Martin Bell

FacebookPinterestDelen

Hey, ik ben Martin en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Hampshire, Engeland. Ik heb meer dan 200 bruiloften in het Verenigd Koninkrijk gefotografeerd en vind het absoluut geweldig om deel uit te maken van elke bruiloft die ik vastleg.

Voordat ik trouwfotograaf was, had ik een eerdere carrière als professionele balletdanser die over de hele wereld optrad bij het Northern Ballet. Hun producties waren meer een verhalend karakter en daarom heb ik de manier waarop ik fotografeer gebaseerd op een vertelstijl.

Na talloze blessures en een liefde voor productiefotografie, besloot ik de sprong te wagen en mijn eerste DSLR te kopen – een Canon 50D.

Al snel kwam ik erachter dat ik een betere camera nodig had om meer uit mijn fotografie te halen en besloot een paar Canon 1D Mark IV aan te schaffen.’s samen met een paar lenzen bij weinig licht – Canon 24-70mm f/2.8L USM en een Canon 70-200mm f/2.8L IS II.

Kort nadat ik voor mijn dansfotografie in een paar tijdschriften was verschenen, werd ik gevraagd om de bruiloft van een vriend te fotograferen. Ik schoot deze bruiloft op twee Canon 1D Mark IV‘s, een Canon 24-70mm f/2.8L USM en een Canon 70-200mm f/2.8L IS II en genoot van elke minuut ervan.

Ik wist meteen dat dit is wat ik wilde doen en gelukkig fotografeer ik nu zo’n 40 bruiloften per jaar.

Nachtelijke portretten zijn een heel groot deel van mijn bedrijf geworden en al mijn koppels houden van dit extra WOW-factoraspect aan de vertelstijl van mijn fotografie.

Iets uit het niets creëren, met het eenvoudige gebruik van een paar Canon 600 EX RT speedlites, is iets dat ik graag doe en het zien van de blik op elk koppels gezicht wanneer ze de achterkant van mijn camera zien, is onbetaalbaar.

Op naar de apparatuur dus.

Mijn favoriete camera’s zijn de Canon 5D Mark IV en ik ben er helemaal weg van. Ze zijn fantastisch bij weinig licht en produceren de prachtige kleurtinten waar ikzelf en mijn klanten dol op zijn. Ze zijn aanzienlijk lichter en gemakkelijker te gebruiken dan mijn vorige Canon 1D Mark IV‘s. Ik zou het heel moeilijk vinden om ze in te ruilen voor iets anders.

De twee lenzen die ik meestal op een trouwdag gebruik, zijn mijn Canon 35mm f/1.4L en Canon 85mm f/1.4L IS USM. Deze lenzen zijn fantastisch en de perfecte combinatie voor de manier waarop ik fotografeer.

Ik kom graag dichtbij om de rauwe emoties vast te leggen met de 35mm, maar ik vind het ook leuk om vluchtige momenten tussen de gasten vast te leggen met behulp van mijn 85mm. De 85mm is ook een fantastische lens voor als ik de paarportretten vastleg.

Voor de ceremonie stap ik over het algemeen over op Canon 24-70mm f/2.8L IS USM II omdat ik het fijn vind om alle momenten vast te kunnen leggen zonder te veel te bewegen. Ik heb ook een Canon 70-200mm f/2.8L IS USM II die ik af en toe gebruik voor de ceremonie als ik niet dichtbij genoeg kan komen met mijn Canon 85mm f/1.4L IS.

Ik heb ook een Canon 50mm f/1.2L USM in mijn cameratas, maar ik heb de neiging om dit alleen te gebruiken voor portretten van gouden uur, omdat ik het de beste lens vind voor als het paar tegenlicht is. Ik wou echt dat ik dit meer gebruikte.

Ik gebruik natuurlijk licht voor het grootste deel van mijn werk, maar wanneer het licht afneemt, of ik voel de behoefte om extra verlichting toe te voegen, gebruik ik mijn Canon 600 EX RT speedlites om het gewenste effect te creëren.

De lichtstandaards die ik gebruik zijn de Manfrotto Nanopole die zijn erg klein en gemakkelijk mee te nemen en op te zetten.

De triggers die ik gebruik voor mijn off-camera flitswerk zijn de Phottix Strato II. Ik hou van hoe gemakkelijk ze zijn om snel aan te passen voor verschillende verlichtingsopstellingen (helaas zijn deze nu stopgezet).

Ik gebruik de Ice Light voor sommige portretten ’s nachts, maar om eerlijk te zijn wordt het niet zo veel gebruikt als het zou kunnen zijn. Ik heb ook een groot assortiment Magmod producten, maar de CTO gels en Maggrids zijn degenen die ik het meest gebruik.

Voor het dragen van mijn camera’s gebruik ik de Spider Holster Dual riem, maar ik heb de clips van de Dual-riem losgemaakt, zodat ze recht op de riem glijden die ik op een trouwdag draag. Ik vond de Dual belt een tikkeltje te omslachtig voor de manier waarop ik werk.

Ik heb ook een Holdfast Moneymaker in mijn reserve cameratas die af en toe gebruikt wordt maar niet zoveel als de Spider Holster nu.

Om het grootste deel van deze apparatuur te dragen gebruik ik een gelooid lederen ‘Union Street’ Ona tas waar ik absoluut van hou – het blijft het grootste deel van de trouwdag bij me. Het ziet er ook beter uit met de leeftijd en ik krijg constant opmerkingen over hoe prachtig de tas is van bruiloftsgasten.

Je ziet de Apple iPad Pro 12.9″ op de foto hierboven en hoewel dit niet in mijn kittas zit op een trouwdag, is het een essentieel stuk kit geworden voor de manier waarop ik werk. Ik doe het grootste deel van mijn werk eraan, van e-mailen en factureren tot en met bewerken. Het heeft mijn workflow serieus versneld tot in het oneindige.

Mijn back-up apparatuur bestaat uit twee Canon 1D Mark IV’s, een Canon 85mm f/1.8 samen met een Canon 17-40mm f/4.0L USM en worden allemaal opgeslagen in mijn Lowepro Vertex 200 AW cameratas.

Samenvatting van de belangrijkste apparatuur –

2 x Canon 5D Mark IV |’s – Groot formaat en ideaal voor weinig licht

Canon 35mm f/1.4L – Een krakende documentaire lens

Canon 85mm f/1.4L IS USM – Geweldige lens bij weinig licht en fantastisch voor portretten

Canon 24-70mm f/2.8L IS USM II – Een geweldige all-purpose lens

Canon 70-200mm f/2.8L IS USM II – Een fantastische lens, maar ik gebruik hem alleen voor ceremonies als ik verder weg ben

Canon 50mm f/1.2L USM – Geweldig voor portretten van gouden uur

2 x Canon 600 EX RT speedlites – Een geweldige all purpose flash

2 x Manfrotto Nanopole – Inklapbare en lichtgewicht lichtstandaards

Phottix Strato II triggers op afstand – Fantastisch eenvoudig te gebruiken

Een groot assortiment Magmod producten – Van Maggrids naar Magsnoots Ik heb vrijwel alle producten om me het gewenste verlichtingseffect te geven dat ik nodig heb

Spider Holster Dubbele riem – Om mijn camera’s mee te nemen op de trouwdag

Een gelooid lederen ‘Union Street’ Ona tas – Om de apparatuur op de trouwdag te dragen

Apple iPad Pro 12,9″ – E-mailen, tijdlijnen, bewerken, noem maar op en het doet het.

Overzicht van back-upapparatuur –

2 x Canon 1D Mark IV‘s

Canon 85mm f/1.8

Canon 17-40mm f/4.0L USM

Holdfast Moneymaker camerariemen

Lowepro Vertex 200 AW camera tas

www.martinbell-photography.co.uk | @martinbellphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer