Paul Genade

Mijn naam is Paul en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Londen, VERENIGD KONINKRIJK.

Ik beet mijn tanden stuk op fotografie in de jaren 00, tijdens meerdere reizen naar India en Zuidoost-Azië, waar ik uren doorbracht met het documenteren van het leven in de hectische straten en markten.

Ik fotografeer al sinds 2015 bruiloften nadat ik ontslagen was van mijn kantoorbaan (enorme zegen in vermomming!). Mijn liefde voor het documenteren van het leven in Azië heeft zeker de manier gevormd waarop ik bruiloften fotografeer, en ik heb de neiging om me te concentreren op emotie en leuke interacties. Mijn favoriete deel van de dag is absoluut het avondfeest wanneer de hel vaak losbreekt en iedereen zijn meest gekke / beste zelf is!

Ik heb altijd Canon-apparatuur gebruikt en ben vooral dol op de manier waarop Canon kleur weergeeft, vooral huidtinten.

Camera

Canon EOS R – Mijn hoofdcamera waar ik dol op ben. Ik wilde graag overstappen op een spiegelloos systeem vanwege de verbeterde autofocusmogelijkheden, maar wilde niet opnieuw investeren in de Sony-infrastructuur. Canon’s eerste intrede in full-frame spiegelloos vinkt vrijwel elk vakje voor mij aan, en het stelt me in staat om dingen vast te leggen die ik niet zou hebben kunnen met mijn DSLR, voornamelijk vanwege het klapscherm en de stille sluiter.

Canon 5D Mark IV – Een solide werkpaard. Zeer snel en betrouwbaar.

Canon 5D Mark III – Mijn eerste full frame DSLR. Nu voornamelijk gebruikt als back-up, maar nog steeds erg sterk.

Lenzen

Ik ben een bokeh junkie en hou van prime lenzen met grote diafragma’s.

Sigma 24mm f/1.4 – Zonder twijfel mijn favoriete lens. Op de spiegelloze EOS R presteert hij feilloos en de bredere hoek, in combinatie met het snelle diafragma van f/1.4, biedt eindeloze creatieve mogelijkheden.

Canon 35mm f/1.4– Mijn go-to portretlens. Ik hou van de manier waarop deze lens kleur weergeeft, bijna als een schilderij, en de overstraling die het creëert met onderwerpen met tegenlicht is bijzonder dromerig. Deze lens staat 90% van de trouwdag op mijn camera.

Canon 50mm f/1.4 – Een solide nifty-fifty met een snel diafragma. Voornamelijk gebruikt tijdens de voorbereiding.

Canon 85mm f/1.4 – Ik hou van dit objectief vanwege de mooie compressie en het extra bereik dat het biedt.

Canon 16-35mm f/2.8 – Mijn standaard dansvloerlens. Ik fotografeer op 16mm, sleep de sluiter en stap strak in. Als ik de tequila die ze drinken niet kan ruiken, ben ik niet dichtbij genoeg!

Verlichting/Triggers

Canon 600EX-RT Speedlight – Solide en betrouwbaar, zowel op als buiten de camera.

Canon 600EX-RT II Speedlight – De bijgewerkte versie van het bovenstaande en beter.

Canon ST-E3-RT trigger – Fantastische controller waarmee je alle instellingen in de camera kunt wijzigen.

Tassen/Riemen

Rebel East Rebel One zwart dubbel leren harnas – ik had in de loop der jaren zoveel riem / harnassystemen gebruikt, maar deze vinkt alle vakjes aan. Het is super comfortabel en ziet er ook echt cool uit (een bruidegom zei vorig jaar dat een van de beste dingen aan zijn bruiloft was dat ik opdook met wat leek op een seksharnas!).

Hardware en software

MacBook Pro 15″ 2017 – Mijn werkpaardcomputer die overal mee naartoe gaat. Thuis sluit ik aan op een HPZR24w externe monitor om ervoor te zorgen dat kleuren nauwkeurig zijn.

Adobe Lightroom – Ik doe 99% van mijn bewerkingen in Lightroom (met VSCO-presets), met de laatste tweaks in Photoshop.

Mijn hond, Cobo – 2-jarige gele Labrador die eindeloze knuffels en ondersteuning biedt 😉

De industrie wordt nu overspoeld met trouwfotografen, dus het is super belangrijk om je eigen stem te vinden en deze snel te vinden. Schiet van alles en nog wat om mee te beginnen – op die manier zul je snel leren wat je drijft en je helpen je te onderscheiden van de rest. Vergeet niet om altijd plezier te hebben!

www.pgrace.co.uk | @pgracephoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer