Jarred Suikerfeest

Hallo, mijn naam is Jarred Eid. Ik fotografeer nu al meer dan 10 jaar bruiloften en fotografeer overal in Australië terwijl ik in Sydney ben gevestigd.

Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot een fotojournalistieke benadering voor de trouwdag. Voor mij is het vastleggen van de momenten die voor ons ontrafelen op de trouwdag mijn grootste bron van energie als fotograaf.

Naarmate de jaren voorbij begonnen te rollen, ontwikkelde ik aanvankelijk een interesse in het vastleggen van innovatieve locatiefoto’s vanwege mijn frustratie over de overmatig gebruikte locaties die elk weekend in Sydney door fotografen worden overspoeld.

Deze achtervolging leidde ertoe dat ik op zoek ging naar parkeerplaatsen op het dak en kunstgalerijen, boten huurde om ons naar afgelegen locaties te brengen of de straten van Sydney afspeurde naar gebouwen die nooit in aanmerking waren gekomen voor fotoshoots.

Deze afbeeldingen, in de vorm van print, hebben veel plezier gebracht in het vervullen van de hoop van mijn paren op een uniek beeld voor thuis.

Vanuit technisch oogpunt fotografeer ik snel, meestal in natuurlijk licht, en ik ben altijd meer geïnteresseerd in het verhaal dat zich ontvouwt en zoek naar elke unieke verbinding tussen het paar en tussen de gasten.

Vaak gaan deze momenten verder dan lachen en tranen. Het zijn deze momenten die zich in zo’n snel tempo voor ons ontvouwen, waardoor ik mijn uitrusting nodig heb om mobiel, onopvallend en betrouwbaar te zijn in alle lichtsituaties.

Met een groeiende interesse in een groter dynamisch bereik en mogelijkheden bij weinig licht besloot ik het Sony camerasysteem een kans te geven en sindsdien heb ik niet meer achterom gekeken.

Hier is mijn huidige uitrustingslijst.

SONY A7RIII (x2)
Het hebben van de extra resolutie is fantastisch voor een fotojournalistieke benadering, in staat zijn om bij te snijden als dat nodig is in de postproductie. Ik vind ook de sensor crop-functie een grote bonus, die nog steeds een 17mp-beeld produceert als ik me in een krappe situatie bevind.

SONY 24-70mm f/2.8
Dit is een must-have in mijn cameratas. Deze lens is zo scherp, ik hou ervan. Het bereik stelt me in staat om zeer selectief te zijn bij het vastleggen van momenten.

Sony 85mm f/1.8
Dit objectief is het perfecte gewicht en ongelooflijk scherp bij f/1.8. Mijn favoriete portretlens.

SONY 16-35mm f/2.8
Ik vind dit een belangrijke lens voor iedereen die een groot aantal bruiloftsgasten fotografeert voor de dansvloer en kamerfoto’s. Afhankelijk van de stijl van de bruiloft zal ik dit ook gebruiken als mijn belangrijkste candid lens voor het vastleggen van momenten met veel diepte.

Sony 100-400mm f/4.5-5.6
Dit komt niet altijd naar buiten op een trouwdag, tenzij er iets interessants is dat ik probeer te bereiken tijdens de locatieshoot. Dit is vooral voor een beetje surffotografie.

SONY HVLF32M externe flitser
Dit is een kleine mobiele flitser. Het is niet super krachtig en werkt slechts op twee AA-batterijen, maar het is het perfecte formaat voor de Sony-camera’s en genoeg voor waar ik het voor gebruik.

GODOX X1T-S TTL Draadloze flits triggers
Ik heb de neiging om deze te gebruiken voor kamerfoto’s en soms voor de bruidswals.

Klein zak LED-lampje
Dit is leuk om bij de hand te hebben als je een vleugje licht nodig hebt voor kleine details.

LightPro DN-30F
Ik gebruik dit op een standaard voor kamerfoto’s en voor de bruidswals voor in echt zwaar verlichte recepties.

Canon AV-1 Film camera w. 50mm f/1.8
Handmatige Focus lens gebruik ik met een adapter op de Sony.
Kimunor 135mm f/2.8
Vivitar 50mm f/1.4

Polaroid Sprit 600 |
Hoewel ik dit niet echt gebruik op bruiloften, was het een geschenk van mijn overgrootmoeder en ik vind het geweldig om er landschappen mee te fotograferen.

KLEURRUIMTE UDMA 2 Downloader
Dit is perfect voor een eerste back-up van mijn foto’s op de avond van de bruiloft.

Gedownloade kaarthoes
Dit is slechts een klein plastic doosje met een stevige afdichting waar ik mijn gedownloade en geback-upte SD-kaarten in bewaar.

SD-kaarten
Ik gebruik SANDISK 128GB 300MBs voor het fotograferen van raws en SANDISK 64GB voor het fotograferen van een jpg met een gemiddelde resolutie als back-up. De jpg’s worden gedownload op mijn laptop en ’s nachts geüpload naar een wolk.

De SD-kaarten worden vervolgens bewaard in gelabelde koffers en op aparte plaatsen achtergelaten voordat ze naar de studio worden gebracht. Vervolgens download ik naar de server en maak een back-up naar een andere server en vervolgens naar Sony-tapes die ter plaatse en offsite zijn opgeslagen.

Peak Design Leash bandjes – Medium maat (x2)

Bovenop deze uitrusting zijn er nog een paar dingen die altijd handig zijn in mijn cameratas.

Nature’s Own – Focus en voer multivitaminen uit
Dit zou zomaar een placebo kunnen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat ze echt helpen voor de lange dagen.

Voost Magnesium
Ik gebruik de Voost als ik bij de receptie kom en heb er normaal gesproken een voor het slapengaan om te helpen met het herstel voor de volgende dag.

“The Base Collective” Magnesiumolie in spray (Niet afgebeeld)
Ik spuit dit op eventuele pijnlijke spieren voor het slapengaan en als ik wakker word – ik zweer erbij.

Berocca Performance Fizzy Melts Kauwtablet (Niet afgebeeld)
Perfect voor bruidsfeesten die een beetje stoffig aanvoelen van de avond ervoor.

Aesop vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème
Zonnebrandcrème omdat we altijd tegenlicht fotograferen – wat betekent dat mijn gezicht de hele dag in de zon ligt.
Ik hydrateer meestal voor het slapengaan omdat het 2019 is en ik een moderne man ben, maar ook om te helpen met de uitdroging.

Celsius roestvrij geïsoleerde 650ml waterfles
Houdt water de hele dag koud.

Geïsoleerde koffiebeker
Ik laat mijn barista meestal een cold brew voor me maken die ik meestal rond 15.00 uur heb om me de hele receptie op de been te houden.

WACACO NANOPRESSO
Beste espresso’s op reis op de weg naar landelijke gebieden.

iPhone 7
De zaklamp kan worden gebruikt als je echt wordt betrapt voor licht tijdens een locatienachtshoot, maar ook deze camera is een wapen bij uitstek geweest voor persoonlijk werk. Je kunt mijn verzameling van de reis van mijn vrouw tegen kanker bekijken, gefotografeerd aan de telefoon op mijn blog.

www.narrativefineart.com

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer