5 Beste Sony a6000 lenzen in 2023 (APS-C Alpha e-Mount Opties)

Het antwoord is vrij eenvoudig – de Sony a6000 wordt algemeen beschouwd als de best verkochte spiegelloze camera aller tijden.

Dat is nogal een statement, gezien de recentere opvolgers en alle andere geweldige spiegelloze camera’s die momenteel beschikbaar zijn.

Met zoveel gelukkige eigenaren over de hele wereld, is het niet meer dan normaal dat er veel interesse is in lenzen en accessoires voor Sony a6000-bezitters.

Sony E 35mm f/1.8 OSS

Sony E 35mm f/1.8 OSS

Betaalbaar, lichtgewicht, compact en leuk. Vervaag de achtergrond van je foto’s om je onderwerp *pop* te laten klinken. Deze lens is de beste waar voor je geld.

Controleer de prijs op Amazon Controleer prijs op B&H

De Sony a6000 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De beeldkwaliteit en indrukwekkende prestaties betekenen dat hij het tegen elkaar kan opnemen tegen duurdere DSLR-camera’s, allemaal voor minder dan $ 500.

Onlangs had ik het geluk om een selectie sony e-mount lenzen te lenen om te testen met de a6000.

Na het fotograferen van meer dan 5.000 foto’s (bedankt, 11 frames per seconde!), Heb ik een selectie van aanbevolen lenzen samengesteld waarvan ik denk dat ze op het verlanglijstje van elke Sony a6000 eigenaar.

Wat zijn de beste Sony a6000 lenzen?

Inhoudsopgave

Beste Sony a6000 lenzen

Beeld Product Functies
shk2-table__image Sony E 35mm f/1.8 OSSONZE #1 KEUZE
 • Handige brandpuntsafstand
 • Geweldige Bokeh
 • Lichtgewicht &Compact
 • Geweldige waarde
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →
shk2-table__image Sigma 60mm f/2.8 DNHET BESTE VOOR PORTRETTEN
 • Vlijmscherp
 • Geweldige beeldkwaliteit
 • Snelle autofocus
 • Geweldige bouwkwaliteit
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSSBESTE ZOOM
 • Verbazingwekkende waarde
 • Klaar voor FE-lichamen
 • Vlijmscherp
 • Geweldige beeldkwaliteit
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →
shk2-table__image Rokinon 12mm f/2 NCSBESTE GROOTHOEK
 • Dramatisch perspectief
 • Geweldige bouwkwaliteit
 • Weinig vervorming
 • Verbazingwekkende waarde
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →
shk2-table__image Sony E 20mm f/2.8HET BESTE VOOR REIZEN
 • Vederlicht &Tiny
 • Veelzijdige brandpuntsafstand
 • Geweldige autofocus
 • Betaalbaar
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →

Dus hier is mijn beoordeling van de 5 beste lenzen voor de Sony a6000. Je kunt het gebruiken als een gids voor aanbevolen hoogwaardige Sony-lenzen voor een van de andere APS-C E-mount spiegelloze camera’s, maar ik heb me specifiek geconcentreerd op degenen die goed presteren met de a6000.

Om wat variatie aan mijn aanbevelingen toe te voegen, heb ik ook een selectie beoordeeld van de scherp geprijsde niet-Sony-merklenzen, die goed werken met de a6000.

Top 5 Sony a6000 lenzen

1. Sony E 35mm f/1.8 OSS

Een van de beste Sony a6000 lenzen - Sony 35mm f1.8 OSS

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 35 mm (gelijk aan 52,5 mm)
Gewicht:
154g (5,5 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 63 x 45 mm (2-1/2 x 1-13/16in.)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,3 m (0,99 ft)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Ik ben een grote fan van prime lenses en beveel ze aan alle niveaus van de fotograaf. Ze zijn de snelste manier om beter te worden in compositie, waardoor het proces van het maken van foto’s wordt vereenvoudigd door de variabele van meerdere brandpuntsafstanden (zoals aangeboden door zooms) te verwijderen.

Begrijp me niet verkeerd, zooms hebben hun plaats in de fotografie. Ik geloof echter dat elke fotograaf minstens één kleine, snelle prime-lens moet hebben … en voor Sony a6000 eigenaren, deze Sony E 35mm f/1.8 OSS lens is het.

Als je een spiegelloze camera zo klein als de Sony a6000 bezit, lijkt het onnozel om er een enorme lens op te zetten. In combinatie met deze dinky 35mm-lens zal de camera een plezier zijn om te fotograferen en nog steeds in een jaszak passen – iets waar DSLR-camerabezitters alleen maar van kunnen dromen (zie mijn spiegelloze versus DSLR-kopersgids).

Op de cropped sensor (APS-C) Sony a6000 geeft dit objectief grofweg een beeldhoek van 50mm, wat ideaal is voor een hele reeks onderwerpen. 50mm is een populaire brandpuntsafstand omdat het een onvervormd beeld van de wereld geeft en flatterend kan zijn voor portretten, zonder dat het onderwerp los voelt zoals een langere lens dat kan.

Met ‘snelle’ prime lens bedoel ik dat het lensopeningsbereik (zoals weergegeven door het f-getal) breed genoeg is om snellere sluitertijden en lagere ISO’s bij weinig licht mogelijk te maken.

Met andere woorden, met de f/1.8 van deze Sony 35mm f/1.8 lens kun je foto’s maken met de Sony a6000 bij weinig licht zonder flits, veel makkelijker dan met een ‘langzamere’ lens zoals de meegeleverde kitlens. (De kleiner het f-getal, de groter het diafragma).

Een diafragma van f / 1.8 betekent ook dat je die felbegeerde wazige achtergrondlook kunt krijgen die mindere camera’s echt scheidt. Natuurlijk kan je ‘portretmodus’ van je iPhone misschien iets soortgelijks doen, maar het proces is veel langzamer met de mobiele telefoon en het is chique AI.

hgih kwaliteit beeld van rockclimber

Sony 35mm f/1.8 | 1/640 f/4 ISO 200 | © Marc Bergreen

Wat beeldkwaliteit betreft, levert de Sony 35mm f/1.8-lens beelden die gewoon niet mogelijk zijn met de kitlens die bij je camera wordt geleverd. De scherpte is indrukwekkend bij f/1.8 en blijft verbeteren tot rond f/4 waar de scherpte en het algehele contrast uitblinken voor een objectief van deze prijs.

Op het gebied van prijs, op ongeveer $ 400, kunt u aarzelen, vooral omdat verschillende Sony Alpha a6000-lenzen goedkoper kunnen worden gevonden …

Een camera is echter maar zo goed als zijn lens en door te investeren in de Sony 35mm f/1.8 haal je echt het maximale uit de mogelijkheden van je a6000.

De ‘OSS’ verwijst naar Optical SteadyShot (beeldstabilisatie), een functie die zeldzaam is op prime objectieven. In combinatie met het snelle diafragma van f/1.8 maakt dit het objectief uitstekend geschikt voor opnamen bij weinig licht, waardoor je de ISO van je Sony a6000 zo laag mogelijk kunt houden om ruisvrije beelden te maken.

Al met al is de Sony 35mm f/1.8 lens de beste prime lens voor Sony a6000 bezitters die een kleine en lichtgewicht setup hebben met uitstekende optische prestaties – het is in veel opzichten de perfecte reiscamera / lens combinatie. Een echte aanrader!

Sony 35mm f1.8 OSS
De beste prime lens voor Sony a6000 eigenaren met een kleine en lichtgewicht setup met uitstekende optische prestaties. Het is de perfecte combinatie van reiscamera en lens.

Controleer de laatste prijs →

2. Sigma 60mm f/2.8 DN

Beste Sony a6000 lenzen - Sigma 60mm F2.8 DN

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 60mm (equivalent aan 90mm)
Gewicht:
190g / 6.7oz.
Grootte (Diameter x Lengte): 60,8 mm x 55,5 mm / 2,4 inch x 2,2 inch
Filter Diameter: 46 mm
Minimale scherpstelafstand: 50cm / 19.7in

Controleer de huidige prijs

Hier is een beetje een curveball van Sigma in deze gids naar de beste lenzen voor de Sony a6000. Vergeet niet dat u niet altijd merken hoeft te matchen bij het kopen van lenzen voor uw camera.

Als deze lens niet bestond, zou ik niet hebben geaarzeld om de Sony 50mm f/1.8 OSS-lens op te nemen – hij is sneller, bevat beeldstabilisatie en heeft een grote prijs-kwaliteitverhouding nu hij in prijs is gedaald tot onder de $ 300. Deze Sigma heeft dat echter allemaal veranderd …

De Sigma 60mm f/2.8 DN is de beste portretlens voor de Sony a6000. Met een APS-C equivalente brandpuntsafstand van 90 mm ziet uw onderwerp er in perfecte verhouding uit, met hun functies gecomprimeerd als realiteit (in tegenstelling tot vervormd door een groothoeklens).

Met medium tele brandpuntsafstanden zoals deze kun je ongeveer 6 voet van je onderwerp staan en toch het frame van je zoeker vullen met hun hoofd en schouders voor een flatterende hoofdschot.

Betekent dit dat deze Sigma alleen geschikt is voor portretten? Helemaal niet – het betekent alleen dat je ver genoeg naar achteren moet kunnen staan om alles in je frame te passen. Telelenzen kunnen worden gebruikt voor landschapsfotografie om een mooie compressie van het landschap te bieden, waardoor achtergrondbergen bijvoorbeeld dichter bij een voorgrondelement lijken.

Ondanks dat hij stevig gebouwd is, is de Sigma 60mm f/2.8 DN eigenlijk vrij licht, waardoor het weer een ideale prime lens metgezel is voor je Sony a6000.

Lichtgewicht zijn betekent ook dat scherpstellen stil en volledig onopvallend is – iets dat de videoshooters zullen waarderen.

Foto’s gemaakt met de Sigma 60mm f/2.8 DN zijn ongelooflijk scherp en contrastrijk, met levendige kleuren rechtstreeks uit de camera. Het f/2.8 diafragma in combinatie met de brandpuntsafstand levert mooie, romige bokeh op die je onderwerp van de achtergrond zal scheiden.

Er is geen merkbare lichtafval, vervorming of chromatische aberratie… kortom, dit betekent dat je foto’s er verdomd goed uitzien, zonder dat er achteraf gerommeld hoeft te worden in Lightroom!

Wat betreft de prijs, goed voor iets minder dan $ 250, is deze indrukwekkende kleine lens veruit de voordeligste lens die je aan je Sony a6000 kunt bevestigen – je moet van goedkope camera-uitrusting houden die net zo goed presteert als de duurdere dingen! (Zie meer van de beste Sigma lenzen hier.)

Merk op dat deze lens ook verkrijgbaar is met een andere vatting voor micro-four-third camera’s, dus zorg ervoor dat je de juiste selecteert voor je Sony a6000 bij het bestellen (vink het vakje ‘Sony NEX’ aan). Het is ook verkrijgbaar in zwart of zilver.

Sigma 60mm F2.8 DN
De beste portretlens voor de Sony a6000. Je onderwerp ziet er in perfecte verhouding uit, met hun functies gecomprimeerd als de realiteit.

Controleer de laatste prijs →

3. Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS

Beste Sony a6000 lenzen - Sony 28-70mm f3.5-5.6 professionele full frame lens

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 28-70mm zoom (gelijk aan 40-105mm)
Gewicht:
295g (10.5oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 72,5 x 83 mm (2-7/8 x 3-3/8 inch)
Filter Diameter: 55 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,3-0,45 m (0,99-1,48 ft)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

De naam ‘FE’ in tegenstelling tot ‘E’ in deze zoomlens verwijst naar het feit dat dit eigenlijk een objectief is dat bedoeld is voor professionele full frame Sony E-mount camera’s. Het wordt eigenlijk geleverd als een kitlens met de Sony a7-camera. Dus, waarom raad ik het hier aan als een van de beste Sony a6000 lenzen?

Normaal gesproken zou ik niet aanraden om een dure zoomlens te kopen die is gemaakt voor full-frame camera’s om te gebruiken op een bijgesneden sensorbody zoals de Sony a6000. Bij de hoogwaardige Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS gaat het regelboek echter het raam uit.

Voor minder dan $ 300 is deze Sony-zoomlens een absoluut koopje en perfect geschikt voor de Sony a6000. Het betekent ook dat als je ooit besluit om te upgraden naar een full frame Sony, je je eerste geweldige lens al in je cameratas hebt liggen!

De 40-105mm equivalente brandpuntsafstand maakt de Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS zoom vooral handig voor onderwerpen die vaak van afstand veranderen, zoals bij het fotograferen van kinderen, of voor sportfotografie.

Het gebruik van een full frame lens op een bijgesneden sensorcamera betekent in feite dat de randen van de lens niet in gebruik zijn. Op groothoeklenzen kan deze ‘ontbrekende breedte’ een probleem zijn, maar op langere lenzen zoals deze maakt het niet echt uit.

Als extra bonus, bij het gebruik van de Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS op een Sony a6000, ‘snijd je’ eigenlijk de randen van het frame bij, waardoor elke randzachtheid die anders op een full-frame camera zou hebben bestaan, wordt geëlimineerd. Snappen?!

De beeldkwaliteit is indrukwekkend zoals te verwachten is van een lens die bedoeld is voor professionele full frame camera’s. Het is scherp, contrastrijk en produceert geweldige bokeh – meer vanwege de brandpuntsafstanden waarmee je fotografeert in tegenstelling tot het diafragma.

Op het gebied van diafragma zul je niet veel fotograferen in het donker zonder een flitser met f / 3.5-5.6. Ik waardeer echter de opname van Sony’s uitstekende Optical Steady Shot die compenseert voor de kleine handbewegingen die vooral vaak voorkomen bij het fotograferen met langere brandpuntsafstanden en onscherpe beelden kunnen veroorzaken.

Een andere leuke eigenschap van de Sony FE 28-70mm f/3.5-5.6 OSS is weersafdichting, maar helaas kun je hier niet van profiteren met de Sony a6000 die geen het. Een weerbestendige lens betekent echter ook dat deze is gebouwd om lang mee te gaan, ongeacht aan welke camerabehuizing u hem bevestigt.

Als je op zoek bent naar een geweldige zoomlens voor je Sony a6000 voor een spotprijs, zoek dan niet verder dan deze kleine schoonheid.

Sony 28-70mm F3.5-5.6
Voor minder dan $ 300 is deze Sony-zoomlens een absoluut koopje en perfect geschikt voor de Sony a6000.

Controleer de laatste prijs →

4. Rokinon 12mm f/2 NCS

Beste Sony a6000 lenzen - Rokinon 12mm f2

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 12mm (equivalent aan 18mm)
Gewicht:
245g (8.64oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 72,5 x 59 mm (2,85 x 2,33 inch)
Filter Diameter: 67 mm
Minimale scherpstelafstand: 7,87″(0,2 m)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Na het toevoegen van een kleine snelle prime en een telezoom aan je Sony E-Mount lenscollectie, is de volgende die je in je cameratas wilt hebben een groothoeklens … of in dit geval een ultra-wiiiide hoeklens!

De Rokinon 12mm f/2 NCS is speciaal gemaakt voor spiegelloze camera’s (zorg ervoor dat je hier de juiste krijgt voor de Sony a6000). Om een groothoeklens groothoeklens groothoek te laten blijven op een bijgesneden sensorlichaam zoals de a6000’s, moet het echt BREED zijn. Met zijn equivalente gezichtsveld van 18 mm kunt u een aantal echt boeiende, meeslepende beelden maken met deze leuke lens.

Het voor de hand liggende gebruik van groothoeklenzen is voor opnamen van uitgestrekte landschappen, maar een ander gebruik is om meer van een verhaal in één afbeelding te vertellen door een voorgrondelement en meerdere achtergrondelementen op te nemen. Op 18mm kun je een onderwerp in het midden van het frame plaatsen (om vervorming te minimaliseren) en toch genoeg ‘ruimte’ om hen heen hebben om hun omgeving te laten zien – het is een vaardigheid, maar een geweldige manier om je fotografie echt te verbeteren.

Een ding om op te merken is dat de Rokinon 12mm f / 2 NCS een handmatige scherpstellens is (d.w.z. hij heeft geen autofocus). Normaal gesproken zou ik geen lenzen aanbevelen die je zelf moet draaien om scherp te stellen, maar met een groothoeklens is het niet hebben van autofocus verontschuldigbaar, omdat zoveel van het beeld in focus zal vallen zonder veel fine-tuning – alle objecten van ongeveer 2 meter afstand tot oneindig zullen tegelijkertijd scherp zijn.

Met een diafragma van f/2 kun je de Rokinon 12mm f/2 NCS ook bij minder licht gebruiken zonder dat je de ISO van je Sony a6000 hoeft op te krikken. Een ander voordeel van groothoeklenzen is dat kleine bewegingen bij het fotograferen niet zo merkbaar zijn in het uiteindelijke beeld, wat betekent dat je ook kunt profiteren van langere sluitertijden zonder dat je de ISO hoeft te verhogen.

Sony biedt verschillende groothoeklenzen, maar geen van hen is zo betaalbaar, noch zo snel als deze van Rokinon. Een deel van het prijsverschil is weliswaar te wijten aan een gebrek aan motor om een eventuele AF aan te drijven, maar ook de kostenbesparing is te wijten aan de merknaam zelf. Triest maar waar.

Wat beeldkwaliteit betreft, hebben opnames van de Rokinon 12mm f/2 NCS echt indruk op me gemaakt voor een lens van deze prijs. Beelden zijn scherp en rijk aan kleur en contrast, met verrassend lage vervorming. Inzoomen op uw afbeeldingen laat zien hoe scherp de details zijn opgelost, met name in het midden van het frame.

Sommige fotografen geven dit objectief volledig af als ze de woorden ‘handmatige scherpstelling’ lezen, maar ik raad je echt aan om er nog eens over na te denken.

Uitgaven bijna tweemaal de prijs op een alternatief met autofocus lijkt me gewoon niet logisch, vooral als de focus op groothoeklenzen als deze zo vergevingsgezind is … en de kwaliteit van de Rokinon 12mm f/2 NCS is zo indrukwekkend.

Als je afbeeldingen wilt maken die meer van de omgeving bevatten en in elke klik meer van een verhaal vertellen, is dit mijn aanbeveling van de beste Sony a6000 groothoeklens.

Rokinon 12mm F2
Groothoeklens waarmee u afbeeldingen kunt maken die meer van de omgeving bevatten en met elke klik meer van een verhaal vertellen.

Controleer de laatste prijs →

5. Sony E 20mm f/2.8

Beste Sony a6000 lenzen - Sony 20mm f2.8 pancake

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 20mm (equivalent aan 30mm)
Gewicht:
69g (0,15 pond)
Grootte (Diameter x Lengte): 62 x 20 mm (2,4 x 0,7 inch)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,2 m (0,6 ft)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Ik hou van ‘pancake’ lenzen en wou dat Nikon er een maakte (ik zou het zeker opnemen in mijn roundup van de beste Nikon lenzen als ze dat deden!) Canon heeft er een (hier besproken), en nu doet Sony dat ook dankzij dit juweeltje van een lens.

Met slechts 69 g (0,15 lbs) en nauwelijks dikker dan een lensdop, is de Sony E 20mm f / 2.8 een geweldige combinatie met de Sony a6000, of een bijgesneden sensor Sony spiegelloze camera in feite.

Het hebben van een kleinere, lichtere en meer zakbare camera is echter niet alleen omwille van de draagbaarheid – je zult veel minder opdringerig en opvallend zijn bij het gebruik van deze combinatie, wat betekent dat je meer openhartige foto’s maakt en een onderwerp dat zich meer op zijn gemak voelt.

Om deze redenen is het geen wonder dat de Sony E 20mm f/2.8 zo’n populaire lens is voor reizen en voor straatfotografie, waarbij incognito blijven van het grootste belang is voor een echt openhartige opname.

Het 30mm equivalente gezichtsveld leent zich ook goed voor run-and-gun stijl schieten op straat. Er is een beetje vervorming en beelden kunnen een beetje scherper zijn wanneer ze wijd open worden geschoten bij f / 2.8, maar het diafragmeren van je diafragma tot ongeveer f / 5.6 levert betere prestaties op.

Net als bij andere pancake-lenzen staat de Sony E 20mm f/2.8 niet bekend om het leveren van een uitstekende beeldkwaliteit. Het is meer een populaire lens voor fotografen die prioriteit geven aan het houden van hun kleine spiegelloze camera’s … klein. Ik val in deze categorie, omdat ik weet dat eventuele problemen met scherpte of contrast grotendeels achteraf met één klik in Lightroom kunnen worden opgelost.

Het hebben van een kleine lens aan het einde van mijn Sony a6000 maakt het gebruik ervan echt een plezier dan elke andere meer capabele lens zou kunnen.

35mm op een full frame camera is mijn favoriete brandpuntsafstand omdat het gewoon zo veelzijdig is. Het gebruik van de Sony E 20mm f/2.8 was even wennen (die ‘extra’ 5mm valt meer op dan ik had verwacht), maar het is nog steeds ideaal voor bijna alles wat ik nodig heb om op een gemiddelde dag te fotograferen. Voor puur flatterende portretten zou zoiets als de eerder besproken Sigma 60mm f/2.8 DN natuurlijk beter zijn.

Als je iets meer te besteden hebt, kijk dan naar de Sony 20mm f/1.8 – een full frame lens die net zo goed werkt op de crop sensor a6000 en meer onderwerpscheiding kan bieden dan de f/2.8 variant.

Als u op zoek bent naar een lens met een goede prijs-kwaliteitsverhouding die uw Sony a6000 precies laat aanvoelen zoals hij bedoeld is, hoeft u niet verder te zoeken dan dit. Ja, er zijn zeker Sony-lenzen die optisch beter presteren, maar geen van hen kan worden aangezien voor een cameralensdop!

Sony 20mm f2.8 pancake lens |
Een populaire lens voor reizen en voor straatfotografie, waarbij incognito blijven van het grootste belang is voor een echt openhartige foto.

Controleer de laatste prijs →

Welke lenzen zijn compatibel met de Sony a6000?

Sony a6000 met 3 hoogwaardige e-mount lenzen op boomstronk

De Sony a6000 maakt gebruik van standaard E-mount lenzen (in tegenstelling tot full-frame FE lenzen), oorspronkelijk ontworpen voor de Sony NEX (‘NEw E-mount eXperience’) serie spiegelloze camera’s.

De Sony a6000 was eigenlijk de eerste van het nieuwe ras van E-mount camera’s die de NEX-branding verloor, ook al lijkt hij nog steeds veel op zijn NEX-voorgangers.

Er zijn meer dan 40 Sony E-mount lenzen in productie (veel meer dan het aantal Fujifilm-lenzen), waardoor Sony a6000-eigenaren een geweldige selectie hebben om uit te kiezen, en er worden er elk jaar meer toegevoegd.

Sony produceert ‘FE’ en ‘E’ lenzen voor zijn ‘E-mount’ spiegelloze camerabody’s. (Er is ook de A-vatting, die is voor Camerabody’s van het type Sony Translucent Mirror.)

Als je een Sony-lens ziet die een ‘E’ bevat (in tegenstelling tot een ‘FE’), betekent dit dat deze is ontworpen voor hun APS-C-sensorreeks van spiegelloze body’s – d.w.z. de Sony alpha a6000 en alle andere camera’s uit de A6xxx-serie.

Sony ‘FE’ lenzen daarentegen bedekken het gehele 35mm frame van een full frame camera, en kunnen als zodanig gebruikt worden op het gehele assortiment Sony spiegelloze camera’s, zelfs de Sony a6000 (bij een 1,5* brandpuntsafstand vermenigvuldiging).

Het is over het algemeen raadzaam om te profiteren van lenzen die speciaal zijn gemaakt voor de APS-C-sensor (d.w.z. Sony ‘E’-lenzen). Af en toe is het echter wel zinvol om te investeren in een FE-lens, zelfs als je de Sony a6000 bezit … zoals je hebt gezien in mijn lensaanbevelingen hierboven.

Veelgestelde vragen

Welke lenzen werken met a6000?

De Sony a6000 maakt gebruik van standaard E-mount lenzen, ontworpen voor zijn APS-C sensor.  Het kan ook fe-mount lenzen gebruiken, ontworpen voor full frame Sony spiegelloze camera’s.

Wat is de beste lens voor Sony a6000?

De beste lens voor de Sony a6000 hangt af van je eisen. Onze topkeuze is de Sony E 35mm f/1.8 OSS, een betaalbare, lightweight, compacte en leuke e-mount lens waarmee je de achtergrond ‘on the cheap’ kunt vervagen.

Kan ik FE lenzen gebruiken op a6000?

Ja, dat kan. Alle Sony FE-mount lenzen zijn compatibel met de Sony a6000, en bieden vaak een veel betere beeldkwaliteit dan standaard e-mount lenzen, zij het tegen een veel hogere prijs.

Kan Sony a6000 een vatting lenzen gebruiken?

Nee, dat kan niet, tenzij u een adapter gebruikt, hoewel dit niet wordt aanbevolen. Er zijn zoveel goede objectieven ontworpen voor de Sony e-vatting, dat het niet nodig is om te proberen a-mount lenzen te gebruiken op een Sony a6000.

Beste Sony a6000 lenzen | Laatste woorden

Beste lenzen voor de Sony a6000

De Sony a6000 wordt algemeen beschouwd als de populairste spiegelloze camera aller tijden.

In deze verzameling van wat ik beschouw als de beste Sony a6000-lenzen, heb ik me geconcentreerd op degenen die volgens mij de prijs van de a6000 zelf weerspiegelen.

Het lijkt me contra-intuïtief om een camera te kopen die rond de $ 500 is en vervolgens 2 of 3 keer het bedrag aan een lens uit te geven.

Ik heb ook geprobeerd om vast te houden aan lenzen die er niet uitzien en belachelijk aanvoelen op de kleine Sony a6000 … hoewel dit soms (met zoomlenzen) moeilijk te bereiken was.

Sony creëerde de E-mount lens line-up speciaal voor zijn spiegelloze camera’s, en creëerde daarmee lenzen die allemaal heel goed functioneren op camera’s zoals de Sony a6000. Als je kijkt naar de reviews van een van de Sony E-mount lenzen, zie je meestal 4 of 5 sterren, van duizenden tevreden gebruikers.

Het was moeilijk om slechts 5 lenzen te kiezen waarvan ik geloof dat ze de beste Sony a6000-lenzen zijn uit zo’n indrukwekkende selectie, maar ik geloof dat degenen die in deze line-up zijn getest je in de beste plaats zullen staan met je geliefde kleine camera 🙂

Laat me je mening weten in de reacties hieronder – ben je het eens met mijn selectie?

 

Sony E 35mm f/1.8 OSS

Sony E 35mm f/1.8 OSS

Betaalbaar, lichtgewicht, compact en leuk. Vervaag de achtergrond van je foto’s om je onderwerp *pop* te laten klinken. Deze lens is de beste waar voor je geld.

Controleer de prijs op Amazon Controleer prijs op B&H