Overbagage Hack voor reizende fotografen

Reizen als fotograaf is een echt bevrijdende ervaring. Betaald worden om ergens naartoe te vliegen om foto’s te maken – wie wil daar nou niet wat van?!

Ik ben de afgelopen 3 jaar naar meer dan 15 landen gereisd om bruiloften op bestemming te fotograferen. Afgezien van alle andere stress van professioneel fotograferen in het buitenland, is mijn nummer één probleem altijd hoe te reizen met slechts één tas.

Bagage inchecken is gewoon geen optie. Ik heb al eerder tassen vertraagd en ik wil dat risico nooit meer nemen – vooral niet op betaalde opdrachten waar ik vaak de dag na mijn land fotografeer.

Dus hier is het probleem:

Hoe kan ik reizen met slechts één handbagagecameratas vol met een weekend aan kleding, twee camerabody’s, drie lenzen, twee flitsers, een laptop, iPad en een handvol andere gadgets en reisbenodigdheden … wanneer de carry on limieten meestal rond de 7 kg (15 lbs) mark liggen?!

Laten we eens kijken naar enkele van de opties …

Overbagagekosten vermijden

Mijn huidige reistas naar keuze - de Peak Design Travel Backpack

Mijn huidige reistas naar keuze – de Peak Design Travel Backpack

De uitdaging van ‘smokkelen’, bij gebrek aan een beter woord, je camera-uitrusting aan boord van een vliegtuig als handbagage is een veel voorkomende uitdaging voor reizende fotografen.

Afgezien van hoe bevrijdend het voelt om met slechts één tas te kunnen reizen, betekent het hebben van geen ingecheckte bagage dat je briesje door de aankomstpoort op uw bestemming, zonder tijd verspild aan de gevreesde bagagecarrousel – soms om vruchteloos te wachten op tassen die nooit verschijnen.

In het verleden heb ik veel technieken geprobeerd om overbagagekosten te vermijden, maar al mijn stiekeme schema’s introduceren een andere laag stress tijdens het reizen.

Ik heb manieren ingepakt om het gewicht te minimaliseren, met het absolute minimum – dit betekent dat ik gedwongen ben om dezelfde outfit 3 dagen te dragen en mijn lichtste camera-uitrusting te kiezen boven waarmee ik normaal zou fotograferen (een lichtgewicht f / 2.8 pancake-lens boven een omvangrijke maar functionelere f / 1.4, bijvoorbeeld).

Ik heb de oude truc geprobeerd om mijn zwaarste camera + lens + flitser op een riem over mijn schouder te dragen wanneer mijn handbagage wordt gewogen, met behulp van de lusgat die door sommige luchtvaartmaatschappijen wordt aangeboden … maar het hebben van dure apparatuur op deze manier is een zorg en een gedoe.

Ik heb ook geëxperimenteerd met enigszins onethische manieren om het personeel bij de gate te ‘misleiden’ door te denken dat mijn handbagage onder de gewichtslimiet valt … terwijl het in werkelijkheid vaak 3x te zwaar is!

(Je moet lid worden van de privé Shotkit Facebook-groep voor die tip!)

Kortom, geen enkele oplossing heeft me met vertrouwen vervuld wanneer ik vlieg met overtollige handbagage… dat is vrijwel elke keer dat ik vlieg!

Dat alles gaat echter veranderen sinds mijn ontdekking van deze nette gadget …

De Langly Field Jas

Langly_Field_jacket_review

Zelfs als hij volledig is geladen, ziet de Langly Field Jacket er behoorlijk bescheiden uit… Rechts?! #terrorist

Voordat we dit technische kledingstuk afdoen als een loutere ‘hack om overbagagekosten te vermijden’, wil ik uitleggen hoe de Field Jacket moet worden gebruikt.

Langly, wiens ruige, goed uitziende camerarugzakken je ongetwijfeld op de Instagram-feed van elke hipsterfotograaf hebt gezien, heeft een utilitaire jas gericht op fotografen genaamd de Field Jacket.

Gestyled op de iconische M-65 veldjas die door de Amerikaanse strijdkrachten werd gebruikt tijdens de Vietnamoorlog, is de Field Jacket slijtvast, stijlvol en functioneel.

Weerschildtechnologie in de buitenschaal houdt de elementen op afstand, terwijl je lichaam nog steeds kan ademen en transpiratie afvoert om je warm en droog te houden.

De compacte micro rip-stop weave stof, tape-gelaste binnennaden en verstelbare draadframe capuchon dragen allemaal bij aan een jas die is gemaakt voor de zwaarste buitenomstandigheden.

Wonend in Australië en vaak reizend naar vochtige buurlanden zoals Bali, is een koudweerjas niet echt necessary voor mij.

Ik vond echter de ademende stof, grote okselopeningen en verstelbare klittenband stormmanchetten om de lichaamswarmte goed te verspreiden, waardoor de Field Jacket ook draagbaar wordt bij warmer weer, of in ieder geval bij het instappen in een vliegtuig …

Terugkomend op ons oorspronkelijke raadsel, is de Langly Field Jacket toevallig ook een geweldige manier om je camera-uitrusting op je lichaam te dragen… kun je zien waar ik hier naartoe ga? 😉

Voordelen van een ‘Wearable Camera Bag’

Langly Field Jacket beoordeeld

Hoe ik mijn camera-uitrusting over mijn lichaam verdeel met de Langly Field Jacket

Ik had één enkel doel met het beoordelen van de Langly Field Jacket. Langly heeft al een reputatie voor het bouwen van geweldige producten, dus ik wist al dat hun jas net zo robuust en functioneel zou zijn als hun Kickstarter-campagne beweerde.

Bovendien wilde ik weten of ik het zwaarste deel van mijn reistas in de zakken van de Field Jacket kon persen, zodat ik met de boarding gate door kon waaien. geen overbagage ellende.

Kortom, het ging voorbij met vlag en wimpel 🙂

Niet alleen ben ik in staat om verrassend veel camera’s, lenzen, flitsers en andere accessoires in de jas te passen, maar het is ook bewezen een praktische manier om mijn spullen te dragen wanneer uit de luchthaven ook.

Het hebben van je lenzen, reservebatterijen, filters… en zelfs een reservecamerabehuizing eigenlijk in de zakken van je jas is een bevrijdende ervaring. Het is ook erg leuk!

Het Photographer model van de Langly Field Jacket bevat verschillende bevestigbare accessoire zakjes.

Camera rugzakken, messenger bags… zelfs sling bags – ze zijn allemaal geweldig voor het dragen van camera-uitrusting, maar ze hebben allemaal hetzelfde zwakheid – het in- en uitstappen van versnelling omvat meerdere stappen, die allemaal optellen om het proces van het krijgen van een schot te vertragen.

Het is veel efficiënter om je camera-uitrusting letterlijk binnen handbereik te hebben, en het niet hebben van het grootste deel van een cameratas op je lichaam is zowel verfrissend als praktisch.

Met de Langly Field Jacket kan ik meerdere camera-uitrusting in zijn tardis-achtige zakken opbergen, waardoor mijn echte handbagage klein en licht genoeg is om aan boord van een vliegtuig te worden meegenomen, om zonder zorgen in de bagagekluis boven het hoofd te worden opgeborgen.

Meer specifiek kan ik al deze uitrusting in de Field Jacket passen:

  • Sony A7III camera body (x1)
  • Sony 35mm f/1.4 lens (x1)
  • Nikon D750 camera body (x1)
  • Nikon 35mm f/1.8G lens (x1)
  • Godox TT350S flitser (x2)
  • Gogox X1S TTL draadloze trigger (x1)
  • Manfrotto Lumimuse 3 LED licht (x1)
  • Reserve batterijen (x3)
  • Rode VideoMicro microfoon (x1)

… eigenlijk alle camera-uitrusting die ik nodig heb om een bruiloft op bestemming te fotograferen, plus paspoort, iPad, iPhone en alle andere reisbenodigdheden die snelle toegang vereisen.

Ik kan ook een Mavic Pro drone en controller in een van de binnenzakken van de jas persen.

Dat komt neer op ongeveer 3,5 kg (7,7 lbs) uitrusting, en ik beschouw dat als een vrij lichte set-up.

Als je een volledige DSLR-rig met snel glas rockt, zou je kijken naar meer dan 5 kg (11 lbs) aan uitpuilende jaszakken!

Binnenkant Langly Field Jacket

In de Field Jacket zit een vergelijkbaar assortiment oversized zakken

Tot nu toe heb ik het alleen gehad over het gebruik van de Field Jacket als een soort ‘spill-over’ voor mijn belangrijkste handbagage, om aan boord van een vliegtuig te gaan zonder bagage in te checken.

Het is echter de moeite waard eraan te denken dat het duidelijk voor veel meer dan alleen dit bedoeld is.

Afgezien van het feit dat het een uitstekende all-weather jas is voor het buitenleven, is de unisex Langly Field Jacket bedoeld om te worden gebruikt als een snel toegankelijk opbergkledingstuk voor uw camera-uitrusting, voor dagelijks gebruik.

Omdat ik niet de mogelijkheid heb om te gaan wandelen (kinderen zullen dat met je doen!), Heb ik een geweldig gebruik gevonden voor de jas voor mijn huwelijksfotografiewerk.

Tijdens het bruidsportrettengedeelte van de trouwdag heb ik vaak behoefte aan een kleine cameratas.

In het verleden gebruikte ik een 5L Peak Design Sling die bij de rekening paste, maar nu is zelfs dat onnodig – ik kan gewoon de Field Jacket dragen, met een reservelens, batterijen en zelfs een drone in zijn zakken!

Het voelt geweldig om geen tas rond mijn lichaam te hebben terwijl ik beweeg, en de gewichtsverdeling van de zakinhoud op de Field Jacket is verrassend goed.

Ik voel me ook nogal zelfvoldaan om haheb al mijn spullen eigenlijk op mijn lichaam, alsof ik deel uitmaak van een soort fotografisch SWAT-team …!

Nadelen van de Langly Field Jacket

Wie durft een jasje met een GIF zo badass te bekritiseren?! | Beeld: Langly

Aangezien dit artikel is veranderd in een recensie van de Langly Field Jacket, vind ik dat ik de minpunten van dit interessante kledingstuk moet aanstippen.

Ik moet zeggen dat ik het een beetje moeilijk heb…

Ik wil zeggen dat de Field Jacket een beetje te zwaar is naar mijn smaak, wat het is, maar dit is completely irrelevant als ik nadenk over het doel waarvoor ik van plan ben het te gebruiken!

(Ook met 1 kg (2,2 lbs) is het niet echt zo erg.  Ik ben me er volledig van bewust dat om een jas van deze kwaliteit en draagkracht te produceren, het niet een soort vederlichte knuffelschaal kan zijn.)

Dan zijn er de kosten – is het te veel voor een waterdichte jas? Mijn vrouw lijkt dat te denken, maar ze waardeert het meervoudige gebruik ervan niet …

Afgezien van het feit dat de Field Jacket me eigenlijk geld bespaart elke keer dat ik alleen maar vlieg, is het ook de meest praktische manier die ik heb gevonden om camera-uitrusting te dragen.

Sorry, maar ik kan gewoon geen echte minpunten van deze jas bedenken. Langly heeft hier echt een homerun geslagen en ik raad je ten zeerste aan om erin te investeren, hoe je het ook wilt gebruiken.

Laatste woorden van advies

langly-jasje

De oude, “Is dat een drone in je zak of ben je gewoon blij om me te zien”…

Laten we hier even een stap terug doen. Waar pleit ik eigenlijk voor?! Zwaardere items aan boord van een vliegtuig ‘smokkelen’ om overbagagekosten te vermijden?! Wat voor website is dit?!

Nou, laten we zeggen dat de Field Jacket een geweldige manier om efficiënt te reizen met één tas als fotograaf.

Het is ook een veilige manier om je spullen op te bergen (er is zelfs een ingebouwde RFID-blocker om kaartafschuimers te voorkomen!), En een manier om pass onopgemerkt in vreemde landen waar je je normaal gesproken onveilig zou voelen met een cameratas.

Of je nu een arm draagt of draagt, de Field Jacket is ook een leuke manier om het gewicht van een cameratas over je lichaam te verdelen tijdens het instappen in een vliegtuig …

Daar is dat een goede manier om het te zeggen! Gebruik de Field Jacket zoals je wilt – zorg ervoor dat je hem gebruikt 🙂

Ontvang een korting van $ 30 op de jas

Gebruik code SHOTKIT30 bij het afrekenen

Disclaimer: Alle aanbevelingen zijn onpartijdig en gebaseerd op gebruikerservaring, zonder vooringenomenheid voor de producten of het merk. De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer