Erika Tanith

FacebookPinterestDelen

Ik woon in een klein dorpje in het noordoosten van Engeland, omringd door een prachtig landschap en meer kippen dan je zou willen.

Ik ben een foodfotograaf en ik fotografeer ook bruiloften. Ik fotografeer voornamelijk voor merken, restaurants en cafés, maar als het eten is, werk ik graag aan de meeste projecten. Ik zou graag de kans krijgen om aan een kookboek te werken, dat is de droom.

Terugkijkend was het altijd enigszins onvermijdelijk om voedselfotograaf te zijn, omdat koken en fotografie van jongs af aan passies van me zijn geweest, hoewel het tot voor kort niet in me opkwam om de twee disciplines samen te brengen.

Voor mij gaat foodfotografie over meer dan alleen het eindproduct. Zelfs zoiets simpels als een handvol bessen is een werk van liefde. Zoals ik het zie, is het mijn taak om het verhaal te vertellen, om de producten te eren, en de gerechten, de boeren en de chef-koks. Het is allemaal één grote samenwerking die resulteert in een beeld van iets dat mensen willen eten.

Voedsel verandert heel snel als het naar kamertemperatuur gaat, of dat nu ijs is dat smelt in de hitte of hete sauzen die drogen als ze afkoelen, dus je moet snel werken. Het kennen van uw kit van binnen en van buiten is belangrijk als het gaat om snel werken.

Fototoestel

Canon EOS 5D Mark IV – Ik vond mijn Mark II geweldig in de grond, en hetzelfde gaat gebeuren met de Mark IV.

Lenzen

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM – Ik gebruik dit objectief meer dan enig ander. Het schittert vooral als het gaat om flatlay food fotografie. De groothoek betekent dat ik de camera niet te hoog hoef in te stellen om alles te krijgen wat ik wil in de opname, en de kwaliteit van de lens betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over lichtafval of vervorming. Het is heerlijk veelzijdig en haarscherp.

Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM – Dit is een prachtige, kristalheldere macrolens die je van alles in de Canon L-serie verwacht. Ik hou van deze lens voor close-ups en detailwerk. Het is ook goed voor portretten.

Lichten/Flitser

Canon Speedlite 580EX II – Natuurlijk licht is mijn favoriete lichtbron, maar dat is alleen ideaal als ik aan één foto werk. Ik doe vaak grote restaurant re-brands en dat betekent dat mijn klanten veel foto’s willen die daarom allemaal consistent moeten worden verlicht. De beste manier om dit te doen is door de verlichting te regelen, en ik gebruik een 18% grijze kaart om elke foto wit te balanceren.

Natuurlijk licht zou leuk zijn, maar wonen en werken in het noordoosten van Engeland betekent dat het weer veranderlijk en onvoorspelbaar is, en er is veel nacht in de winter.

De 580EX II is een geweldig flitspistool, het is krachtig en op 1/8e kracht is het snel genoeg dat ik druppels en spetters kan vangen. Ik kan het gebruiken om andere flitsers te slaveen en het te koppelen met een reflector voor zachte schaduwen.

Soms gebruik ik graag mijn Neewer S-400 flitsers, maar ze zijn groot en zwaar en nemen veel ruimte in beslag die klanten niet altijd beschikbaar hebben.

PhotoSEL 5-in-1 inklapbare circulaire reflector – doorschijnend, wit, goud, zilver en zwart. Het is handig en compact.

Club achtergronden

Deze vinylachtergronden zijn van zo’n goede kwaliteit en het scala aan kleuren en texturen betekent dat er iets is dat bij elke shoot past. Je kunt niet altijd garanderen dat er ideale oppervlakken zijn om op te fotograferen, dus het hebben van mijn eigen oppervlak is van onschatbare waarde voor mij. Het feit dat ze plastic zijn in plaats van papier, betekent dat ze niet worden gekleurd door olie, wat een groot gevaar is bij voedselfotografie en een duidelijk pluspunt.

Ik merk dat ik de donkere en geschilderde houtopties het meest gebruik, evenals de marmertexturen. Natuurlijk ogende achtergronden zijn meestal het meest geschikt voor eten, maar als iemand die deels fotograaf en deels ekster is, zal ik meer van hun assortiment moeten kopen, zelfs als ik het moet rechtvaardigen met persoonlijke shoots.

MISC.

Ik draag veel kleine voorwerpen bij me – klemmen om achtergronden vast te houden en reservebatterijen zijn altijd een must. Ik heb in de loop der jaren een breed scala aan vintage bestek, vreemde rekwisieten en eigenaardig servies verzameld, en ik breng stukken naar de shoot waarvan ik denk dat ze zullen bijdragen.

Ik heb ook altijd veel snacks bij me, omdat het eten van het eten voordat je het zelfs maar hebt geschoten over het algemeen als een slechte zaak wordt beschouwd.

www.erikatanithphotography.co.uk | @erikatanith

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer