Haze Kware

Hallo, mijn naam is Haze Kware. Ik ben een Franse fotograaf die momenteel in het zuidwesten van Frankrijk woont. Sinds 2012 werk ik fulltime als fotograaf en ben ik gespecialiseerd in dans-, circus- en sportfotografie.

Camera

Ik heb 6 jaar met Canon gear gewerkt. Ik kocht de Canon 5D Mark III toen deze voor het eerst uitkwam en gebruikte van tijd tot tijd de eerste Canon 6D. Ik heb de 6D kort na het uitkomen vervangen door de Canon 5D Mark IV, maar besloot toen om al mijn Canon-uitrusting in het voorjaar van 2019 te verkopen.

Sindsdien huur ik mijn spullen voor klussen, waarbij ik verschillende merken gebruik. Ik heb besloten om tegenwoordig vooral met spiegelloze body’s te werken omdat ze nu scherpstelpunten hebben die bijna de hele sensor bedekken en ze de afgelopen jaren zo veel zijn verbeterd.

Ik gebruik soms de Canon EOSR, maar de laatste tijd gebruik ik de Fujifilm GFX50S op veel projecten en zeer recent de GFX100.

Fujifilm GFX50S: Ik hou van het beeld en de resolutie van deze camera. Het is perfect voor al het werk dat ik momenteel doe.

Fujifilm GFX100: Ik had het maar een paar keer in mijn handen op mijn meest recente werken. Ik heb niet per se de 102mp-sensor nodig, maar ze hebben zoveel dingen van de GFX50S verbeterd dat het een upgrade is die het overwegen waard is.

Lenzen

Fujifilm 23mm f/4: Ik heb vroeger veel groothoekopnames gemaakt in mijn dans- en circusserie (Zie: dansfotografiegids). Met deze kan ik mijn artiesten fotograferen en veel van de omgeving en achtergrond krijgen, met minimale vervorming.

Fujifilm 32-64mm f/4: Mijn go-to zoomlens, zeer veelzijdig, hij zit altijd op mijn camera in mijn tas.

Fujifilm 110mm f/2: Mijn favoriete lens tegenwoordig! Het is perfect voor portretten en biedt een prachtige Bokeh!

Verlichting/Triggers

Broncolor Siros L (800ws) met de RFS 2.2 trigger: Ik bezit er 2. Ze zijn betrouwbaar en leveren altijd het best mogelijke licht.
Het hebben van zoveel stroom op flitsers op batterijen is perfect voor al mijn buitenwerk.

Tassen/Riemen

Ik had een grote tas nodig waar al mijn spullen in pasten en die wielen had omdat ik de afgelopen 3 jaar een paar rugproblemen had. Ik vond de Lowepro Trekker RLX 450 AW II onlangs, en tot nu toe ben ik er blij mee.

Statieven

Mijn belangrijkste statief, en degene die ik nu al 6 jaar gebruik, is de Manfrotto 190 Go!. Compact, licht, veelzijdig en het kan zeer laag worden ingesteld voor opnamen met een extreem lage hoek.

Hardware en software

Ik gebruik Lightroom voornamelijk om mijn bestanden te archiveren en te sorteren, en ik doe 95% van mijn bewerkingen in Photoshop.

Ik gebruik Capture One ook van tijd tot tijd … het hangt af van mijn humeur.

Ik heb altijd mijn kleine Insta360 ONEX camera. Het verving vorig jaar mijn GoPro en ik gebruik het om al mijn video’s achter de schermen te filmen.

Het was echt moeilijk voor mij om al deze details te geven over de uitrusting die ik gebruik, omdat deze het afgelopen jaar veel is veranderd. Ik werk misschien niet met degenen die worden vermeld (hoewel ik van ze hou) in 6 maanden … wie weet?! Maar nu weet je tenminste wat ik tegenwoordig heb gebruikt.

Camera’s zijn slechts hulpmiddelen – laat ze je niet tegenhouden om te maken.

www.hkvisuals.com | @hkvisuals

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer