Simon Harsent

Mijn passie voor fotografie begon al heel vroeg in mijn leven. Op 13-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste echte camera en dat was het voor mij dat ik nooit iets anders heb gewild of geprobeerd te doen.

Sindsdien heb ik een carrière ontwikkeld als commercieel en kunstfotograaf en heb ik over de hele wereld gewerkt en heb ik in Londen, Sydney en New York gewoond.

Mijn werk is opgenomen in particuliere en openbare collecties en met name de QLD Art Gallery en The Powerhouse Museum. In de afgelopen tien jaar heb ik meer dan 10 soloshows gehad en deel uitgemaakt van meer dan 20 groepsshows.

In 2009 verscheen mijn eerste monografie getiteld Melt, Portrait of an Iceberg. Het werd bekroond met een PDN en D&AD en de bijbehorende tentoonstelling is over de hele wereld getoond.

Mijn primaire concentratie is portret- en landschapsfotografie. Twee heel verschillende disciplines, maar ik hou van ze allebei vanwege het contrast dat ze in mijn leven en mijn werk brengen.

Ik ben net zo blij met het werken in de beslotenheid van een studio voor mijn portretwerk als wanneer ik in de wildernis landschappen fotografeer. Ik geloof echt dat elke discipline de andere voedt en ik weet zeker dat ik het ene niet zonder het andere zou kunnen doen.

Commercieel werk is voor mij een integraal onderdeel van wat ik doe als kunstfotograaf. Het biedt niet alleen geld voor mij om persoonlijk werk te kunnen financieren, maar samenwerken met andere creatieve mensen verbetert mijn vermogen om problemen op te lossen en te kijken naar nieuwe manieren om onderwerpen aan te pakken, of ze nu een persoon of een berg zijn.

In 2008 was ik mede-oprichter van het POOL Collective, een kunstenaarscollectief gevestigd in Sydney, bestaande uit beeldend kunstenaars die werken aan commerciële en beeldende kunstprojecten, van stills tot video en multimedia. Het is de eerste in zijn soort in Australië.

In 2009 hebben we de POOL-subsidie opgezet, een initiatief opgezet door het collectief dat $ 10.000 en een jaar mentorschap biedt aan een opkomende kunstenaar die werkzaam is in fotografie en / of film om een oeuvre te realiseren, te voltooien en tentoon te stellen. Elk jaar wordt het werk van de vorige ontvanger getoond tijdens het Head On Festival in Sydney.

Mijn go-to gear is meestal Canon. Ik ben al een Canon-shooter zolang ik me kan herinneren en toen ik digitaal begon, was het voor mij een no brainer om met het Digitale Canon-systeem te gaan.

Canon EOS 1DX Mark II – Dit is mijn hoofdcamera voor commercieel werk en het is fantastisch bij weinig licht.

Canon EOS 5Dsr | – Dit wordt meer gebruikt als een back-upcamera, maar de extra pixelgrootte komt soms van pas en ik heb de neiging om deze te gebruiken als mijn draagcamera. Om de eenvoudige reden is het een stuk minder omvangrijk dan de 1DX.

Canon 24mm-70mm f/2.8 – Waarschijnlijk de lens die ik het meest gebruik, ik hou van de kwaliteit van deze zoom. Ik bezat vroeger alle prime-lenzen, maar ik hou ervan om mijn kit tot een minimum te beperken wanneer mogelijk en merkte dat ik dit gewoon de hele tijd gebruikte.

Canon 85mm f/1.2 – Ik hou van deze lens voor portretwerk en ik hou van de snelheid die het me geeft in situaties met weinig licht.

Canon 70mm-200mm f/2.8 – Deze lens is ook fantastisch voor portretten. Ik heb de neiging om dit te gebruiken wanneer ik een ondiepe scherptediepte wil creëren en mijn onderwerp van de achtergrond wil tillen.

Canon 16mm-35mm f/4 – Ik gebruik deze lens slechts af en toe, maar ik vind het erg leuk. Het heeft vrijwel geen vervorming aan de randen.

Canon 1.4x omvormer – Ik heb dit speciaal gekocht voor een klus om de lengte van de 70-200 te verlengen, maar ik bewaar het in de cameratas omdat het soms van pas komt.

Film

Ik ben onlangs weer begonnen met filmen, dus heb een aantal van mijn oude filmcamera’s afgestoft. Mijn twee favorieten zijn mijn Mamiya 7 en mijn Linhof, maar ik heb ook een paar RZ 67‘s.

Mamiya 7 Zoekertjes
Mamiya 65mm f/4
Mamiya 80mm f/4

De Mamiya-kit is lichtgewicht en veelzijdig, het is een afstandsmeter en eigenlijk komt dit gewoon neer op het feit dat het een eenvoudige, eenvoudige camera is en ik hou van het gevoel ervan.

Linhof Meester Technica 5×4
Rodenstock 115mm f/6.8
Sinar Sinoron 135mm f/5.6
Sironar-N 210mm f/5.6
Rodenstock Apo-Ronar 300mm f/9

Ik vind het erg leuk om portretten te maken met de Linhof. De manier waarop mensen omgaan met een grootformaat camera is heel anders.

Vaak moet het onderwerp ongelooflijk stil zitten, alleen al door de grootte en aard van de camera. Het is behoorlijk intimiderend om er een portret mee te laten maken en het vertraagt echt het proces van het maken van een portrait wat mij een heel andere aanpak geeft dan fotograferen met kleinere formaten.

Dat gezegd hebbende, gebruik ik dit meestal voor het fotograferen van landschappen. Nogmaals, ik hou ervan hoe het het proces vertraagt en je laat nadenken over wat er voor hen ligt.

Voor mij is filmen als genieten van een goede fles wijn, terwijl digitaal fotograferen hetzelfde is als fotograferen.

Grip en verlichting

Camerariem – Peak Design – een van de beste bandjes die ik in de loop der jaren ben tegengekomen. Stevig, comfortabel, veilig en gemakkelijk los te maken van het lichaam in een kwestie van seconden als u dat nodig heeft.

Manfrotto Koolstofvezel 055CXPRO4
Induro BHD3

Ik heb een heleboel statieven en monopods, maar dit is meestal mijn go-to.

Pocket Wizard Plus III – Geweldig voor het activeren van flitsers of camera.

Minolta VF lichtmeter – Ja, ik meet nog steeds. Ik weet dat veel mensen dat tegenwoordig niet doen, maar zelfs in het digitale tijdperk ben ik dol op mijn lichtmeter (zie tips).

Profoto Acute 2 2400 Packs – ik heb er nogal wat, en het zijn betrouwbare werkpaarden – ongelooflijk betrouwbaar, en dat is de sleutel voor mij. Hoewel langzamer dan de meeste moderne verpakkingen tussen recycletijden, gebruik ik deze liever omdat ze me dwingen om te vertragen.

Toen ik overstapte van het fotograferen van grootformaat en middenformaat film naar digitaal, merkte ik dat ik heel snel fotografeerde en ik had vaak het gevoel dat ik iets miste door op die manier te fotograferen. Ik merk dat gedwongen worden om te vertragen ervoor zorgt dat ik meer nadenk over de opname, vooral bij het maken van portretten.

Dat gezegd hebbende, bij het digitaal fotograferen zit ik altijd op een vrij laag vermogen, dus recyclingtijden zijn nauwelijks merkbaar.

Profoto Acute Koppen – Nogmaals, ik heb er een heleboel, maar bij het fotograferen van portretten zou het zeer zeldzaam zijn voor mij om meer dan drie hoofden te gebruiken. Ik gebruik veel verschillende modifiers, maar ik hou wel van de standaard reflector met roosters bevestigd.

Photek Paraplu’s – Waarschijnlijk mijn meest gebruikte modifier op dit moment. Ik hou hiervan als een lichtbron en het kan op zoveel verschillende manieren worden gemanipuleerd.

Je kunt ze gebruiken als een stuiterende bron met en zonder de sokkenverspreider, je kunt de paraplu inklappen om je meer een directe bron te geven en je kunt ze gebruiken als een shoot through.

Andere modifiers (niet getoond) die ik veel gebruik – Elinchrom Octa aangepast voor Profoto en Molar Beauty gerecht.

Lompen op de weg – Ik heb ongeveer drie kits van deze en ze zijn zo handig voor het snijden en vormgeven van het licht, vooral op locatie.

Zonbounce – Mijn voorkeur gaat uit naar de zilver en witte optie, maar 9 van de 10 keer gebruik ik het wit gewoon als een zachte vulling waar nodig. Ik heb ook het effen zwart dat ik veel gebruik voor negatieve vulling.

Essentials waar ik niet zonder zou kunnen …

Ik gebruik een paar iPhone apps die ik van onschatbare waarde vind:

Zoeker Mark II – Geweldige app voor het opstellen van de opname en het uitwerken van de lensing van een opname voordat de camera uit de tas wordt gehaald, vooral voor grootformaatfotografie.

Reciprocity Timer – Essentieel voor filmfotografie met lange belichtingstijd.

Lichtmeter – Wat een telefoonlichtmeter betreft, is deze verrassend nauwkeurig.

Zonnemeter en Sun Seeker – Beide geweldige apps om uit te zoeken waar de zon op de gewenste opnametijd zal zijn.

Zonnemeter heeft de mogelijkheid om u locaties te laten zien vanuit street view. Perfect als je dagen vooruit plant voordat je de kans krijgt om te reccie.

LACIE 2T robuuste harde schijven – Veel van deze, ik heb de neiging om een back-up te maken van de back-up naar een andere back-up.

Gaffer tape – Kon niet leven zonder dit spul.

www.simonharsent.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer