Scurion zaklampen zijn essentieel voor mijn nachtelijke beelden omdat ze veel meer controle hebben over de stroom en temperatuur van de kleur van het licht. Zij zijn de best lampen voor speleologie en zijn gemaakt in Zwitserland.

Scurion 1200 Warm LED – Gebruikt voor algemene lichtverf.

Dive Scurion 1200 Warm LED – Voor onderwatergrotten en nachtduikfotografie.

Scurion 1500 voor speleophotografie, werd aangepast in de Petzl Helm.

Ik gebruik een Nodal Ninja paal 2 serie om panorama’s tot 6 meter hoog vanaf de grond te doen.

Mijn hoofdstatief is een Manfrotto Cx Pro3 carbon (ouder model), het heeft een goed kostenvoordeel en een goede duurzaamheid.

Ik heb ook een Benro Travel Angel 2 die ook omgebouwd kan worden tot een monopod, die ik gebruik op trekking trips.

Ik gebruik verschillende statiefkoppen, waaronder:

Clauss Pixplorer, voor gigapanorama’s is dit ’s werelds beste compacte robotachtige panoramische kop. Het wordt gemaakt in Duitsland.

Nodal Ninja NN3 MK3 voor 360º panorama’s. Dit is mijn belangrijkste panoramische hoofd omdat het de lichtste is en veel waar voor je geld biedt.

De Gitzo GH3750 Balhoofd is mijn belangrijkste balhoofd.

Ik gebruik een Ioptron Skyguider Pro voor equatoriale camera mount in astrofotografie.

Mijn Sirui G20x Balhoofd wordt gebruikt in combinatie met Ioptron Skyguider.

Ik gebruik een Zenelli Carbon NZX gimbal head om dieren in het wild te fotograferen met telelenzen. Dit is de beste gimbal head ter wereld voor dit doel.

Voor onderwaterbeelden gebruik ik:

Ikelite voor 5DS R / 5D Mark IV – Ikelite is de beste kosten-batenverhouding en heeft de meeste accessoires en onderdelen beschikbaar.

Ikelite 8″ Dome poort met extensies.

2 Flitsers Ikelite DS 161 met dome diffusers, deze flitsers hebben een geïntegreerd TTL-systeem.

Spair Air om snorkelduiken te fotograferen. Sommige specifieke locaties vereisen een grotere luchtautonomie en tijd onder water.

Voor luchtfoto’s gebruik ik een DJI Mavic 2 Pro drone met de fly more combo voor langere vlucht autonomie.

www.fotoexplorer.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer