7 Beste apps om een afbeeldingsachtergrond te wijzigen (achtergrond toevoegen aan foto’s)

Het verwijderen of wijzigen van een fotoachtergrond is een van de meest voorkomende fotobewerkingen die worden uitgevoerd door professionele en amateurfotografen.

Of het nu is omdat je productfoto’s maakt en je hebt ze nodig op een witte achtergrond, of omdat je jezelf voor een boze dinosaurus wilt plakken voor een leuke profielfoto op je sociale media – de tools die je nodig hebt, zijn hetzelfde.

Changebkgd

Luminar

Eenvoudig te gebruiken software voor een achtergrond verwijderen, verwisselen of toevoegen naar elke foto met slechts één klik.

Controleer de huidige prijs

Omdat veel mensen hun foto’s op een smartphone maken, zijn er veel apps beschikbaar op Google Play en de Apple App Store om u te helpen dit effect te bereiken. In deze roundup zal ik je enkele van de beste voor iOS en Android vertellen.

Voordat u beslist welke app het beste bij u past, volgen hier enkele functies waarnaar u moet zoeken:

 • Alle tools inbegrepen: Of u nu wel of niet wat basisfotobewerking kunt uitvoeren om de foto te verbeteren, bij te snijden, enz.,
 • Transparante achtergrond: In veel apps kunt u de achtergrond van de afbeelding wijzigen, maar u kunt het onderwerp niet op een transparante achtergrond laten staan. Hiervoor moet het PNG-opslag mogelijk maken.
 • Achtergrond van afbeelding wijzigen: Kun je met de app een nieuwe foto als achtergrond toevoegen, of voegt deze alleen effen kleuren toe? Als u een afbeeldingsachtergrond kunt toevoegen, heeft deze dan een in-app-camera?
 • Nauwkeurigheid en gladheid: Hoe nauwkeurig is de automatische remover? Heeft het meer tools om de uitsparing te verfijnen? Kun je het handmatig doen? Dit is het belangrijkste onderdeel om te overwegen.

We hebben al deze functies overwogen, evenals het gebruiksgemak om de beste 6 telefoon-apps te selecteren om het werk te doen. Als u het echter liever met een desktopfoto-editor doet, volgt hier een handleiding.

Inhoudsopgave

Beste achtergrondwisselaar-app in 2023

1. Colorcinch

Pros

 • Gratis app
 • Meerdere manieren om te selecteren
 • PNG-maker
 • 100+ Achtergronden
Tegens

 • Niet beschikbaar op mobiel

Colorcinch is uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken en levert enkele van de meest nauwkeurige resultaten op het web. De achtergrondverwijderaar met één klik maakt gebruik van de kracht van AI om het proces van het verwijderen van ongewenste achtergronden uit uw afbeeldingen binnen enkele seconden te vereenvoudigen.

De tool doet geweldig werk bij het automatisch identificeren van het onderwerp en het scheiden van de achtergrond.

Nadat u de achtergrond hebt verwijderd, kunt u de foto verder verbeteren door een effen achtergrondkleur toe te passen, de kleuren aan te passen en, natuurlijk, bij te snijden, het formaat te wijzigen en de foto opnieuw naar wens samen te stellen.

En met zijn meer dan 4 miljoen stockfoto’s is er geen tekort aan vervangende achtergronden om uit te kiezen als dat is wat je zoekt.

De app is schoon, intuïtief en rondom een geweldige optie, niet alleen voor naadloze achtergrondverwijdering, maar ook voor al uw essentiële bewerkingsbehoeften.

2. Achtergrond gum – Verwijder afbeeldingsachtergrond

Pros

 • Achtergrondverwijderaar met één klik
 • AI-aangedreven
 • Snel en nauwkeurig
 • Volwaardige foto-editor
Tegens

 • AI Cutout is niet erg nauwkeurig
 • U moet betalen om toegang te krijgen tot alle vormen en achtergronden
downloaden

Deze gratis achtergrondwisselaar-app is zeer eenvoudig te gebruiken en heeft de meeste functies gratis beschikbaar. U kunt fotoachtergronden wissen met AI Cutout, een selectie rond het onderwerp tekenen of een van de standaardvormen gebruiken.

Je kunt de afbeelding opslaan als transparante PNG om je nieuwe afbeelding zonder achtergrond te houden, zodat je hem kunt gebruiken als sticker voor WhatsApp of in een fotomontage.

U kunt ook een nieuwe achtergrond toevoegen die een effen kleur kan zijn, een geüploade foto uit uw bibliotheek of een van de afbeeldingen en foto’s die beschikbaar zijn in de app – veel van hen zijn gratis; voor anderen moet je upgraden naar de PRO-versie.

De app bevat ook een bijsnijdtool met de standaardgroottes van de meeste sociale mediaplatforms – op deze manier kunt u ceen eenvoudig omzetten van uw creatie in een YouTube thumbnail of een profielfoto voor sociale media.

Het maakt het ook mogelijk om tekstbewerking te maken om een meme te maken of je Instagram-handvat toe te voegen in je zoektocht om meer volgers te krijgen!

3. Adobe Photoshop Mix

Pros

 • Vrij
 • Compatibel met alle Adobe-apps
 • Werken met meerdere lagen
 • Compatibel met iOS &Android
Tegens

 • U hebt een Adobe-account nodig
downloaden

In tegenstelling tot de desktopversie zijn alle Photoshop-apps gratis te downloaden zonder verborgen kosten – u moet zich wel aanmelden met een Adobe-account.

Photoshop Mix is veel meer dan een achtergrondgummetje of een achtergrondwisselaar. Hiermee kunt u aan lagen werken zoals u zou doen in de originele Photoshop.

U kunt onderwerpen van de achtergrond verwijderen of secties uit een foto verwijderen om samen te voegen met andere afbeeldingen. Elke afbeelding wordt een laag die u kunt samenvoegen of aanpassen om realistischere resultaten te krijgen.

U kunt een aantal eenvoudige fotobewerkingen uitvoeren of een van de meerdere FX-looks gebruiken om uw foto’s te verbeteren – al deze bewerkingen zijn niet-destructief, zodat u de originele afbeelding veilig kunt houden.

Als u een betaald abonnement op Photoshop hebt om het op uw computer te gebruiken, kunt u uw werk synchroniseren om het werk voort te zetten dat u op uw telefoon bent begonnen.

Als u van plan bent om aan meer uitgebreide composieten te werken dan alleen het verwijderen van de vreemde afbeeldingsachtergrond, is deze app zeker de juiste keuze.

Zie ook: de achtergrondkleur wijzigen met Photoshop.

4. Achtergrond Gum: superimpose

Pros

 • Vrij
 • Automatische gereedschappen
 • Gereedschap om randen vloeiend te maken
 • Basisfoto-editor
Tegens

 • Moeilijk om nauwkeurig te zijn
 • Niet beschikbaar voor Android
downloaden

Deze app heeft meerdere tools waarmee u de achtergrond kunt verwijderen, uw foto’s kunt over elkaar leggen of eroverheen kunt leggen. U kunt dit handmatig doen door te schakelen tussen de knoppen Wissen en Herstellen om het resultaat te verfijnen. U kunt ook de automatische gereedschappen gebruiken om te targeten op gebied of op kleur.

Zodra u het onderwerp hebt geïsoleerd, kunt u de vloeiendheid van de randen regelen om betere resultaten te krijgen wanneer u het overvloeit met een andere achtergrond. U kunt ook wat basisbewerkingen in de app uitvoeren, bijvoorbeeld helderheid, verzadiging, belichting, enz.

Ten slotte kunt u bijsnijden naar verschillende beeldverhoudingen en uw afbeeldingen rechtstreeks delen op Instagram, Facebook, Twitter en vele andere apps.

U kunt uw creaties opslaan in JPEG-indeling of uw onderwerpen met transparante achtergronden opslaan als PNG’s. Het is een zeer lichte app, slechts 19,2 MB, en het is gratis – sommige in-app aankopen zijn beschikbaar om meer tools te krijgen.

5. PhotoLayers – Superimpose

Pros

 • iOS &Android
 • Maakt fotocomposieten
 • De schaduw beheren
 • Handmatige en automatische gereedschappen
Tegens

 • Niet zo intuïtief
downloaden

Je kunt eenvoudig leuke en realistische fotomontages en collages maken met deze app. Zelfs als het niet zo intuïtief is als anderen, helpen de meerdere beschikbare tools u om geweldige resultaten te bereiken. Ik vind het een van de beste voor nauwkeurigheid en gladheid.

Begin met het kiezen van uw achtergrondafbeelding en voeg er vervolgens nog een toe om te beginnen met samenstellen. Er zijn meerdere handmatige en automatische hulpmiddelen om u te helpen het onderwerp te isoleren en de achtergrond te verwijderen.

Vervolgens kunt u de vloeiendheid van de randen en de schaduwen regelen voor een betere integratie – u kunt een fotomontage maken met maximaal elf afbeeldingen.

Sommige eenvoudige schuifregelaars voor het bewerken van foto’s zijn ook beschikbaar om de tint, verzadiging, helderheid, enz. Aan te passen. Wil je gewoon een transparante achtergrond achterlaten in plaats van een composiet, dan is dit ook mogelijk.

De app is erg licht, dus het is geschikt voor de meeste telefoons, en het wordt hoog gewaardeerd door zowel Apple- als Android-gebruikers.

6. Superimpose + Achtergrond Gum

Pros

 • Vrij
 • Achtergrondwisser met één tik
 • Bewerk maximaal 20 foto’s tegelijk
 • iOS &Android
Tegens

 • Groot formaat
downloaden

Met deze app kun je zoveel meer doen dan de achtergrond van je foto wissen. U kunt maximaal twintig afbeeldingen tegelijk bewerken en gelaagd maken, afhankelijk van uw apparaat. Superimpose+ is beschikbaar als camera-app voor iPhone, iPad en Android.

U kunt de achtergrond met slechts één tik wissen, dankzij de automatische verwijderingstool. U kunt ook het lasso-gereedschap gebruiken om het onderwerp te schetsen, de vormsnijder gebruiken (met maximaal 14 vormen om uit te kiezen in de premiumversie) of wissen en herstellen met uw vinger.

U kunt meerdere foto’s samenstellen of de achtergrond wijzigen in een andere coLor. U kunt het ook eenvoudig opslaan als PNG als u de transparantie van de verwijderde achtergrond wilt behouden.

U kunt uw afbeeldingen vervolgens rechtstreeks vanuit de app delen op Instagram, Twitter, Facebook, enz.

Om uw gratis app te upgraden naar een betaalde versie, zijn er drie plannen: Premium – 1 maand voor $ 4,99, Premium – 1 jaar voor $ 19,99 of Pro &Ad-Free voor $ 49,99. Er is een gratis proefperiode van 1 maand voor de premium-versie voor het geval u het eens wilt proberen.

Als u weinig opslagruimte heeft, is dit misschien niet de app voor u, omdat deze vrij veel ruimte vereist in vergelijking met vergelijkbare apps (152 MB).

Het geeft je de kans om een aantal foto’s van professionele kwaliteit te krijgen voor e-commerce en marktplaatsen, de achtergrond van portretten te wijzigen om te gebruiken als ID-foto’s of zakelijke profielfoto’s, evenals leuke collages om te gebruiken op je Instagram-verhalen en sociale media.

7. Achtergrondwisselaar – Verwijder Background Photo Editor

Pros

 • Auto BG remover |
 • Overlays
 • Foto-editor
 • Zoeken op het web voor foto’s
Tegens

 • Niet beschikbaar voor iOS
downloaden

Met deze achtergrond-app kun je elk onderwerp automatisch uitsnijden – je kunt het zien of het een object of een persoon is voor een nauwkeurigere uitsnede.

Zodra de achtergrond is verwijderd, kunt u uw creativiteit de vrije loop laten. Als u de achtergrond van uw foto wilt wijzigen, kunt u alle foto’s uploaden die op uw apparaat zijn opgeslagen.

U kunt ook rechtstreeks verbinding maken met Google om te zoeken naar meer afbeeldingen of nieuwe achtergronden vanuit de app – pas op dat afbeeldingen op Google mogelijk onder het auteursrecht vallen en dat u ze niet kunt gebruiken zonder toestemming van de auteur.

Voor royaltyvrije foto’s om te gebruiken op uw persoonlijke projecten, kunt u verbinding maken met Unsplash – ook vanuit de app. Hier vind je duizenden foto’s die je kunt gebruiken als nieuwe achtergrond of kunt combineren in een fotocollage.

Hoewel Unsplash-afbeeldingen thuishoren in de categorie creative commons, hebben ze hun eigen licenties, dus controleer dat voordat u de foto’s gebruikt en kijk of het OK is om het specifieke gebruik te gebruiken dat u ze wilt geven.

Er zijn ook tal van kleurkeuzes – zowel effen als verlopen om als achtergrond te gebruiken als u een afbeelding niet wilt gebruiken. Het heeft ook een aantal gratis afbeeldingen om te gebruiken.

De app maakt ook wat basisfotobewerking mogelijk en heeft tal van leuke tools voor je creaties: stickers, teksten, frames, nieuwe babackgrounds en meer.

Sommigen van hen zijn beschikbaar voor de gratis versie, terwijl andere premiumfuncties zijn die u moet ontgrendelen. De prijs voor de in-app aankopen varieert van $ 1,99 tot $ 34,99.

U kunt vervolgens uw afbeeldingen bijsnijden en het formaat ervan wijzigen voor sociale netwerken en ze rechtstreeks voor de app delen zonder geheugenruimte op uw telefoon te gebruiken.

Laatste woorden

Deze shortlist is slechts enkele van de apps waarvan we denken dat ze het beste zijn om een transparante achtergrond te maken, ongewenste objecten te verwijderen of nieuwe achtergronden aan uw foto’s toe te voegen.

U kunt elk van hen voor professionele doeleinden gebruiken als u een e-commerce uitvoert of als u de kleur van een productfoto moet wijzigen.

Je kunt ze ook voor de lol gebruiken als je je sociale media wilt opfleuren en je memes, stickers of een creatievere profielfoto wilt maken – er zijn zelfs apps die foto’s in schetsen veranderen als je nog meer met je afbeeldingen wilt experimenteren.

(Zelfs als je geen geld te besteden hebt, kun je de gratis editor GIMP gebruiken om een achtergrond te verwijderen.)

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen met de moeilijke keuze om de beste app voor je te vinden uit de meerdere beschikbare keuzes die er zijn. Laat ons weten of je een van de apps gebruikt die we hebben voorgesteld en wat je ervaring met deze apps is.

Reageer ook als je anderen kent die je aanbeveelt en waarom je ze leuk vindt. We zijn altijd blij om van je te horen of je te helpen als je vragen hebt – neem gewoon contact op in de reacties hieronder.