Luke Hayden

Hé, ik ben Luke. Ik heb de afgelopen zeven jaar bruiloften gefotografeerd en ben van plan om de komende 20 jaar nog steeds bruiloften te fotograferen.

Ik ontdekte het werk van Sean Flanigan in 2006 en zijn werk inspireerde me om datzelfde jaar een camera aan te schaffen. Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb, want ik werk nu in een baan waar ik echt gelukkig in ben.

Mijn eerste camera setup was een Canon 30D en de entry level 50mm lens. Het duurde nog 2 jaar voordat ik mijn tweede lens kocht, een 24mm Sigma.

Ik gebruik Canon nog steeds tot op de dag van vandaag omdat ik gewoon weet hoe ik het moet gebruiken zonder zelfs maar te kijken. Het feit dat ik Canon zo lang trouw ben gebleven, komt omdat ik al alles heb wat ik nodig heb met betrekking tot apparatuur. Ik zie het nut niet in van het wisselen van systemen. Het doet alles wat ik nodig heb.

Mijn belangrijkste werkpaard is mijn trouwe Canon 35mm f/1.4. Deze lens blijft de hele dag op een van mijn lichamen zitten. Een andere favoriete lens van mij is de Canon 50mm f/1.2. Je kunt het in zoveel situaties gebruiken, maar waar het je echt beloont, is wanneer je het diafragma wijd opent. Het smelt de achtergrond echt op een prachtige manier.

Camera

2x Canon 5D Mark IV Deze camera’s zijn gebouwd als tanks, dus ik weet dat ze de tand des tijds zullen doorstaan. Ik hou echt van de kleuren die de camera geeft. De bestanden zijn zo fijn om mee te werken.

Lenzen

Canon 24mm f/1.4 Dit objectief geeft mij een goede brede optie. Ik gebruik het vooral ’s avonds op de dansvloer.

Canon 35mm f/1.4 Mijn belangrijkste werkpaard. Geweldig voor elke situatie tijdens een trouwdag.

Canon 50mm f/1.2 Een mooie reportagelens. Ook perfect voor portretten en groepsfoto’s.

Canon 135mm f/2 Wanneer ik wat extra bereik nodig heb, komt dit objectief uit de tas. Ik gebruik deze lens niet veel, maar het is essentieel voor mij voor sommige situaties waarin ik mijn onderwerp niet helemaal kan bereiken.

Verlichting/Triggers

YN560 IV Ik gebruik dit omdat het licht en gemakkelijk te gebruiken is. Ik hou ervan dat het een zeer redelijke prijs is, omdat flitsen vrij gemakkelijk kunnen breken.

Tassen/Riemen

Think Tank Airport Essentials Deze tas is gewoon perfect. Het past op al mijn camera’s en lenzen, plus een laptop als ik ooit naar een ander land moet reizen. Ik kon niet zonder.

Spider Holster Systems Ik kreeg vroeger rugpijn van het fotograferen van bruiloften. Dit was totdat ik de Spider Holster begon te gebruiken. Ik heb sindsdien geen slechte rug meer gehad.

Hardware en software

Macbook Pro 15
Lightroom
Photoshop

MISC.

Ik heb altijd mijn Chilly’s waterfles bij me op elke bruiloft. Een andere must is een zak noten om me op de been te houden.

Mijn uitrusting is wat ik nodig heb om de klus te klaren. Ik heb al meer dan 3 jaar geen nieuwe lenzen gekocht. Probeer niet meegezogen te worden in de hype en verspil je geld aan de nieuwste en beste tool die er is, want het zal je geen betere fotograaf maken.

www.lukehayden.co.uk | @lukehayden

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer