8 manieren om geld te verdienen en tijd te besparen met Shootproof

FacebookPinterestDelen

Ik gebruik ShootProof al bijna 5 jaar om prachtige online galerijen te leveren aan mijn bruilofts- en portretfotografieklanten.

In die tijd ben ik getuige geweest van de evolutie van eenvoudige online proefdrukgalerijen naar een volwaardig printverkoopplatform dat je letterlijk geld kan verdienen terwijl je slaapt.

Shk-fs-table__image

SchietbestendigGebruik couponcode Shotkit25 om 25% te besparen.

Prijs controleren

In de kern biedt ShootProof een eenvoudige, efficiënte manier voor fotografen om hun foto’s te uploaden en te delen met klanten, vrienden of familie – zie mijn volledige recensie hier.

Als u het echter gewoon gebruikt om uw foto’s weer te geven en te delen, is dit slechts een kras op het oppervlak!

Met de krachtige functies die hieronder worden beschreven, laat ik je zien hoe je ShootProof voor veel meer dan dit kunt gebruiken, waardoor je meer tijd bespaart en je meer geld verdient .

Laten we er meteen in duiken!

Inhoudsopgave

1. Verdien meer geld met printverkoop

ShootProof maakt het gemakkelijk voor uw klanten om prints te bestellen.

Als u zich niet op uw gemak voelt om afdrukken aan uw klanten te verkopen persoonlijk, ShootProof”s naadloze afdrukfunctie neemt alle druk van u af.

(Zelfs als u een rockster bent bij persoonlijke verkoop, kan deze functie nog steeds gemakkelijk meer inkomsten toevoegen aan uw bedrijfsresultaten …)

Als u uw foto’s aan uw klanten levert, gaat u gewoon door naar de volgende klant … u loopt extra inkomsten mis via printverkoop.

ShootProof maakt het heel eenvoudig om uw account te koppelen aan een van hun professionele printlabpartners, gevestigd in de VS, Canada, Australië, het VK en in heel Europa.

Dit betekent dat iedereen die toegang heeft tot een van uw online fotogalerijen, ook afdrukken en andere kunst aan de muur kan bestellen en deze vervolgens rechtstreeks bij hen thuis kan laten bezorgen. Je hoeft niet eens een vinger uit te steken!

Het gebruik van ShootProof om al uw afdrukverwerking af te handelen, heeft 3 enorme voordelen:

 1. Het is een GROTE tijdsbesparing voor u als fotograaf, omdat u zelf geen afdrukbestellingen hoeft te nemen / uitvoeren.
 2. U zult meer geld verdienen met het verkopen van afdrukken en andere producten die u eerder niet aanbood. De klant is vrij om alles te bestellen wat hij wil, zonder uw tussenkomst.
 3. Het is veel handiger en gemakkelijker voor de klant, omdat ze niet met u te maken hebben. Ze kunnen zelfs zelf kleine beeldaanpassingen maken voordat ze de bestelling plaatsen, allemaal in de galerij!

U kunt uw eigen prijzen en producten instellen die u wilt verkopen, vervolgens montage- of boetiekverpakkingen toevoegen en indien nodig zelfs bestanden ruilen – zie onze gids over het prijzen van fotografieafdrukken hier.

Als je ze liever persoonlijk aan de klant overhandigt (altijd een leuke bijkomstigheid), kun je er ook voor kiezen om de producten in je studio te laten bezorgen.

De manier waarop ShootProof de verkoop van drukwerk vereenvoudigt, is echter nog maar het begin…

Deze volgende tip kan echt een grote impact op uw winst als fotograaf, dus lees verder!

2. Verdien meer geld met e-mailcampagnes

screenshot van e-mailcampagnes

De meegeleverde ShootProof-sjablonen maken het opzetten van e-mailcampagnes een fluitje van een cent.

Dus nu je een printlab hebt gekoppeld aan je ShootProof-account, hoe kun je je verkoop nog meer stimuleren?

Blij dat je het vroeg, want dit is een van mijn favoriete functies! Het beste van alles is dat het supereenvoudig in te stellen is …

Wanneer een klant een ShootProof-galerij wil bekijken die je hebt gemaakt, moet hij zijn e-mailadres opgeven.

Als de klant de galerij deelt met zijn vrienden, familie of de hele gastenlijst van de bruiloft (in het beste geval!), Betekent dit dat je een grote lijst met e-mailadressen hebt … en veel van deze mensen zullen geïnteresseerd zijn in het kopen van een foto (of het nu een afdruk of een digitale download is).

‘E-mailcampagnes’ bereiken uw galerijbezoekers automatisch op verschillende punten in de levenscyclus van een galerij.

U kunt uw eigen campagnes helemaal opnieuw maken en ze vervolgens opslaan als sjablonen of een van de sjablonen van ShootProof gebruiken.

(Ik gebruik graag een combinatie van beide, te beginnen met de sjabloon en deze vervolgens enigszins aan te passen zodat deze overeenkomt met mijn stem en merk.)

U kunt een ’triggergebaseerde’ campagne of een ‘op datum gebaseerde’ campagne kiezen – wat u ook gebruikt, er zijn verschillende manieren waarop u de bezoekers van de galerij kunt aanmoedigen om een aankoop te doen:

 • bied een vroegboekkorting aan voor bestellingen die zijn gedaan in de eerste week nadat de galerij is bekeken
 • bied een kerstcadeau van 1 gratis afdruk aan bij elke bestelling die in december is geplaatst
 • stuur een herinnering dat de galerij op het punt staat te verlopen, om definitieve afdrukbestellingen aan te moedigen

Het mooie van e-mailcampagnes is dat ze kunnen worden opgeslagen en eenvoudig als sjabloon op elke galerij kunnen worden toegepast.

Elke nieuwe klant kan dezelfde geautomatiseerde e-mail ‘verkoopvolgorde’ ontvangen – u kunt elke maand honderden geautomatiseerde e-mails hebben die uitgaan, zonder een vinger uit te steken!

Dit is veruit de eenvoudigste, meest wrijvingsloze manier om uw klanten aan te moedigen meer afdrukken of digitale downloads van u te kopen.

Het is ook geweldig voor de klant om kortingsaanbiedingen te blijven ontvangen – zorg er alleen voor dat je ze niet spamt!

3. Bespaar tijd met de Lightroom Plugin

Lightroom-plug-in

De plug-in maakt het eenvoudig om uw ShootProof-galerijfoto’s vanuit Lightroom te beheren.

Dit is mijn favoriete functie van het fotoleveringsproces van fotograaf naar klant dat ShootProof aanbiedt.

Het is een manier om niet alleen klantleveringen te stroomlijnen, maar ook uw eigen export en bewerking en back-upworkflows.

Met behulp van de gratis Lightroom-plug-in kunt u afbeeldingen rechtstreeks uploaden naar een van uw ShootProof-galerijen, allemaal vanuit Lightroom.

Galerijen worden weergegeven in het menu ‘Services publiceren’ aan de linkerkant van het Lightroom-deelvenster. Elke nieuwe galerij wordt een collectie, genesteld in een verzameling.

Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw foto’s in Lightroom, sleept u ze eenvoudig naar de collectie die overeenkomt met uw galerij op de ShootProof-website.

Wanneer u op ‘Publiceren’ klikt, worden uw afbeeldingen verwerkt met behulp van de exportsjabloon die u normaal gebruikt (d.w.z. verscherpt, verkleind, hernoemd, enz.), automatisch geüpload naar uw galerij.

Dit heeft 3 grote voordelen:

 1. U hoeft geen afzonderlijke lokale JPG’s te exporteren (naar uw hardrive of externe HD). Dit kan tijd en de verwerkingskracht van uw computer besparen.
 2. Elke bewerking die u in Lightroom in een afbeelding aanbrengt, wordt weergegeven in de galerie van de client.
 3. Van uw collecties wordt een back-up gemaakt in uw online galerijen.

Het tweede voordeel hierboven kan je echt veel rommelen besparen, dus laten we samenvatten wat het betekent:

Elke keer dat u een afbeelding bewerkt, zelfs na u het aan uw klant hebt geleverd, de bewerkingen worden weergegeven in de galerij van de klant.

Uiteraard kun je ervoor kiezen om de afbeelding uit Lightroom niet opnieuw te publiceren als je dat liever hebt, maar als je het soort fotograaf bent dat graag aan zijn foto’s blijft sleutelen, kan dit een heel handige functie zijn.

Het betekent ook dat alle bewerkingen van afbeeldingen die de klant aanvraagt (wanneer ze al in de galerij staan, d.w.z. nadat u ze hebt afgeleverd) gemakkelijk kunnen worden gemaakt – niets van dit ‘de bestandsnaam wijzigen, opnieuw exporteren, het originele bestand verwijderen en een nieuw bestand uploaden’ puinhoop!

4. Bespaar meer tijd met de Desktop Uploader

desktop uploader

Het uploaden van meerdere albums tegelijk is een grote tijdsbesparing voor drukke studio’s.

De Desktop Uploader is een gratis download waarmee u foto’s rechtstreeks naar ShootProof kunt uploaden vanuit elke map op uw computer.

Het kan geneste albums in uw galerijen bouwen vanuit de bestandsstructuur op uw computer, waardoor u veel tijd bespaart.

Waarom zou je de uploader willen gebruiken in plaats van de Lightroom plugin?

Nou, het grote voordeel is dat je upload meerdere galerijen onmiddellijk. Dit is geweldig voor die drukke tijden van het jaar waarin je een enorme achterstand aan afbeeldingen hebt om te uploaden en ze allemaal ’s nachts wilt uploaden.

Het is ook heel eenvoudig te gebruiken – je sleept gewoon een map of afzonderlijke afbeeldingen naar de Uploader en laat het zijn ding doen.

Je kunt je uploads zelfs ‘in de wachtrij zetten’ met behulp van de pauzeknop – dit is handig als je je niet in een sterke WiFi-zone bevindt, betaalt voor je wifi of in een vliegtuig zit, enz.

Wanneer u terugkeert naar uw kantoor, maakt u eenvoudig de uploads ongedaan ennd kijk hoe ze beginnen te zoeven naar je ShootProof galerijen 🙂

5. Lever afbeeldingen met gratis digitale gegevens

gratis digitale downloads

Sta klanten toe om alle galerijafbeeldingen gratis te downloaden.

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over meer geld verdienen van uw klanten via prints of digitale downloads.

Vaak gebruikt u ShootProof echter om eenvoudig de afbeeldingen van uw klanten te leveren, waarbij alles in een aantrekkelijke galerij wordt weergegeven.

Als trouwfotograaf leverde ik de foto’s van mijn klanten op een mooie houten USB-stick…

Ik werd al snel moe van het verpakken en posten ervan, of de keren dat de computer van mijn klant de USB niet kon lezen, of wanneer het pakket verloren ging in de post … 😢

Digitale leveringen zijn ZOVEEL handiger en het gebruik van de gratis digitale downloadfunctie in ShootProof is eenvoudig en efficiënt.

Het enige wat ik hoef te doen is een ‘Galerijregel’ te maken waarmee iedereen met de juiste pincode al zijn afbeeldingen met volledige resolutie met één klik op de knop kan downloaden.

(U kunt zelfs een afdrukrelease of andere opmerkingen in elke download opnemen.)

Als u een evenementfotograaf bent, kunt u eenvoudig een regel maken die alleen toestaat dat kleine afbeeldingen gratis worden gedownload, en een andere die bezoekers aanmoedigt om de versies met hoge resolutie te kopen.

Je zou dit zelfs kunnen combineren met een geautomatiseerde e-mailcampagne die een korting biedt aan iedereen die een afbeelding met een lage resolutie heeft gedownload, om te proberen hen aan te moedigen een grotere of zelfs een afdruk te kopen.

Voor mij is het echter het belangrijkst om mijn klanten hun afbeeldingen gemakkelijk te laten downloaden via hun privé online galerij, en ShootProof stelt me in staat om dit op een efficiënte, professionele manier te doen.

6. Bouw relaties op met leveranciersalbums

albums van leveranciers

Leveranciers zullen eerder geneigd zijn om u door te verwijzen als u ze goed behandelt!

Dit voordeel is vooral goed voor trouw- of evenementfotografen die graag goede relaties onderhouden met locaties, bloemisten, visagisten en elke andere verkoper die uw foto’s nodig heeft.

Het gebruik van ShootProof Vendor Albums kan u op de lange termijn helpen geld te verdienen, omdat leveranciers die u goed behandelt, u als fotograaf veel eerder zullen aanbevelen aan hun klanten.

Als extra bonus zijn alle afbeeldingen die worden gebruikt door leveranciers met uw branding geweldig voor publiciteit, en alle links terug naar uw site kunnen geweldig zijn voor fotograaf SEO.

Leveranciers gratis toegang geven tot en gebruik maken van uw afbeeldingen is een geweldige manier om relaties versterken en verwijzingen aanmoedigen.

Hoewel sommige fotografen misschien een beetje terughoudend zijn om hun foto’s te delen zonder betaling te ontvangen, is het meestal veel voordeliger (en attenter!) om genereus met hen te zijn.

In uw ShootProof-galerij kiest u eenvoudig de foto’s van de leverancier om een apart ‘Leveranciersalbum’ te maken, dat verborgen is voor uw hoofdklant en alle andere bezoekers.

Vervolgens kunt u een andere ‘regel’ voor digitale downloads opgeven voor het leveranciersalbum : watermerken toevoegen aan afbeeldingen, de afbeeldingsgrootte verkleinen, inclusief een afdrukrelease, of zelfs het aantal afbeeldingendownloads beperken.

Daarna kunt u zelfs het ingebouwde e-mailsysteem van ShootProof gebruiken om een hippe ‘Uw galerij is klaar’-e-mail naar elke leverancier te sturen, met al hun contacten veilig bewaard in uw dashboard.

7. Versnel het bouwen van albums met favorieten

foto's met ster selecteren

Moedig uw klanten aan om favorieten te selecteren om het bouwen van albums te vereenvoudigen.

Het bouwen van albums voor bruilofts- en portretklanten is altijd een enorme ergernis voor mij geweest.

Afgezien van het eindeloze heen en weer tijdens het proefdrukproces, is het meestal een inefficiënt en tijdrovend proces voor alle betrokkenen om klanten hun favoriete foto’s te laten kiezen, hun keuzes ergens op te nemen en ze vervolgens naar mij te sturen.

Gelukkig is er een heel eenvoudige oplossing: het Favorieten-systeem van ShootProof gebruiken.

Nu instrueer ik mijn klant gewoon om elke afbeelding te markeren die ze in een album willen opnemen door op een sterpictogram te klikken, rechtstreeks vanuit hun galerij.

Door klanten alleen hun favoriete foto’s vanuit hun ShootProof-galerij te laten bekijken, wordt het (voor hen) veel gemakkelijker om hun selectie te visualiseren, wat op zijn beurt het proefdrukken van albums efficiënter en aangenamer maakt.

Nadat de klant zijn favorieten heeft geselecteerd, kunnen ze op de knop “Favorieten” in de galerij klikken en vervolgens op de knop “Uw favorieten delen” klikken om u te laten weten dat hun selecties compleet zijn!

Als bijkomend voordeel kunt u zelfs de foto’s bekijken die uw klant als zijn favorieten heeft gekozen … Van in uw Lightroom-catalogus!

Dit is enorm handig wanneer u alleen de afbeeldingen moet bekijken die in een album moeten worden gebruikt, zodat u ze afzonderlijk van de rest van de afbeeldingen van de klant kunt bewerken of exporteren.

8. Stimuleer de verkoop met de Package Builder

pakketbouwer

Experimenteer met koperspsychologie door een gelaagde prijsstrategie te gebruiken.

Met de Package Builder kunt u op een eenvoudige en efficiënte manier prachtige fotografiepakketten maken.

ShootProof-pakketten zijn een eenvoudige manier om klanten aan te moedigen meer te bestellen in uw galerijen.

Presenteren van samengestelde pakketten vermindert de frictie van traditionele persoonlijke printverkopen.

Met pakketten vereenvoudigt u de koopervaring van uw klant door:

 • het presenteren van uw best verkopende producten in één voorbundeld pakket.
 • het wegnemen van de moeite om uw klant zijn eigen productbundel te laten maken.
 • het presenteren van een enkele prijs vooraf die nul wiskunde van uw klant vereist.

Hoe gemakkelijker en leuker u de ervaring voor uw klanten maakt, hoe meer verkopen u waarschijnlijk zult maken … en hoe meer de klant je waarschijnlijk doorverwijst naar zijn vrienden.

Binnen een paar minuten kunt u prijzen toevoegen aan het door u gekozen afdruklab om een aangepast pakket te maken.

U kunt zowel automatisch vervulde items (zoals afdrukken en canvassen) als zelfvervulde items (zoals albums en nieuwigheden) aan elk pakket toevoegen.

Er zijn geen ongemakkelijke persoonlijke verkoopsessies van lange heen-en-weer telefoongesprekken meer – uw klant wordt overgelaten om zijn eigen pakketten te bouwen en te kopen in een leuke, efficiënte en interactieve ervaring.

Bonus – ShootProof Korting

shootproof kortingscode

Gebruik de code om te besparen op je eerste jaar.

Als je klaar bent om dit jaar tijd en geld te besparen met ShootProof, kun je het volgende meteen gebruiken:

Klik hier en voer vervolgens de promotiecode in Shotkit25 om een enorme 25% korting op uw eerste 12 maanden te besparen.

(U kunt de normale prijzen hier bekijken om precies te zien hoeveel u bespaart.)

Zorg ervoor dat u op de kleine blauwe tekst ‘Heb een promotiecode’ klikt, zodat u deze kunt invoeren.

Eindaanbevelingen

Ik was niet van plan dat dit artikel één groot verkooppraatje zou zijn voor het gebruik van ShootProof, maar in alle eerlijkheid, het is slechts één stuk software waar ik niet zonder kan voor mijn werk als fotograaf.

Het bespaart me elke maand een hoop tijd en stelt me in staat om een beetje van extra passief inkomen met zeer weinig moeite überhaupt.

Zelfs als je niet van plan bent om je fotografie te verkopen, raad ik je nog steeds aan ShootProof te gebruiken om je foto’s in prachtige galerijen weer te geven en ze te delen met vrienden en familie.

Klaar om ShootProof een kans te geven?

Klik hier om een gratis proefperiode van 14 dagen te downloaden >>

FacebookPinterestDelen