Matte Hanna

Hallo weer! Mijn naam is Matte Hanna en ik ben een landschapsfotograaf die aan de kust van Oregon woont. Ik ben blij om terug te zijn bij Shotkit, praten over mijn uitrusting, dit is een update van mijn laatste post. Er kan in de loop van een jaar veel gebeuren, vooral op het gebied van cameratechnologie.

Lezers hebben misschien andere uitrusting gevonden om hun kits bij te werken of zijn misschien helemaal naar een ander merk camera gesprongen. Ik ben hier om met jullie te delen wat ik in de loop van die tijd heb veranderd (of niet) en wat voor mij werkt en waarom.

Nogmaals, in mijn kit zul je veel Nikon-apparatuur vinden. Ik gebruik Nikon vooral omdat ik hou van de controle die ik heb tijdens het gebruik ervan. Ik laat mijn handen veel spiergeheugenwerk doen tijdens het fotograferen. Dit werkt voornamelijk omdat Nikon een uniform of zeer vergelijkbaar menu- en handmatig besturingssysteem over hun hele modellijn houdt.

Zelfs de Nikon Z-serie houdt een vergelijkbaar pad op hun twee nieuwe spiegelloze modellen. Het maakt een verschil in het goed kennen van je camera en hoe je dingen kunt veranderen zonder al te veel na te denken. Vaak kan verlichting een uitdaging zijn, of als je snel een moment probeert vast te leggen, mis je misschien iets belangrijks.

Dit gezegd hebbende, ik hou van alle camera’s en heb gefotografeerd met een meerderheid van de merken … De beste camera is degene die je bij je hebt, altijd!

Op naar de kit… Dit is mijn Landschapskit en wat ik meeneem op het grootste deel van mijn shoots, afhankelijk van hoe ver ik loop of welk onderwerp ik wil vastleggen.

Ik jongleer met veel verschillende banen in de fotografie om me de mogelijkheid te geven om het hele jaar door te reizen en te fotograferen. Dit is mijn Landschapskoker.

Van linksonder.

Nikon D850

Dit is een van mijn nieuwe toevoegingen aan de kit. Mijn hoofdcamera voor het fotograferen van de meeste landschappen. De 45mp beeldkwaliteit is geweldig. Het is gemakkelijk om prachtige foto’s te maken met deze camera en het voelt geweldig in de handen met comfortabele ergonomie. De batterij gaat lang mee, zelfs bij het samenstellen van opnamen in Live View.

Ik hou van de nieuwe toevoegingen van Focus stacking, focus peaking en de pull out 3.2 “touch LCD. Als je de D850 nog niet hebt geprobeerd, zou je moeten. Ik geef er om mijn eigen redenen de voorkeur aan boven de Z-serie – op dit moment.

De D850 is extreem goed gebouwd, zoals de meeste Nikon camera’s. Het is robuust en weerbestendig om de elementen buiten te houden.

Nikon D810

Deze camera is mijn back-up naar de D850. Ik fotografeer specifiek met de D810 wanneer ik weet dat ik ga fotograferen in een situatie waarin ik de D850 zou kunnen laten vallen of onderdompelen (Ik klop op hout).

Ik ben nog steeds dol op deze camera en fotografeer er wekelijks mee. Het is gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar, het is een oude welkome vriend in mijn tas en heeft veel herinneringen en verhalen vastgelegd.

Nikon D750

Dit is mijn back-up voor de D850 en de D810. Lichtgewicht, stevig en het neemt tack scherpe beelden in combinatie met het juiste glas. Uitstekend bij hogere ISO’s met een prachtig dynamisch bereik.

Het kantelbare display met Live view is geweldig voor het samenstellen van je foto’s en de recente daling op de D750 prijskaartje zal de bank niet breken.

Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II objectief

Het is veelzijdig bij weinig licht en de beeldkwaliteit is geweldig. Dit is mijn go-to landschapszoom. Snelle scherpstelling, met de mogelijkheid om zowel mooie bokeh als scherpe beelden te maken.

In combinatie met een solide constructie is het fotograferen ermee een genot. Geweldig voor het fotograferen van dieren in het wild of landschappen, het is een prachtige goed geconstrueerde lens.

AF-S NIKKOR 24–70mm f/2.8G ED

Een prima standaard zoomlens, vaak het werkpaard van de profs genoemd. De lens biedt consistente prestaties met snelle nauwkeurige autofocusprestaties. Het is betrouwbaar en schiet als een charme.

Sigma 24mm f/1.4 DG HSM

Een veelzijdige groothoeklens, hij is scherp bij correct gebruik en fotografeert ook verbazingwekkende ondiepe scherptedieptesituaties. Wanneer ik licht wil reizen voor astrofotografie, gebruik ik deze lens in combinatie met de D850.

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM

Een ultragroothoekzoomlens met een constante f/2.8. Dit is de lens die ik het meest gebruik in mijn kit. Het biedt me de meeste veelzijdigheid voor mijn stijl van landschapsfotografie.

Of het nu gaat om het fotograferen van nachthemels of mistbanken in de vroege ochtend, de beeldkwaliteit is uitstekend. Het is een nieuwe toevoeging en is snel een favoriet geworden in mijn kit.

DJI Mavic Pro Drone

Ook dit is een nieuwe toevoeging. Ik hou van het gebruiksgemak en het compacte ontwerp waarmee ik het overal mee naartoe kan nemen zonder kostbare ruimte in beslag te nemen tijdens het fotograferen.

Het mogelijk maken van een gloednieuw perspectief op opnamelocaties. De DJI is ook gewoon leuk om te vliegen en rond te goof. Deels speelgoed onderdeel gereedschap, altijd leuk.

Derde oog koplampen

Ik neem koplampen overal mee naartoe voor veiligheid en functie. Een nieuwe favoriete toevoeging aan mijn kit is van Third Eye Headlamps. De ontwerpen zijn super stijlvol met een intuïtieve knopstructuur die onmiddellijke toegang biedt tot rode verlichting, waardoor mijn nachtzicht behouden blijft. Ook waterdicht en gemaakt van recyclebaar niet-toxisch plastic.

Je vindt deze koplamp te allen tijde op mijn hoofd of in mijn tas. Perfect om ’s nachts te fotograferen of rond te hangen in het kamp.

Doorbraakfotografie – X4 Neutrale dichtheid 6 en 3 stop filters

Wat kan ik zeggen, dit zijn geweldige filters en ik neem ze overal mee naartoe waar ik fotografeer. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk camerawerk te doen. Het biedt me meer controle over mijn fotografie, in plaats van te vertrouwen op postproductie. Filters maken deel uit van mijn stijl om het zuiver te houden.

Charpoles – Beklimming Wandelstok

Een nieuwe toevoeging aan de kit. Duurzaam en lichtgewicht, ik ben helemaal weg van deze palen. Het aanbieden van instant balans wandelen op de paden en ondersteuning voor de spieren die de uitrusting dragen. Met een briljante monopod-functie op het handvat kun je alles monteren, van een GoPro tot een DSLR.

Gitzo GT1555T Series 1 Traveler Carbon Fiber Statief met Center Ball Head

Ik geniet nog steeds van deze Gitzo. Gemaakt voor wandelen en reizen, de carbon constructie is licht en stevig, waardoor dit statief heel weinig schudt of beweegt, ongeacht het oppervlak waarop je fotografeert. Pakt bijna niets in en gaat bij elke wandeling met me mee.

Veldnotitieblok

Ik raad ten zeerste aan om een memoboek mee te nemen om aantekeningen te maken, waar je ook gaat. Ik gebruik de mijne om mijn gedachten en verschillende instellingen op te schrijven voor de plaatsen en uitrusting die ik gebruik.

Ze zijn geweldig om de bucketlist van je leven bij de hand te houden, je weet nooit wanneer je iets afstreept of aan die lijst toevoegt.

www.mstarfilms.com | @matte_hanna

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer