Mike Cassidy

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal. Bedankt dat je even de tijd hebt genomen om mijn functie te bekijken. Mijn naam is Mike Cassidy, a.k.a. de “Boudoirist”, en ik ben een professionele boudoirfotograaf uit New Jersey, VS.

Ik dacht dat dit een heel leuk project zou zijn om een beetje over mij, mijn werk en de inhoud van mijn tas met iedereen te delen.

Ik ben nooit echt van plan geweest om boudoir- en glamourfotograaf te worden. Ik hief gewoon mijn zeilen op en op de een of andere manier droegen de winden van het universum me in die richting.

Ik begon foto’s te maken van vrienden, vervolgens vrienden van vrienden, en op een gegeven moment bood iemand me een paar dollar aan om wat “sexy” foto’s te maken voor een geschenk, en de rest is, nou ja, geschiedenis.

Ik wist echter dat als ik schoonheidsfoto’s zou gaan maken, ik er de beste in zou willen zijn … ergens. Zo begon het (nooit eindigende) streven naar de perfecte boudoirfoto.

Toen ik in 2007 begon, leek Flickr het centrum van het foto-universum te zijn. Ik bestudeerde elke week urenlang foto’s om te leren waarom sommige foto’s echt opvielen en aandacht kregen, en andere niet.

Ik las Flickr-prikborden om te proberen zoveel mogelijk informatie te absorberen over het leren van fotografie. Ik denk dat dat type studie (samen met een bijna freakish toewijding) zeker een belangrijk onderdeel is van het leerproces.

Ondanks dat alles kost het echter tijd om de technische aspecten uitgezocht te krijgen. Totdat je je voeten op de grond krijgt en je specialiteit vindt, is het echt moeilijk om te weten welke uitrusting essentieel zal zijn. De fotografen die ik bestudeerde leken zoveel spullen te gebruiken, dat het moeilijk was om te weten waar ik moest beginnen!

Ik kocht allerlei lenzen, lampen en andere spullen, omdat ik wilde zijn zoals mijn fotografie-idolen die ik online heb bestudeerd. Maar toen ik eenmaal mijn weg begon te vinden, veranderde het een beetje.

Na een tijdje zag ik dat er bepaalde items waren die ik veel gebruikte, en andere niet. Als iemand die niet echt dol was op het rondsjouwen van veel spullen, nou, ik begon dingen achter te laten totdat ik vrijwel de paar dingen had die ik echt nodig had om mijn werk te doen.

Sinds die tijd heb ik in de loop der jaren honderden sessies gedaan en mijn uitrustingsset is echt een geweldig voorbeeld van hoe een paar goed gekozen tools alles zijn wat je nodig hebt om de klus te klaren!

Boudoir is een zeer eenvoudige en mooie vorm van fotografie, en dat geldt ook voor de tools die worden gebruikt om het te maken.

Ik ben in de loop der jaren een fan geweest van uitrustingstassen, maar ben altijd een beetje terughoudend geweest om deel te nemen, omdat de meeste gevuld zijn met uitgestrekte geweldige lenzen, camerabody’s en accessoires , wetende dat ik echt niet zo’n enorme collectie had of gebruikte! *zuchten*

Als een student van boudoir die constant op zoek is naar de perfecte boudoirfoto, heb ik mijn tools aangescherpt tot de basis. Mijn foto’s zijn intiem, van dichtbij en zijn over het algemeen gemaakt met beschikbaar licht. Het enige wat ik echt nodig had, waren een paar items om dat voor elkaar te krijgen zoals ik dat leuk vond.

Zodra je je pad in fotografie hebt gevonden, kun je beginnen met het aanpassen van je uitrusting aan precies wat het beste voor je werkt en de rest achter je laten – wat precies is wat ik deed. (En wie wil er nou al die extra spullen meenemen, bla.) De rest van de magie is hard werken en oefenen. Veel oefenen.

Nikon D610: Ik had een D600 voor een korte tijd pakte toen een paar D610s en zijn sindsdien blij met hen. Ze doen alles wat ik nodig heb en hebben een veel verbeterd vermogen bij weinig licht.

Mijn enige klacht is de grootte. Mijn grote handen hebben een groot lichaam nodig. Een grip is hier een must. Ik wachtte om over te schakelen naar de nieuwere spiegelloze Z-serie, maar het lijkt erop dat ik zal wachten. Ze lijken een paar professionele functies te missen en lijken fysiek kleiner zonder beschikbare grip.

Nikon D300: Oooh. Kun je je nog voorstellen dat ik aan een van deze vasthoud? Ik had er vroeger twee. Dit was de eerste camera waarvan ik voelde dat hij me hielp te creëren wat ik wilde maken. Ik ben er nog steeds zo aan gehecht, ik bewaar er nog steeds een als back-up tot op de dag van vandaag.

Nikon 50mm f/1.4: Dit is een soort ‘alles doen Superman’ van een lens. Als je maar één lens zou kunnen kiezen om te gebruiken voor een boudoirsessie, zou dit een slimme keuze zijn. Het is geweldig om van dichtbij te werken en portret te krijgen, 3/4 lengte shots.

Nikon 85mm f/1.8: Als iemand die over het algemeen leeft op f/2.8 en lager, is dit geweldig om scheiding van dichtbij te krijgen … en het ziet er nog steeds scherp uit.

Nikon SB-800: Aangezien ik bijna altijd met omgevingslicht heb gewerkt, is de SB-800 en Nikon CLS waren als magie voor mij. Op een bewolkte dag, of wanneer ik gewoon een beetje een boost nodig heb, kan ik een kleine diffuser op deze speedlight zetten en de subtiele accentverlichting krijgen die ik nodig heb. Niet alleen dat – ik hou ervan hoe snel en gemakkelijk het is om dit overal in te stellen. Bij het werken met klanten moet ik de uitrusting op een absoluut minimum houden.

Vlampunt AD200: Whoah! Dit is een grote sprong voor mij. Ongeveer een jaar geleden dacht ik dat ik iets nieuws en spannends zou proberen. Dit lijkt een beetje op een SB-800 op steroïden (hoewel ik er een standaard mee moest gaan gebruiken, bla. Nog één ding om mee te slepen.) Het is een beetje veel voor wat ik echt nodig heb, maar ik kan er een diffuser op zetten en een mooi zacht licht krijgen.

Vlampunt R2ProN: Verzendt het TTL-signaal naar de AD200. Met het gebruiksvriendelijke scherm kunt u aanpassingen maken zonder in uw cameramenu te graven. Het is een beetje een “set and forget” ding voor mij, maar af en toe moet ik de flitskracht verhogen, wat met een paar klikken kan worden gedaan. De toegevoegde bonus is dat het voorkomt dat klanten de camerabehuizing “CLS” keer op keer recht in hun gezicht laten flitsen.

www.mikecassidyphotography.com | @michaelcassidy

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer