Ian Chin

Hallo! Mijn naam is Ian Chin, een trouwfotograaf gevestigd in San Francisco, Californië. Als tiener die opgroeide op een steenworp afstand van het park, bracht ik mijn dagen door met genieten van het buitenleven en ontwikkelde ik mijn passie voor fotografie toen.

Fast forward vele jaren later, en ik ben nu al 6 jaar fulltime fotograaf.

Mijn eerste filmcamera was een Honeywell Pentax, daarna evolueerde naar de Canon digitale lijn naarmate ik serieuzer werd over fotografie. Canon het grootste deel van mijn leven gebruiken, het was gewoon handig om er tot op de dag van vandaag mee door te gaan – en ik heb geen klachten!

Ik herinner me dat ik een 8×12 afdruk vergrootte met mijn eerste L-lens (Canon 70-200mm f/4) en werd weggeblazen door het kwaliteitsverschil.

In het begin met het fotograferen van alleen zoomlenzen, heb ik geleerd om mijn opnamestijl te vereenvoudigen en nu voornamelijk prime-lenzen te gebruiken, en het heeft het verschil gemaakt in mijn ontwikkeling. Ik gebruik 2 hoofdlenzen voor bruiloften (Sigma 35mm f/1.4 en Canon 85mm f/1.2) maar neem altijd extra spullen mee voor het geval dat. Ik denk dat ik zoveel spullen heb, ik kan ze net zo goed meenemen! 😀

Camera

Canon 5D Mark III (2x) Mijn werkpaard body’s die ik nog nooit heb hoeven repareren, zelfs niet na 7 jaar consistent fotograferen. Dat noemt u kwaliteit, nietwaar? Ik ben een groot voorstander van: “Als het niet kapot is, repareer het dan niet.” Ik rijd bijvoorbeeld nog steeds in mijn eerste auto, dus ik denk dat als hij nog steeds de klus klaart, waarom zou ik dan veranderen? En als je het je afvraagt, ik “upgrade” mijn telefoons alleen als ze niet meer werken, ook 😛

Lenzen

Sigma 35mm f/1.4 Mijn werkpaardlens die ik gebruik voor ongeveer 80% van mijn foto’s. In 2014-2015, toen ik overstapte op alleen prime-lenzen, waren Sigma Art-lenzen niet voor niets een rage. Dus sprong ik op die kar.

Als het ooit kapot gaat, krijg ik echter de Canon-versie. Ik ben gewoon een luie consument, om eerlijk te zijn, haha. Mensen vragen me vaak waarom ik de Canon-versie niet krijg. Hallo… als het niet kapot is, toch? 😀

Canon 85mm f/1.2 De perfecte, dichtbij genoeg maar breed genoeg, brandpuntsafstand die er is, voor de meeste situaties. De bokeh met dit objectief is prachtig en is een ideale portretlens. Ik fotografeer graag met 2.0 / 2.8 met deze lens, omdat ik hem meestal gebruik om het onderwerp te isoleren, en het is een zeer veelzijdige lens tijdens de ceremonie. Deze brandpuntsafstand is precies goed.

Canon 135mm f/2 Elke keer als ik dit objectief gebruik (meestal engagement shoots), zeg ik altijd tegen mezelf dat ik er vaker mee moet fotograferen. Het is gewoon zo dang sexy, daarom neem ik het altijd mee naar een bruiloft, ook al is er beperkte tijd mee op mijn camera.

Alles eraan is kwaliteit. Ik was geïntrigeerd door de lengte van een 105 mm-lens die er is, maar na onlangs te hebben gehanteerd, is er geen vergelijking voor de algehele handling, kwaliteit en bouw, naar mijn mening, met deze lens. Een van de beste objectieven in de Canon familie en als ik weet dat ik de ruimte heb om ermee te fotograferen, grijp ik naar dit objectief.

Canon 16-35mm f/2.8 Ik hou ervan voor koppelsportretten waarbij je echt de grandeur van de scène op 16mm wilt laten zien, maar ik gebruik dit vooral voor de dansvloer, waar ik graag schouders stoot met de actie.

De geest van de dansvloer is het best van dichtbij vast te leggen, en dit is waar deze lens echt schittert. Ik gebruik het alleen op 16 mm, en als je met iemand recht in hun gezicht danst, geven ze je vaak dezelfde energie die je ze geeft, vergeleken met hetzelfde schot een paar meter verderop.

Verlichting/Triggers

Godox AD200 (2x) Dit is het perfecte compromis voor kracht en grootte, en zijn een nietje in mijn off-camera flitser setups. Ze bieden genoeg kracht om de zon te overmeesteren voor groepsformaliteiten en duren lang genoeg om de hele bruiloft door te gaan.

Ik gebruik er meestal twee voor de hele receptie en focus hun flitser met Magmod MagGrids. Door de rasters erop te hebben, kunnen ze hun richting concentreren om te benadrukken wie ik maar wil, of het nu het getrouwde paar is dat aan een geliefde tafel zit, of het paar dat in het midden van de dansvloer danst.

Met Magmod is de installatie supersnel en ik heb meestal maar een paar testopnamen nodig om mijn lichten te krijgen waar ik ze wil hebben

Godox V1-C Ik gebruik dit voor mijn on-camera flitser en vaak als mijn trigger voor de AD200s, wanneer ze zijn ingesteld.

Wanneer ik portretten van koppels maak, geef ik de voorkeur aan de compactheid van een Flashpoint R2 Pro Mark II versus de flitser voor triggering, maar omdat ik vaak mijn lichaam verdraai en / of beweeg om de foto te maken, is het fijn om me geen zorgen te maken over mijn flits die in dingen / mensen knalt, zodat ik me kan concentreren op het fotograferen.

Tassen/Riemen

Think Tank Airport Navigator Dit heeft alle apparatuur die ik nodig heb voor elke wedding. Het is licht, compact en heeft genoeg opslagruimte voor 95% van mijn optredens. Alle extra’s die ik meeneem (lenzen, lampjes, rekwisieten), gaan in mijn LowePro rugzak die ik snel op mijn rug kan gooien als ik haast heb (wat meestal tijdens een bruiloft is!).

Na 4 jaar werken de wielen nog steeds als een charme, en ik heb alleen krassen op de onderkant van de tas om eventuele slijtage te laten zien. Ik kan me niet voorstellen hoe mensen al hun spullen op hun rug dragen na het rollen van deze tas… het is zoveel makkelijker!

Spider Holster Vergelijkbaar met de voordelen van het rijden van mijn camera’s in een rollende tas in plaats van ze in een rugzak te dragen, is het zoveel gemakkelijker om mijn twee camera’s op mijn heupen te hebben. Ik ben zo gewend geraakt aan dit systeem en kan nooit meer terug naar riemen om mijn schouders.

Ik hou van het gebruiksgemak van deze holsters en krijg er zelfs een heleboel complimenten over. Ik grap altijd met die mensen dat zelfs als ik niet weet wat ik doe, ik er tenminste uitzie alsof het 😛

Statieven

SLIK Pro Tripod Ik heb hetzelfde statief gehad sinds ik als tiener begon te fotograferen, dus ik weet zeker dat het exacte model dat ik heb niet meer leverbaar is haha. Ik doe niet veel lange sluitertijd / avondfoto’s, dus ik gebruik het niet vaak … maar ik heb het bewust meegenomen naar een paar shoots in de hoop vaker een langere sluitertijd te gebruiken.

Alle sterrenspoor / avondhemelfoto’s die ik heb gezien, zijn zo geweldig geweest, dus ik zou het statief waarschijnlijk vaker moeten gebruiken! Nieuwjaarsdoel! Geen echt nietje in mijn typische trouwspullenlijst, maar een apparaat dat elke fotograaf ongeacht zou moeten hebben

Hardware en software

Adobe Bridge – Ik ben misschien een van de weinige trouwfotografen die Lightroom niet gebruikt. Ik weet niet eens hoe ik het moet gebruiken, om eerlijk te zijn. Ik ben net begonnen met Bridge toen ik voor het eerst begon met bewerken en raakte er gewoon aan gewend.

Zoals je misschien hebt gemerkt, als ik me eenmaal aan iets houd, ben ik er loyaal aan, haha. Als er geen kritieke noodzaak is om van systeem te wisselen, waarom zou je dan moeite doen? Wat mij betreft doet Bridge precies hetzelfde als Lightroom, en al mijn presets werken er ook mee.

Over presets gesproken… Ik heb ze tot enkele jaren geleden nooit gebruikt. Ik hoorde altijd van hen op online forums, maar negeerde ze gewoon. Ik vertelde mezelf dat ik een “fotograaf” ben (een camera tegen mijn gezicht nabootsen) en geen “fotograaf” (typen op een toetsenbord nabootsen).

Dat veranderde allemaal toen ik een workshop volgde bij Chrisman Studios en uit de eerste hand zag hoe Mauricio in staat was om een beeld te transformeren. Het is een van die dingen waarvan ik wist dat ik ze moest doen, maar nooit heb gedaan. Ik had gewoon een zachte duw nodig, en nu maakt het deel uit van mijn proces.

DVLOP – Deze presets zijn de enige die ik zou gebruiken, gezien het feit dat al mijn favoriete fotografen (degenen met wie ik ook workshops heb gevolgd) hun eigen presets bij zich hebben.

In staat zijn om presets te combineren en een consistente look te hebben, ongeacht het cameramerk, is echt ongelooflijk en zo leuk om te gebruiken. Ik sleutel over het algemeen een beetje aan hun presets om aan mijn eigen persoonlijke smaak te voldoen, maar 90% van het werk gedaan hebben, met slechts één klik, was zo’n game changer voor ole, basic me.

MISC.

Oordoppen – Het beste geheim dat ik leerde was om oordoppen mee te nemen. Laten we eerlijk zijn, we bezoeken meer feestjes dan de gemiddelde persoon… en in de buurt zijn van harde muziek eist zijn tol. Ik speel bas in een band, en als je tientallen jaren van luide drums, rockende gitaren en gigantische luidsprekers die om je heen knallen combineert, hebben je oren een pauze nodig! Het fotograferen met deze op tijdens het dansfeest plaatst me eigenlijk een beetje in de zone, maar helpt ook om de slechte zangers 😉 te blokkeren.

Bose QuietComfort 35 II Er gaat niets boven deze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon voor de rit naar huis, omdat ik normaal gesproken in stilte naar huis rijd of een podcast opzet. Op dit moment van de dag is muziek het laatste wat ik wil horen, haha. Ik heb ze een keer geprobeerd, in plaats van oordoppen, maar voor de dansvloer word ik te bezweet en kan ik niet zo goed bewegen met ze aan omdat ze altijd van mijn kleine hoofd vallen.

Kleine spiegel – Deels spiegel, deels fotoprop, deze compacte spiegel past in mijn zak en kan worden gebruikt voor reflecties, flares en controleren of mijn haar er goed uitziet voor IG-:).

Verandering van kleding – Bij elke bruiloft neem ik altijd extra kleding mee voor de rit naar huis. Er is niets beter dan ontspannen in schone kleren voor de rit terug! Een simpel ding dat mijn routine voor het afbouwen begint.

Zodra ik thuiskom, begin ik met het maken van een back-up van de foto’s en doe dan een beetje yoga. Een mini flow aan het einde van een lange dag is voor mij de beste manier om mijn lichaam en geest te decomprimeren. En jongen… voelt het goed om je op dit punt uit te strekken! We leven een geweldig leven als fotografen die onze passie volgen … kunnen net zo goed voor ons lichaam zorgen zodat we het lang kunnen doen!

www.ianchinphotography.com| @ianchinphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer